Şimdi Ara

WD MY PASSPORT & ULTRA 2019 2,5' USB 3.0 İnceleme, Detaylar, Yorumlar [ANA KONU] (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.593
Cevap
48
Favori
82.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1. WD My Passport Ultra lar 7200 rpm mi? Değilse, 5400 olması ciddi fark yaratır mı?
    2. Bu ürünü amazon, ebay ya da bir başka yurtdışı siteden alanlar oldu mu, gümrüğe takılıyor mu?
    3. Bu harddiskin ön belleği ne kadar?
  • ekmek arası sakız kullanıcısına yanıt
    Amazondan alacaksın zaten 2TB Ultra dünyada en sağlam satış yolu olarak en ucuz orada :)

Rpm'yi WD'nin kendisine sor da açıklığa kavuşsun konu ama haricide çok farketmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 4 Eylül 2016; 23:33:29 >
  • Merhaba ekmek arasi sakiz,

Daha once forumda bu hizlar konusunu ele almistim. Eski yazilara bir goz atabilirseniz iyi olabilir.

Ama sizin icin hizlica, ultralarda diger cogu harici diskler gibi 5400 rpm dir.

Elbette 7200 rpm olmasi daha iyi olacaktir. Ancak usb 3.0 aktarim hizi dusunuldugunde bir kullanici olarak buyuk bir fark hissedemeyebilirsiniz.

Kritik uygulamalar dusunuldugunde hiz one cikiyorsa, 12000 rpm gibi disklere bakmak daha dogru olur ama bu disklerin kullanim alanlari bizim gibi son kullanicilar icin degil, sunucu sistemleri icin onem arz etmektedir.

Harici disklerde 7200 un ustu var mi bilemiyorum. Arastirmak lazim. Bulursaniz dahi cok yuksek fiyati olur tahminim.

Ultralarin 5400 rpm oldugu asagidaki detayli incelemede mevcuttur, incelemenizi tavsiye ederim.

http://www.cnet.com/products/wd-my-passport-ultra-spring-2015/

Saygi ve sevgilerimle...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• WD 2TB Blue-Black My Passport Ultra Metal Edition Portable External Hard Drive - USB 3.0 - WDBEZW0020BBA-NESN
    82$ - Ürün tarihinde ilk kez Vergi Altı
    https://www.amazon.com/dp/B00M1VICH4

Alacak olanlar sakın kaçırmasın aynı paraya Metal Edition...
  • bende bunu düşünüyorum ama bir fikrinizi alayım 1 tb 2 tb mı alayım çok kararsız kaldımhttp://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?uid=147972

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yellow canary01 -- 17 Eylül 2016; 0:37:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yellow canary01

bende bunu düşünüyorum ama bir fikrinizi alayım 1 tb 2 tb mı alayım çok kararsız kaldımhttp://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?uid=147972

Dostum yukarıda attığım ürün hem METAL EDITION hem 250 TL civarına geliyor sen buradan plastik ürünü 367 TL'ye almaya çalışıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

quote:

Orijinalden alıntı: yellow canary01

bende bunu düşünüyorum ama bir fikrinizi alayım 1 tb 2 tb mı alayım çok kararsız kaldımhttp://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?uid=147972

Dostum yukarıda attığım ürün hem METAL EDITION hem 250 TL civarına geliyor sen buradan plastik ürünü 367 TL'ye almaya çalışıyorsun.

yurt dışından alamam uğraşamam gümrük filan dostum yurt içi candır bizim için

• yellow canary01 kullanıcısına yanıt
    Sadece total ücretle satın alacaksın ve kapına özel kargo ile gelecek gümrükle falan uğraşmıyorsun imzamdaki Amazon rehberine bakabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 17 Eylül 2016; 1:00:59 >
  • Merhaba bende bu modeli almayı düşünüyorum. Bilgisayarımdaki ssd-hdd ikilisi bana yetmiyor bir tane harici alıp yedekleme yapmak şart oldu. Gerektiğinde smart tv den filmde izlenecek bu modeli tavsiye edermisiniz? Kablo boyutu ne kadardır çok kısaysa onu uzatmanın bir yolu yokmudur malum televizyona takacağımız için kablonun kısa olmaması gerekiyor :)
  • WD Security 1.4.0.92

WD SmartWare 2.4.16.16

eklenmiştir.
  • Merhaba,

Akakce'den baktığımda, gittigidiyorda 350 TL'ye 2 TB'lık modelini buldum.
    Ultra yazıyor. Bu ürünü bu fiyata tavsiye eder misiniz ?

