Şimdi Ara

*WARMHAUS ENERWA & ENERWAplus* Kullanıcıları (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.396
Cevap
35
Favori
122.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynen öyle👍

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

aynen öyle.işlemden önce kombinin sigortasını kapatmayı unutma
    Bu köprüyü söküp termostat çıkış uçlarını bağlıyorum. +. - yok heralde. Elektriği sigortadan mı alsam acaba. İçeride klamens bulamadım 220 volt bağlamak için.. Siz nereden aldınız.
    Birde termostat modu falan yok heralde. Demirdöküm eski kombilerin de, kombiyi termostat moduna almadan çalışmıyordu@emresaruhan@disintegration

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bursam -- 22 Aralık 2019; 21:23:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bursam B kullanıcısına yanıt
    Bende 2ay once takmistim hatirladigim kadariyla + -yok siyah kabloyi cikartip termostatin kablolarini baglamistim.
    Oda termostati elektrik baglantisini kombiye gelen sigortadan aldim. Şalteri kapatinca hem kombi hem termostatin elektrigi kesiliyo.

Bunlarda termostat modu yok. Termostat baglatisi yaptiktan sonra kombiyi artik termostat kontrol ediyo. (Tabi eger kombideki modu sadece sicaksu ve disarsi moduna alirsan termostat devre disi kalir)

• fabrikada calisan birinden alabilir misin? fiyat ne olur diye sordurdum, gitti yetkililer ile gorustu, yilbasindan sonra satabilirlermis, simdi satamazlarmis, simdi yokmus, fiyat ne olacak dedim, yeni listeler cikacakmis fiyat da veremezlermis. pasa gonlun bilir. sen satmak istemiyorsan ben israr etmem.
    tercihim bosch condens 2500 yada 2300i olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agulec -- 23 Aralık 2019; 19:35:16 >
  • hocam internette 3100 lira. daha ne kadar ucuz olabilir ki, dolar olmuş 6lira. kombiyi açın bakın komple pirinç. mal kalite

• Merhabalar,
    Sizce proje gaz açımı ve kollektörler dahil olmak üzere 4500e warmhaus priwa mi yoksa 5000 TL ye Demirdöküm Nitromix veya warmhaus enerwa plus mi?
    Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

• ogz09 O kullanıcısına yanıt
    Demirdokumu eleyin

nitromix ve enerwaplus karşılaştırılmayacak kombiler
    şu konunun ilk sayfasında enerwa nın özelliklerini derledim yarısı nitromix'tw yok. enerwaplus çok çok iyi bir kombi

• Peki @disintegration hocam size priwa ve enerwaplus arasındaki fark 500 TL ye değer mi bir de kablosuz oda termostati önerisi alabilir miyim acaba

• Arkadaşlar merhabalar.

Yeni bir ev aldım nasipse 2-3 ay içinde taşınacağım.

Ev sıfır (bina da sıfır) Kuzey-Batı cephe, yalıtımı gayet iyi, Samsun'da (Kışın ortalama sıcaklık gündüz 10-15, gece 5-10 arası. Eksiye nadir düşer). 2. Kat (Altta daire var.))

Dairede 7,5-8 mt petek ve 1 havlupan var.

10 yıldır standart bir kombi kullandığım için yeni teknolojilere epeyce uzaktım. Araştırınca (Yoğuşmaydı, Modülasyondu, Dış Hava Sensörü idi, Modülasyonlu OT....) hiçbir şey bilmediğimi fark ettim ve yaklaşık 15 yıllık forum üyesi olarak forumdaşlarımın konu ve yorumlarına epeyce kafa yordum.

Araştırmalarım sonucunda iki kombi arasında kararsız kaldım.

1. Warmhaus Enerwa Plus 24 Kw (20.000 Kcal) Tam Yoğuşmalı Kombi

2.Baymak DuoTec Compact Premix 24 kW Hermetik Yoğuşmalı Kombi

Fiyatları neredeyse aynı. Enerwa hakkında konunun tamamını okudum ve epeyce hoşuma gitti. Yalnız servis ağı beni korkutuyor. (Samsun Merkezdeyim, servisi yakınmış öğrendim.)

Siz değerli forumdaşlardan fikir istiyorum.

Bu iki kombi benim işimi görür mü? Yani 8 mt peket ve 1 havlupan için 20000 yeterli mi yoksa 24000 mi tercih etmeliyim?

Ayrıca Modülasyonlu oda termostatı olarak ne almalıyım?

iki kombinin pompası farklı bu konunun ilk sayfasında resimler var bakabilirsin ve lcd ekranları farklı. lcd ekran işin güzellik tasarımsal kısmı
    kablosuz o.t warmhaus wt 03-rf öneririm modülasyonlu ve kablosuzdur
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim. Konunun başından beri arkadaşlara yardımcı olduğunuzu görüyorum. Çok hoş bir davranış.
    Ben de Enerwa Plus düşünüyorum aslında. Söylediğim şartlarda 20000 yeterli olur mu yoksa 24000 mi tercih etmeliyim? Bir de bahsettiğiniz termostat fiyatı hakkında bilgi bulamadım. Fiyatı hakkında bilginiz var mı?

