Şimdi Ara

web projesi bitirme süresi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

kafamda bir site var yaptırmak istediğim. ekip kurmak veya dışarıya yaptırmak konusunda kararsızım.
    fesmekan sitesi gibi, hatta daha detaylı bir siteyi ve mesela 3-4 ayda bitirmek için, tecrübeli ve gerekli kriterlere sahip kaç yazılımcı çalıştırmalıyım.(php kullanılacak)

• 1 haftada bitecek olan feşmekan sitesi de vardır; 6 ay da bitecek olan da.

Siz hangi özellikleri istediğinizi liste haline getirdiğinizde yazılımcılar size daha kolay cevap verebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TSF Aristona

1 haftada bitecek olan feşmekan sitesi de vardır; 6 ay da bitecek olan da.

Siz hangi özellikleri istediğinizi liste haline getirdiğinizde yazılımcılar size daha kolay cevap verebilir.

aslında kafamdaki fesmekan sitesi değil tabiki ama referans olması açısından örnek olarak onu gösterdim.şöyle sormam gerekirse; fesmekan sitesinin tamamen aynısını 4 ayda bitirebilmek için kaç yazılımcı(gerekli kriterlere sahip) çalıştırmalıyım ekibimde.

amacım burada, zaman/maliyet açısından kabaca bir fikir edinmek. çünkü buna göre ya web tasarım şirketine ya da kendi ekibime yaptıracam. bazı yerlerde kendim ekip kurarsam çok daha hızlı ve az maliyetle işin içinden çıkacağımı, bazı yerlerde de tam tersi olduğunu okudum veya söylediler...benim şahsi fikrim ise ikisinin de hem maliyet hem de zaman açısından çok da bişi farketmediğidir(gerçi mantık olarak dışarıya yaptırmak zmaan açısından çok daha avantajlı olabilir die düşünüyor insan). Siz ne düşünüyorsunuz?

• Bence projeyi deneyimli bir şirkete outsource etmeniz ve sözleşme ile uzun soluklu çalışmanızda fayda vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: markamotoru

Bence projeyi deneyimli bir şirkete outsource etmeniz ve sözleşme ile uzun soluklu çalışmanızda fayda vardır.

biraz açarmısınız? yani uzun soluklu derken ne kadarlık bir zaman diliminden bahsediyorsunuz kabaca? ve neden ekip kurmak fikrine sıcak bakmıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinfis

quote:

Orijinalden alıntı: TSF Aristona

1 haftada bitecek olan feşmekan sitesi de vardır; 6 ay da bitecek olan da.

aslında kafamdaki fesmekan sitesi değil tabiki ama referans olması açısından örnek olarak onu gösterdim.şöyle sormam gerekirse; fesmekan sitesinin tamamen aynısını 4 ayda bitirebilmek için kaç yazılımcı(gerekli kriterlere sahip) çalıştırmalıyım ekibimde.

amacım burada, zaman/maliyet açısından kabaca bir fikir edinmek. çünkü buna göre ya web tasarım şirketine ya da kendi ekibime yaptıracam. bazı yerlerde kendim ekip kurarsam çok daha hızlı ve az maliyetle işin içinden çıkacağımı, bazı yerlerde de tam tersi olduğunu okudum veya söylediler...benim şahsi fikrim ise ikisinin de hem maliyet hem de zaman açısından çok da bişi farketmediğidir(gerçi mantık olarak dışarıya yaptırmak zmaan açısından çok daha avantajlı olabilir die düşünüyor insan). Siz ne düşünüyorsunuz?

Süre çok değişken bir kavram. Benim demek istediğim bir feşmekan sitesi yaptıracağım demek yerine istediğiniz özellikleri parçalara bölmek ve bunlar için bir süre belirlemekti.

Mesela kullanıcılar siteye kayıt olabilsin, admin paneli olsun, admin panelden etkinlikler, fırsatlar, kullanıcılar gibi özelliklerini yönetebilsin. Kullanıcılar birbiri arasında mesajlaşabilsin, sevdikleri adresleri takip edebilsin, yorum bırakabilsin. Kulanıcılar profil resimlerini upload edebilsin, ek olarak gravatar desteği olsun vb. gibi.

Daha sonra bunlar da biraz daha ufaltılabilir. Bunu genellikle yazılımcılar kendisi ayarlar. Mesela kullanıcılar siteye kayıt olsun demiştik; kayıt sayfasının view ve csslerinin hazırlanması, formun oluşturulması, jQuery ajax kontrollerinin eklenmesi, kayıt formunun modal içerisinde açılmasının sağlanması, veritabanı tablolarının oluşturulması, PHP scriptlerinin yazılması, SQL sorgularının yazılması ve test edilmesi, unit testlerin yazılması gibi. Eğer bu şekilde bir plan oluşturursanız çok daha kolay analiz yapabilirsiniz. Biraz vaktinizi alabilir ancak ne kadar kaynak gerekiyor, sistem ne zaman hazır olur gibi sorulara net bir cevap bulursunuz.

• reklam ajansları ve bilişim şirketlerinde çalışmış biri olarak size tavsiyem eğer bu işten para kazanmayı düşünüyorsanız kendi ekibinizi kurun.
    İyi bir php coder ve iyi bir grafiker yeterli olur.

Başarılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.