Şimdi Ara

websitesi yapmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

şirketimiz için bir websitesi yapmak istiyorum. eski websitesi çok eski kaldı.
    bir firma ile görüştüm. 5-6 sayfası olan, anasayfası flashlı ve kontrol paneli (gerektiğinde girip güncelleme vs..kendimiz yapabilecekmişiz) olan bir site için 1500$ + KDV istediler.
    En son 1100$+ KDV'ye ok dediler..daha altına kabul etmiyorlar.
    sizce nasıl fiyat, yüksek mi? kadın 400$ 'a da yaparız diyo isterseniz sabit kalıp mıdır ne, ama size özel tasarım yapacaz diyo.
    daha uygun fiyata benzer bir site yapan bulunur mu? ne tavsiye edersiniz.
    önereceğiniz firma vs...
    tşk..

• Şirketinizin hangi alanda hizmet verdiğini bilmeden çok sağlıklı bir yorum yapmam mümkün değil fakat fiyatlardan çok fiyatı verenlerle ilgilenmenizi tavsiye ederim..Büyük ve bilindik firmalara yaptırdığınız siteler kaliteli fakat fiyat açısından size maaliyetli gelebilir ya da hatrı sayılır rakamlara vasat işler ortaya çıkartılabilir , aynı kalitede bir işi daha makul fiyata başka kaynaklardan da karşılayabilirsiniz(freelance tasarımcılar vb) sağlıklı bir tahmin yürütmek mümkün değil,kişisel fikrim bu..Fiyata göre karar vermeyin işi yaptıracağınız kişi ya da kurumların referanslarını inceleyin,isteklerinizi ve siteden beklentilerinizi tek tek yazın üzerine basa basa yaptıracağınız kişiden örnekler isteyin..Örnek siteler belirleyin yapıp ,yapamayacaklarını sorun..Ne istediğinizi bilirseniz isteklerinize ulaşırsınız..İşin büyük kısmı sizde bitiyor..Eğer ne istediğinizi bilmezseniz önünüze sunulanla yetinmek zorunda kalırsınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi séquestre -- 8 Eylül 2010; 1:52:03 >

• Neden bu kadar pahalı bu işlr anlamıyorum :S Masada oturularak yapılan bişi adam evde hom office çalıştıgını düşün 3 gününü sana ayırsa 400 dolar yaklaşık 650 tl yapar... zaten bu adam full evde ise ayda 2 tane tasarım yapsa ohhh karnı güzelce doyar...
    Gerçi hepsi kar deil ama en fazla host + domain işlemleri 100 dolar 150 dolar utar yinede güzel para bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: goktug35

Neden bu kadar pahalı bu işlr anlamıyorum :S Masada oturularak yapılan bişi adam evde hom office çalıştıgını düşün 3 gününü sana ayırsa 400 dolar yaklaşık 650 tl yapar... zaten bu adam full evde ise ayda 2 tane tasarım yapsa ohhh karnı güzelce doyar...
    Gerçi hepsi kar deil ama en fazla host + domain işlemleri 100 dolar 150 dolar utar yinede güzel para bence...

Açıkçası hiç öyle değil

Web tasarım , bu işi professiyonel bir şekilde yapacak olan BİR kişinin tasarımı 3 günde şekillendirebileceğine inanmanız biraz garip bir durum değilmi ?
    Durum hiç okadar da basit değil . Hazır portal scripti kurmuyorsunuz ki ? Eğer öyle olsa idi dediğiniz doğru derdim ve hatta 3 gün değil bunu 1-2 saatte tamamlanacağını söylerdim.Ama portal scriptlerinde bile professionel bir tasarıma hitap etmek için 1-2 saat ten çok daha fazla zaman ayırmanız gereklidir. Örneğin; Portala uygun temanın tasarlanması ve bunun sorunsuz bir şekilde her tarayıcıda uyum sağlaması .CMS yönetiminin tamamlanması ve bu scriptlerdeki varsa güvenlik açıklarının giderilmesi konusundaki faaliyetler, SEO optimizasyonun sağlanması .

Yukarıda bahsettiğim sadece CMS scriptleri hakkında düşüncelerim. Normalde bir kişinin professionel bir şekilde bir tasarımı şekillendirmesi gerçekten bu kadar kolay olmuyor , ŞİRKET grubunda olsanız normal derdim fakat tek başına bir insanın hem kodlama , hemde tasarım aşamalarını yürütmesi doğal olarak birden fazla programlama dilini ve tasarım araçlarını bilmesini öngörmekte .

Tasarım ne kadar göreceli olsada fiyatlar genelde bu göreceliğin doğrulunu az da olsa ispatlar.

