Şimdi Ara

Western Digital Aldığım Güne Lanet Olsun...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. Buradan sesleniyorum ki asla ama asla WD harddisk falan almayın! İlk 2TB WD harddiskim içi full dolu iken durup dururken içindeki dosyalar bozulup, erişilmemeye başladı. Daha sonra kendi kafasına göre bölümler silip en sonunda komple hiç gözükmez oldu. Disk yönetiminde bi 200 gb gözüküyor bi 1890 küsur GB olarak gözüküyor.

Şimdiki sorunum ise WD1002FAEX denen 1TB SATA 3 6GB/s

İlk vatan bilgisayardan gelen kargoda HDD çalışmadı ve gittim geriye götürdüm. Tekrar aynı model verildi.

Dedim ki hata mı ettik WD alarak ? Sonra dedim ulan adamlar kocaman şirket 1 hdd si falso çıktı diye yargılamamak lazım buğra dedim, hay onu diyen içimdeki sese lanet girsin.

Yahu HDD bir işlem sırasında bu kadar mı PC yi kastırır? En ufak bir dosya okumasına yazmasına kalksın aman Allah'ım!.. Hele ki bir ses çıkıyor. Zangır zungur haşır huşur. 98 yılındaki pc mdeki 4gb lık hdd den çıkan seslerin aynısı. Gece vakitleri salonun ortasında jeneratör çalıştırsam daha az ses çıkar.

Sesten ziyade performansı. BF3 ü 4GB ramle high ya da ultrada oynamak isterseniz tabii ki 4GB ram yetmeyecek ve yaklaşık olarak 500MB HDD nize yüklenecektir. o 500MB var ya.... Bir işlem yapmaya kalkışsın zangır zungur haşır huşur tamam oyunu bırak o anda PC kilitleniyor. PC nin HDD ye işi düşmesi sonucu, benim Büyükçekmece'den kalkıp Maslak İTÜ ye gitmem gibi bir şey.

Gel gelelim dosya taşımaya. 14 GB lık GTA IV klasörünü adam akıllı öteki bölüme taşıyacaksınız. Tabi noluyor? Bi yerden okuyup diğer bölüme yazıyor. 100-150MB taşıma hızı beklemeyeceksiniz bu normal. 15-20 MB/s hızda haşır huşur çatır çutur tamam baba PC gitti. O anda masaüstüne sağ tıklasan yanıt vermez. Hele ki bir Firefox falan açtın... Git elektrik su doğalgaz faturalarını öde, belki açılmıştır.

Ya kafama Samsung Galaxy S3 düşüp felç geçirseydim de almasaydım şu Western Digitalmidir Eastern Mechanic midir nedir. Aman abi burdan sesleniyorum!

Yok 1GB CAVIAR BLACK miş yok SATA 3 müş.... Aman...

• dostum sakin ol !!aynı diskden kullanıyorum .. ve anlattıklarının 3 de birisini yaşamadım .. disk yeniyse servisle görüşün .. hdd problemlidir .. değişim v.s.. olsun .. bu durum elbette normal değil .. HD TUNE ile test edin bakalım ne çıkacak .. belki sistemde bir uyumsuzluğu .v.s. vardır..yada başka bir sebep hdd yi etkılıyordur..
  • Sizde bir sorun var bence. Caviar black uzun süre kullandım. Ses rahatsız etmiyordu ama tabiki vardı. Ama f/p olarak HDD ler arasında ilk sıralardadır.

Not: kaliteli bir kablo al sata3 için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysakay -- 27 Eylül 2012; 12:41:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

dostum sakin ol !!aynı diskden kullanıyorum .. ve anlattıklarının 3 de birisini yaşamadım .. disk yeniyse servisle görüşün .. hdd problemlidir .. değişim v.s.. olsun .. bu durum elbette normal değil .. HD TUNE ile test edin bakalım ne çıkacak .. belki sistemde bir uyumsuzluğu .v.s. vardır..yada başka bir sebep hdd yi etkılıyordur..

Valla sakin olmamak elde değil! En basiti FRAPS ile HDD ye yakıt yaparken bile aman Allah'ım. Zaten Googleda bu modeli yazında direkt aşağıda noise, slow bağlantıları çıkıyor. Yani garanti sende de vardır. Ama bir sorum olacak. Herhangi bir Jumper kullanıyormusun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysakay

Sizde bir sorun var bence. Caviar black uzun süre kullandım. Ses rahatsız etmiyordu ama tabiki vardı. Ama f/p olarak HDD ler arasında ilk sıralardadır.

