Şimdi Ara

WD Caviar Green takılma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar arkadaşlar benim büyük mü küçük mü anlayamadığım bir sorunum var bugun Western Digital 1 TB 7200RPM 3,5" 64MB Sata2 Caviar Green aldım ve eve gelip pc'ye taktım biostan baktım görüyor devam ettim xp cd'sini takıp kurma işlemine geçtim hdd bölüm seçme sekmesine geldiğinde baktım 31 mb olarak görüyor biosla biraz oynayarak onu çözdüm kur işlemine geçtim ama dikkatimi bişey çekti çok yavas bir şekilde kuruyordu işletim sistemini baya bir süre geçtikten sonra kur işlemi bitti windows açıldı birde ne göreyim pc açılışları aşırı derecede ağırlaşmış başlata bassam bile 10 sn gibi bir bekleme süresi geçiyor yani her işlemi ilk yapışımda böyle bir bekleme süresi oluyor, driverları kurmaya kalktım dahada uzun sürüyor. Dedim heralde bu xp cd'sinden kaynaklı bugun arkadaştan almıştım. Kendi Cd'mi takıp tekrardan kurma işlemine geçtim ve değişen birşeyin olmadığını gördüm aynı sorun tekrar karşıma çıktı. Benim merak ettiğim acaba bu hdd'i kullanan arkadaşlar var mı var ise bu durumu yaşadılar mı bir yardım rica edeceğim yarın gidip cafe'de diğer pc'lerde deneyeceğim onlarda da aynısı olursa elimde patlamış olacak büyük bir ihtimal. Nette baya araştırdım çoğu sorun yaşayanlar benle aynı bordu kullanıyormuş ama ben elle o diğer sorunu çözdüm şimdi bu sorun oldu umarım bunu da yardımınızla çözerim.

Bord = Gigabyte 945P-S3
    Cpu = C2D 2,4
    Vga = ati x1550
    Ram = 2gb ddr2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zerosn -- 3 Haziran 2010; 1:55:23 >

• Caviar green serisi 7200 rpm değildir 5400 rpm dir.. Genelde dönüş hızının yerinde intellipower diye bişey sallarlar 7200 rpm olmadığını gizlemek için Gizlemek demeyelim yine de buna çünkü adı üstünde green serisi olduğu için doğayı koruma az güç tüketimi vs için üretilmiştir. Performans amaçlı değil de daha çok depolama amaçlı kullanınız derim ben.. Mesela ben öyle yapıyorum

Sizin sorununuza gelince; açıkçası ben de pek bişey anlamadım ben Windows 7 kullandığım için driver ya da anakart konusunda sıkıntı yaşamadım. Daha bilgili arkadaşlar az sonra size yetişirler rahat olun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2kol3bacak -- 3 Haziran 2010; 1:24:00 >

• Evet evdeki pc hariç 2 ayrı pc'de denedim sonuç aynı sayılır çok az bir hız farkı var oda intel i serisinden kaynaklı olsa gerek aldığım yere geri götürmem lazım ama oradan da hiç umudum yok nette baya bir araştırdım bimeks ve sorunlu donanımlar hakkında hiç iyi konuşmamışlar.
  • Talihsizlik diyelim başımızı öne eğelim o zaman.. İnşallah bimeks size merhamet eder...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zerosn

Evet evdeki pc hariç 2 ayrı pc'de denedim sonuç aynı sayılır çok az bir hız farkı var oda intel i serisinden kaynaklı olsa gerek aldığım yere geri götürmem lazım ama oradan da hiç umudum yok nette baya bir araştırdım bimeks ve sorunlu donanımlar hakkında hiç iyi konuşmamışlar.

945p-s3 anakartın son biosu (F7c) 1tb disklere sorunsuz destek için çıktı, bios güncel mi?

quote:

F7c 05/06/2008

1. Support 1000 GB (1TB) HDD

http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/bios/ga-945p-s3_10.html

• Bios güncellemesi falan yapmadım ama bugun cafede başka pclerde denedim sorun aynıydı denediğim diğer bord budur.

http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-ga-p55a-ud4-p55a-ud4-intel-p55-soket-1156-ddr3-usb-3.0-&-sata3-anakart/productdetails.aspx?I_ID=41966
  • Peki, birde şöyle birşey var:

WD bu yeni Caviar Green disklerde advanced format diye birşey geliştirmiş, yavaşlığın sebebi bu şekilde kullanılmaması olabilirmi acaba?http://forum.donanimhaber.com/m_39335536/tm.htm burada bahsedilmiş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WD Black SN850 1 TB SSD
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hd Tune programıyla bir inceleme yaptım pek anlamadığımdan sizinle paylaşayım siz yorumlarınızı yaparsınız zaten ben hala problem olduğunu düşünüyorum hdd. adv format falan hikaye onu da yaptım ama banamısın demedi.

Buyrun
     WD Caviar Green takılma sorunu
  • Neyse hiç umudum olmadan bimeks'i aradım, tabi beni azda olsa umutlandıran bir arkadaşın orada çalışmış olmasıydı her ne kadar istediğim sonuç olmasa da hiç yoktan güzel bir şekilde konuştuk hdd getirin servise gönderelim varsa bir şey değiştiririz dediler şimdi üzülsem mi sevinsem mi gidecek servise sorunu yok deyip gerimi gelecek yoksa yenisini mi verecekler bilmiyorum ama şunu anladım kulaktan duyma bilgiyle hele ki internetten atıp tutanların lafıyla iş yapmayacaksın nette o kadar atıp tutmuşlar ilgilenmiyorlar, servise onlar göndermiyor siz üretici firmaya göndereceksiniz vs diye ama hiçte öyle bir durum olmadı getirin biz servise verelim dediler. Tabi bu banamı denk geldi diyeceğim ama sanmıyorum.

Ama şu var ki ben bu Wd green serisinden nasıl soğudum anlatamam şimdi bu parça değişmezse atarım bir köşeye kalır büyük bir ihtimal.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.