Şimdi Ara

WD My Passport 1TB'ın ultra diye bir modeli varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler. Bir süredir 2.5" taşınabilir hard disk almaya karar verdim. Araştırmalarım sonucu ve arkadaşımında kullandığı WD'in hard diski kafama yattı. Kısa bir araştırma yaptıktan sonra şu anda WD'in en iyi modellerinden biri olan "WD My Passport" modelini araştırdım ama sonunda birde ultra yazan modeli var. Mecidiyeköyde hangi bilgisayarcıya sorduysam ultra modeli diye birşey duymadıklarını ve sadece "WD My Passport" modelinin olduğunu ve 200TL civarı olduğunu belirttiler. Ama bu HDD 2004 yılında çıkmış. Acaba bu ultra modeli yeni revizyon olabilir mi? Yada daha Türkiye ye gelmemiş olabilir mi?

Ultra yazan model gerçekten varmı? Yok mu? Hayır zaten olsada "WD My Passport" de usb 3.0 hızında çalışıcak "WD My Passport Ultra" da usb 3.0 hızında çalışacak. Lakin bazı modellerin yazma yada okuma hızında farklılık oluyor. Onuda geçtim hiç yoksa şekli değişiyor.

Mesela benim arkadaşımdakinin modeli "WD My Passport" yani ultra ibaresi yok.

Ama internette görsellerde arattırdığım da ultra modeli bariz göze çarpıyor lakin satıldığı bir yer bulamadım.

İşin ilginç tarafı WD'nin kendi sitesinde resmen ultra modelinin olduğu belirtiliyor ama Türkiye'de ultra modelinin satıldığı tek yere rastlamadım.

Acaba bu ultra modeli daha Türkiye'ye mi gelmedi? Yada geldiyse nereden bulabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 10 Haziran 2013; 21:47:15 >

• Radyoaktif kardeş element nedir ? Sezyum137,uranyum plutonium ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmfreis

Radyoaktif kardeş element nedir ? Sezyum137,uranyum plutonium ??

Contorium'lu bi hard disk miş. Üzerine sürmüşler 1000 yıl garantili gidiyormuş.

Not: İmfreis isimli arkadaşın bu konuda sorduğu o soruyu, benle dalga geçer nitelikte sorduğunu düşündüğüm için, kendi üslubumla bu contorium maddesi saçmalığını örnek göstererek bende dalga geçer cinsten cevap vermiştim. Yoksa bu maddenin bir hayal ürünü olduğunu düşünenlerdenim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 31 Ağustos 2013; 18:58:21 >
  • WD Elements 1TB kullanıyorum, 109TL'ye almıştım USB 3.0 ile 160MB/sn yazma hızı var (dosyadan dosyaya değişiyor.) bence siz de tercihinizi elementsden yana kullanın paranız cebinizde kalsın.
  • Ve sonunda beklediğim güne son bir adım kaldı My Passport 1TB ultra modeli, 2 farklı renk seçeneği ile vatan da satışa sunulmasa da ürün girişleri yapılmış. Lakin vatanın, ürün gelmeden sanki satışa sunmuşlar gibi göstermesini de anlayamadım. İnsanı boş yere heveslendiriyorlar Vatan yetkililerini aradığımda "ürünün elimize ne zaman ulaşacağını bizde bilmiyoruz" cevabını aldıktan sonra gülmeyle karışık bi şok yaşamam, telefonda ki bayana da farklı bir şok yaşattı Zira yurt dışı kaynaklı yeni çıkan çoğu bilgisayar parçaları ve diğer elektronik ürünlerini, Türkiye ye ilk olarak vatanın getirdiğini düşünürsek, bu ürünlerin vatan da stoklara girmesini beklemekten başka çare yok gibi.

• Sonunda ultra modelini bugün itibari ile vatandan %33 indirim ile 225TL'ye almış bulunmaktayım.

Kutu içeriği de bu şekilde;

Umarım bir arıza vermeden uzun yıllar tepe tepe kullanırım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: radyoaktif

Sonunda ultra modelini bugün itibari ile vatandan %33 indirim ile 225TL'ye almış bulunmaktayım.

Kutu içeriği de bu şekilde;

Umarım bir arıza vermeden uzun yıllar tepe tepe kullanırım :)

Pahalı değil mi?

