Şimdi Ara

Wenger´den 8-0´lık örnek... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
1.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Jermaine723

    Ya arkadaşlar rahat bırakın BJKKKK'yi.Adam psikolojik bunalımda.Kendi akımı başarısız olunca diğerlerini de kendisi gibi görmek istiyor.Ve de şansa bağlıyor.Biz öğrendik alıştık artık.

    Bırakın o oynasın bahçede.

    Ama hakikaten enterasan.Dalga geçilince kızıyorsunuz.Sonra boş laflar edip diğer takımların başarısını şansa bağlıyorsunuz.

    Tüm BJKliler için değil de çoğu BJKlide var bu görüş.

    Adamlar geldiği eksik kadro Porto ve Marsilya'dan çok daha iyi idi.Liverpool da eksik geldi.8-0'lık maçta da en önemli isimler Torres ve Xabi yoktu.

    Bahane bulma konusunda rakipsizsiniz.Hakem,şans.

    İnşallah şifayı bulursunuz biran önce.Yoksa durum vahim....


    he he Jermaine öyledir tabii




  • quote:

    Orjinalden alıntı: BJKKKKK


    quote:

    Orjinalden alıntı: antiochos

    Fenerbahçe üstüne alınmaz ki..

    Gelsin Arsenali de yenelim




    hala yüzün varmı sırıtıyorsun



    8-0 ın formaları çıkmış git onları al...


    Yeneriz... Birader... Yeneriz...


    PSV yide dağıttık ama PSV 8-0 yenilir miii Beşiktaş mı buuuu




  • quote:

    Orjinalden alıntı: antiochos


    quote:

    Orjinalden alıntı: BJKKKKK


    quote:

    Orjinalden alıntı: antiochos

    Fenerbahçe üstüne alınmaz ki..

    Gelsin Arsenali de yenelim




    hala yüzün varmı sırıtıyorsun



    8-0 ın formaları çıkmış git onları al...


    Yeneriz... Birader... Yeneriz...


    PSV yide dağıttık ama PSV 8-0 yenilir miii Beşiktaş mı buuuu


    Futbolun içinde herşey var, sen bilmeyebilirsin. Nasıl sizde zamanında Sigma olsun, Benfica olsun 7 tane yediniz, nasıl sıfır çektiniz, 25 senedir nasıl bir kupayı alamıyorsunuz, biz de 8 yedik, hiç değilse Liverpool'dan.

    Şu anda da arada sırada iyi oynayarak ve şansınızın da çok yardımıyla iyi gidiyorsunuz. Ama abartmayın, burada fb den bahsediyoruz Bunlar benim yorumum ve yorum da kişiye özeldir, dolayısıyla katılmayabilirsiniz.

    Bu arada anti, sen bana 8-0 lık tshirtlerden al , ben giyerim sorun değil tamam mı?




  • Ben onu bunu bilmem...



    8-0 komedisini izledimmi izledim ...



    Hala yok sigma migma demeyin komik oluyor




    Ertuğrul Sağlam :" Buraya tarih yazmaya geldik"


    Yazdınzı da helal olsun

    Şampiyonlar ligi kitapçığında direk olacak..

    En farklı maç: Liverpool Beşiktaş 8-0


    5 tane oyuncusu eksik takımdan 8 tane...


    Asları kaç atçaktı acaba?


    Bide Pafla çıksaydınız?



    Sivas PAF la çıkmış size karşı öyle diyorlardı..



    Hala gelip konuşuyorsun çok komik




    İnteri yendik mi yendik.

    Genç fabrikası PSV yi ki, Avrupada sıralamaya bak bakalım psv kaçıncı sırada. Geçen sene napmış ŞL de... 4 puanı aldık mı aldık.


    Cambiassoya topu ısırttık mı ısırttık...


    İnterin Arsenalden daha iyi bir kadrosu olduğu aşikar...


    Bir İbrahimoviç en az 50 milyon euro eder


    Arsenal gençlerle oynuyor, beklenmeyecek kadar iyi oynuyor o ayrı...

    Ama İnter yıldızlar karması...


    İnter i yendik mi yendik.


    Arsenal gelirse yener miyiz yeneriz...



