Baştan belirteyim. Sataşacak, baltalayacak, kavga edecek, ileri geri abuk subuk konuşacak kişilerin yeri burası değil. Derdi olan özel mesajla iletsin. Gerisinde tamamen art niyet ararım. Konuyu açmamdaki amaç şu. Uzun zamandır bir çok tarayıcıyı deneyimledim. Bir ara evden çıkmadığımız dönemlerde sadece bununla ilgilendiğim zamanlar oldu. Bu, asla en iyiyi bul adında bir konu değil. Kişisel deneyimlerimi, amacıma yönelik beklentilerimi hangi tarayıcının nasıl karşıladığını kısaca belirtmek. Ve diğer arkadaşlarında deneyimi doğrultusunda bir çok fikir arayan arkadaşlarında belki faydalanacağı bir yazı grubu olabilir. Tekrar ediyorum. Bu bir yarış konusu değil. Kendinize göre neden en iyi, veya neden kötü olduğunu belirtiniz ki faydalanalım. Bilelim. Kişisel tercihim Vivaldi olduğundan ona fazla da değinebilirim. Deneyimlediğim tarayıcılar; Vivaldi, Crhome, Firefox, Maxthon, Opera, Edge, Brave, Hem mobil, hem de masaüstü ile senkronize benim için önemli. Son girdiklerim, parolalar, ve yer imleri anında eşitlenmeli. Maxthon, brave üzerinde fazla durmadığım tarayıcılar. brave umutlanmışken eşitleme işini bir türlü beceremedim. Bu kadar zor olmamalı. Opera da çinlilere gitti gideli yığınla özellik geldi. Şahsen biraz güvenilirliğini yitirdi gözümde. Şu ara ( kabaca 1,5 sene dir ) eski Opera kurucularından Jón S. von Tetzchner kurduğu Vivaldi tarayıcı ile memnunum. Benim için işin sonunda Firefox ve Vivaldi sürekli sıkı mücadeleye girmiştir. Sürekli test ettiğim deneyimlediğim iki derin tarayıcı budur. Firefoxu da geriye düşüren, android cephesindeki gayet kötü bir kullanım deneyimi sunan sürümü, ve malesef nasıl olduğunu anlamadığım şekilde tüm şifrelerim uçtuğudur. Evet, Firefox kayıtlı şifrelerimi uçurup beni fena zora sokmuştur. Nedenini bulamasamda sistemlerinin çalışmasına şöyle bir baktığımda kayıtlı bilgi ve parolaların sunucularında saklanmadığı, bunun yerine en az iki cihaz da eşitlendi yazıyor. Bu küçük çaplı bir şok yaşattı. Merak edip denedim. Firefox a her hangi bir şifre kaydettim. Telefonunda da belirdi. Aynı anda, Hem PC'me, hem de Telefonuma format attım. Aynı anda. Şifrem silinmiş. Kayıtlı şifre yoktu. Bu ve android sürümünün yetersizliği beni doğrudan Vivaldi ye daha da itti. Orada işler tam tersi. Kendi mail sunucusu bile var. Yan özellikleri cabası. Not alma keyifli. Daha yığınla detayı var da burada açıklamak pek doğru değil ki ağırdan ağırdan propogandaya girmeye başladığımı düşünüyorum. Hala şu an Firefox ve Vivaldi kuruludur. Android sürümünde vivaldinin sekmeler ile masaüstü deneyimi yaşatması gayet iyi oldu. Beğenmeyen de olabilir. Yalnız, firefox da akıcı sayfa kaydırmayı hiç bir tarayıcıda göremedim. Firefox'un bu keyfi inanılmaz. Alışan direkt diğer tarayıcılara kaka muamelesi yapabilir. Yeni edge tarayıcısının bu sayfa kaydırma durumu sıkıntılı gibi geliyor. Atlamalı kayıyor. Enteresan. Dediğim gibi, O kadar tarayıcı içinde Firefox ve Vivaldi sıkı sıkıya yarıştı kendi beklentilerim arasında. Şifre koruma yöntemi ve android sürümünün kullanışlılığı bende 1. tarayıcı olarak Şuan için Vivaldi devam. Firefox 2. de duruyor. Sürekli takip ediyoruz. Opera malumunuz arada sırada düzgün çalışan dahili vpn harici kullanmıyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 12 Ekim 2020; 21:20:51 > |
Web tarayıcıları hakkında fikirler. Vivaldi, Crhome, Firefox, Opera, edge ve diğerleri.

-
-
10yıllık bir laptop için vivaldimi daha iyidir operamı, chrome mu?
Şu ana kadar deneyimime göre opera ağır kalıyor biraz.
Chrome fena değil ama ara sıra sapıtıyor.
Vivaldi hiç kullanmadım indirdim setup olarak duruyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 14 Ekim 2020; 15:55:41 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kurup denememeniz için bir neden yok. Vivaldi hafif gibi görünse de içeriğinde fazla ca modül var. Buna rağmen düşük ram tüketimi söz konusu.
Firefox webrendering de üstüne tanımam. Düşük sistemlerde akıcı bir deneyim yaşatabilir. Bence firefox bir deneyin. Sonra Vivaldi ile kıyas yapın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 14 Ekim 2020; 21:25:57 > -
quote:
Orijinalden alıntı: asyagrafikKurup denememeniz için bir neden yok. Vivaldi hafif gibi görünse de içeriğinde fazla ca modül var. Buna rağmen düşük ram tüketimi söz konusu.
Firefox webrendering de üstüne tanımam. Düşük sistemlerde akıcı bir deneyim yaşatabilir. Bence firefox bir deneyin. Sonra Vivaldi ile kıyas yapın.
Teşekkürler öneriniz için firefox denicem en son yeni pc'imde denemiştim 2yıl önce hızı iyidi ama çoğu siteyle uyumlu değildi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şu an bile son zamanlarda Vivaldi biraz çamur yapmaya başlamışken tekrar FF denemeye başladım. Bir kıyas içindeyim. Sanırım benim de takıntım bu oldu.
Lakin, özelliklerine baya alışmışım. FF' de tema desteği çok keyiflidir. Ama sync işi çok çağ dışı FF de.
-
mobil Opera'da görünüm kısmında tablet modu var bu özellik chromda var mı acaba?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X