Şimdi Ara

Web site bazlı Hız düşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Son 2 haftadır bilgisayarımda garip bir durum var.

Google , youtube , donanımhaber, r10, facebook, instagram gibi belli başlı sitelerde internet hızı çok hızlı oluyor.

Ama bu siteler haricinde internette gezinirken 0.5 mbps gibi saçma bir hız oluyor.

hiz testi yaptığım esnada hız testine başlarken ilk 2 saniye 16-20 mbps internet gösteriyor sonra bi anda çakılmaya başliyor.

upload hızı her zamanki gibi 3-4 mbps arasında gidip geliyor.

Velhasıl kelam. saçma bir şekilde sanki internetimin hızını düşüren arka planda bişey var.
    ip değiştirme dns değiştirme gibi işlemleri yaptım.
    ağ ayarlarını sifirladim.
    pc ye güncelleme attım. ( format atamiyorum çünkü ücretli kurulumlu programlar var. key ve setup dosyaları yok. )

bu şekilde başına bir olay gelen çözüm bulabilen var mi ?

bu arada aynı modeme bağlı telefon başka pc ve tablet denedim herhangi bir problem yok.

• 6 goruntulenme 3 tanesi benden 3 tane sagolsun başka arkadaşlar bakmış. güncell yazalim. inş yardımcı olan çıkar
  • İnternetinizi tüketen bir program ya da zararlı olabilir, öncelikle arka planda hangi programların çalıştığını tespit edin, windows güncellemelerinin yapılıp yapılmadığını kontrol edin son olarak virüs ve malware taraması yapın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TheArchaeologist kullanıcısına yanıt
    malware taraması yaptım bilgisayarda hic hata ve virus bulmadı.

arka planda çalışan sistem dışındaki neredeyse tüm uygulamaları kapattım.

Benim kafamı karıştıran nokta. diyelim ki arka planda internetimin hızını azaltan birşey var diyelim.

Bu azaltan şey. herneyse neden youtube google facebook instagram ( twitter haric.) yani google veritabanlı belli başlı sitelerde hız çok yüksek.
    youtubede 4k video açiyorum donmadan izliyorum. ama hız testi yaptığımda 0.6 mbps hız çıkıyor.

Yazılımsal olarak yada web sitelerin çalışma prensipleri ile alakalı bir kısıtlama olabilir mi diye merak ediyorum. ama cevabını bir türlü bulamadim.
  • Başka cihazlalarla denediniz mi ?

• evet. zaten ofisteyiz biz 5 arkadaş birlikte çalışıyoruz. aynı modem aynı internet. hatta internet kablosunu bile değiştirdim aceba benimkinde problem olabilir mi diye. ama yine durum aynı.
  • İnternet tarayıcını sıfırlamayı dene bi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • codebringer06 kullanıcısına yanıt
    tarayiciyi sifirladim hatta zor bela 1 saatte firefox indirdim ordada denedim ama sonuc aynı.
  • Böyle aptal saptal sorunların çözümü nedense genelde formatla çözülüyor ama sizde format atmayacağınızı belirtmişsiniz. Zor iş hocam format atmadan sorunu çözmek. Yanlışlıkla sizin veya bir başkasının yüklediği bir şey veya da yüklü programların kendi yaptığı ayarlardan kaynaklanan bir şey elbet varda hangisinin sebep olduğunu bulmak çok zor bana göre. Ben olsam ücretli programların ilgilileri ile görüşür key i tekrar ister format atardım.