İndirimde:
    http://www.vatanbilgisayar.com/wd-wdbaau0020hbk-3,5-2tb-elements-usb-20-harici-disk/productdetails.aspx?I_ID=47251
    varmış. Ama her neyse güle güle kullanın

Edit: Çok ibaresini kaldırdım, doları unutmuşum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teddybear01 -- 27 Ağustos 2013; 23:46:00 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: teddybear01

İndirimde:
    http://www.vatanbilgisayar.com/wd-wdbaau0020hbk-3,5-2tb-elements-usb-20-harici-disk/productdetails.aspx?I_ID=47251

Gösterdiğin HDD 3.5" ve USB'den değil harici adaptör beslemesi ile çalışıyor. Yanımda sürekli adaptör taşımayı göze almadığım için bu HDD'yi aldım.

Fiyatı, diğer 2.5" HDD'ler ile aşağı yukarı aynı ve bu normal My Passport serisinin yeni jenerasyonu olarak piyasaya sürülen bir model. Tabi vatan raflarına bugün itibari ile girdiği için çıkar çıkmaz almış oldum. Zaten ürün raflara girer girmez %33 indirimle girdi ve bundan fazla bir indirime de gireceklerini vatan yetkilileri düşünmüyormuş. Yoksa biraz daha bekleyecektim.

• quote:

quote:

İndirimde:

Gösterdiğin HDD 3.5" ve USB'den değil harici adaptör beslemesi ile çalışıyor. Yanımda sürekli adaptör taşımayı göze almadığım için bu HDD'yi aldım.

Fiyatı, diğer 2.5" HDD'ler ile aşağı yukarı aynı ve bu normal My Passport serisinin yeni jenerasyonu olarak piyasaya sürülen bir model. Tabi vatan raflarına bugün itibari ile girdiği için çıkar çıkmaz almış oldum. Zaten ürün raflara girer girmez %33 indirimle girdi ve bundan fazla bir indirime de gireceklerini vatan yetkilileri düşünmüyormuş. Yoksa biraz daha bekleyecektim.

Özür, 2.5 olarak görmüşüm, hatta yok bu 2.5 diye yazıyordum şimdi. Bir göz doktorunu görmem lazım artık herhalde . Tekrardan hayırlı olsun bu arada.

• quote:

Özür, 2.5 olarak görmüşüm, hatta yok bu 2.5 diye yazıyordum şimdi. Bir göz doktorunu görmem lazım artık herhalde . Tekrardan hayırlı olsun bu arada.

Estağfurullah ileride arşivlerim büyürse, bir yerde sabit kalması için bu gösterdiğin HDD gibi bi tanede 3.5" almayı düşünebilirim. Diğer 2.5" olanıda gezdir dur Eyvallah.
  • Bende bugün Vatan'dan aldım..

Öncelikle dış malzeme kalitesi çok iyi.. Üst tarafındaki dokunuş hissi yumuşatılmış.. My Passport 1 TB a göre daha da incelmiş ve My Book 500 GB ile aynı inceliğe gelmiş.. İnce yapısı ve kenarlardaki parlak kısımlarla çok daha şık duruyor..
    My Passport 1 TB hem malzeme kalitesi hemde tombul yapısı ile çirkin bir görünüme sahipti.

Arada sanırım 20-25 TL'lik bir fiyat farkı var ve kesinlikle bu farka değer..

Aslında yeni seri My Passport'lar baştan bu şekilde çıkmalıydı.. Olması gereken incelik, tasarım ve malzeme kalitesi bu olmalıydı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gdervisoglu -- 29 Ağustos 2013; 20:06:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gdervisoglu

Bende bugün Vatan'dan aldım..

Öncelikle dış malzeme kalitesi çok iyi.. Üst tarafındaki dokunuş hissi yumuşatılmış.. My Passport 1 TB a göre daha da incelmiş ve My Book 500 GB ile aynı inceliğe gelmiş.. İnce yapısı ve kenarlardaki parlak kısımlarla çok daha şık duruyor..
    My Passport 1 TB hem malzeme kalitesi hemde tombul yapısı ile çirkin bir görünüme sahipti.

Arada sanırım 20-25 TL'lik bir fiyat farkı var ve kesinlikle bu farka değer..

Aslında yeni seri My Passport'lar baştan bu şekilde çıkmalıydı.. Olması gereken incelik, tasarım ve malzeme kalitesi bu olmalıydı..

