Şimdi Ara

Watch Dogs Ps4 İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kendi çapımda iyi kötü bir inceleme yazmak istedim umarım sizleri tatmin eder hatalarım varsa kusura bakmayın şimdiden.

E3 2012 de ubisoft sunumunda müthiş bir oyun duyuruldu. Adı watch dogs’du çıkış tarihinin ertelenmeden önce Gta V büyük bir laf çarpıtan ve sonra uzun bir erteleme yaşayan oyun. Bu oyun efsanemi yoksa çok şişirilmiş bir balon mu? Bunu bu yazımızda göreceğiz.

Oyunumuzun kısa hikâyesi 2003 yılında Bir hacker tarafından büyük elektrik kesintisi yaşandı ve yaydığı virüs birçok insanın ölmesine sebep oldu bunun sonunca büyük şirketlerin dikkatini çeken olay sonucu CtOS adlı sistem kuruldu. CtOS’da şehirdeki trafik lambalarından tutun, trafolara ve cep telefonlarıda dâhil her şeyin kontrolü altına aldı.

Aiden Pearce ise bir hacker olarak bu şehri kontrol etmeyi başardı ama bir gün kız kardeşi ve iki yeğeni ile araba ile gezerken silahlı bir saldırı oluyor ve Lena hayatını kaybediyor. Aiden ise bu durumu kaldıramıyor ve intikam yemini ederek Saldırıda bulunan faillerin peşine düşüyor bunun sonunda ise kız kardeşi Nicole kaçırılıyor.

Hikâyeyi daha detaylı yazacaktım ama oyunun en güzel kısmı hikâyesi olduğu için devamını alacak ve oynayacak arkadaşlara spoiler taşıdığı için yazmıyorum.

Oyunumuzun ilk olarak grafiklerinden bahsetmek gerekirse 2012 yılında yayınlanan video ile uzaktan yakından alakası yok maalesef en çok buna üzüldüm oynarken.
    Çünkü o gün E3 beraber izlediğimiz arkadaşlarla sanırım Yeni nesil watch dogs ile başlayacak demiştik ama büyük bir yanılgı içine girmişiz. Gta V den bir tık üstü olan grafikler herkesi hayal kırıklığına uğramıştır sanırım.

E3 2012

Seslere gelirsek eğer telefonumuzda müziği açtığımız an oyunun her yerinde çalabiliyoruz sadece araba ile sınırlı değil güzel parçalar ve şarkılar mevcut.
    Oyundaki karakter sesleri gerçekten çok iyi bunun sebebi sesler sinema oyuncuları tarafından yapılmış. Özellikler Aiden sesi gerçekten çok karizmatik.

Silah sesleri ise bana nedense aynı geldi. Özellikle tabanca sesleri bir birine benziyordu. Ama kulağı rahatsız edecek tarzda değildi.

Oyun sunumuna gelirsek gerçekten güzel sunum ile karşı karşıyayız. Olayların bir birinden kopmayarak devam etmesi ve ilerde dostlarımız ile birleşip CtOS karşı koyma hikâyemizde çok güzel ve ilginç. Özellikle T-bone ve Jordi Chin oyunda çok hoşuma gitti sizinde gitmiştir eminim.

Ana senaryoda bazı görevler tekrar ediyor git şu arabayı durdur içindekileri indir. Hangi akla Take Down görevleri ile doldurmuşlar düşündürücü açıkçası. Sırf trafik lambalarını kullanalım diye yaptıkları kesin.

Oynanışta ise durumlar değişiyor. Oyunda karakterimizin yürümesi, koşması ve siper alması gerçekten çok iyi özellikle siperden başka bir yere geçerken ki hareketlerimiz çok hoş.

Oyunda çatışma sırasında Max payne deki Slow Motion olarak yapmamız gerçekten çok zevkli. Özellikle yağmur yağarken yapınca göze okadar hoş geliyor ki anlatamam.
    Oyundaki çevre etkileşimlerimiz gerçekten çok iyi. Trafik lambalarını kontrol etmek, trafoları düşman kaçarken patlatmak ya da bütün şehrin elektriğini 3 dakikalığına kesmek gerçekten çok hoş ve işe yarıyor.

Araba sürüşü ise maalesef vasatın altında arabamız hızlandığında devamlı sağa sola çarpıyoruz Take down görevlerinde bundan dolayı çok tekrar etmişimdir. Ama güzel bir detay var araç içi görünümüne geçiyoruz ki bu benim hoşuma gitti gerçekten.
    Oyundaki polisleri atlatmak çok kolay gerçekten. Ama 5 yıldız olursak Swat tarzı timler gelip bizi indirebiliyor tabii bizim özel telefonumuz ile tüm tüm ışıkları söndürüp kaçabiliyoruz.