    En azından kimse yenince süpriz demez..


    Dediğim gibi komiksin...



    Yazdıklarını kale almıyordum şimdi hepten gülücem...



    ne dersen de her bi mesaj yazışında aklıma 8-0 gelecek




  • he antiochos he sana aferin
  • Futbolun içinde herşey varmış.


    8-0 yok.

    Şaka bu


    7-0 olsa neyse...

    8-0 yaaa


    Şaka


    Cidden şaka

    2. lig takımı bilew 8 tane yemez


    Erciyes gitti 3 tane filan yedi Atletico Madridden



    8 tane ya... Şaka cidden şaka




  • grup maçı olsa buradaki maçta belki yenersiniz ama eleme maçlarında şansınız yok kusura bakmayın bahsettiğimiz takımlar biz giderken onlar geliyordu...
  • Arsene Wenger, Arsenal ve Futbolda Organizasyonun Önemi

    Türk futbol takımlarının Arsene Wenger’den ve dolayısıyla Arsenal kulübünden öğreneceği çok şey var

    Yönetim kurulu, teknik heyeti, futbolcu kadrosu ve başarılı finansal yapısıyla dünyaya Arsenal’den başka örnek gösterecek kulüp bulmak da pek mümkün değil sanırım.

    Arsenal’in bu konuma gelmesinde aslan payını hak eden kişi ise yalnız bir Fransız; Arsene Wenger. 1996/1997 sezonunda Arsenal’in başına getirilen Wenger, kısa zamanda kulübün kaderini değiştirmeyi başardı. Takım tarihinin Britanya dışından ilk hocası olma özelliğini de kendisinde barındıran Fransız bu nedenle İngiltere’de şaşkınlığa da neden olmuştu. Takıma katıldığı ilk günlerde veteran oyuncu Lee Dixon, Wenger’i fiziksel özellikleri nedeniyle coğrafya öğretmenine benzetirken, stoperlerden Tony Adams ise Fransa’dan gelen bu adamın futbolu ne kadar bilebileceğini sorgulayıp efsanevi Arsenal hocalarından George Graham ile kıyaslanmasının mümkün olmadığını belirtmişti. Arsene Wenger’in kendi futbolcularına cevabı ise çok çabuk ve etkili gelecekti. Başa geldikten sadece bir yıl sonra, 1997/1998 sezonunda, 1991 yılından beri şampiyon olamayan Arsenal’i mutlu sona ulaştırarak, İngiliz futbolunu egemenliği altına almaya başlayan Alex Ferguson ve Manchester United etkisini de kırmayı başardı. Arsenal ise yavaş yavaş unutmaya başladığı başarıları tekrar hatırladı. Wenger yönetimindeki 11 senede 3 İngiltere Premier League ve 4 FA Cup şampiyonluğu, 1 UEFA finali, 1 de Şampiyonlar Ligi finali görmeyi başardılar. Bunlar gayet iyi istatistikler olsa da futbolu değiştirecek çapta büyüklükte değiller. Arsene Wenger’in farkını ortaya koyan ise bu başarıların geldiği şartlarda kendini belli ediyor.


    Arsene Wenger için söylenebilecek ilk şey kendisinin mükemmel bir taktisyen olduğu. İngiltere futbolunun ve liginin düşüşe geçtiği, takımlarının da Avrupa’da pek başarı kazanamadığı bir zamanda göreve başlayan Wenger’in sistem ve taktiksel çalışmaları hayli dikkat çekiciydi. İngiliz takımlarının oynadığı geride çakılı 4’lü defansa dayanan klasik 4-4-2’sini mekanikleştirerek ve bekleri bir orta saha gibi ileri sürerek orta sahada sağladığı üstünlükle bu mekanik yapıya, yaptığı akılcı transferler üzerinden koyduğu doğru oyuncularla belli bir yaratıcılığı da katarak ligin izlemesi en eğlenceli takımlarından birini oluşturdu. Sahada, 4-4-2’nin en büyük özelliği olan birçok üçgen kurarak bol pasa dayanan ve devamlı olarak diklemesine oynayan takımıyla 2003-2005 yılları arasında, Nottingham Forest’ın 42 maçlık tarihi yenilmezlik rekorunu 49 maça çıkartarak ellerine geçirdiler. Bu dönemde Arsene Wenger’in Arsenal’i futbol kalitesi olarak tüm zamanların en iyi takımlarından biri olarak gösteriliyordu.