• ya arkadaşlar alakası yok ama cevap gelmiyo ben sitemi yaparken dw da site anasayfasını ortalamak istedim ortaladımda fakat menüde olan pop up menü ortalmadan önceki yerde kaldı şimdi onu nasıl düzeltebilirim
  • quote:

Neden bu kadar pahalı bu işlr anlamıyorum :S Masada oturularak yapılan bişi adam evde hom office çalıştıgını düşün 3 gününü sana ayırsa 400 dolar yaklaşık 650 tl yapar... zaten bu adam full evde ise ayda 2 tane tasarım yapsa ohhh karnı güzelce doyar...

Bilgi birikimi,tecrube,yetenek,zeka ve bence en önemlisi eğitim..İnsanlar her zaman karşısındakinden birşeyler bekler,herşeyin en iyi olmasını ister fakat fiyat konusuna gelince işler biraz karışır..İyi işler ortaya çıkaran insanlar bu işlerinin,emeklerinin karşılığını alamazlar ise zamanla ne iş yaptıran ne de o işi yapan memnun olur..Birkaç yerden birşeyler bulup orasını burasını değiştirip karşısındakine sunan kişileri kastetmiyorum fakat iyi derecede işler yapan insanlar için bu fiyatlar normal ve hatta az bile işin içine şirketler de girince fiyatlar da artıyor doğal olarak..

• Adama bu işi 3-4 yıldır yapıorsa zaten boş zamanlarında kimsenin biledigi kendi has şablonlar çıkarmıstır bence gene şablondan yola çıkcagına adım gibi emnm o 3 gn bence sizi beklete süresi olur dier arkadasın dedig gibi sablon kullanmıyorsa bile kac yıllık prof. birini n bunu 2-3 saate hazırlaycagını düsünüyorum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bedava web sitesi kurma.YARDIM!!
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • edit: zaman aşımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awakado -- 15 Aralık 2010; 20:09:05 >
  • quote:

Adama bu işi 3-4 yıldır yapıorsa zaten boş zamanlarında kimsenin biledigi kendi has şablonlar çıkarmıstır bence gene şablondan yola çıkcagına adım gibi emnm o 3 gn bence sizi beklete süresi olur dier arkadasın dedig gibi sablon kullanmıyorsa bile kac yıllık prof. birini n bunu 2-3 saate hazırlaycagını düsünüyorum...

Maalesef düşündüğün gibi değil..Web tasarım sandığın kadar kolay bir iş değil,hakkını verirsen..Hırsızlık yaparsan 1 dk'ya da site çalabilirsin tabi o tasarım dışında bir meslek

• Büyük Firmalarla Çalışmaktayım Gayet uygun fiyata yüksek kalitede web sitesi tasarlayabilirim.Yardımcı olabilirim sizlere...

stalker_chernobil@hotmail.com
  • quote:

Adama bu işi 3-4 yıldır yapıorsa zaten boş zamanlarında kimsenin biledigi kendi has şablonlar çıkarmıstır bence gene şablondan yola çıkcagına adım gibi emnm o 3 gn bence sizi beklete süresi olur dier arkadasın dedig gibi sablon kullanmıyorsa bile kac yıllık prof. birini n bunu 2-3 saate hazırlaycagını düsünüyorum...

Boş vaktinde yaptığı şeyler için, farklı bir çaba göstermiyor aynı emek hatta çalışmanaın kalitesine göre belki daha fazla. Template Monster sitesine bir gir bakalım. Oradaki çalışmalar kaç paradan başlıyor. Anlaşılan sen cross-browser sorunları yüzünden tasarımcıların kafayı yeme durumlarından bihabersin. İşin içinde olmayana hep basit gelir. Bu her konuda böyledir.

• @goktug35
    Biz yıllarımızı bu işe veriyoruz. Sabah 5lere kadar tasarım yaptığım günleri biliyorum. Bi ressam tablo yaptığında 100 lira dersen vereceği tepkinin bizim vereceğimiz tepkiden farkı nedir? Düşünün bir ressma gittiniz dediniz bana şöyle şöyle birşey yap peki ya sonra ?

sadece şablon yapmakla bitiyormu dersiniz . İlk önce photoshopta çizersin sonra css yazarsın(Her tarayıcıya göre uyumlu olmak zorunda (cross-browser)) sonra htmle dökersin. Gerekirse panel yazarsın ve bu işe odaklanman lazım. Geçen konuyu açan kişinin istediği özelliklerde bir script yazdım tam 2 haftamı aldı. Ama herşey 0 dan yaptım. Bu iş öyle 600 tl - 700 tl ile olacak şey değil. ( eğer sadece onun için yaptırılıyorsa. önceden hazırlanmış ise elbette bu fiyatlara satılabilir.)

Yanlış anlama @goktug35 bunu sana karşı yazmadım. Bunu sadece seninle hemfikir olanlar için yazdığım bir açıklama.

Bu arada bu konuyu açan arkadaş bana pm gönderirse yardımcı olabilirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.