Şimdi Ara

WD 250GB Harddisk 48,90 tl (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
7.202
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İşyerindeki bilgisayarlara ssd takıyoruz, bilgisayarlar canlanıyor, harddisk bu kadar mı yavaşlatır bilgisayarı. Bi de pc de en bozulabilicek parça bu. Pardon önce fan geliyordu ama bu bozulunca işler hiç iyi olmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdRenaLime

badsector ü olmadıktan sonra ne sıkıntı çıkabilir ki?

1000 lerce saat kullanılıp ekonomik ömürlerini doldurunca arızalanmış.Ardından servislerde tamiratı yapıldıktan sonra satışa sunulan 2. el ürünler.

En iyi ihtimalle bol mavi ekran eşliğinde 2~3 ay sonra tekrar arızalanır.

• çok kullanmam zaten ssdim var. bunu yedek yaparım diyordum.

sağlam olup olmadığını başka nasıl anlayabilirim ki?

harddisk sentinel temiz çıkarsa kullanmalı mıyım sizce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdRenaLime -- 27 Haziran 2021; 18:48:28 >
  • görsel temsili tamam ama disk 2009 üretimi görünüyor. yıllardır üretilmediğini varsayarsak gelen ürün de benzer olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇevreMühendisi

raid 0 icin 2 adet aldim tesekkurler

Bu disk ile Raid 0 yapmak riskli hocam. Raid 1 olabilir belki.

• ben 250gb ssd almıyorum bu ne ki bedava verseler sisteme takmam :D Kasadan bir tek 7200rpm hdd sesi geliyor...

• deneyen var mı

• Film dosyaları bir süre sonra bu tür kullanılıp sıfırlanmış disklerde bozulabiliyor, benim başıma gelmişti mesala filmleri izlerden bazı sahnelerin bozulduğunu farketmiştim git gide diğer filmlerede sıçramaya başladı, bende harici bir disk alıp kurtarmıştım bir daha da yenilenmiş disklere bulaşmadım, tabi her diskte aynı olacak diye bir şey yok ama riskli bir durum, verilerinizde data kayıpları yaşanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeRun -- 29 Haziran 2021; 15:13:7 >
  • benim harddisk geldi 2009 tarihli. pakette yoğun sigara kokuyor kıllandım

• AdRenaLime kullanıcısına yanıt
    Yolda Hdd canı sıkılmış molalarda 2 dal sigara içmiş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benimki gt 1030 ekran kartı kutusunda geldi, şuanlık deniyemedim ama bakalım WD 250GB Harddisk 48,90 tl 

• Hard Disk Sentinel Sağlık kısmında ne yazıyor Disklere

• erennavas kullanıcısına yanıt

bad sector testi yapıyor diğerlerinide atıcam

hdd sata-2

edit: bad sectorde çıkmadı low level format atıp kullanıcam.

2009 dan beri 17000 saat kullanılmış bence iyi fakat 677 bilgisayar açılmasıyla ortalama her açılışta 25 saat kullanılmış gibi gözüküyor. büyük ihtimalle internet kafe veya server çıkması

WD 250GB Harddisk 48,90 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdRenaLime -- 30 Haziran 2021; 16:52:38 >
  • Benim 500gb Samsung da Bi kac gundur Dosya kopyalarken Disk içinden Mp3 falan açinca Kopylama hizi 0 byte iniyor Disk kullanimi 100 olup donuyo ara ara Ama testlerde Normal Badsoktor yok Saglik 100.

Amazon primeden önce bozulsaydi 1tb wd blue 260tl almistim Bu diski idarelik alsammi bilemedim Birde benim samsungdan daha beter cikarsa kalir elde cop

• erennavas kullanıcısına yanıt

belirttiğim gibi disk sata-2. ben yedek alıp kenara koyarım. günlük işlemlerde yavaş kalır

• AdRenaLime kullanıcısına yanıt

Evet senin amacina uygun Ben 2 isletim sistemi kullandigim icin Ssd ye Windows10 Hdd ye Windows7 Bana Windows kuracagim bi disk lazim

Edit: Disk 7200 rpm mi çikti?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erennavas -- 1 Temmuz 2021; 1:5:15 >
  • Sadece ara sıra mavi ekran olsa neyse...Veri kaybı bir kere yaşayınca emekler bir anda yok olunca anlıyor insan ama çok geç oluyor.

@AdRenaLime Disk yavaş yavaş aşınıyor hızını düşürüyorsa bilin ki sorun sadece iki üç yerdeki bad sector'de değildir. Diskin genelinde bir aşınma var, disk "ben ölüyorum bana güvenme" diye uyarıyor aslında... Her taraftan yavaş yavaş bad sectorler patlak vermeye devam edecek demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDynamicRange -- 1 Temmuz 2021; 19:43:51 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.