    Arsenal’de geçirdiği 11 yılda taktiksel değişikliklere ve sistemlere olan hakimiyetiyle “futbol profesörü” ünvanını haklı olarak kazanan Wenger’in takıma oynattığı iyi futbolda salt sistemci yapısı öne çıkmıyor. Harika oyuncu seçimi, takımdaki genç-yaşlı dengesini çok iyi kurması ve belki de onun en önemli özelliği olan ekonomik yönden verdiği doğru kararlar İngiliz Futbolu’nda yarattığı farkları açıklamak için daha yeterli. Arsenal Başkanı Peter Hill-Wood ve onun yardımcısı David Dein’le olan iyi iletişiminin de bu organize yapının oluşmasında önemli bir etken olduğunu kabul etmek gerekiyor. Yönetimin Wenger’in futbolla ilgili işlerine hiç karışmaması, Wenger’in birikimiyle kulübün ekonomik yapısı için gösterdiği doğru yol ve özellikle David Dein’in yönetim kuruluyla Wenger arasında kurduğu köprü Arsenal’in 11 yıllık bu dönemde hemen hemen hiç sorun yaşamadan günümüze kadar gelmesini sağladı.

    İngiliz futboluna kazandırdığı yıldızları saymakla bitirebilir miyiz emin değilim. Thierry Henry, Patrick Vieira, Nicolas Anelka, Sol Campbell, Robert Pires, Freddie Ljungberg, Ashley Cole, Kolo Abib Toure, Robin Van Persie, Marc Overmars, Emmanuel Petit, Sylvain Wiltord, Francesc Fabregas, Tomas Rosicky, Emmanuel Eboue... Denilson Pereira Neves, Philippe Senderos, Nicklas Bendther, Alexandre Song, Carlos Vela, Pedro Silva gibi gençler de yukarıdaki listeye girmek için hazır kıta bekliyorlar. Arsene Wenger’in en önemli ve Arsenal kulübünü en etkileyen özelliği de burada ortaya çıkmakta. İyi teknik direktör olmasının yanında yüksek potansiyel gösteren gençleri dünya piyasasına çıkmadan ve dolayısıyla fiyatları çok düşükken bulmada çok usta bir futbol adamı. Yukarıdaki isimlerin şu anda değerleri çok yüksek olabilir fakat birçoğu Arsene Wenger tarafından çok ucuza bünyeye alındı ve çoğunun satışından da önemli karlar sağlandı. Burada hemen şu inanılmaz bilgiyi de vermekte fayda var. Arsenal’in başında 11 yıldır bulunan Wenger’in bu 11 sene içinde transfere harcadığı para sadece 150 milyon pound. İlk bakışta büyük bir para olarak görünebilir fakat, sene başına 15 milyon pound civarı düştüğünü ve Arsenal gibi büyük bir kulübü bir arada düşündüğümüzde, daha da önemlisi Chelsea’nin başında bulunan yine dünyanın en iyi teknik direktörlerinden Jose Mourinho’nun sadece 3 yılda 170 milyon pound gibi bir meblağı transfere harcadığını göz önünde bulundurduğumuzda Arsene Wenger’in değeri sanırım daha iyi anlaşılıyor. Liverpool ve Manchester United gibi büyük takımların dışında Tottenham Hotspur ve Newcastle United gibi Premier League’in orta seviye takımlarının da bu 10 yıllık zaman diliminde transfere Arsenal’den daha fazla para harcadığı ve Arsene Wenger’in Premier League’de transfer ettiği oyunculardan takımını kara geçirebilen tek teknik adam olması da kendisinin ekonomik dehasını ortaya koymakta. Wenger, öğrencilik yaşamındaki mühendislik geçmişinin üzerine Strasbourg Üniversitesi’nde yaptığı ekonomi master’ını futbol yaşamında bu kadar iyi kullanacağını düşünmüş müdür emin değiliz ama Arsenal’de yarattığı ekonomik gerçekler ortada...