Cevabınız için teşekkürler. MyDefrag ile montly defragmentlar falan tüm düzenini oturtuyorum. Windows açılmasında falan hiçbir sorunum yok. Okuma sırasında gayet iyi bir HDD. Ama yazım konusuna gelince...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoneCracker271

quote:

Sizde bir sorun var bence. Caviar black uzun süre kullandım. Ses rahatsız etmiyordu ama tabiki vardı. Ama f/p olarak HDD ler arasında ilk sıralardadır.

Cevabınız için teşekkürler. MyDefrag ile montly defragmentlar falan tüm düzenini oturtuyorum. Windows açılmasında falan hiçbir sorunum yok. Okuma sırasında gayet iyi bir HDD. Ama yazım konusuna gelince...

Dha önce SSD Kullanmıyodun değil mi?
    Bende yazma hızlarından nefret ettiğim için SSD kullanıyorum artık hdd devri bitti sende geçiş yap istersen ama sanırım hariciden bahsediypsun

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

dostum sakin ol !!aynı diskden kullanıyorum .. ve anlattıklarının 3 de birisini yaşamadım .. disk yeniyse servisle görüşün .. hdd problemlidir .. değişim v.s.. olsun .. bu durum elbette normal değil .. HD TUNE ile test edin bakalım ne çıkacak .. belki sistemde bir uyumsuzluğu .v.s. vardır..yada başka bir sebep hdd yi etkılıyordur..

Valla sakin olmamak elde değil! En basiti FRAPS ile HDD ye yakıt yaparken bile aman Allah'ım. Zaten Googleda bu modeli yazında direkt aşağıda noise, slow bağlantıları çıkıyor. Yani garanti sende de vardır. Ama bir sorum olacak. Herhangi bir Jumper kullanıyormusun?

hayır ..2. disk bendeki ..ssd kullanıyorum .. ama ssd almadan önce 1. disk olarak kullandım ..ve inan dediğim gibi ben sorun yaşamadım ..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Bende yazma hızlarından nefret ettiğim için SSD kullanıyorum artık hdd devri bitti sende geçiş yap istersen ama sanırım hariciden bahsediypsun

Daha önce SSD kullanmadım. He kullansam belki onun hızına alışıp diyebilirim bu yavaş diye ama öyle bir durum da yok. Zaten bunu bir zaman sonra taşınabilir yaparım, sisteme SSD alırım. Yapacak bir şey yok

• quote:

quote:

quote:

quote:

Daha önce SSD kullanmadım. He kullansam belki onun hızına alışıp diyebilirim bu yavaş diye ama öyle bir durum da yok. Zaten bunu bir zaman sonra taşınabilir yaparım, sisteme SSD alırım. Yapacak bir şey yok

Kimine göre GPU kiminr göre CPU ama bana göre Disk sağlam değilse gerisinin pek bir önemi yok. SSD ye geçmenizi şiddetle tavsiye ederim. Ben laptopta vertex 3 kullanıyorum resmen uçuyor. Vertex 4 modeli var şu an onuda çok övüyorlar. İncelemenizi tavsiye ederim

• quote:

quote:

quote:

quote:

anladım hocam ..

• quote:

Herkese merhabalar. Buradan sesleniyorum ki asla ama asla WD harddisk falan almayın! İlk 2TB WD harddiskim içi full dolu iken durup dururken içindeki dosyalar bozulup, erişilmemeye başladı. Daha sonra kendi kafasına göre bölümler silip en sonunda komple hiç gözükmez oldu. Disk yönetiminde bi 200 gb gözüküyor bi 1890 küsur GB olarak gözüküyor.

İlk vatan bilgisayardan gelen kargoda HDD çalışmadı ve gittim geriye götürdüm. Tekrar aynı model verildi.

Dedim ki hata mı ettik WD alarak ? Sonra dedim ulan adamlar kocaman şirket 1 hdd si falso çıktı diye yargılamamak lazım buğra dedim, hay onu diyen içimdeki sese lanet girsin.

Yahu HDD bir işlem sırasında bu kadar mı PC yi kastırır? En ufak bir dosya okumasına yazmasına kalksın aman Allah'ım!.. Hele ki bir ses çıkıyor. Zangır zungur haşır huşur. 98 yılındaki pc mdeki 4gb lık hdd den çıkan seslerin aynısı. Gece vakitleri salonun ortasında jeneratör çalıştırsam daha az ses çıkar.