Oyunumuzun yapay zekâsı maalesef beni tatmin etmedi. Bazı anlarda zorlayan düşmanlar varken bazende hiç bir şey yapmayan ve yanlarına gidip ‘’ tuşuna basarak sessizce görevleri bitirdiğim çok oldu.

Oyunumuzun açık dünya’sından biraz bahsetmem gerek. Oyunda birçok seçenek olmasa da mağazalarımız mevcut. Hepsi bir birinin hemen hemen kopyası bu durumda maalesef GTA serisi ile yarışamaz. Oyunumuzda lokantaya gittiğimizde sadece kola almamız çok göze batıyor. Kahve içmeye gittiğimizde ise sadece tek seçenek var. Gta’larda bilen bilir her dükkânda çeşitlilik çoktur.Oyundaki silahları yine Silah satan dükkânlardan alabiliriz.

Oyundaki NPC’ler’in hepsinin ismi ve işleri ve yaşamları var. Oyunda gerçekten yaşayan bir şehir var ama GTA daki gibi omuz atınca geri dönüp kavgaya gelmiyorlar yâda biz dövemiyoruz çünkü Aiden iyi bir insan bu sebeple oyunda da halka bir şey yapamıyoruz.

Son olarak oyunda ana senaryo hariç uzun bir oynanış sunuyor. Yan görevler gayet tatmin edici ve zengin. Suça meyilli olan kişileri durdurma görevlerimiz var ki bu bana Person of Interest’dizisini hatırlattı. Birde son olarak oyunun içinde ufak oyunlarımız var dama, satranç ve benzeri gibi.

Multiplayer sistemine geçersek oyunda başkalarının oyununa girip virüs yayabileceğiz yâda bizede aynı şekilde yapabilecekler bizlerde o virüs yayan kişiyi yakalayıp öldürmemiz gerek. Diğer oyuncularla buluşup başka görevler yapabiliyoruz.

Playstation 4’de henüz çok iyi oyunlar yok. Aslında çok oyun yok. Son çıkan 2 oyun wolfenstein the new order ve Watch dogs. Eğer paranız kısıtlıysa ve beni birkaç ay oyalasın derseniz Watch Dogs öneririm çünkü hem oynanış Süresi bakımından uzun ve Watch Dogs dünyasında birçok şey yapabilirsiniz. Ama açıkçası playstation 4’ün oyunlarının bol olduğu bir dönemde çıksaydı kimsenin dönüp bakacağını düşünmüyorum. Watch Dogs vaat ettiklerinin sadece yarısını yapan bir yapım olmuş.

8.0/10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gye_Baek -- 8 Haziran 2014; 18:10:14 >

• Elinize saglik. Hikayeyi biraz daha basindan yazabilirdiniz. O saldiri durup dururken olmuyor çünkü. Bir de 8/10.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel inceleme.

Eklemek isterim,araba fiziğini bende beğenmedim ama zamanla alışıyor gibiyim. Ayrıca ara sahneler ile oyun arasında ki grafik farkı çok belli oluyor. Keşke ara sahneler kadar iyi olsaydı. Ara sahneler film gibi akıyor. Hikaye modu güzel.

Oyunda görevler Act1-2-3-4-5 diye sıralanmış. Ben act3- 3/6.görevdeyim ve şimdiden tekrar etmeye başladığını farkettim. Ac4'te de vardı bu olay. 2 gündür oyunu aralıksız 4-5 saat oynadım. Çok güzel oyun fakat şu tekrar etme beni baydı. Kaç bölümdür ctOS panellerini buluyorum falan. Ayrıca kardeşinin kaçırılması ve onu bulmaya çalışmakta bayağı uzun geldi bana.

Onun haricinde bence çok güzel oyun. Alıp oynanması gereken oyunlardan.
  • Elinize sağlık güzel bir inceleme olmuş
  • Gta ile oynanışı vs açık dünyası aynımı oyunda. Single player ı nasıl multi kendini oynatıyormu keyiflimi ? kaç gündür alacam, alacam hep acaba içindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackTower_35 -- 8 Haziran 2014; 17:31:00 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlacK_TowerR

Gta ile oynanışı vs açık dünyası aynımı oyunda. Single player ı nasıl multi kendini oynatıyormu keyiflimi ? kaç gündür alacam, alacam hep acaba içindeyim.