Sana da hayırlı olsun. Tespitlerini önceden gözlemlediğim için 3 aydır ultra'nın gelmesini bekliyordum ve beklediğime değdi. İnceliğinin ve kullanılabilirliğinin dışında, dokunuş hissi ile fazla ilgilenmiyorum zira ürünü sabah akşam okşayacak halim yok Siyah, gri gibi sade ve tok bir rengi olsun dış görünüşü içinde yeter.

Aaa olur mu bir ürüne, elinde olduğu halde tüm özellikleri eklememelisin ki, yeni jenerasyon, yeni model diye aynı ürünü tekrar piyasaya sürebilesin. Satılması içinde ilkinden kasıtlı olarak eksilttiğin bir kaç özelliği, yeni ürettiğine koyar bir üst model diye millete itelersin. Özellikle günümüzde ticaretin altın kuralıdır bu :)

• quote:

quote:

Bir contorium saçmalığı daha tebrikler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berke KURT

quote:

quote:

Bu mesajda ki radyoaktif kim acaba? Mesajın geçtiği konunun linkini atarsan sevinirim. Ayrıca açtığım bu hdd konusu ile alakasız olan bu mesajı belirtmen de ki amacın ne olduğunu da anlayamadım. Yanlış konuya mesaj attın herhalde? Zira ne söylemeye çalıştın acaba

• radyoaktif kullanıcısına yanıt
    Cihazı okşaman gerekmiyor, eline alıyorsan neticede..

quote:

Aaa olur mu bir ürüne, elinde olduğu halde tüm özellikleri eklememelisin ki, yeni jenerasyon, yeni model diye aynı ürünü tekrar piyasaya sürebilesin.

Demişsin fakat bu bir akıllı telefon değil.. Aldığın ürün 5-6 ay içinde eskimeyecek..

Bu ultra baştan böyle çıksaydı aylar sonra satışları düşmeye mi başlayacaktı?.. Bir harici diskte, ürünü daha da inceltip, ismin sonuna bir isim daha ekleyip piyasaya sürmek, biz ilk modeli istediğimiz gibi yapamadık, aslında bunu yapmak istedik demekten başka bir şey değil..

Bu arada keşke bu tasarımdan devam etselerdi..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bu mesajda ki radyoaktif kim acaba? Mesajın geçtiği konunun linkini atarsan sevinirim. Ayrıca açtığım bu hdd konusu ile alakasız olan bu mesajı belirtmen de ki amacın ne olduğunu da anlayamadım. Yanlış konuya mesaj attın herhalde? Zira ne söylemeye çalıştın acaba

Kardeş sen daha nereye ne yazdığını bilmiyorsun sanırım bende orada hdd den bahsetmemişim iyi okuduysan anlarsın sadece contorium daki saçmalığı belirttim

• quote:

Kardeş sen daha nereye ne yazdığını bilmiyorsun sanırım bende orada hdd den bahsetmemişim iyi okuduysan anlarsın sadece contorium daki saçmalığı belirttim

Bu konunun o madde ile ne alakası var diyorum sende onu anlamadın herhalde? Onuda geçtim ben o bahsettiğin madde ile öyle bir şey söylediğimi düşünmüyorum, söylediysem bile hatırlamıyorum diyorum. Bu bahsettiğin mesajın geçtiği konunun linkini at ki benim olup olmadığıma bakayım ona göre cevap vereyim?
  • quote:

Cihazı okşaman gerekmiyor, eline alıyorsan neticede..

quote:

Aaa olur mu bir ürüne, elinde olduğu halde tüm özellikleri eklememelisin ki, yeni jenerasyon, yeni model diye aynı ürünü tekrar piyasaya sürebilesin.

Demişsin fakat bu bir akıllı telefon değil.. Aldığın ürün 5-6 ay içinde eskimeyecek..

Bu ultra baştan böyle çıksaydı aylar sonra satışları düşmeye mi başlayacaktı?.. Bir harici diskte, ürünü daha da inceltip, ismin sonuna bir isim daha ekleyip piyasaya sürmek, biz ilk modeli istediğimiz gibi yapamadık, aslında bunu yapmak istedik demekten başka bir şey değil..

Bu arada keşke bu tasarımdan devam etselerdi..

