Şimdi Ara

wd elements 10tb hız değerleri ve içindeki harddisk bilgisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • hepsiburada.com'dan 22.03.2019 tarihinde 1350 liraya WD Elements 10TB 3.5" USB 3.0 Taşınabilir Disk (WDBWLG0100HBK-EESN) aldım. Merak edenler ve almayı düşünenler için bazı bilgileri paylaşmak istiyorum.


    CrystalDiskInfo 8.0.0 ile test ettiğimde sağlamlık durumu İYİ ve sıcaklık 42 olarak görünüyor. Bu programa göre içerisinde şu disk varmış:

    WDC WD100EMAZ-00WJTA0 10000,8 GB

    wd elements 10tb hız değerleri ve içindeki harddisk bilgisi

    Sanırım kutu içerisindeki diskin görseli bu:

    wd elements 10tb hız değerleri ve içindeki harddisk bilgisi


    Yine WD'in official test programı olan Western Digital Data LifeGuard Diagnostics ile yaptığım teste göre harddisk sorunsuz görünüyor:

    wd elements 10tb hız değerleri ve içindeki harddisk bilgisi

    wd elements 10tb hız değerleri ve içindeki harddisk bilgisi


    WD Elements 10tb ntfs dosya sistemi ile geliyor ve kullanılabilir boyutu 9,08tb:

    wd elements 10tb hız değerleri ve içindeki harddisk bilgisi

    Kullandığım PC:

    ASUS ASUSPRO AIO Z240-PRO7SD I7-7700T 16GB 1TB+128GB SSD 4GB GTX1050 DOS 23.8" GOLD

    8gb MKV dosyası ile aktarım hızı testi yaptığımda PC içerisindeki 1tb boyutlu TOSHIBA MQ01ABD100 1000,2 GB marka model diskten yazma ve okuma hızı 100mbps

    Yine bu PC içindeki 128gb boyutlu HFS128G39TND-N210A 128,0 GB marka model ssd'den wd elements'e yazma hızı 200mbps. Wd elements'ten ssd'ye okuma hızı ise 120mbps.


    CrystalDiskMark 6.0.2 ile hız test sonucu:

    wd elements 10tb hız değerleri ve içindeki harddisk bilgisi

    Bu arada tıpkı wd elements gibi 5400 RPM hıza sahip 3tb wd my passport ultra 2.5" harici taşınabilir harddiskten wd elements'e 2.06TB'lık dizi arşivim 9 saat 45 dk.da, başka bir zaman 815GB'lık arşivim 2 saat 32 dk.da, 835GB'lık arşivim ise 2 saat 8 dk'da aktarıldı. Bu son aktarım Asus Vivobook S510UN-BQ121 Intel Core i7 8550U 8GB 256GB SSD MX150 Freedos 15.6" ultrabookta gerçekleşti.

    WD elements kutu boyu 16.5x13x5 kadar. Yani oldukça kibar, küçük. Bi ara yıllar önce bunlar dev gibi idi. Küçültmüşler. Uzunca bir data kablosu ve adaptörle birlikte geliyor. Adaptörü kibar çok kaba değil. Uzunluğu merak eden olursa ölçerim. Şimdi üşendim açıkçası. Belki nette de bu bilgiye ulaşabilirsiniz ürün sayfasında.

