Arkadaşlar öncelikle herkese iyi forumlar iyi geceler. merak ettiğim bir konuyu sizlere sormak istedim. Bilgisayar webcamın ve 7" lik küçük bir ekrandan yararlanarak ev kapısının önünü gözetleyebileceğimiz anlık görüntü veren kayıt yapmayan bir kamera yapmak mümkün mü? hakikaten merakımdan soruyorum. nette araştırdım ama bu konuda daha çok profesyonel çözümler var. ben amatörce bunu ev giriş kapısının üstüne yerleştirip yapmak istiyorum. Şimdiden okyan okumayan cevap yazan yazmayan herkese çok teşekkürler...
Arkadaşlar bu konu hakkında bana bilgi verecek yok mu acaba...
teknik detayını bilmesemde böyle bişeyin olmadığını iyi biliyorum kamera tek başına ekrana görüntü aktarmaz arada görüntüyü işleyip ekrana vermek için bişeyler olması gerejkiyor diye biliyorum.
Mümkün olmasına mümkün de maliyeti gözönüne alındığında pek mantıklı değil. Otobüslerde kullanılan koltuk arkası TV sistemlerde bir server var ve buna bağlı monitörler mevcut. Bu adı monitör olan cihazlar arabalardakinden biraz farklılar. İçlerinde TCP/IP ile çalışan ufak bir linux çalıştıran medya oynatıcı sistem mevcut. Bunlardan bir tane edinirsiniz. Bir tane de USB HDD ve WEBCAM'leri ethernete çeviren aparattan (USB'nin ethernet kablosundan iletimini sağlayan aparatlardan bahsetmiyorum, direkt olarak IPCAM'e çeviren aparatlardan bahsediyorum) alırsınız. Dediğiniz sistemi bir hayli pahalı bir şekilde kurmuş olursunuz. Bu kadar uyraşacağınıza geri vites görüntülü bir araç seti alıp geri sürüş kamerasını kapıya monte etmek daha ucuz olacaktır.
quote:
Orijinalden alıntı: aeronics
Mümkün olmasına mümkün de maliyeti gözönüne alındığında pek mantıklı değil. Otobüslerde kullanılan koltuk arkası TV sistemlerde bir server var ve buna bağlı monitörler mevcut. Bu adı monitör olan cihazlar arabalardakinden biraz farklılar. İçlerinde TCP/IP ile çalışan ufak bir linux çalıştıran medya oynatıcı sistem mevcut. Bunlardan bir tane edinirsiniz. Bir tane de USB HDD ve WEBCAM'leri ethernete çeviren aparattan (USB'nin ethernet kablosundan iletimini sağlayan aparatlardan bahsetmiyorum, direkt olarak IPCAM'e çeviren aparatlardan bahsediyorum) alırsınız. Dediğiniz sistemi bir hayli pahalı bir şekilde kurmuş olursunuz. Bu kadar uyraşacağınıza geri vites görüntülü bir araç seti alıp geri sürüş kamerasını kapıya monte etmek daha ucuz olacaktır.
hakikaten mantıklı, da şöyle bir sorun var geri vites görüntü araç setinin maliyeti çok daha pahalı değilmidir. sonucunda arabalarda kullanılan cihazlar bunlar... ama süper bir yöntem tebrik ederim gerçekten daha akıllıca... dalga geçmiyorum gerçekten süper fikir..
quote:
Orijinalden alıntı: jeomuhemrealtintas
quote:
Orijinalden alıntı: aeronics
hakikaten mantıklı, da şöyle bir sorun var geri vites görüntü araç setinin maliyeti çok daha pahalı değilmidir. sonucunda arabalarda kullanılan cihazlar bunlar... ama süper bir yöntem tebrik ederim gerçekten daha akıllıca... dalga geçmiyorum gerçekten süper fikir..
Şimdi size gerekli ekipmanların linkini yazcam 5 dk.
Otobüslerde kullanılan sistem maliyeti emin olun ki binek araç için üretilmiş cihazlardan çok daha fazla olacaktır. FUNTORO'dan gerekli bilgileri alabilirsiniz. 7 inç ekranlı geri vites kamera bağlanabilen sistem fiyatını bir sorun isterseniz.
Bilgisayar webcami değil de küçük analog kamerayla yapabilirsiniz..
Analog kamerayı direk ufak bir görüntü cihazına bağlamakla halledilebilirmi?
djoz'un dediği gibi analog çıkışlı (örn. PAL) ufak bir kamerayı, RCA girişli bir cihaza bağlayarak bu işi yapabilirsiniz. Kadıköy Yazıcıoğlu, karaköy selanik pasajında vitrinlerde mikro kameralar var. Daha kaliteli birşey isterseniz ucuz yollu güvenlik kameralarına bakabilirsiniz. Bütçenize uygun baseband çıkışlı kamera bulmak kolay, hesaplı uygun bir mini TV analog girişli monitor bulmak daha çok uğraştırır sanırım.
Webcam vb. USB bağlantılı kameralardan görüntü almak için monitor/TV vb ile arasına ufak embedded PC gibi birşey koymanız gerakecek. Uzun iş.
hakikaten mantıklı bir çözüm. teşekkür ederim. ben yarın izmirdeki çankayada bulunan elektrnik le ilgili bir çarşı var oradan bu dediğiniz tarzdaki kameralara bakayım. umarım bulurum...
Buna benzer bir board kamera işinizi görür sanırım. Aşağıdaki sayfada örnek görüntü de var. Analog kameraların çözünürlüğü TVL (TV line) cinsinden belirtiliyor. Harcıalem güvenlik kameraları 420 tvl falan. Çalışabildiği minimum ışık seviyesine falan bakabilirsiniz. Bir de önündeki merceğe göre görüş açısı değişir. Zaten çalışır halde demo imkanı vardır muhtemelen. Güç kaynağı, kablo/konnektörü halledersiniz.
ve ayrıca sizede ayrı teşekkürü borç sayarak teşekkür etmek isterim i386
quote:
Orijinalden alıntı: i386
Buna benzer bir board kamera işinizi görür sanırım. Aşağıdaki sayfada örnek görüntü de var. Analog kameraların çözünürlüğü TVL (TV line) cinsinden belirtiliyor. Harcıalem güvenlik kameraları 420 tvl falan. Çalışabildiği minimum ışık seviyesine falan bakabilirsiniz. Bir de önündeki merceğe göre görüş açısı değişir. Zaten çalışır halde demo imkanı vardır muhtemelen. Güç kaynağı, kablo/konnektörü halledersiniz.
ve ayrıca sizede ayrı teşekkürü borç sayarak teşekkür etmek isterim i386
quote:
Orijinalden alıntı: i386