Elimde WD Passport 1TB 2,5 inç harici hard disk var yanlız usb giriş yerinde sorun var. Usb giriş yukarı dogru kaldırarak tutarsam bilgisayar goruyor diğer turlu gormuyor ama diskin ışıkları yanıyor. Garantisi bitti bende dış kutusunu soktum içindeki diske bakmak için belki ona uygun başka bir kutu alırım diye çünkü diskte sorun yok. İçindeki diskin modeli "wd10tmvv" temsili resmi aşağıda.
Bu diskin sol tarafındaki pinlere uygun harddisk kutusu bulabilirmiyim? Yada oradaki girişlerin işlevi başka bir şeymi?
Vallahi bu form bitmiş artık kaç gündür cevap yazan yok kimsemi bilmiyor
Soketin degismesi ya da lehimlerinin tekrar yapilmasi gerekli. Cevabi bildiginiz sorulari neden soruyorsunuz anlayamadim? Onlarla ugrasamam derseniz 20-30 TL'ye kutular satiliyor, alip onun icinde takin diskinizi.
Bu tip diskler harici boş kutulara takılmaz. Çünki bunlar orjinal USB interfacelidir. Eğer kartında sorun var ise basit birşey ise herhangi bir elektronikçi halleder. Ama kartı değişmek isterseniz WD nin bu serisi üzerinde WD Crytipto ile gelir. yani cripto chipi aynı olan bir karttan bulmanız gerekir. Muhtemelen bunların kartlarını disk parasına satıyorlardır. içinde önemli veriniz yok ise vazgeçin.
quote:
Orijinalden alıntı: AYNIADAM
Bu tip diskler harici boş kutulara takılmaz. Çünki bunlar orjinal USB interfacelidir. Eğer kartında sorun var ise basit birşey ise herhangi bir elektronikçi halleder. Ama kartı değişmek isterseniz WD nin bu serisi üzerinde WD Crytipto ile gelir. yani cripto chipi aynı olan bir karttan bulmanız gerekir. Muhtemelen bunların kartlarını disk parasına satıyorlardır. içinde önemli veriniz yok ise vazgeçin.
Valla gercekten disk direkt USB imis.. Ben onu fark etmedim
quote:
Orijinalden alıntı: bodied
Merhaba arkadaşlar,
Elimde WD Passport 1TB 2,5 inç harici hard disk var yanlız usb giriş yerinde sorun var. Usb giriş yukarı dogru kaldırarak tutarsam bilgisayar goruyor diğer turlu gormuyor ama diskin ışıkları yanıyor. Garantisi bitti bende dış kutusunu soktum içindeki diske bakmak için belki ona uygun başka bir kutu alırım diye çünkü diskte sorun yok. İçindeki diskin modeli "wd10tmvv" temsili resmi aşağıda.
Bu diskin sol tarafındaki pinlere uygun harddisk kutusu bulabilirmiyim? Yada oradaki girişlerin işlevi başka bir şeymi?
Usb giriş yukarı dogru kaldırarak tutarsam bilgisayar goruyor'' dediğine göre lehim temassızlığı iyi bir elektronikçi halleder ,bence tamir ettirebilirsin Boşuna harddiske para verme.
quote:
Orijinalden alıntı: borcuhan77
quote:
Orijinalden alıntı: bodied
Merhaba arkadaşlar,
Usb giriş yukarı dogru kaldırarak tutarsam bilgisayar goruyor'' dediğine göre lehim temassızlığı iyi bir elektronikçi halleder ,bence tamir ettirebilirsin Boşuna harddiske para verme.
Dostum yeni hardisk almıyacam yeni hdd kutusu alsam onun giriş yeri ile sorunsuz çalışırmı?
Dostum yeni hardisk almıyacam yeni hdd kutusu alsam onun giriş yeri ile sorunsuz çalışırmı?
Hayır çalışmaz arayüz soketleri farklı Zaten yukarıda AYNIADAM nickli arkadaş açıklamış.
Teşekür ederim değerli cevaplarınız için acaba istanbulda uygun fiyata yaptırabileceğim yer varmı yada direk wd nin kendi servisinemi gotursem?
WD servisi garantili ise değişir başkada bir şey yapmaz. Amacın diski kurtarmaksa elektronikçileri dolaş basit lehimlik birşey ise hallederler.
Lehimlense bile eski performansı bulamayabilirsin. Uzman birine götürüp diskin bağlantı kısmını SATA girişine dönüştürtüp harici kutu alabilirsin, ama maliyetini bilmiyorum.
bktasarimB
kullanıcısına yanıt
bende sendeki hdd nin aynısından var istersen sana yardımcı olabilim..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme