Şimdi Ara

WD Caviar Black 1TB (WD1001FALS) Raid 0

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ;

    Sistemim

    790FX chipsetli Asus M4A79T Deluxe
    Raid kontrolünü SB750 yapıyor .

    WD Caviar Black 1TB stripe (Raid 0) yaptım . Henüz bilgisayarı yeni kurdum .Haliyle ilk baktigim W7 nin Performance kisminda 5.9 aldim eskiden de aynı şekildeydi (Bu normal bir durum sanırım ?! gerçi kim takar W7 puanını :) )

    ama asıl kafamı kurcalayan şey ise işletim sistemi kesinlikle orjinal (MSDN) olmasına rağmen sistemde birtakım takılmalar oldu ve bu takılmalar esnasında komik bir şekilde her refresh etmemde (2 x 1 TB Raid 0 = 1.8TB ) bu 1.8TB dolmuş gibi gösteriyor sonra tekrar basınca yarısı dolu sonra boş sonra tekrar dolu vs vs vs. sürekli sanki 1.8 TB bilgi yazılıp siliniyormuş gibi (1-2 DK boyunca)
    Bu arada HD bomboş neredeyse.

    Bir de DVD den kopyaladığım dosyalarda sanki çok uzun bir "analiz süreci" geçirdi gibime geldi. Zira kopyalamaya başladıktan sonraki hız zaten DVD izin verdiği kadardı . Bu sorun da acaba diyorum yakın sata portları sebebiyle olabilir mi ?

    Garip bi durum ... Şu an için yazılımsal diye düşünmekteyim . Raid düzeneğini Asus kendi sitesindeki driver ile kendi utility si ile kurdum ayni driverları W7 kurulumunda da kullandım

    Fikri olan ? Benzer şeyler yaşayan ?

    Akşam eve gidince HD Tune Testleri yapıcam . Yukarıda yazdığım başıma gelen şey yaklaşık olarak resmetmek için foto koyuyorum .



     WD Caviar Black 1TB (WD1001FALS) Raid 0







  • bir fikrim yok ama sorum var:)
    bende yarın aksam raid0 yapmayi düsünüyorum ama tam olarak adımların nasıl oldugunu ogrenedemdim soyleki

    2tane wd cb500 var ve ayriyetten 2tane 250lik samsung var ama ben sadece wdlerle raid yapmak isyitorum ilk etapta samsungları cıkartmakzorundamyım

    yani raidi yaptıktan sonra normal olarak hdd baglayabiliyormuyum???
    raid dosyaları anakart cdsinde var ama onları ne zaman kullanacam windowsa hdd tanıtırken gibi bisey mi??
  • HD Tune sonuçları fena gelmedi birazdan koyucam soruya gelince .


    Simdi stripe icin zaten CB500 leri kullancaksınız hani ben Raid 1 + 0 (2 CB 500 Raid 0 - Mirror Samsung) yapın dicektim ama samsunglar buna yetmiyor malesef :(
    Raid dizilimi yaptığınız HDD ler haricinde HDD tabi ki kullanabilirsiniz .


    Raid için :

    Raid driverlarını Anakart üreticisinin sitesinden indirip . Bir USB stick yada CD yazın .

    Düzeltme: Bundan önce bios setup dan Satalarin kullanim seklini RAID olarak değiştirmeniz gerekebilir .

    Anakartın kitapcigindaki programı çalıştırmak için gereken tuş kombinasyonunu öğrenin (Örn . Benim Asus icin CTRL - F ) di burdan dizilim kuracaginiz HD leri secin ve Dizilim Seklini secin

    Windows yüklemesinde HD leri sectiginiz bölümde "Advance Options" dan önceden indirip koyduğunuz driver ın yerini gösterin .

    Geri kalanı Windows yapıcaktır .

    Öte yandan XP yüklemesi için altda "ücüncü parti bir ..." için F6 (yalnış hatırlamıyor isem ) basın dediğinde aynı şekilde basıp driver in yerini gösterin .

    Raid türlerini araştırıp secenekleri düsünebilirsiniz en nihayetinde elinizde 4 tane HD var ... Stripe için 2 HDD aynı olması tavsiye edilen durum ama Mirror (backup) için diğer HDD lerinizide kullanabilirsiniz gibime geliyor .
    Öte yandan ne olursa olsun anakart kitapcığı herzaman en güzel kaynak :)

    Kolay Gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amonyaxx -- 16 Kasım 2009; 23:20:11 >




  • Sonuçlar fena değil dediğim gibi . Belki driverlar henüz oturmadığı için sıkıntı çıkarıyor olabilir . Burst konusunda Raid birşey katmaması normal ama düşük çıkması garip ?! (Herhalde işletim sistemi driverlarının beta olması )



     WD Caviar Black 1TB (WD1001FALS) Raid 0
  • işletim sisteminden kaynaklandıgı kansında değil zira işletim sistemleri donanımsal bir yavaslatma yapmaazlar gibime geliyor ama tabizi siz daha iyi bilirsiniz. sadece aklıma gelenler
  • Haklısınız kullandığım tabir yalnış olmuş ben Raid driverlarının Windows 7 ile uyumluluğunu ima etmiştim :) becerememişim . Zira Burst dedikleri okuma hızı işletim sisteminin ihtiyaç duyduğu anda Hd den okuma oranını temsil ediyor . O sebeple demiştim . Bakalım önümüzdeki günlerde yeni W7 driverları çıktıkca sistemler daha stabil olur gibime gelmekte .
  • arkadasım raid yapmak istediğimden sanırım bahsetmistim hddlerim bugun itibariyle geldiler

    cok geckaldılar ama okadar sikayetci değilim
    simdi bana gerecen yazılımsal olan dosyalar usb belleğime atacak oldugum anakart cdsinin icindeki raid dosyalarımı sadece

    bana biraz ddetaylı bir sekilde anlatırsan cok sevinirim

    saygılarımla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.