Tamam dikkatimi çekti senin için şimdi hard diski okşayıp o tattığın hissi tatmak istiyorum

Lakin şunları belirtmemde yarar var. Can sıkıntısından biraz uzun yazdım kusurabakma

"Bu ultra baştan böyle çıksaydı aylar sonra satışları düşmeye mi başlayacaktı?.." bu söylediğinde bir tezatlık var zira dediğin beni haklı çıkarır nitelikte doğru. Neden mi;

Çünkü bende tam bundan bahsediyorum, baştan bu incelikte çıksaydı ürünün satışı stabil devam edecekti. Peki neden ultra'yı çıkartma gereği duydular? WD durduk yere boş bir uğraşa girmeyi düşünmedi herhalde. WD'yi bu uğraşın içine sokan, diğer tüm firmalar gibi müşteri kaybetme korkusu. Çünkü WD'nin dışında ki diğer hdd üreticileri 2.5" daha ince hdd'ler çıkartmıştı zaten. Sen müşterini kaybetmek istermiydin? WD, gene benden alsınlar diye ürününe fazla bir özellik eklemese de, elinde olmasına rağmen ilk ürettiği modele koymadığı bir kaç özelliği, bu duyurduğu yeni ürüne koyarak piyasaya, üstüne biraz daha ücret ilave ederek sürmek istemiş olabilir mi?

Tabi WD, ilk modeli kalın üretip, ardından satışlara hız kesmeden devam etmek için ürünü, yeni jenerasyon ile incelteceklerini duyurduklarında ilk modelin satışı düştü değil mi? İnsanlar, zevklerine hitap eden başka marka hdd almasın diye, "WD yeni jenerasyon çıkartıyormuş kesin beklemeliyiz" düşüncesini doğurdular kafalarda. Tüketiciler, WD'nin resmi sitesinde My Passport'un yeni jenerasyonunun çıkacağını gördüklerinde herkes onu beklemeyi tercih etti, şahsen ben almadım, almayı düşünen arkadaşlarıma da aldırmadım, forumlarda da bu yeni jenerasyonu bekleyen bir yığın insan vardı ve bende 3 ay bekledim demek ki ilk başta ince çıkartmadıkları ve daha sonra ki jenerasyonda çıkartacaklarını belirttikleri için kalın olan ilk serinin satışı düşmüş olmalı öyle değil mi?

Peki onuda geçtim ilk modelde ürünü, bu ultrada ki incelikte çıkaramazlarmıydı? Ultraya fazladan ekledikleri SmartWare ve Bulut Yedekleme özelliklerini, ilk modele koyamazlarmıydı? Yoksa bu hard diski inceltebilecekleri teknolojiyi 5 ay sonra mı buldu koskoca WD?

Akıllı telefon üzerinden yorum yaparak bu ürünün 5,6 ay içinde eskimeyeceğini de belirtmişsin, zira yukarıda bahsettiklerimden eskiyeceği kanısına varıyoruz. Arkadaşım 5 ay önce normal my passport modelini aldı bende ondan görüp o kalın modeli yada başka marka bir hdd alacaktım ki, WD sitesinde ultra modelini duyurmuştu ve bende bekleyip ultra modelini aldım sonuç olarak ne oldu? Arkadaşımın aldığı ilk model, bu yeni jenerasyon ile onun gözünde eskimiş oldu ki bu arkadaş için bu ürünün inceliği önemli ise. Tabi senin gibi dokunma hissine de önem veren bir arkadaş ise kesin eskimiş oluyor Bu ürünün ilk kalın modelini alıp kullanan biri olsaydın o zaman daha rahat anlayıp bana hak verirdin. Ben sonradan alan biri olarak bunları belirtiyorum.

Son olarak "biz ilk modeli istediğimiz gibi yapamadık, aslında bunu yapmak istedik demekten başka bir şey değil.." düşüncesine gelirsek;

burada tamda böyle düşünmeni sağlıyorlar bu firmalar ki bu düşünceyi kendi açımdan doğru bir şekilde düzelteyim "yapamadık" senin anladığın, belirttiğim nedenlerden dolayı "yapmadılar" da benim anladığımdır

WD şimdi bi 5 ay sonra da ultra 2'yi duyurmasın; keskin hatlar, şık tasarım, double incelik ve 2 kat daha hoş dokunma hissi diye. O zaman yeni hislerin ile bir daha konuşuruz bu konuyu

