Şimdi Ara

Web Sunucuma Dışardan Bağlanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ADSL router sahibiyim. Bu router ile internete çıkıyorum. Makinamda Win 2000 ve IIS yüklü. Eskiden Dial-Up bağlantı kullanırken internette bulunduğum bir anda karşımdakine şu şekilde adres vererek localimdeki bir sayfayı gösterebilmekteydim.

http://195.157.65.26/falanfilan.asp

Ancak şu anda ip routerın ip si olduğundan aynı işi yapınca Object Not Found gibi bir hata geliyor.

Router a bağlı bir bilgisayardaki IIS in başka kişiler tarafından web sayfası talebinde kullanılabilmesi için adres satırına ne yazmak lazım? Bu iş nasıl olur?

Saygılarımla..

• Bildiğim kadarıyla yönlendirici sadece bir makinaya bağlanır. Ağ ortamında diğer makineler de sunucudan ve yönlendiriciden geçerek karşı tarafa ulaşır. Bildiğim kadarıyla dışardan ağındaki herhangi bir makinaya direkt bağlanamazsın. Diğer makinaya şu şekilde bağlanabilirsin: IIS kullanıyormuşsun. Burada ağ üzerindeki başka makinayı da yayımlamasını söyleyebilirsin. Bunu kök dizini ayar yerinden yapabilirsin.

Dışardan bağlanamamam ilginç geldi. Denemişsindir, ama bir de ben hatırlatayım. Daha doğrusu önce şunu sorayım: makinende yayın yaptığın sunucu programını ya da yayın klasörünü değiştirdin mi? Çünkü verdiğin hata bağlantı hatası değil, anladığın üzere isteği yerine getiremiyor. Bu yüzden bence öncelikle bunları bir kontrol et ve makinanda ipconfig ile öğreneceğin IP adresinle bağlanmayı dene. IIS ilk kurulum aşamasında <b>C</b> altında kendisi bir klasör açıyor kök dizini de buraya yeleştiriyor.

• İlgin için sağol emrekarayazgan,

Sana ADSL routerın modelini de vereyim. Zyxel Prestige 650 R31. Bu cihazın üzerinde web konfigürasyonuna izin veren bir yazılım var. Browser satırına routerın internetteki ipsini veya localdaki default ipsini-ki bu ip 192.168.1.1- yazıp adresi çağırırsan routera browser üzerinden girerek konfigürasyon yapabiliyorsun. Alınan hata da bu zaten. Router üzerinde böyle bir sayfa olmadığı uyarısını veriyor. Yani anlayacağın router bir web server gibi davranıyor.

Bunu aşıp routerın arkasındaki bir makinadan talepte bulunmanın bir yolu yok mu acaba?
  • Bu arada asp biliyorum. IIS ayarları, kök dizin, sanal dizin ayarları sağlam. Localde server çalışıyor. Sorun routerdan kaynaklanıyor. Talep yapılınca router bunu içerideki ana makinaya göndermeden kendisi karşılamaya çalışıyor.

http://195.175.56.25/admin/falanfilan.asp

şeklinde deneme yaptım değişen birşey olmadı. admin ağdaki makinamın adı. Routerdan yine aynı hata mesajı daha uzun bir path ile geri döndü. Delireceğim :)
  • Bu yazacaklarım biraz zayıf bir ihtimal, ama öyle görünüyor ki yönlendirici üzerindeki programda ya da yönlendirici ayarlarında bir sorun var. Bunu mümkünse yönlendiricini resetleyerek çözebilirsin. Ancak yine de olmuyorsa bence satın aldığın firmayla bir görüşüp bu ayarları arayüz kullanmadan değiştirebilmenin müümkün olup olmadığını öğrenmen lazım.
  • Verdiğin adreste anlamadığım birşey var: nasıl oluyor da IP altında makina adını girebiliyorsun. Bunu ilk defa sende gördüm. Böyle birşey çevirmeli bağlantın da çalışıyormuydu? Şaşırdım...
  • Routerda sorun yok emrekarayazgan. Router ona gelen talebi değerlendirip cevap vermeye çalışıyor. Ben onun değil onun arkasındaki ağın bir parçası olan bilgisayarın talebe yanıt vermesini istiyorum. Bu mümkün mü acaba? Bunu sana şöyle anlatmaya çalışayım. Daha önceden dial-up kullanırdım. Bilgisayarımın internetteki ip numarasınıhttp://ip/deneme.asp şeklinde yazınca sayfa gelirdi. Şu anda internete router üzerinden ağ geçidi yardımı ile çıkıyorum. Bu nedenle IIS yüklü olan makinanın ip numarası real ip değil. Bu durumda ip yazıp enterlanınca ağın içindeki bu makinaya ulaşamıyorum. Ben bu makinaya veya ağdaki başka bir makinaya nasıl erişirim. Router üzerinden geçeceğimiz aşikar da routerın üzerinden içerideki başka bir cihaza nasıl sayfa gösterimi talep ederiz. Bence browser adres satırına yazılacak özel birşeyler olabilir? Mümkün mü?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İp adresinden siteye erişim ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Olmuyor tabii :) Öyle birşey olmaz da ben denedim acaba mı diye. İnsan çaresiz kalınca deniyor ne yapalım??
  • Bana biraz izin ver, konuyu araştırayım ve sana haber vereyim. Bir sorun çıkmaz ise yarın cevap yazabilirim. Bu arada bu konu biraz uzayabilir. icq'da buluşalım mı? 81648721
  • İlgin için sağol. ICQ bu makinada yüklü değil. Cevabını buradan takip ederim. Kolay gelsin..
  • Yüklemene gerek yok. go.icq.com İnan ki çok güzel... Ben yıllardır böyle kullanıyorum.
  • Selam,

Şu senin yönlendiricinin sitesinden teknik belgelerini indirdim ve okuyordum. İnternete çıkış şeması biraz değişik geldi. Ben evde kendi dökümanlarıma da bir bakacağım. Ama şemadan anladığım kadarıyla yönlendiricinde dışardan gelen istekleri ağında bir makinaya yönlendirebilmen gerekiyor. Yoksa site isteğini ağda hangi makina karşılıyacak?
  • Merhaba,

Dün akşam bayağı bir kurcaladım olayı. Anladığım kadarıyla senin yönlendiricin şu anda ateş duvarı olarak çalışıyor ve dışardan gelen isteklere kapalı. Senin cihazına gerekli komutları vererek bu istekleri karşılatmalısın. Yönlendirici bildiğin gibi 2 farklı ağı birbirine bağlamak için kullanılıyor ve gelen ve giden paketlerin adresine bakıyor. Bu adresler tanımlı ise işlem yapıyor. Bence sende tanımsız adreslerden kaynaklanan bir sorun var gibi...
  • Konfigürasyonda bir sürü alt menü var da hangisi benim işimi görecek olanı bulamadım :)
  • Bana onların resmini gönderir misin? Bir de senden birşey rica edicem. Yönlendiricine ping atıp bana IP adresini verirmisin? emrekarayazgan@postaci.com
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.