     Wenger´den 8-0´lık örnek...


    Peki Wenger’in hiç mi yanlışı olmadı? Buna da hayır dersek fazla abartılı yaklaşmış oluruz. Takıma ilk katıldığı yıllarda benim için Premier League önemli diyerek Avrupa maçlarını fazla önemsememesi ve bazı Avrupa maçlarına yedek kadro sürmesi zamanında İngiliz basınında ve taraftarlar arasında eleştiri konusu oldu. Neyse ki fazla inatçı çıkmadı Wenger ve zamanla bu yanlışı düzeltmeyi başardı. Her ne kadar Avrupa’da kupa kazanmayı başaramasa da oynadığı iki finali de bir başarı olarak görebiliriz. Bir diğer eleştirildiği konu ise Arsenal’de çıktığı ilk maçta(Blackburn Rovers’a karşı) ilk 11’de İngiliz olmayan sadece bir oyuncuyu, Patrick Vieira’yı oynatan Wenger’in 2007’deki Arsenal’inin 25 kişilik kadrosunda sadece iki İngiliz bulunuyor. Bu, bazı İngiliz milliyetçileri için eleştiri konusu olsa da globalleşen futbolda milliyetlerin fazla önemi kalmadığını ve Arsenal taraftarlarının bu konuda hiçbir sıkıntı hissetmediklerini düşünürsek fazla da önemli bir konu gibi durmuyor.


    Ne demiştik? Evet, özellikle Türk kulüplerinin Arsenal’den ve bu Fransız’dan öğrenecekleri çok şey var. 600 milyon dolarlık stadlarıyla, çoğu gençlerden oluşan parlak kadrosuyla ve başlarındaki bu dehayla Arsenal şu anda Avrupa’nın en imrenilen kulüplerinden. Juventus’ta sağ kanatta çürüyen Thierry Henry’yi alıp forvete koyarak gelmiş geçmiş en iyi forvetlerden birini ortaya çıkaran vizyona sahip olan Arsene Wenger ise bu sene görevden ayrılan David Dein’den teknik direktörlüğü bırakınca Arsenal yönetiminde görev alması için teklif almış durumda. Bu vizyona ve birikime sahip bir beyin için de bundan güzel ve anlamlı bir teklif olamazdı galiba.

    kaynak:turksportal.net




  • quote:

    Orjinalden alıntı: antiochos

    Futbolun içinde herşey varmış.


    8-0 yok.

    Şaka bu


    7-0 olsa neyse...

    8-0 yaaa


    Şaka


    Cidden şaka

    2. lig takımı bilew 8 tane yemez


    Erciyes gitti 3 tane filan yedi Atletico Madridden



    8 tane ya... Şaka cidden şaka



    o 8 YİYEN TAKIM TÜRK TAKIMIYDI...FENERLİLERİ BU YÜZDEN SEVMİYORUM İŞTE..SONRA DİYONUZ NEDEN ANTİFENER.COM FALAN KURULUYOR..

    EDİT:GALATASARAYLIYIM




  • ulen forum gene soysuz bir ingilizin yüzünden birbirne girmiş adam lafı söylemiş ne üdüğü belirsiz ne ettiği nerey gittiği belirsiz bizimkilere kavga için malzeme
    fb 2 maç kazandı diye "bize demedi size demiştir" gs ,bjk "adamın diline düştük" vs...
  • wenger ii bi teknik drektor olabilr ama fasla kucumsuyo bole ilk once insan olucan

    gs macından once de 2000 yılında gs yi kucumsemisti gordu o zmnlarda bole bi acıklama yapmıstı kupa kesin bizm fln die snra aldı boyunun olcusunu

    ne olursa olsn rakibini kucumsemiyeceksin en buyuk hatan bu olur
  • FB 2 tane atmasını da bildi onuda yazsaydın


    quote:

    Orjinalden alıntı: SPaCeLoRD

    bunun nesi komik ?

    fb 6 yedi gs 5 yedi, bu laflar bize de geliyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bianconera


    quote:

    Orjinalden alıntı: murat aksu

    Sizin hakkınızdan MTK Bükreşle Sikma olumuk gelir

    he bekle gelir o devir kapandı kafanız almıyor mu bunu bırakın artık bu hikayeleri..
    yıl 2007 ve güçlüyüz bjk'den de gs'den de varsa itirazi olan buyursun söylesin.

    valla hakemlerin adaletli maç yönetebileceğine inansam söylerdim ama şu şartlarda zor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: antiochos

    Futbolun içinde herşey varmış.