Amazonda 89 dolar. Bir de kargo fiyatı der iken öyle çok da ucuza geldiğini düşünmedim. O yüzden Türkiyede en ucuza nereden bulabilirimi araştırmaya başladım.

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/western-digital-my-passport-2tb-wdbbkd0020bwt-240626204?mpch=ads&ggap_s=akakce&ggap_m=ocs&ggmktg1=OCS*akakce******&ggap_n=akakce&scxid=14489-145823-2357-0

Tavsiye eder misiniz ? 2 TB'lık en iyi model bu mudur ? (Ultra)

Edit : Amazonda 85 Doların altına düşmesini mi beklemek gerekir ? Yoksa gümrük vergisi de doğacak sanırım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ConquerorIron -- 4 Ekim 2016; 11:24:46 >

• ConquerorIron C kullanıcısına yanıt
    Vergi altına düşünce Amazondan alırsın acele etme, 110 lira az fark mı ?
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    110 TL fark az değil tabiki hocam. Ama benim hesaplarıma göre 110 TL fark oluşmadı.
    Kur'u 3 farz eder isek (3.0036) , 89+6.28 dolar = 95.28 Dolar. => 285,84 TL.

Bir de "Import Fees Deposit" adı altında, 17.15 Dolar ekledi sepete. Yani 112.43 Dolar. => 337,29 TL.
    Arada 13 TL'lik bir fark kaldı :) Siz 110 TL'yi nasıl hesapladınız, belki de ben yanlış hesaplıyorum.

Bir de gümrükdeki vergi sınır 85 dolar mıydı ? Yani ürün 84 dolar olunca sipariş verir isem "Import Fees Deposit" adı altında geçen 17.15 Dolar ortadan kalkıyor mu ?

Dediğiniz gibi bekleyeyim biraz daha. Ürünün fiyatı aceba sık sık düşüyor mu. Tahmini bir süre var mı. Mesela ayda bir en az fiyatı düşürürler gibi.
  • ConquerorIron C kullanıcısına yanıt
    Yazdığımı neden doğru okumuyorsun ?

Vergi altına düşünce ne demek ?

80$ oluyor +5$ kargo çıkıyor sadece daha önce kullanmadıysan 5$ hediye kodu var bununla kargoyu iptal ettin mi kalıyor sana sadece ürünün ücreti o da 80x3=240 TL umarım anlaşılmıştır.

quote:

Orijinalden alıntı: ConquerorIron

85 dolar altı olunca, amozon otomatik olarak mı vergiyi kaldırıyor ?

Vergi Limiti 75 Euro'dur bu hiç değişmez, bunun dolar karşılığı sınırı belirler. (daha fazlası için imzamdaki Amazon Rehberini okuyun)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 4 Ekim 2016; 14:02:49 >
    Tamam şimdi daha net anlaşıldı.
    İlk söylediğinde doğru anlamamıştım.

Amazondan hiç sipariş vermedim. O yüzden ben de bilmediğimden 3. kez tekrardan sorayım ; Limit 85 dolar mı ?
    85 dolar altı olunca, amozon otomatik olarak mı vergiyi kaldırıyor ?
    Tamam teşekkürler bilgi için.
  • arkadaşlar wd my passort ultra yı düşürdüm az önce, pc görmüyor taktığımda çok moralim bozuldu kurtaramaz mıyım verileri
  • quote:

Orijinalden alıntı: shikamarunara

arkadaşlar wd my passort ultra yı düşürdüm az önce, pc görmüyor taktığımda çok moralim bozuldu kurtaramaz mıyım verileri

Maalesef aynı şey başıma geldi çöp oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

quote:

Orijinalden alıntı: shikamarunara

arkadaşlar wd my passort ultra yı düşürdüm az önce, pc görmüyor taktığımda çok moralim bozuldu kurtaramaz mıyım verileri

Maalesef aynı şey başıma geldi çöp oldu.

içindekileri kurtarmanın bi yolu yok mu hiç,güvenip koydum herseyimi
    çok dikkatliyim ama düsürdüm 40 50 cm den,oldu bikere
  • shikamarunara S kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum ben uğraşmadım yüzü astarını geçer eminim.

• 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.