Şimdi Ara

WD 1TB CAVIAR GREEN - SEAGATE 1TB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Caviar Green'den uzak dur.Benim önerim Samsung HD103SJ olur:

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=25707
  • Ha bir de anakartım "Asus m2n mx se plus" sata1 mi yoksa sata2 mi destekliyor bilmiyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero

Caviar Green'den uzak dur.Benim önerim Samsung HD103SJ olur:

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=25707

neden bu hdd ?
  • Arkadaşlar, Seagate'in 1,5TB 7200RPM aklıma yattı. Sizce nasıl? Birkaç saat içinde almayı düşünüyorum, cevap verirseniz sevinirim.
  • Seagate 1.5Tb'lar 7200.11 serisi.
    İlk gelenlerinbüyük kısmı hatalı çıktığı için 7200.12 serisini çıkardılar.

7200.12 olarak 500Gb ve 1 Tb bulabilirsin.
    Şu an satılan Seagate 1.5Tb' ların hepsi 7200.11 eski seri
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • v-sepetten sipariş verdim ama sipariş onaylanmadı Provizyon olayı yüzünden iyi isabet olmuş o zaman :D peki senin önericeğin HDD nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pentagramet

v-sepetten sipariş verdim ama sipariş onaylanmadı Provizyon olayı yüzünden iyi isabet olmuş o zaman :D peki senin önericeğin HDD nedir?

üstat seagate en iyi hdd derler sınıfına göre değişir benim tecrübem üzerine eskiden en kral hdd ler western deydi :D sonradan bozdular :D samsung sonrada atıldı vardı ama yaygın olarak sonra sonra geldi ama seagate ten iyi diye düşünüyorum genel olarak daha geç ses yapıyor seagate ler westernler çok sıcak kalır çok oyunda zorlanırsa cozutuyorlar 15000 ssd gibi ses çıkartıyorlar :D::D samsungun bi çok modelini yıllarca kullandım iyidir wd fanatiğiyim seagate kullanırım genelde ama samsung iyidir :D son hdd dem samsungtu sıfır almıştım niceleri geldi gitti o durdu çünkü ses çıkarmadı :D iyi hdd istiyorsan sıfır alacaksın 6 ay geçince 1 yıl dolmadan 2. elde satıcaksın sonra yine alacaksın :D ses yapmasın diye :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzzy222 -- 16 Eylül 2010; 15:07:53 >

• hd103sj
  • çok teşekkürler ozzzy o zaman samsunga yöneliyim
  • Seagate 7200.12 serisi 1Tb veya samsung hd103sj serisi bir HDD arasında kaldım bende.

Açtığım konuya da cevap alamadım
    http://forum.donanimhaber.com/m_42923090/tm.htm

WD Caviar black serisi falan almada 103sj ile 7200.12 seagate arasında seçme yap
  • ben seagatenin 15 tb lik hdd sini kullandım memnun kaldım greenlerden uzak dur yeter samsungla arasında fazla bi fark yok garanti süresi dışında değişmesidye halen seagateler 5 yıl garanatilidir tercihini buna göre yap derim
  • v-sepetten sipariş vermiştim provizyon tutarını onaylamadığı halde kartımdan parayı çekmiş şu anda onlarla uğraşıyorum sakın v-sepeti tercih etmeyin 5-10 lira daha ucuz olduğu için maalesef oradan sipariş verdim (hddyi de alamadım) aradığımda da hala oyalıyorlar yok şu gelecek, yok şu burada değil p.tesi arayın diye telefon faturasından hayli hayli fazlası çıktı.
  • Arkadaşlar herkese teşekkürler daha yeni halledebildim mecburen Seagate 1,5 7200 RPM'i aldım
  • depolama için hd103sj mi alayım wd caviar black mi ? 1tb
  • hd103sj
  • Kurulum için caviar black , depolama için caviar green tercih ediyorum.

edit:
    Black'le karşılaştırdığınızda WD green az daha güç tüketiyor ; daha sessiz ve daha serin çalışıyor.
    Fakat daha yavaş. Depolama amaçlı bu yavaşlık problem teşkil etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lethian -- 17 Eylül 2010; 18:58:59 >
  • ya hadi ekran kartı bölümde guc tuketimi bile pek takılmazken burda herkes ne kadar takmıs arkadas.. 5w yerine 10w cekecek yılda 1lira tutmaz halbuki
  • quote:

Orijinalden alıntı: LAVMAN

ya hadi ekran kartı bölümde guc tuketimi bile pek takılmazken burda herkes ne kadar takmıs arkadas.. 5w yerine 10w cekecek yılda 1lira tutmaz halbuki

Güç tüketimini takmayan arkadaşların faturalarını muhtemelen babaları ödüyordur. Ya da kolay para kazanıyorlardır.
    Benim gibi kasasında depolama için fazladan 3-4 HDD veya daha fazlası olan birisi için güç tüketimi önem teşkil etmekte. Onun için windows kurulu HDD black, diğerleri green.

Green'ler aslında medya takibi yapan firmalar veya hosting servisleri için daha önemli çünkü sayı arttıkça tüketim ciddi rakamlara ulaşıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.