    8-0 yok.

    Şaka bu


    7-0 olsa neyse...

    8-0 yaaa


    Şaka


    Cidden şaka

    2. lig takımı bilew 8 tane yemez


    Erciyes gitti 3 tane filan yedi Atletico Madridden



    8 tane ya... Şaka cidden şaka







    quote:

    Orjinalden alıntı: -Mctolga-


    quote:

    Orjinalden alıntı: antiochos

    Futbolun içinde herşey varmış.


    8-0 yok.

    Şaka bu


    7-0 olsa neyse...

    8-0 yaaa


    Şaka


    Cidden şaka

    2. lig takımı bilew 8 tane yemez


    Erciyes gitti 3 tane filan yedi Atletico Madridden



    8 tane ya... Şaka cidden şaka



    o 8 YİYEN TAKIM TÜRK TAKIMIYDI...FENERLİLERİ BU YÜZDEN SEVMİYORUM İŞTE..SONRA DİYONUZ NEDEN ANTİFENER.COM FALAN KURULUYOR..

    EDİT:GALATASARAYLIYIM



    nasıl edit o öyle

    Edit'in i si küçük yazılır.




  • elin gavuru orada konuşur kafasına gre bizimkiler buırada birbirini yer hey Allah ım ya.

    Şu fener de bi şampiyonlar ligi kupasını alsa da herkes rahat etse diyecem de önümüzdeki 20 yıl bunu konşurlar şöle aldık böle aldık diyee
  • quote:

    Orjinalden alıntı: casper_55

    Arsenal Menajeri Arsene Wenger� UEFA Başkanı Michel Platini´nin Şampiyonlar Ligi´nde yapmayı planladığı değişiklik konusunda uyarıda bulundu.

    Wenger� Platini´nin� İngiltere� İtalya ve İspanya gibi ülkelerden daha az takım alınmasına ilişkin kararını doğru bulmadığını belirterek� "Platini´yi anlıyorum. Amacı Şampiyonlar Ligi´ni tüm Avrupa´ya yaymak ama bu karar� maçların bazılarını anlamsız hale getirecek. Geçtiğimiz günlerde Slavia Prag´ı 7-0 yendik. [b]Liverpool da Beşiktaş´ı 8-0 mağlup etti. Güçsüz takımlara şans verilirse� Şampiyonlar Ligi´nin ne bir anlamı ne de bir önemi kalır." dedi.

    Sözlerine devam eden Wenger� "Ben maraton koşucusuyum ve dinlenmek istemiyorum." derken güçsüz ekiplerin şampiyonada yer almasının� kendileri için sadece bir mola olduğunu belirtti.


    Kaynak : sporx.com
    http://www.sporx.com/detail.php?Type=1&kategori=37&go=87071


    />
    />
    />


    Liverpool da Beşiktaş´ı 8-0 mağlup etti. güçsüz takımlara şans verilirse� Şampiyonlar Ligi´nin ne bir anlamı ne de bir önemi kalır." dedi.





  • quote:

    Orjinalden alıntı: SCREAM_BG


    quote:

    Orjinalden alıntı: casper_55

    Arsenal Menajeri Arsene Wenger� UEFA Başkanı Michel Platini´nin Şampiyonlar Ligi´nde yapmayı planladığı değişiklik konusunda uyarıda bulundu.