Sesten ziyade performansı. BF3 ü 4GB ramle high ya da ultrada oynamak isterseniz tabii ki 4GB ram yetmeyecek ve yaklaşık olarak 500MB HDD nize yüklenecektir. o 500MB var ya.... Bir işlem yapmaya kalkışsın zangır zungur haşır huşur tamam oyunu bırak o anda PC kilitleniyor. PC nin HDD ye işi düşmesi sonucu, benim Büyükçekmece'den kalkıp Maslak İTÜ ye gitmem gibi bir şey.

Gel gelelim dosya taşımaya. 14 GB lık GTA IV klasörünü adam akıllı öteki bölüme taşıyacaksınız. Tabi noluyor? Bi yerden okuyup diğer bölüme yazıyor. 100-150MB taşıma hızı beklemeyeceksiniz bu normal. 15-20 MB/s hızda haşır huşur çatır çutur tamam baba PC gitti. O anda masaüstüne sağ tıklasan yanıt vermez. Hele ki bir Firefox falan açtın... Git elektrik su doğalgaz faturalarını öde, belki açılmıştır.

Ya kafama Samsung Galaxy S3 düşüp felç geçirseydim de almasaydım şu Western Digitalmidir Eastern Mechanic midir nedir. Aman abi burdan sesleniyorum!

bu kul yapısı olabilir. ama bu şekilde kötülemen yanlış benim bir önceki diskim wd idi ne böyle birşey gördüm nede yaşadım. şimdi 2. diskide wd aldım ve memnunum. pc nizde başka bir sorun olmasın. ayrıca bf3 e 4gb ram rahatlıkla yeter. bütün sorunları hdd ye yüklemişiniz tabi ağzı yok dili yok

• quote:

Orijinalden alıntı: KEREM04283

quote:

Herkese merhabalar. Buradan sesleniyorum ki asla ama asla WD harddisk falan almayın! İlk 2TB WD harddiskim içi full dolu iken durup dururken içindeki dosyalar bozulup, erişilmemeye başladı. Daha sonra kendi kafasına göre bölümler silip en sonunda komple hiç gözükmez oldu. Disk yönetiminde bi 200 gb gözüküyor bi 1890 küsur GB olarak gözüküyor.

bu kul yapısı olabilir. ama bu şekilde kötülemen yanlış benim bir önceki diskim wd idi ne böyle birşey gördüm nede yaşadım. şimdi 2. diskide wd aldım ve memnunum. pc nizde başka bir sorun olmasın. ayrıca bf3 e 4gb ram rahatlıkla yeter. bütün sorunları hdd ye yüklemişiniz tabi ağzı yok dili yok

Tabii ki de, eğer 3 kere WD alıp sorun yaşarsanız sinirlenmemeniz mümkün değil.

Yok ya 4 yetmiyor BF3 ultraya,
    Firestorm da falan başlıyor kasmaya.
    Bir başlıyorsun FRAPSla kayıta,
    Bir bakıyorsun haldur huldur stayla..

Dediğim gibi okuma hızı iyi de yazma hızı berbat. Herhangi bir Jumper kullanmadınız değil mi ?

• Bende de var ondan, hiçbir sorun yaşamadım maşallah, ssd takınca onu depo yaptım, mis gibi çalışıyor yine...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoRaXiN

Bende de var ondan, hiçbir sorun yaşamadım maşallah, ssd takınca onu depo yaptım, mis gibi çalışıyor yine...

Bilmiyorum sizleri ama ben memnun değilim. Belki de bendeydi hata. Sırf Nvidia 3D Vision için ( hakkını fazlasıyla veriyor ) sistem topladım, sadece monitörüne 1200 tl saydığımın sistemine SSD niye almıyorsun ? Neyse bunu depo olarak kenarda kullanırım, SSD arayışına gireyim.
  • SSD'siz olmaz tabii, Corsair tavsiye ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoRaXiN

SSD'siz olmaz tabii, Corsair tavsiye ederim...

kesinlikle kullanıyorum memnunum.
  • wd şikayet eden pek fazla kişi görmedim bence siz vatana kasayla gidin orada halledin işinizi hem daha sağlıklı olur hemde fazla vakit kaybetmemiş olursunuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.