Smart TV'de birden ağ şeklinde 192.168 ile giden bir paylaşım belirdi. İçine girdiğimde video, photo vs yer alıyor. Modemden TV'ye ethernet kablosu var, ancak o kabloyu android box'u internete bağlamak için taktım. PC'de ağ ayarlarında bu 192.168 ile başlayan paylaşımı gördüm ve kaldırdım. Yalnız tarayıcıdan 192.168 olarak ip'yi yazdığımda web interface diye bir yere bağlanıyor bu nedir bilen var mı? Android Box ile alakalıdır diye düşündüm ancak TV arayüzünde bu paylaşım mobil olarak yer almış. Bunlar local ip adresi midir? Resimler ektedir yardımlarınızı bekliyorum.
Merhaba,
192.168.x.x ile başlayan IP adreslerini modeminiz kendisine bağlı olan cihazlara dağıtmış olarak görünüyor. Smart TV'niz kablosuz bağlantı üzerinden modeme bağlı olabilir mi?. Yukarıdaki açıklamanızdan;
Modem - WiFi - Smart TV | Ethernet | Android Box
şeklinde bir bağlantı varmış gibi görünüyor.
Web Interface'i, ağ bağlantısı sağlamış olan muhtelif tipteki cihazın internet tarayıcı üzerinden bir takım fonksiyonlarını yönetmek için kullanılan arayüz olarak tanımlayabiliriz.
Hem Smart TV hem de Android Box üzerindeki IP adresini kontrol ederek ve tarayıcıya yazdığınız IP adresi ile karşılaştırarak hangi cihaza bağlandığınızı tespit edebilirsiniz. Ekranlara aşina olmadığım için hangi cihaza erişim sağladığınız ile ilgili net birşey diyemiyorum.
forester9685F
kullanıcısına yanıt
Cevap için teşekkür ederim, bilgiyasardan bağlantı yapılmış bölüm gizli olduğundan sonradan gördüm ve kaldırdım.