Şimdi Ara

WDS Bağlantı İle Kablosuz İnterneti Kablolu Yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Kısaca özetleyecek olursak elimde bulunan aşağıdaki ürünleri kullanarak router ile modemi iletişime geçirmek ve bu sayede routera gelen interneti routerın ethernet portundan kablolu internet olarak kullanmak istiyorum. Yani modemin bulunduğu lokasyona kablo çekilemeyecek kadar uzak olan ve ethernet kullanmak zorunda olduğum bir yere interneti taşımak istiyorum. Yardımlarınızı ve fikirlerinizi rica ediyorum. Aynı zamanda aşağıdaki router ile bu konfigürasyonu daha önce yaptıysanız da tadından yenmez.

    Tşk.

    http://www.netmaster.com.tr/files/prod//q1hlVfGsOt.NETMASTER-WDS-300N.PDF
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/kablonet-modem-cbw-560-kablosuz-4eth-usb-30493861







  • Netmaster teknik servisinin yardımlarıyla ve aşağıda hazırlanmış doküman ile konfigürsayon yapılmıştır.

    Aşağıda tarif edilen adımları izleyerek Universal Mode yapılandırması yapabilirsiniz.



    1. Ethernet kablosunun bir ucunu bilgisayarınıza, diğer ucunu AP-Router'ın arkasında bulunan "LAN" portlarından herhangi birine takınız.
    AP-Router web arayüzüne ulaşmak için, “Internet Explorer” sayfası açıp, adres çubuğuna “192.168.5.1” yazınız. Açılan sayfada:

    User Name : netmaster

    Password : netmaster

    2. Solda yer alan menüden “Operation Mode” sayfasına tıklayınız.

    3. “Wireless ISP” seçeneğine tıklayınız ve “Save” butonuna basınız. (25 saniye bekleyiniz, web arayüze geri yönlendirileceksiniz)

    4. Solda yer alan menüden önce “Wireless settings” sayfasına, ardından da bu sayfada yer alan “Basic settings” bölümüne tıklayınız. Açılan sayfada “Mode : Client” seçeneğini seçiniz. En alt bölümde “Enable Universal Repeater Mode” başlığının önünde bulunan kutucuğu işaretleyiniz. Bu bölüme ait kutucuktaki ismi silip, daha önce bağlantı sağlamadığınız bir isim oluşturunuz. (Örn: Modem1, AP-Router1 vb.). Altta bulunan "Save" butonuna tıklayarak açılan bölümde "Reboot now" butonuna tıklayınız. 25 saniye bekleyiniz, web arayüze geri yönlendirileceksiniz.

    5. Web arayüze yönlendirildikten sonra WLAN ana menüsünde alt menü olarak bulunan “Site survey” sekmesine tıklayınız. Açılan sayfada “Refresh” seçeneğine tıklayınız ve repeater olarak kurulum yapmak istediğiniz Modem veya AP-Router’ın ismini taratınız. İsmini gördüğünüzde, karşısındaki“ Select “ bölümünü işaretleyiniz, altta bulunan “Connect” kutucuğuna tıklayınız.

    6. Şifreleme türü otomatik olarak algılanacak, sadece anahtar kutucuğuna repeater olarak kurulum yapmak istediğiniz Modem veya AP-Router’ın şifresini yazarak, altta bulunan “ connect “ tuşuna tıklayınız.

    7. Sayfada “Connect successful” yazısını görene kadar bekleyiniz. Hata mesajı alırsanız aynı işlemi tekrarlayınız.

    8. Sistem otomatik olarak entegre edilmiş olacak ve sizi tekrar web arayüze yönlendirecektir.

    9. Son olarak Solda yer alan menüden önce “Wireless settings” sayfasına, ardından da bu sayfada yer alan “Security” bölümüne tıklayınız.
    Açılan sayfada “SSID” kısmına Universal Mode kutusuna yazdığınız isimi seçiniz. Encryption seçeneğini WPA seçiniz. “Pre-shared key” kısmına en az sekiz karakterden oluşan belirlediğiniz bir şifre yazınız.

    10. Altta yer alan “Apply changes” ve ardından açılan bölümde ise “Reboot now” butonuna tıklayınız. 25 saniye bekleyiniz, web ara yüze geri yönlendirilecek ve yapılandırma işlemini tamamlamış olacaksınız.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.