Sonuç olarak WD, bu ultrada ki özellikleri, ilk modeline de koyabilirdi ama her firma gibi satış politikalarından dolayı öyle yapmadı. Bir kaç özelliği kesip, diğer jenerasyona koymayı düşündü ve öylede yaptı. Bunda anlaşılmayacak birşey yok. Benim sitemim sadece WD'ye değil, firmaları bu ürün yenileme yarışına sokan, gene insanlarda ki bu yeni teknoloji sevdası ile global tüketim çılgınlığı. Tüm özellikleri 1 üründe toplarsan, diğer firmaları rekabet için daha iyisini yapmaya itersin böylece hem kendini hem diğer firmaları bir anda ağır bir uğraşın içine sokarsın ee Dünyada da tek firma olmadığın içinde bir ürünü sürekli geliştirmeden satamazsın. Biz tüketicilerinde istediği bu değil mi zaten? Bir ürüne tüm teknolojileri doldurun ve bir 10 yıl yeni ürün çıkartmayın! Ne yazık ki bu mantıkla işlemiyor işte bu global ekonomi. Yalandan yeni jenerasyon diye diye aynı ürünü 40 farklı şekilde ısıtıp ısıtıp koyabiliyorlar önümüze. Bırak da bu işe arada bir sitem edelim değil mi.

Bu arada belirttiğin tasarım gerçekten çok şıkmış. Dediğin gibi keşke ondan devam etselerdi bak o zaman dokunarak hissetme konusunu düşünebilirdim çünkü kaymak gibi kaplaması kaymak gibi duruyor

Neyse konuştukça konuyu daha derin yerlere taşıyacağım o yüzden burada bırakıyorum

Ultra modeli tekrar hayırlı olsun.

• radyoaktif kullanıcısına yanıt
    ben senin kadar uzun yazmayacağım

acaba, my passport 1tb bu haliyle çıksaydı, sence satışaları düşer miydi? ultra adlı yeni bir modele gerek var mıydı? İlk bu şekilde çıksa yazında belirttiğin gibi müşteri kaybı olur muydu?

Abilerine bakalım, şu an piyasadaki My book'lar ne kadardır piyasada? Satışları düşüyor mu? Ya da WD neden My Book Plus gibi bir model yapmıyor?
    Umarım demek istediğimi anlıyorsundur?

Diyorum ki, ilk model ultra gibi olsaydı, ultraya gerek olmayacaktı..

Neyse, uzatmanın anlamı yok..
    Bu arada o yukarıdaki fotoğraf bana ait, hem my passport, hemde my passport ultra sahibiyim..
    Bakarsın ileride bir de my passport ultra plus çıkar.. Zira müşteri kaybı olabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gdervisoglu -- 30 Ağustos 2013; 0:12:35 >

• quote:

ben senin kadar uzun yazmayacağım

acaba, my passport 1tb bu haliyle çıksaydı, sence satışaları düşer miydi? ultra adlı yeni bir modele gerek var mıydı? İlk bu şekilde çıksa yazında belirttiğin gibi müşteri kaybı olur muydu?

Abilerine bakalım, şu an piyasadaki My book'lar ne kadardır piyasada? Satışları düşüyor mu? Ya da WD neden My Book Plus gibi bir model yapmıyor?
    Umarım demek istediğimi anlıyorsundur?

Diyorum ki, ilk model ultra gibi olsaydı, ultraya gerek olmayacaktı..

Neyse, uzatmanın anlamı yok..
    Bu arada o yukarıdaki fotoğraf bana ait, hem my passport, hemde my passport ultra sahibiyim..
    Bakarsın ileride bir de my passport ultra plus çıkar.. Zira müşteri kaybı olabilir..

Söylediklerimi hala idrak edememişsin ama ziyan yok uzun uzun seni tatmin edecek son bir cevap daha yazmaya hazırlanıyordum ki, bunun diğer mesajımdan daha da uzun olacağını düşündüğüm ve o mesaja bile muhalefet olduğunu gördüğüm için, yeni yazacağımı da kabullenmeyerek bana daha da yazdıracağını bildiğimden vaz geçtim özellikle my passport sahibi olduğun halde bu düşüncelere sahip olduğunu bildikten sonra döktürmemek için zor tuttum kendi mi

"Diyorum ki, ilk model ultra gibi olsaydı, ultraya gerek olmayacaktı.." bende zaten bundan bahsediyorum. Neyse başlamayacağım

Bi an için WD'ye hisse ortağı olduğunu düşündüm

Ultra 2 nin yanında plus olarak da çıkartabilirler neden olmasın sonuçta kimse müşteri kaybetmek istemez

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.