Şimdi Ara

Wasteland 3 (2020) [PC ANA KONU] (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
3
Favori
4.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu tarz RPG ler çok tutulmuyor artık bizim buralarda, grafiklerde bizim arkadaşlara hitab etmiyor Türkçe imkanı da yok, doğal olarak benzer konular boş kalıyor.

Oyunu bitirdim, baya da beğendim. Beklentim çok düşüktü ama beni güzel bir biçimde şaşırttılar. Helal olsun. RPG severlere tavsiye ederim.

İlk olarak çirkin kısımlar,
    -Öncelikle oyun bug lı, optimizasyon problemli ve yükleme süreleri hayattan soğutuyor. Bir yama geldi ama problemlerin çoğu devam ediyor.
    -UI (kullanıcı arayüzü) çok kötü, açık ara yılladır gördüğümün en kötüsü. Uğraşmışlar rezil etmek için.
    -Konuşmalar ve envater laglı gibi, çok kısa da olsa saçma bir bekleme süresi oluyor, fark edilecek şekilde rahatsız ediyor bu.
    -Ana konusu başlarda iyi ama oyunun ortalarında çok saçma bir olay yaşanıyor, o olmasa ellerinde çok iyi malzeme varmış. Özellikle sonu çok garip bitti.

Güzel kısımlar,
    -Konu gayet oturaklı çoğunlukla, en baştan itibaren bizi bir şekilde devamını görmemiz için gaza getiriyor.
    -Bunda karakterlerin büyük payı var, saçma gibi görünen yan karakterler bile daha gerçekçi, oturaklı tipler olmuş. Oyun boyunca renkli tipler ile karşılaşmaya devam ediyoruz.
    -Yan görevler ve gizli mekanlar bile gayet güzel elden geçmiş. Boş haritalar da bile ufak tefek olaylar yaşanıyor. Görevini bitirdiğimiz veya geç kaldığımız haritalar mutantlar veya doğal hayat tarafından ele geçirilmiş durumda oluyor.
    -Karakter yaratma baya detaylı,ilerledikçe güzel setlerde çıkıyor. Ama bazı zırh setlerinin görüntüleri çok fena, oyunun uçuk-kaçık havasına uyuyor diyelim.
    -Yetenek sayısı çok fazla, seçecek çok şey var. 6 kişilik parti ile bütün yetenekleri kapsayabiliyoruz.2 tane Ranger yaratabiliyoruz başta, sonrasında 2 tane daha yaratıp katabiliyoruz gruba. 2 kişide dışarıki karakterlerden alabiliyoruz.
    -Yetenek seviyesi arttıkça gelen perkler ile güzel kombolar çıkıyor.
    -Silahlar oldukça çeşitli, aynı silah grubunda bile 2-3 çeşit oluyor ve bunları aksesuarlar ile iyice geliştirebiliyoruz. Alev makinasına ek parça takıp hasar çeşidini energye çeviriyoruz ve robotlara çok vurur hale geliyor. Zırh delme özelliği düşük olan pompalı tüfeğin hasarını patlayıcı olarak değiştirip her türlü zırhı yok saymasını sağlıyoruz v.b.
    -Neredeyse bütün yetenekleri bir şekilde combatlarda kullanabiliyoruz, mekanikler düşman turretleri kapatıp, kendisi turret/robot salarken ortalığa, nerd lerde düşman robotları hackleyebiliyor. Hard Ass ile savaş öncesi düşman moralini bozabiliyoruz veya kiss ass ile bir kaç tanesini yanımıza alabiliyoruz. First aid bile konuşmalarda çok iş yapıyor.
    -Düşmanlarda çeşitli ve ellerinde ne varsa kullanıyorlar. Bu ve yukarıdaki iki olayda birleşince savaşlar hep eğlenceli geçiyor.
    -Diyaloglar yerinde, son zamanlarda moda olan sayfalarca konuşma bu oyunda yok, iyi ki de yok.
    -Görevleri çözmenin birden fazla yolu var ve sürekli seçimler yapmak durumunda kalıyoruz oyunda. En basit görev bile yardım ettiğimiz taraflarla aramızı bozabiliyor saçma bir seçim yaparsak.

İdare eder diyeceğim kısımlar,
    -Savaşlar eğlenceli ama oyun çok basit. En zorun bir altında başladım, ilerledikçe baktım acaba yanlış mı seçtim başta diye. Özellikle etraftan topladığımız malzemeleri kullandıkça (turret/el bombası/ ilaç gibi) bazı savaşlar 2 turda bitiyor.
    -Mermi ve para sıkıntısı yaşanmıyor. Para çok olmuyor aslında ama mermi ve bir kaç silah dışında alacak bir şey olmadığı için birikiyor.
    -6 kişilik parti ile bütün yetenekleri açabiliyoruz. Kaçırdığımız bir şey olmuyor.
    -Yüksek seviye silahlar az bulunuyor.(9-10) ve özel olanları da pek matah değildi açıkçası. Kendi modifiye ettiklerim ile bitirdim oyunu.

