Şimdi Ara

Wattpad 'e yazılan yazının hakları.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Wattpad'e yazı yazmak istiyorum ancak bu yazacağım yazı benim iznim dışında kullanılırsa birşey yapabilir miyim ? Yazı üstünde herhangi bir hak talep edebilir miyim ?

• Okuyucu kitlesinin büyük çoğunluğu 13-17 yaş arasındaki çocuklar, yazdığın yazının başına "Bu yazının telif hakları Julimezar adlı kullanıcıya aittir, izinsiz kullanılamaz. İzinsiz kullanıldığının tespiti halinde yasal işlem uygulanır. Copyright © 2015 Julimezar" tarzında birşey yaz korkudan hiçbiri yazına dokunamaz.
  • Tadeon kullanıcısına yanıt
    Öyle birşey yazmaya hakkım varmı peki ?
  • Hayır sadece korkutmak için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Julimezar

Peki teşekkür ederim.

Bu arada bazı hikayeler senaryo ve kitap olduğu için yasal işlem başlatma ve haklarını alma hakkın gerçekten var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tadeon

Okuyucu kitlesinin büyük çoğunluğu 13-17 yaş arasındaki çocuklar, yazdığın yazının başına "Bu yazının telif hakları Julimezar adlı kullanıcıya aittir, izinsiz kullanılamaz. İzinsiz kullanıldığının tespiti halinde yasal işlem uygulanır. Copyright © 2015 Julimezar" tarzında birşey yaz korkudan hiçbiri yazına dokunamaz.

para kazanılır mı ? ergen kızlara göre bir şey yazıktırsam ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Yazı tutarsa haklarını almak için ne yapabilirim ?
  • Hocam Kiraz Mevsimi dizisinin senaryosu bu sitedeki bir yazıdan alınmış ve bir sürü kitap basılmış. Yazarlık yapabilecek düzeyde iseniz yayın evlerinden belki para kazanabilirsiniz ama zor.

Yazının hakkını almak için ne yapılır bende tam bilmiyorum, uygulamayı ben kullanmadım kardeşlerim kullanıyordu bende arada denk geliyordum.
    @Julimezar
  • quote:

Hocam Kiraz Mevsimi dizisinin senaryosu bu sitedeki bir yazıdan alınmış ve bir sürü kitap basılmış. Yazarlık yapabilecek düzeyde iseniz yayın evlerinden belki para kazanabilirsiniz ama zor.

Yazının hakkını almak için ne yapılır bende tam bilmiyorum, uygulamayı ben kullanmadım kardeşlerim kullanıyordu bende arada denk geliyordum.
    @Julimezar

Ben boşuna kafa yoruyormuşum.Kızın biri buradan yazarak şuan çok satanlarda , böyle kiraz mevsimi tadında yazarım sorun değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maggese

quote:

Hocam Kiraz Mevsimi dizisinin senaryosu bu sitedeki bir yazıdan alınmış ve bir sürü kitap basılmış. Yazarlık yapabilecek düzeyde iseniz yayın evlerinden belki para kazanabilirsiniz ama zor.

@Julimezar

Ben boşuna kafa yoruyormuşum.Kızın biri buradan yazarak şuan çok satanlarda , böyle kiraz mevsimi tadında yazarım sorun değil

Üyelerin çoğu ergen kızlar olduğu için aşk, çiçek, böcek hikayesi yazın kesin tutar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Maggese

quote:

@Julimezar

Üyelerin çoğu ergen kızlar olduğu için aşk, çiçek, böcek hikayesi yazın kesin tutar.

Eyvallah sağolun deneyeceğim.

Orada ücretli satılabiliyor mu kitap ? Gerçi farketmez ben ücretsiz olarak yazıcam ama kitap Metal Fırtına , Nükleer Darbe tarzında olucak tabi eski zamanlardan bahsedicem. Aşk çiçek böcek kitaplarını okumayı sevmiyorum yazamam öylesini .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Julimezar

Orada ücretli satılabiliyor mu kitap ? Gerçi farketmez ben ücretsiz olarak yazıcam ama kitap Metal Fırtına , Nükleer Darbe tarzında olucak tabi eski zamanlardan bahsedicem. Aşk çiçek böcek kitaplarını okumayı sevmiyorum yazamam öylesini .

Bende tam olarak bilmiyorum sitesinden yada uygulamasını indirip araştırabilirsiniz.
  • Helal.

• Hocam o sitede copy-paste olmuyor ama yinede güvenemezsen arkadaşların dediğini yap.
  • CoppeR. kullanıcısına yanıt
    Copy-paste olmasa bile bakarak aynısı yazılabilir veya çok az değişiklikler yapılabilir. Gerçi birşey olacağı yok meraktan sordum yoksa çok iyi bir kitap yazıp çalınması zor birşey.
  • Hikâyeyi paylaşacağınız sırada telif hakkı belirtilme ekranı çıkıyor zaten. Oradan, "Tüm hakları saklıdır." derseniz kimse yanaşamaz. Tabii, bazı akıllı (!) kızlarımız kopyalıyor ya da bir paragrafını alıp yazıma evrim geçirttiyorlar. Onlara da mesaj attığınız takdirde korkudan hesabı kapatıp gidiyorlar zaten.
    Diğer hususta, o sitede kurgudan esinlenip, az bir şey değiştirilerek popüler olmuş zilyon tane hikâye var. Bu işin kaçışı yok, maalesef. Şu çoksatanlara yerleşen Kötü Çocuk isimli kitabın benzeri her köşede var.
    Erkek karakteri umursamaz, zengin, gizemli yapın; kızımız da saf ve masum. Gitsin çocuğa yanaşsın. Popüler olmak için bu özellikler yeterli. Sonra erkek karakter bir evrim geçiriyor, “Sen benimsin.” havaları falan, sevgi sözcükleri.
    Sonra bir bakın, kızların hayaline girivermiş karakteriniz.
    Her önüne gelen hikâyeyi popüler olarak görebilirsiniz orada.
    Şu sıralar 20'ye yakın hikâye, kitap olarak raflarda yerini aldı. Hatta sayı 20'den de fazladır. Ephesus ve Müptela Yayınları ön plânda şu an. En büyük başarıyı da bahsettiğimiz kitap elde etmiş sanırsam.

• Semmy14 S kullanıcısına yanıt
    Hocam o tür kitaplardan nefret ederim. Yazacağım kitap Metal Fırtına tarzında olucak ama daha eski zamanlarda. Aslında hikayeyi kafamda kurdum ama şu aralar araştırma yapıyorum tam olarak hangi tarihler olsun diye. Uygun coğrafya arıyorum birde o zamandaki silahlar ve özelliklerini araştırıyorum ona göre kurgulayarak yazacağım.
  • Hocam yazdınız mı ne oldu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.