WesternDigital blue cavier 500gb 16mb sata harddisk aldım 2 gun önce. Daha doğrusu sistemın tamamını yeni topladım. Pci açıp Xp cdsını taktım format kısmına girdim güzelce hddi 2 ye böldüm 150ve350gb diye 150gb e Xpı kuruyordum güzelce % 40 oldu hata verdi hddi doğru taktıgınıza emın olun başa dönmek için.... felan diye neyse 350gb e denedım 3e böldüm başka kısımlarına denedım yıne olmadı yıne aynı şeyi yaptı. En sonunda Cdden ön yükleme için tuşa basın kısmında tuşa basınca siyah ekranda kalmaya başladı. Anakart cdsını taktım first hdd boot bilmem ne diye bi seçenek vardı ona bastım booting ..... vs res atmak için ctrl alt delete demeye başladı. Bunu tekrarladı sürekli. Gittim değiştirdim. . Şimdi benım bir hatam var mı yıne aynısı olmaması için yardımcı olursanız sevinirim. Sıfır sata hdd'de ilk başta ne yapılması lazım
Kurulum yaptığınız XP CD'sine büyük bir ihtimalle SATA sürücüleri entegre edilmemiş, dolayısıyla sorun çıkartıyor. 2 seçeneğiniz var bana göre: - Kurulum yapmadan önce BIOS'a girip HDD'nizi IDE olarak değiştirirseniz sorununuz çözülecektir (AHCI mode diye geçiyordu sanırım). VEYA - SATA sürücüleri entegre edilmiş bir XP CD'si ile deneyin. Sorun çıkartmayacaktır.
quote:
Orijinalden alıntı: gece görüşü
Kurulum yaptığınız XP CD'sine büyük bir ihtimalle SATA sürücüleri entegre edilmemiş, dolayısıyla sorun çıkartıyor. 2 seçeneğiniz var bana göre: - Kurulum yapmadan önce BIOS'a girip HDD'nizi IDE olarak değiştirirseniz sorununuz çözülecektir (AHCI mode diye geçiyordu sanırım). VEYA - SATA sürücüleri entegre edilmiş bir XP CD'si ile deneyin. Sorun çıkartmayacaktır.
Teşekkür ederim. söylediğiniz mantıklı geldi. 2 sorum olacak 1. Xp cdsı alsam başka yerden sata entegre edildigini nasıl anlarım ? 2. Windows 7 kursam direk böyle bir entegre sorunu olurmu. Teşekkür ederım tekrar
1-) XP CD'nize kendiniz SATA sürücülerini entegre edebilirsiniz. İlgili Link:http://forum.donanimhaber.com/m_9356538/tm.htm 2-) Tam emin değilim ama Windows 7'de de aynı problem çıkabilir eğer CD'de sürücüler yoksa.
HDD'nizi kurulum sırasında BIOS'a girip IDE olarak ayarlarsanız HDD'niz SATA olarak görünmeyeceğinden problem çıkmayacaktır. Kurulumdan sonra tekrar eski haline döndürürsünüz.
windows7 den anlayan arkadaşlar varmı acaba yardımcı olacak ? bu entegre olaylarıyla ugraşmama gerek kalmadan yapmam için. hdd'ın 2.kez bozulması beni zora sokacak. Entegre edilmemiş cd ile yapılınca hdd direk sorun çıkartıyor.
Birde Merak ettıgım anakartın cdsını sıfır hdd ye taktıgımda first hdd diye bir seçenek var sanırım arkadaşların dediği sata sürücü dosya olayı bu oluyor. Bunu disket değilde 2. bi cdrom takıp cdye yazdırsam sorun olurmu disket yerıne ?
Flash bellekle de olabiliyordu herhalde. XP kurulumunda "SATA veya RAID sürücüsü yüklemek için F6'ya basın" gibi birşey diyor bir bölümde. Orda F6'ya basarsanız flash bellekle yükleyebilirsiniz herhalde. CD ile de olabilir pek emin değilim.
Anakartınızın üretici sitesinden ya da dediğiniz gibi CD'nin içinden gerekli dosyaları CD veya flash belleğe atarak deneyin. Umarım sorununuz çözülür.