Şimdi Ara

Web Tasarlama ve Programlama Bölümü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lise 3'te bu bölümde olan arkadaşlar var mı ? Şu ana kadar gördüğünüz konuları , kullandığınız programları yazar mısınız ?
    Neler öğretiler şu ana kadar bir ödev meselesi var birine yardımcı olacağım.



  • Değerli Arkadaşım ben bilişim teknnolojileri alanı 3. sınıf öğrencisiyim bizim bölümümzde daha doğrusu bu sene kullandığımız programlar şunlar;
    1.dreamweaver
    2.fireworks
    3.mysql
    4.photoshop
    dur.
    Yardımcı olabildim inşallah.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasan168

    Değerli Arkadaşım ben bilişim teknnolojileri alanı 3. sınıf öğrencisiyim bizim bölümümzde daha doğrusu bu sene kullandığımız programlar şunlar;
    1.dreamweaver
    2.fireworks
    3.mysql
    4.photoshop
    dur.
    Yardımcı olabildim inşallah.

    Fazlasıyla oldun kardeşim, neleri gördünüz seviyeniz nedir biraz da onlardan bahsedersen çok yardımcı olursun.
  • Marquis-de-Sade` Kardeşim tabikide örneğin web tasarım adlı 9 saatlik dersimiz var bu dersimizde html görüyoruz. konu olarak basit html etiketleri, tablolar, formlar, css, listeleme etiketleri gördüklerimiz.
    Bi ötekisi olan grafik ve animasyon dersi 4 saatlik bir ders bu dersimizde firework ve photoshop programlarını kullanıyoruz. Bunları kullanarak ne yapıyorsunuz diye sorarsan araçların ne işe yaradığını resimler üzerinde değişiklik gibi şeyler yapıyoruz.
    Ve son olarak ta Veritabanı ve organizasyonu dersi haftalık 2 saatlik bir ders. Bu derste access ve mysql programlarını kullanıyoruz. bu dersimizde veri tabanı oluşturma veritabanı tasarımı veritabanı ve web sitesi bağlantısı oluşturma gibi şeyler görüyoruz.
    Yardımcı olabilmişimdir inşallah.
    Başka sorun olursa sor çekinme.




  • ANKEBUT DİJİTAL MEDYA HİZMETLERİ

    http://www.ankebutbilisim.com/

    1C.Web Tasarım Nedir ?

    http://www.ankebutbilisim.com/

    Web tasarım 21.Yüzyılın en büyük iki yeniliğinden birisi olan internetin görsel yüzüdür. İnternet web tasarımı ile birlikte günümüzde bilgi paylaşımının ve araştırmanın en etkili mecralarından biri haline gelmiştir.İnternetin en büyük avantajı hem servis sağlaması hem servis alabilmesidir. Bu sebeple diğer iletişim mecralarına oranla çok daha hesaplı ve etkilidir.

    Web siteleri kurumların veya bireylerin kesintisiz erişilebilen tanıtım ve iletişim mecralarıdır. Web sayfanızda şirketiniz veya şahsınız adına tüm verileri toplayabilir hedef kitlenize broşür ve formlar gönderebilirsiniz.

    Web siteleri belirlenen hedef kitlenin ihtiyaçlarına göre tasarlanır. İnternet kullanıcıları genel olarak aradıkları konuları arama motorları üzerinden ararlar. Bu sebeple web sitelerinin arama motorlarına uyumlu bir şekilde tasarlanması en önemli önceliktir. Fakat sadece arama motorlarına uyumlu bir web tasarımı ayırt edilmenizi sağlamaz. Rekabetin son derece yoğun bir şekilde yaşandığı internet dünyasında ön sıralarda yer alabilmek için web sitelerinin tasarım kalitesi ve kolay kullanılabilirliği rakiplerinize göre bir adım önde olmanızı sağlayacaktır.

    Web tasarım birçok internet kullanıcısı tarafından görselliği ifade eden bir kavram olarak algılanmaktadır. Fakat bu tanım tam olarak web tasarım kavramının anlamını yansıtmamaktadır. Web tasarımları içerik, görsel tasarım entegrasyonu ile oluşur.

    Web site tasarımlarında uyulması gereken en önemli ölçüt içerik ve tasarımın birbirini tamamlamasıdır.

    BAŞARILI WEB TASARIMLARINDA OLMASI GEREKENLER

    Web tasarımında sadelik ve kullanışlılık her zaman için internet kullanıcılarının tercih sebebidir.

    Web Tasarımın sadeliği verilmek istenen mesajın kullanıcıya net bir şekilde verilmesini sağlar.

    Web tasarımlarında renk karmaşalarından kaçınılmalıdır. Tüm sitenin web tasarımında birkaç renkten oluşan renk kombinasyonu kullanılmalıdır. Web tasarımlarında çok farklı renk kullanımları internet kullanıcılarını fazlasıyla yorar ve siteden çok kısa sürede ayrılmalarına sebep olur.

    Web site tasarımlarında en az görsel tasarımlar kadar önemli olan bir konu sitenin kullanılabilir ve gezinti kolaylığının olmasıdır.

    Web sitelerinde ek yazılım gerektiren sayfalar kullanılmamalıdır. Web siteleri ziyaretçileri tarafından ek yazılımlar genellikle güvenli olarak görülmemekte ayrıca yükleme işleminin belirli bir süre almasından dolayı kullanıcıların web sitelerini ziyaretlerini engelleyen en temel nedenlerin başında gelmektedir.

    Web site tasarımlarında içerik kolay anlaşılır bir dille oluşturulmalıdır.

    Anlamı destekleyen web tasarımları ile web siteleri bütünleştirilmelidir.

    İçeriğin etkileşimli olarak kullanıcıya sunulmasına olanak sağlayan web tasarımları her zaman için web sitelerine artı değer katar.
    Özetle Başarılı Bir Web Tasarımı

    Kişinin veya kurumun amacına ve tarzına uygun bir web tasarımı yapılmalıdır.

    http://www.ankebutbilisim.com/
    Web tasarımları kolay kullanılabilir şekilde tasarlanmalıdır.

    Ziyaretçileri fazla zaman kaybetmeden istedikleri bilgiye ulaşmalarına sağlayan web tasarımları tercih edilmelidir.

    Web tasarımları arama motorlarına uyumlu bir şekilde tasarlanmalıdır.

    2C.Web Tasarım Programları

    Web tasarım çok çeşitli programlarla yapılabilmektedir. Web tasarımının yapıldığı temel web tasarım programları Dream Weaver, Front Page ve BlueVoda olarak sıralanır. Fakat başarılı web tasarımlarının yapılabilmesi için web tasarımına yardımcı olacak programlarında kullanılması gerekmektedir. Yardımcı web tasarım programları arasında Adobe Flash, Adobe Photoshop, Freehand programları bulunmaktadır.

    Yönetilebilir dinamik bir web site tasarlanmak isteniyorsa web tasarım programlarından Html kodlama dili, Php web programlama, Asp web programlama, Aspx web programlama, Ajax programlama dili, Javascript ve en önemlisi Sql’nin bilinmesi gerekmektedir. Tüm bunların yanı sıra ne kadar başarılı bir web sitesi tasarlarsanız tasarlayın müşterilerinizin istekleri ön planda olmalı ve müşterilerin istekleri karşısında esnek olunmalıdır.

    Web tasarım programlarını internet üzerinden de indirebilirsiniz fakat lisans sorunları yaşamamak için deneme sürümleri kullanılmanız yararınıza olacaktır.

    http://www.ankebutbilisim.com/
     Web Tasarlama ve Programlama Bölümü




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.