Şimdi Ara

WESTERN DIGITAL WD5001AALS Caviar Black 500GB 32MB (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
15.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugun aldım bi tane. Performansı çok iyi ama sessizlik için aynı şeyi söyliyemiycem. Hatır hatır bi ses çıkarıyo. Sanırım bu disklerde performanstan küçük bi miktar feragat edip sessiz olabilme özelliği var. AAM'ydi özelliğin adı sanırım. şimdi onu açığ kapıyan yazılımı arıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: tahir40

Bugun aldım bi tane. Performansı çok iyi ama sessizlik için aynı şeyi söyliyemiycem. Hatır hatır bi ses çıkarıyo. Sanırım bu disklerde performanstan küçük bi miktar feragat edip sessiz olabilme özelliği var. AAM'ydi özelliğin adı sanırım. şimdi onu açığ kapıyan yazılımı arıyorum

Arkdasım gercekden çok seslimi?:S:S
  • Evet hocam cok sesliYDI Biraz once bi yazilim indirdim ve artik çıtı cikmiyor ve hala cok hizli
  • quote:

Evet hocam cok sesliYDI Biraz once bi yazilim indirdim ve artik çıtı cikmiyor ve hala cok hizli

ben daha almadım 2 tane alıp raid yapıcam inş...bu dedigin program raid içinde gecerli olur mu? ve programın linkinide yazarsan çok daha güzel olur..tşkler.
  • Olur hocam :) Ben de raid için 2 tane almayı düşünüyordum ama para işte ne yaparsın Bu disklerde AAC denen özellik mevcut, onu aktif ediyor sadece
  • quote:

Olur hocam :) Ben de raid için 2 tane almayı düşünüyordum ama para işte ne yaparsın Bu disklerde AAC denen özellik mevcut, onu aktif ediyor sadece

hocam programın linkini goremedim...buraya yazamıyosan bile pm olarak atarsan sevinirim verdigin bilgiler için tşkler....
  • http://www.withopf.com/tools/aam/winaam-29.zip
    program bu hocam. sadece zipli dosyadaki setupa çift tıkla. sonra da qiueti seç. Kurulum falan hiç bişi yok :)
    Yalnız raid yapınca testleri buraya atarsın Biz de görürüz...
  • quote:

http://www.withopf.com/tools/aam/winaam-29.zip
    program bu hocam. sadece zipli dosyadaki setupa çift tıkla. sonra da qiueti seç. Kurulum falan hiç bişi yok :)

Hocam zaten kvd oranıda dustu 2.5 ay daha zmn var alım inş. testleri atarım....Bide ben bisey daha sorucam bu programı her zaman baslatmamız mı gerekiyo hddlerin sessiz olması için...?setup dedim 4 tane seçenek geldi continue dedim sonra ok diye bi pencere geldi bu kadar mı ve bunu her açdıgımızda yapmamız gerekiyomu?

• quote:

Orjinalden alıntı: WinKy

quote:

Hocam zaten kvd oranıda dustu 2.5 ay daha zmn var alım inş. testleri atarım....Bide ben bisey daha sorucam bu programı her zaman baslatmamız mı gerekiyo hddlerin sessiz olması için...?setup dedim 4 tane seçenek geldi continue dedim sonra ok diye bi pencere geldi bu kadar mı ve bunu her açdıgımızda yapmamız gerekiyomu?

Hocam ben o seçeneklerden 2.sini seçtim. quiet... ses kesildi... program sanırım diskin içinde kayıtlı olan yazılımda ayar yapıyor (firmware) Yani bi daha çalıştırman gerekmez...

• quote:

quote:

quote:

Hocam ben o seçeneklerden 2.sini seçtim. quiet... ses kesildi... program sanırım diskin içinde kayıtlı olan yazılımda ayar yapıyor (firmware) Yani bi daha çalıştırman gerekmez...

continue var onu mu demek istiyosun hocam....2ci sırada o var... ve zaten yükledim sanırım...:D

• quote:

Orjinalden alıntı: Erai

Bende geçen günlerde ankar/vatanbilgisayar dan satın aldım. Performansı eski disklerime göre kat be kat daha iyi, ses olarak bir sıkıntım yok, açıkçası kasaya kulağımı dayamadım ama oturduğum yerden ki ayağımın yanında, bir ses duymuyorum, sıcaklık ta samsung diskim kadar serin olmasada gayet normal bir sıcaklık, aşağıda da hd tune pro 3.50 ile alınan benchmark sonucum var, bazılarınıza hızlı gelebilir, 3-4 kere tekrarladım sonuç aynı ve 500gb lık hd nin yaklaşık 245gb si dolu. Ayrıca sistem diski olarak kullanıyorum,

WESTERN DIGITAL WD5001AALS Caviar Black 500GB 32MB

eğer böle ise değerler gayet güzel ama doluluk oranı ne idi bu testte acaba?