Video oyunlarının, oyundan çok video olduğu bir dönemdeyiz, hey gidi hey.

• Gamepass sağolsun, ben de başladım. Oyun çok sarıyor oynamak istiyorsunuz ama yukarıda da yazıldığı gibi arayüzü o kadar kötü bir şeylerle uğraşasınız gelmiyor. Ekrandaki her boşluğa bir şeyler sığdıralım diye kendi kendilerine sorun çıkartıp çözmeye çalışmışlar.

Ancak yine de kolay anlaşılır diyaloglar (orta seviye ing yeterli), dinlenecek güzel hikayeler, 6 farklı karakter yönetimi ile uğraşma keyfi, sıra tabanlı vb sebeplerden oyun geçer not alıyor.

Optimizasyonu toparlayıp hataları hızlıca düzeltirlerse, hatta bir de UI'ı elden geçirirlerse, gerçekten iyi bir oyuna dönüşecek. Bu haliyle aslında yetenekli bilgili ama sınavına iyi çalışmadığı için 90+ puan alamayacak öğrenci gibi duruyor.

Bu arada şööööyle televizyondan geniş geniş konsol gibi oynayayım diyorsanız şu an için bulaşmayın. Gamepad desteği var ama arayüz o kadar kötü (ve özellikle gamepad ile) hatalı ki envanter (skill vs) ekranını güç bela yönetiyorsunuz. Örneğin ben karakterin üzerindeki eşya ile envanterdekini hızlıca kıyaslayabilmek istiyorum ama böyle bir özellik yok. Sadece envanterdekileri bir biriyle kıyaslayabiliyorsunuz ki o da (gamepad için) berbat bir tecrübe sunuyor. Bazen menü açıkken sanki açık değilmiş gibi karakterler arkada hareket ediyor, bazen ufak seçim menülerinde gezinirken birden kayboluyorlar, tuşlara yanıt veriyor, sesler geliyor ama görüntü yok. Bu tip hataları hızlıca düzeltirlerse muazzam olurdu.

Sonuç olarak, özellikle gamepass'i olanlar ve türü sevenlerin kesinlikle kaçırmaması gereken bir oyun.

Edit: Divinity kalitesinde değil ama kötü de değil. İlla puanlayacaksak bence arayüz tasarımı, buglı çıkışı ve daha iyi optimize edilebileceği için biraz kırarak 80 verilebilir diye düşünüyorum.

Turn based candır millet, oynayın oynatın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hEro_ -- 8 Eylül 2020; 23:31:36 >

• Oyun eskisi gibi değil arkadaşlar. İki kere bitirdim ama eksikler çok.

Unity işin içine girince zaten oyunun stili sekteye uğramış. Keşke unreal içinde yapsalardı, kral gibi olurdu. Unity oyunlarını oynayan bilir

oyunu küçültsen bile cihaz sürekli jet gibi çalışır. Bunun üstüne uzun loading zamanları ve ufacık yerlerden birbirine geçişin ızdıraba dönüşmesi var.

Oyunun bazı şeyleri bize bırakması kötü olmuş, crew kavga bittikten sonra cayır cayır yanıyor yada zehirlenmiş ama tek tek tutup iyileştirmeye çalışıyorsun.

Status Quo doğru düzgün görünmüyor kim sakat kim zehirli falan iki saat tıkla babam tıkla. Bir de iyileştireyim derken yanmaya başlıyorlar, acaip acaip buglar.

Gördüğüm kadarıyla Assault Rifle hasarları düşük, Melee çok güçsüz, adamınız full + full perk olsa bile melee zayıf. Kadronuzda asla melee karaktere güvenmeyin.

Arayüz çok başarılı değil, ugrade, perk, attribute falan sekmelerde geçişlerde bile zaman geçiyor.

Loot yapıyorum paso junk var. Vendor'larda silahları alıyorsun söküp eritirsen kullanacak silah kalmıyor valla.

Oyun kesinlikle kötü değil ama tarzı biraz bozulmuş, o eski hissiyatı alamadım, çok grafik kasıcam diye gameplay zayıf kalmış.