• mat2000 kullanıcısına yanıt
    merhaba evin net m2 sini yazmadınız yani balkonlar hariç net ısıtılacak alan kaç m2? genellikle petekler odalarda az metrajlandığı için ısınmada sorunlar olabiliyor
    ev net 130-140m2 civarıysa 24kW (20000kcal)kapasite yeter
    yazdığınız iki kombide olur iki kombiye de modülasyonlu hem kablolu hem kablosuz o.t hemde dış hava sensörü takılabiliyor kağıt üstünde enerwa plus ağır basar. enerwaplus çok donanımlı bir kombi hangi kombi ile karşılaştırırsanız karşılaştırın ağır basan istisnai bir kombidir
    ama baymak duo tec'te yıllardır satılan rüştünü kanıtlamış bir cihaz
    warmhaus enerwaplus alırsanız warmhaus wt-rf 03 kablosuz+modülasyonlu veya wt-08 kablolu+modülasyonlu o.t öneririm

baymak duo tec alırsanız, baymak idee kablolu veya kablosuz modülasyonlu o.t öneririm

Metrekare kare yazmayı unutmuşum özür dilerim. Evin net m2'si 130. İki balon var biri küçük, diğeri yaklaşık 12-13 Mt2 ve bir Petek oraya konacak. Ayrıca o balkona da ısıcamlı cam balkon yapılacak.

• mat2000 kullanıcısına yanıt
    24kW (20000kcal) yeter ama petekler önemli kaç m2 odada kaç cm petek var
    evi kombi değil petekler ısıtır.güzel bir kombi ve o.t alırsınız ama petekler bazı odalarda azdır koridor+hol gibi es geçilen bölgelerde petek yoktur konforunuz kaçar bu forumda çok sık karşılaştığım bir durumdur
    Odaların M2 ve tüm peteklerin konumları ve metrelerini iyice öğrenip bir çizim yapıp tekrar yardımınızı isterim. Şimdilik çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mat2000 -- 30 Aralık 2019; 12:3:58 >
    Hocam öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler.

Sizin paylaşım yaptığınız bir diğer konu olan ECA Proteus Premix konusunu da takip ediyorum.
    Warmhaus'un Enerwa Plus 28 ile ECA Proteus premix 24 arasında kaldım.
    ECA 3600 tl, Warmhaus 3500 tl siz hangisini tavsiye edersiniz? Ev 85 m2, servis evime yakın sıkıntı yok. Tek kafamı karıştıran ECA'da 5 yıl garanti olması.
  • eLes E kullanıcısına yanıt
    yukarda da açıkladım. enerwaplus öyle bir kombi ki yanına hangi kombiyi koyarsak koyalım kağıt üstünde ağır basar
    yani çok çok iyi bir cihaz şimdi siz eca dediniz kağıt üstünde tabii ki enerwaplus derim
    baymak ta deseniz airfel veya bosch'un çoğu modeline göre de iyi bir cihaz
    özellikleri ortalamanın üstünde.ayrıca komponentleri kaliteli.kombinin içi hep bakır ve pirinç. plastik malzeme ara ki bulasın. pompası en kaliteli modülasyonlu pompalardan ve kombinin üstünde çok geniş gösterişli lcd ekran var

eca proteus premix'te fiyatına göre iyi cihaz ve 5 yıl garanti,ayrıca 85m2 evde 28kW enerwaplus'a gerek yok 24kW yeter
    Merhabalar hocam evimde 2006 da alınmış eski nesil termoteknik 28 kw kombi var değiştirmeyi düşünüyorum ev 265m2 ve 18m petek var. Termoteknik 28 kw tüm pettekler açıkken ısıtamıyor bazen çok soğuklarda salonumdaki petekleri kapatınca anca ısınıyorum.
    Enerwa plus 33 erp almayı düşünüyorum gecen yıl niyetlenmiştim 5000 tl üstü idi fiyatlar. Şimdi n11 de satışta gördüm 4.277 tl ne diyorsunuz fiyat performans oranı nasıl. Benim eve uygunmu? 18 metre peteği ısıtırmı yoksa daha yüksek kw lı kombileremi bakmalıyım. Şimdiden teşekkürler.

Edit: termoteknik termostel 28 modeli ama 24 kw imiş enerwa plus 33 se 26 kw imiş internetten baktım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 30 Aralık 2019; 18:4:36 >
    Merhabalar,
    Hocam ev net 130 m2 ama burada bir tesisatçının elinde enerwaplus 28KW varmış uygun fiyata veriyor 24 yerine 28 kw taktırmanın bir sakıncası var mı acaba? Ayrıca oda termostatı için warmhaus satan bir yer bulamadım netde başka bir marka taksak ne önerirsiniz?
    Bıkmadan cevap verdiğiniz için de ayrıca çok teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.