• blackandwhite23 B kullanıcısına yanıt
    amacım her zaman sorunun nerden kaynaklandığını bulmak. çünkü şu an ki kullandiğim pc şirkette sadece iş için kullandığım bir pc. extradan keyfi kurulmuş herhangi bir program bulunmamakta.

yani format atsam tekrar içindeki aynı şeyleri kursam değişen birşey olmucak. sorunun sebebini bulmaya calişiyorum
  • o zaman umarım yakında sorununuz çözülür hocam
  • yasarpb kullanıcısına yanıt
    Yani önceki mesajımda da belirttiğim gibi belli olmayabilir ben kesin kurduğunuz programlardan kaynaklıdır falan demedim kesin konuşmam genellikle mesajımın 2. Kısmına odaklanmışsınız.
    Belki birisi kurdu kaldırdı bir şey belki siz kurdunuz kaldırdınız veya bir siteden bir şey indirdiniz onun kurulumu olmasa da o etkiliyor olabilir vs vs birçok sebep olabilir ben bunu belirttim sadece neyse kolay gelsin çözersiniz umarım.

VirtualBox, VMware veya başka bir sanallaştırma uygulaması kurulu mu?

Ağ ve Paylaşım merkezinden bağdaştırıcılarınızı görüntüleyin. Oradan ethernet dışında hepsini devre dışı bırakın, hatta imkanınız varsa o adaptörü yükleyen uygulamayı silin. Devamında tekrar deneyin.
    Bir de bios'tan sanallaştırma aktif değilse aktif edin.

Başıma bir benzeri VirtualBox ile gelmişti. 2Gbps bağlantısı olan makineye kurduğumda icmp ve çoğu portun hızı 1Mbps'nin altına inmişti. Kurduğu network adaptörünü silmeden de düzelmemişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackandwhite23

Yani önceki mesajımda da belirttiğim gibi belli olmayabilir ben kesin kurduğunuz programlardan kaynaklıdır falan demedim kesin konuşmam genellikle mesajımın 2. Kısmına odaklanmışsınız.
    Belki birisi kurdu kaldırdı bir şey belki siz kurdunuz kaldırdınız veya bir siteden bir şey indirdiniz onun kurulumu olmasa da o etkiliyor olabilir vs vs birçok sebep olabilir ben bunu belirttim sadece neyse kolay gelsin çözersiniz umarım.
    hocam şöyle bir durum gelişti. daha önce aynı ofiste herhangi bir problemi olmayan arkadaşların internet kablolarını takmıştım hepsinde aynı şekilde sorun devam etmişti. bugun aklıma akilli telefondan usb yoluyla interneti almak geldi. denedim ve akilli telefondan usb ile interneti alınca internet normale döndü. telefonda aldığım hızı direkt olarak pc de aldim.

Gel gelelim düşündüğüm olaya. şimdi ethernet kartı arızalıdır desem. bu meret youtube de google da facebookta çalişiyorda. başka sitelerde neden calişmiyor.
    ethernet kartı sitede seçicilik mi yapıyor. bana çok sacma geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: k8s

VirtualBox, VMware veya başka bir sanallaştırma uygulaması kurulu mu?

Ağ ve Paylaşım merkezinden bağdaştırıcılarınızı görüntüleyin. Oradan ethernet dışında hepsini devre dışı bırakın, hatta imkanınız varsa o adaptörü yükleyen uygulamayı silin. Devamında tekrar deneyin.
    Bir de bios'tan sanallaştırma aktif değilse aktif edin.

Başıma bir benzeri VirtualBox ile gelmişti. 2Gbps bağlantısı olan makineye kurduğumda icmp ve çoğu portun hızı 1Mbps'nin altına inmişti. Kurduğu network adaptörünü silmeden de düzelmemişti.
    herhangi bir sanallaştırma uygulaması kurulu degil.
    ağ ve paylaşım merkezinde ethernet dışında hiç bir baglantı yok.
    ethernet yazılımını güncelledim bir değişme olmadı.

biosdan anlamiyorum ne yalan söyleyeyim.
    Yalnız bir önceki mesaja cevap vermiştim. telefondan interneti bağladığımda sorun cozuldu diye.
    böyle bir kısıtlama olsa telefondan bağlantı verdiğimdede kısıtlar mi ?

Evet kısıtlar
    Modem üzerinden size QoS vs. uygulanmış olabilir. Eğer mümkünse kullandığınız modemi sıfırlayıp deneyin derim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.