Yıl olmuş 2020, oyunun ara yüzü çok kötü. Tek iyi yanı inventory sanırım sınırsız. Doldur babam doldur fakat kurtulmak istediğiniz bazı şeyleri random event kapışmalarında

atarsanız bir daha haritada kalıp oyunu yavaşlatmaz. Evet çok dolu inventory varsa oyun acaip yavaşlıyor loading zamanları kasıyor o yüzden boşalmak lazım. (inventory)

Bu teknik şeylere değindikten sonra şunu söyliyim karakterlerin diyaloglarını ve random event'ları çok çok az ve zayıf buldum. Dünya haritasında rastgele çıkan düşman var

bunları bir kenara bıraktım, karakterlerin kendi kişiliğini konuşturduğu, yada işe yaradığı pek rastgele olay yok.

Dünya haritasında kesinlikle hiç heyecan yok. Bir yer var oraya gidiyorsun 10 tane ufak karakter var, bunlara saldırıyorsun bir şey oluyor adamların yere düşüyor item geliyor falan.

İnsan bi script yazar, konfeti grenade atarsın ve doğrusu bu şekilde bir şey gerçekleşir mesela. Yani oyun bu akıllı, bir sürü şeyi irdeleyen gamer hareketlerinden mahrum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 15 Ekim 2020; 3:30:15 >
    Asus Tuf Gaming X570 Plus // Asus Rog Strix Gaming-E WIFI2 // Ryzen 5 5600x // Ryzen 9 5900x // FSP Windale 6 // Noctua NH-D15 Chromax Black // H110i GTX // MSI 3060ti Gaming Z Trio // Gigabyte 2070 Super Gaming 3X // Crucial Ballistix DDR4 3600mhz CL16 64 Gb // WD Black SN850 1TB PCI 4.0 // Samsung 970 Evo Plus // Kingston A2000 512GB // Sabrent Rocket NVMe Heatsink // EVGA G3 750W // High Power PG-750 ATX 3.0 SM // Hp Pavillion 1440p // Kingston HyperX Alloy Elite 2 RGB // Corsair Sabre Pro Mouse // Razer DeathAdder v3 // Asus Theta 7.1 // Razer Blackshark 2.0 // Asus Essence STX II 7.1 // Sound Blaster Z // LG 65NANO866NA // BenQ Zowie XL2746S // Phanteks ENTHOO 719 // Cintiq 16 DTK-1660

• Küçücük haritalar arasındaki geçişlerin uzun sayılabilecek yükleme ekranlarıyla sağlanması çok kötü değil mi :( Şu oyuna değer bir optimizasyon yaması gelse de tadından yiyemesek.

Orijinalden alıntı: hEro_

Küçücük haritalar arasındaki geçişlerin uzun sayılabilecek yükleme ekranlarıyla sağlanması çok kötü değil mi :( Şu oyuna değer bir optimizasyon yaması gelse de tadından yiyemesek.
    Aynen katılıyorum oyun sdd'de kurulu yine bölüm yüklemeleri yavaş ve quest bugları var envanter geçişleride takılıyor.
  • Şu aralar mmorg tarafındayım ve oyunun biraz daha pathfinder:kingmaker'da olduğu gibi yamalanmasını bekliyorum. Bard's tale 4'ten ben dersimi aldım hehe hele bir yamalansın gelir buraya değerlendirmemi eklerim.

Bonus:

Wasteland 3 (2020) [PC ANA KONU]

Inxile çoktan yeni IP için çalışmalara başlamış. İşin enteresan tarafı resimde saklı ki nedense bana Arcanum ile torment tides of numenera'yı anımsattı. Hadi hayırlısı bakalım.

• undy1ng kullanıcısına yanıt
    Çok büyük problemi yok hocam oyunun, 1-2 mekan biraz kasıyor ve yükleme süreleri gereksiz uzun. Bir Bard's Tale 4 değil yani, benim de ondan ağzım yandı çok...

• quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

Çok büyük problemi yok hocam oyunun, 1-2 mekan biraz kasıyor ve yükleme süreleri gereksiz uzun. Bir Bard's Tale 4 değil yani, benim de ondan ağzım yandı çok...
    Haftasonu oyuna başlama planım var bakalım..
  • Arkadaşların eleştirilerine katılıyorum. Ben de 1 2 saat kadar oynadım. Sevdiğim kısım olay örgüsü olarak akıcı. Ancak düşük bütçenin getirdiği genel sıkıntılar var. Buna rağmen 8 lik bir oyun izlenimi verdi. Bi Xcom sever olarak uykusuz gecelerimi veremem ama türü sevenlere tavsiye edebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence de. Son yamadan sonra yükleme süresi iyileşti ve özellikle haritadan haritaya geçerken telefonu elimize almaya gerek kalmıyor :)

Oyun da gerçekten iyi sarıyor. Sanırım %70'lerdeyim. Karakterler 20 seviyeye erişti. Bu noktada oyunun biraz kolaylaştığını hissediyorum. Zorluk seçeneği var mıydı hatırlayamadım bir ara ona bakayım. Diyaloglar ve hikayeler çok güzel, eğlenceli. En çok Reagan bölümünde eğlendim. İğnelemeler epey komikti. şu anda ipucu vermek istemediğim komik şeyler yaşanıyor :)

Konunun dallanıp budaklanmamasından belli ki oyuna ilgi çok düşük kalmış ülkemizde.