• Bu ürün bi kadıköy exa da ucuz diğer yerlerde 30 tl daha pahalı.
    Exa da kalmamış başka nerden alabiliriz veya stoklarına ne zaman gelir acaba Dün akşam gittim kalmadı dediler.
    ayrıca bi yerdede sata3 diye yazıyordu ama bu Hddnin sata2 olması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crmtrm -- 5 Nisan 2009; 10:39:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mahmut_cinar

Testi uyguladığım zaman ki doluluk oranı yaklaşık %50 idi, 245gb lık veri vardı diskte.
  • quote:

quote:

Testi uyguladığım zaman ki doluluk oranı yaklaşık %50 idi, 245gb lık veri vardı diskte.

Dostum kullandıgın anakartın adı ve modeli nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinKy -- 27 Nisan 2009; 8:55:21 >
  • quote:

quote:

quote:

GIGABYTE GA-MA790GP-DS4H AMD 790GX DUAL DDR2 1066

HT 2.4ghz miş. İşlemci x4 9850. Yurt dışında hem 100mb/sn hemde 80mb/sn arası değişen sonuçlar mevcut. Bunun sebebini bende merak ediyorum. Olası sebepler sürücü, işletim sistemi, anakart, firmware yada disk.

• Bugün aldım ben de Exa Kadıköy'den. 120 liraya 5 taksitle. Nette en uxuz 140 lira civarı gözüküyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mav1li

quote:

quote:

quote:

HT 2.4ghz miş. İşlemci x4 9850. Yurt dışında hem 100mb/sn hemde 80mb/sn arası değişen sonuçlar mevcut. Bunun sebebini bende merak ediyorum. Olası sebepler sürücü, işletim sistemi, anakart, firmware yada disk.

Pki erai kardesmizn elinizdeki hdd'nın firmware sürümü nedir acaba?Everest prgramı yada hdtune pro ile bakıp söyleyebilirseniz sevinirm....tşkler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinKy -- 28 Nisan 2009; 8:56:40 >

• quote:

quote:

quote:

Pki erai kardesmizn elinizdeki hdd'nın firmware sürümü nedir acaba?Everest prgramı yada hdtune pro ile bakıp söyleyebilirseniz sevinirm....tşkler.

Firmware büyük ihtimal 01.03B01 dir. Başka versiyonunu bulamadım. Acaba 500gb plaka kullanıyor olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mav1li -- 28 Nisan 2009; 21:22:37 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Firmware büyük ihtimal 01.03B01 dir. Başka versiyonunu bulamadım. Acaba 500gb plaka kullanıyor olabilir mi?

Benim Firmware'imde aynı sürüm.... tek plaka demek istediniz sanırım ama wd'lerde 3 plaka var....

• Şimdiki Wd 500 lerde 2 plaka var. Belki eskilerinde 250 gb lık 2 plaka yenilerinde 320 lik iki plaka kullanıyorlardır. Çünkü 250 gb plaka kullanan diğer markalarda 80mb civarında sonuçlar alıyor. Plaka boyutu 320 olunca 100mb/s çıkılıyor.

Seagate 250 gb tek plaka 80mb
    Seagate 320 gb tek plaka 100mb
    Wd 250 gb tek plaka 80mb
    Wd 320 gb tek plaka 100mb

civarında geziniyor. Sırf bu yüzden 12. günde bozulan wd 500gb cv black garanti dönüşü değiştirmek istersem 6400aaks alacağım. Çünkü hem 640gb olacak hemde 80mb/s çıkan 500gb wd blackden çok daha hızlı olacak. Çünkü kesinlikle 320gb plaka kullanacak. 3 yıl garanti bana yeterli. Yurt dışında kullanıcı incelemelerinde veya test sitelerinde gördüğüm kadarıyla (6400aaks (blue) ve 6400aals (black) ) bazı testlerde blue bazılarında black geçiyor ama ortlama fark black %4-5 gibi daha hızlı. Tabi bu bahsi geçen rakamlar 80mb /s çıkan 500gb wd black karşısında epey hızlı kalıyor. Bu yüzden 500gb wd black benim gözümden düştü.

Bu yönde birçok açıklama var. Bazı yorumlardan alıntı: 500gb model does not use 500gb platter (therefore uses two 250gb or theree 166gb). in either case, 640gb model, which uses two 320gb platter is like to be faster.

500gb wd black in 2 veya 3 plaka kullandığı ama 640gb olanın 2 plaka kullandığı belirtiliyor. Kısacası 640gb blue 500gb blackden bariz bir şekilde daha hızlı. Forumlardaki yorumlardan ve test sonuçlarından bu karar vardım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.