    Wenger� Platini´nin� İngiltere� İtalya ve İspanya gibi ülkelerden daha az takım alınmasına ilişkin kararını doğru bulmadığını belirterek� "Platini´yi anlıyorum. Amacı Şampiyonlar Ligi´ni tüm Avrupa´ya yaymak ama bu karar� maçların bazılarını anlamsız hale getirecek. Geçtiğimiz günlerde Slavia Prag´ı 7-0 yendik. [b]Liverpool da Beşiktaş´ı 8-0 mağlup etti. Güçsüz takımlara şans verilirse� Şampiyonlar Ligi´nin ne bir anlamı ne de bir önemi kalır." dedi.

    Sözlerine devam eden Wenger� "Ben maraton koşucusuyum ve dinlenmek istemiyorum." derken güçsüz ekiplerin şampiyonada yer almasının� kendileri için sadece bir mola olduğunu belirtti.


    Kaynak : sporx.com
    http://www.sporx.com/detail.php?Type=1&kategori=37&go=87071


    />
    />
    />


    Liverpool da Beşiktaş´ı 8-0 mağlup etti. güçsüz takımlara şans verilirse� Şampiyonlar Ligi´nin ne bir anlamı ne de bir önemi kalır." dedi.



    bizde demiştik ki"sen de 6 yedin bu kupada niye gülüyorsun bu kadar,sana da diyor adam.hatta Romaya da"




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilkerinanç


    quote:

    Orjinalden alıntı: SCREAM_BG


    quote:

    Orjinalden alıntı: casper_55

    Arsenal Menajeri Arsene Wenger� UEFA Başkanı Michel Platini´nin Şampiyonlar Ligi´nde yapmayı planladığı değişiklik konusunda uyarıda bulundu.

    Wenger� Platini´nin� İngiltere� İtalya ve İspanya gibi ülkelerden daha az takım alınmasına ilişkin kararını doğru bulmadığını belirterek� "Platini´yi anlıyorum. Amacı Şampiyonlar Ligi´ni tüm Avrupa´ya yaymak ama bu karar� maçların bazılarını anlamsız hale getirecek. Geçtiğimiz günlerde Slavia Prag´ı 7-0 yendik. [b]Liverpool da Beşiktaş´ı 8-0 mağlup etti. Güçsüz takımlara şans verilirse� Şampiyonlar Ligi´nin ne bir anlamı ne de bir önemi kalır." dedi.

    Sözlerine devam eden Wenger� "Ben maraton koşucusuyum ve dinlenmek istemiyorum." derken güçsüz ekiplerin şampiyonada yer almasının� kendileri için sadece bir mola olduğunu belirtti.


    Kaynak : sporx.com
    http://www.sporx.com/detail.php?Type=1&kategori=37&go=87071


    />
    />
    />


    Liverpool da Beşiktaş´ı 8-0 mağlup etti. güçsüz takımlara şans verilirse� Şampiyonlar Ligi´nin ne bir anlamı ne de bir önemi kalır." dedi.



    bizde demiştik ki"sen de 6 yedin bu kupada niye gülüyorsun bu kadar,sana da diyor adam.hatta Romaya da"

    neden bize desinki ??
    Sl.Prag ve Besiktasi soylemis




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Miex


    quote:

    Orjinalden alıntı: antiochos

    Fenerbahçe üstüne alınmaz ki..

    Gelsin Arsenali de yenelim

    Vay vay fenerliler birden havaya girdi, şampiyonlar liginin en basit grubunda ve mahalle takımları ile maç yapıyorsunuz hatırlatayimde ayakların yere bassın.

    + o mahalle takımlarından Kendi Evinizde 3 tane yiyorsunuz . Hç olmazsa biz liverpooldan deplasmanda 8tane yedik Sözü geliyor insanın aklına ..

    Hatırlatırım Mazinizi Unutmayın

    Tronso
    Sion
    Son olarak helsinborg

    Sizinde pek parlak oldugunuzu Söyliyemem bu konuda




  • Arsene Wenger dayamış poposunu Arsenal gibi zengin kulübe atıp tutuyor. Çalıştırsa ya Fulham' ı City' i... Futbol' un asıl amacı zayıf takımların güçlü takımları da eleyebileceğini görmek, ondan zevk almaktır. Yoksa 8 9 takım habire düdüklesin birbirlerini ŞL' de iyi valla! Paralarda Wenger' e ve kankalarına aksın. Uefa finalinde nerdeydin efendi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.