Wasteland 3 (2020) [PC ANA KONU]shoutout.wix.com
    yeni yazı çıktı kahveni kap gel !
    https://shoutout.wix.com/so/29NlBrpVC?languageTag=en
  • Türkçe yaması çıkınca deneyeyim dedim. Benim pcye şans vermiyordum, oynatacağından bile şüpheliydim ancak gayet yüksek ayarlarda oynuyorum. Gog son sürüm var. Herhangi bir pürüz yok şimdilik, akıyor maşallah. Oyun şahane olmuş. 2. oyunu geçen sene 50 saat oynayıp bitirmiştim. Bir 50 saat de buna gömerim gibi. Zaten oynayacak oyun arıyordum, ne güzel denk geldi ya.

• Wasteland 3 yeni paketiyle birlikte yeni bir fiyata sahip artık. Yanlış hatırlamıyorsam daha önce 219₺ olan fiyatı şu an 61₺ olarak güncellendi Steam üzerinde. Ek paketi gerekli görmezseniz de ana oyun GamePass'e dahil.

PS4 500GB Slim - i5 13600K - Z170A Gaming PRO - Asus GTX970 - XPG DDR5 2x16 6000MHz - Asus VC239H 23" - Zalman LQ310 - ZM600LX - Zalman Z11 PLUS HF1 - Razer BlackShark V2 - Logitech G430 - Bloody B2100 - Asus Laser 5.5 Beyaz
  • RxCan kullanıcısına yanıt

Harika. Alışık değiliz böyle haberlere. 55 liradan kaçmazmış ama artık epey ilerledim oyunda. Zamanla alır arşive katarım. Ben Gog 1.5 sürümüyle oynuyorum. Oyun çıkışındaki sorunların tamamı çözülmüş. Zaten oyunu da Unity ile yaptıkları için bayağı optimize. Arayüz korkutuyordu beni bayağı ama 2. oyunu hatmetmiş birisi için fazlasıyla kolay her şey. Kaçırmayın.

• @Zebercet @Absnthe İyi eğlenceler. Benim de 1 yıllık GamePass aboneliğim var, oyuna fırsat bulup başlayamadım bir türlü. Colorado Collection ile oynamaya değecek bir içerik geliyorsa Steam üzerinden alacağım, ana oyun yeterli diyorsanız GamePass ile Encased'i bitirdikten sonra başlayacağım. Kafam çok karışık :)

PS4 500GB Slim - i5 13600K - Z170A Gaming PRO - Asus GTX970 - XPG DDR5 2x16 6000MHz - Asus VC239H 23" - Zalman LQ310 - ZM600LX - Zalman Z11 PLUS HF1 - Razer BlackShark V2 - Logitech G430 - Bloody B2100 - Asus Laser 5.5 Beyaz
  • RxCan kullanıcısına yanıt

Hocam kafani kariştirmak istemiyorum . icimden bir ses bu son dip fiyat olacagini söylüyor. Malum yarin Steam oyunlari sol gösterip sag kroşe cakiyorlar.. Pişman olmamak icin. Bu sefer salmayacagim. Heleki böyle bir oyunu asla :)

Dlcler fazla dallandırıp budaklandırmadan yeni mekan ve karakter ekliyormuş. Oyunun kendisi ilk oynamada 45-50 saat arası bir deneyim sunuyor. Ben şu an çeyreğine bile gelemedim ve yapılacak tonla şey var. Bence ilk kez oynayacaksanız gamepass sürümü yeterli gibi. Arşiv takıntınız varsa da Steamden alın geçin. Fiyatı cidden bayağı iyi. Artma riski var mı bilmiyorum ama alabilen alsın derim.

• @Absnthe @Zebercet Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Steam'de birkaç bir şey de satıp biraz daha uygun fiyata aldım gitti. :) Bu arada, Encased isminde yakın zamanda bu türde bir oyun çıktı, ona da bakabilirsiniz bu türde bir oyun arayışına girdiğinizde. ♥

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.