    Ses ve titreşim olayına gelince yok denecek kadar az. Titreşim sadece elinizi üzerine koyarsanız anlıyorsunuz. Tabii konumlandırdığınız zemin önemli. Ben üzerinde cam bulunan ağır, sabit bir masa üzerinde bulunduruyorum. Ses ise duymuyorsunuz. Sadece kulağınızı dayarsanız sürekli mekanik çalışma sesi geliyor bir çok elektronik aletten gelen ses gibi. Ancak kafama takılan bir nokta var. Açıkçası oldukça rahatsız etti. Bu hususta bilgisi olan kişilerden yorum bekliyorum. Peryodik arayla harddiskten vurma sesi geliyor. Sanki minik bir darbe, bir kuvvetli kalp atışından daha kuvvetli vurma. Elinizi kutuya koyarsanız bu darbeyi net hissediyorsunuz, ortam sessiz olursa duyuyorsunuz. wd servisi ve distribütörü Arena'yı arayıp teknik servis bölümüne sordum normal dediler. Ancak siz kullanıcı ve tecrübe sahibi kişiler olarak size de sormak istiyorum. Bu normal mi? Sesin daha anlaşılır olması açısından şöyle diyeyim: Hani harici 2.5" lik bir harddiski elektrikle beslenmeyen bir huba bağladığınızda harddisk kafasından ses gelir ya peryodik aralalarla, vurma sesi. İşte o sese benzer bir ses. Tabi bunu tecrübe ettiyseniz bilirsiniz. Böyle bir durumda 2.5" harici harddisk çalışmaz. Ama bu 3.5" wd elements'in çalışmasında bir sorun yok. Bu arada huba falan bağlı değil. Doğrudan AIO PC arkasındaki USB 3.0'a bağlı.

    Bu normalse sıkıntı yok. Çok da rahatsız etmiyor darbe sesi. Ancak bir sorun varsa, ilerde harddiskin performansını ya da ömrünü etkileyecek bir durumsa bunu bilmek istiyorum. Ona göre değişim ya da iade de yapabilirim.

    Şimdilik bu kadar. Ürün hakkında sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 31 Mart 2019; 7:26:4 >







  • selamlar, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. 1 gün boyunca bu ve akranları için bilgi aradım fakat daha henüz şimdi ulaşabildim. 12 TB olan versiyonunu almayı düşünüyorum. Merak ettiğim hız teslerini USB 3.0 üzerinden mi gerçekleştirdiniz? Eğer öyleyse bence 200 mb/s gerçekten yeterli bir hız.

    Yeni çıkan WD_Black taşınabilir diskleri 250 mb/sn vaad ediyor ve gerçekten de bu sonuçları verebiliyor. WD_Black 8 GB 1900 TL iken WD Elements 12 TB 1800 TL. 50 mb/sn için 4 TB dan vaz geçilmez diye düşünüyorum sizin fikriniz nedir?
  • Bu disklerde Helyum kullanılıyor .Kullanım için güzel değerler sunabilir. Veri kurtarma işlemi gerekli olmasi halinde çok can sıkıcı olabilir. Kesinlikle ama kesinlikle kıymetli verilerinizin bir yedeğini başka depolama aygıtında da tutmanizi öneririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • overactive kullanıcısına yanıt
    Mrb.
    Evet usb 3.

    Bence de öyle. Size katılıyorum
    Az hız artışı yerine kapasite daha kullanışlı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DigitalVeri kullanıcısına yanıt
    Aynısından 2 tane aldım. Biri diğerinin yedeği.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tekrar merhaba, düşündüm taşındım ve WD_Black alma kararı verdim. Deli olduğumu düşünebilirsiniz fakat biraz araştırmam sonucu WD_Black modelinin içerisinde dc hc 520 kodlu datacenter kullanım amacı olan diskin kullanıldığını öğrendim. Birde veri yedeklemeden çok harici disk üzerinden oyun oynamayı düşündüğüm için kutu üzerinde aktif soğutmasının artı olduğunu düşünüyorum. Birde kullanım amacı oyun olarak belirlenmiş bir modelde eğer dc hc 520 tipi bir hdd kullanıyorlarsa bu konuda bir bildikleri vardır diye düşündüm. Yani bu nedenle elements den çıkan hdd nin (RED) uzun ömürlü olamayacağı konusunda endişelerim doğdu. Bilmiyorum umarım pişman olmam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi overactive -- 17 Mayıs 2020; 17:2:9 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.