Kendini oynatıyor yiğidi öldürdük hakkını verelim ps4 oynanabilecek oyunrdan biri ama şuan için 150 tl verilmez 120 ve altına düşünce alınabilir oynanabilir. Zaten ps4 oyun olmadığı için bence alınıp oynanmalı.
  • Emeğe saygı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Watch Dogs (2014) [ANA KONU]
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gayet güzel olmuş eline sağlık. Ayrıca 10/8.0 değil 8.0/10 olur düzeltelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanarya75

Gayet güzel olmuş eline sağlık. Ayrıca 10/8.0 değil 8.0/10 olur düzeltelim

Valla yazdıktan sonra yorulmuşum şimdi sen söyleyince farkettim teşekkürler.
  • Elinize sağlık...
  • Çok güzel olmuş

• Guzel olmus tebrikler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yararlı bir konu olmuş ancak inceleme içerisinde çeşitli kategoriler yaratmak(öykü, grafik, ses gibi) daha iyi olabilirdi. Ayrıca direk 8/10 vb. yazmak bana her zaman tuhaf gelmiştir. Bana göre incelemelerde grafiğe, sese ve oynanışa 10 üzerinden puanlar verip bu puanların toplamını 3'e bölerek (aritmetik ortalamasını alarak) nihai puanı ortaya koymak esastır. Bu sadece benim bir görüşürüm ve önerimdir, yine de siz bilirsiniz tabii. Kimseye karışamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 8 Haziran 2014; 18:43:19 >
  • Teşekkürler inceleme için.
    bende birazdan oynmaya başlıcam oyunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fast_Tortuga

quote:

Gta ile oynanışı vs açık dünyası aynımı oyunda. Single player ı nasıl multi kendini oynatıyormu keyiflimi ? kaç gündür alacam, alacam hep acaba içindeyim.

Kendini oynatıyor yiğidi öldürdük hakkını verelim ps4 oynanabilecek oyunrdan biri ama şuan için 150 tl verilmez 120 ve altına düşünce alınabilir oynanabilir. Zaten ps4 oyun olmadığı için bence alınıp oynanmalı.

Bu oyun 150 tl degmesse hangi oyun deger gözünü sevdigim. infamous ss mi (acik dunya oyun arac kullanma yok, sehir desen yasamiyor, dukkanlar vs yok, online yok,bir kere bitir takasla) infamous ss kotu oyun demiyorum wd de neler yapabildiginizi anlatmaya calisiyorum. wolfeinstein mi, knack mi, cod ghost mu 150 tl eder?. Bu oyun gow 4 cikisinda bile ciksa 150 tl yine deger. E3 2012 yi de unutun artik bu haliyle bile 150 tl yi cok rahat hakkeden bir oyun.

Edit : e3 2012 deki gibi grafik ve fizik gelseydi birakin 150 tl yi bilmem ne edition u diye 400 tl ye satilan paketini dahi cok rahat hakkederdi.Su anda o tur paketleri hakketmesede 150 tl standart versiyonu icin rahat deger.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi songohan -- 8 Haziran 2014; 18:58:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: songohan

quote:

quote:

Bu oyun 150 tl degmesse hangi oyun deger gözünü sevdigim. infamous ss mi (acik dunya oyun arac kullanma yok, sehir desen yasamiyor, dukkanlar vs yok, online yok,bir kere bitir takasla) infamous ss kotu oyun demiyorum wd de neler yapabildiginizi anlatmaya calisiyorum. wolfeinstein mi, knack mi, cod ghost mu 150 tl eder?. Bu oyun gow 4 cikisinda bile ciksa 150 tl yine deger. E3 2012 yi de unutun artik bu haliyle bile 150 tl yi cok rahat hakkeden bir oyun.

Bana göre şuana kadar çıkan ps4 oyunlarının hiç biri 150 tl etmez çünkü hepsi 80 puan ortalaması var hemen hemen.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: songohan

quote:

quote:

Bana göre şuana kadar çıkan ps4 oyunlarının hiç biri 150 tl etmez çünkü hepsi 80 puan ortalaması var hemen hemen.

iste benim demek istedigim de o simdi sizinle hem fikirim.

• Oyun gerçekten güzel özellikle oyunun teması çok iyi yepyeni bir fikir bence bu ve güzel uygulanmış .

Ancak eksikleri çok mesela Trafik ışıklarını hacklediğimiz de Polis duruyor resmen gelin bana çarpın der gibi ve take down oluyor. Bu gibi hatalar çok ama çok da önemli değil.

Buna ek olarak Adamlar yağmur grafiğini gerçekten çok iyi yapmış Oyun full yağmur altında geçse yeni nesil dedirtebilir . Ubisoft'ta bunu görmüş 2 kara bulut geçse hemen sağanak yağmur başlıyor maksat oyunu çok iyi göstermek bence ama başarılı da olmuşlar.

Online da daha fazla seçenek olsaydı iyi olurdu Gta 5 bile 16 kişi sunarken bunda maks 8 kötü olmuş ve yapacak çok şey yok . Zaten online da bir türlü toplanamadık.

• eline saglık üstadım
  • Eline sağlık hocam hani incelemeyi okutuktan sonra verilen puan biraz yüksek olmuş gibime geldi ama olsun eline emeğine sağlık daha sözüm ona sektörde başı çeken siteler bekleye dursun inceleme için!!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.