Şimdi Ara

warcraft 2 - büyük şef

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dun internetten warcraft büyük şef kitabını aldım kitap elime ulaştı ama büyük şef serinin 2. kitabıymış şimdi demek istediğim warcraft kitaplarının her birisinde birbirini takip eden senaryomu var yoksa her birisindeki hikaye farklımı ?? eğer birbirini takip ediyorsa ejderin gününü alacağım okumak ıcın daha sonrasında büyük şefi okuyacağım

Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
    Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.
  • Olaylar arasında tam bir bağlantı yok, kronolojik sıraları var ama çok önemli değil.

Büyük Şef Thrall ın hikayesini ve horde yi kuruşunu anlatıyor. Ejderhanın günü ise Dragon Soul taşının yapılışını ve nasıl Deathwingin diğer ejderhalardan daha güçlü olduğunu anlatıyor. Her ne kadar Cataclysm de Thrall ve Deathwing karşı karşıya gelmiş olsalarda kitaplarda böyle bir olay yaşanmıyor.

Bu arada üçüncü kitap içinde spoiler vereyim, Son Bekçi kitabıysa Medivh ve Sargerasın hikayesini anlatıyor. Çizgi romanlarında spoilerini vermek isterdim ama hepsini toplasan 3 saatte bitecek kadar kısa olduğu için hangisinin isminin ne olduğunu bile hatırlamıyorum.

Orijinalden alıntı: Ywizzle

Spoiler alert.

Büyük Şef Thrall ın hikayesini ve horde yi kuruşunu anlatıyor. Ejderhanın günü ise Dragon Soul taşının yapılışını ve nasıl Deathwingin diğer ejderhalardan daha güçlü olduğunu anlatıyor. Her ne kadar Cataclysm de Thrall ve Deathwing karşı karşıya gelmiş olsalarda kitaplarda böyle bir olay yaşanmıyor.

Bu arada üçüncü kitap içinde spoiler vereyim, Son Bekçi kitabıysa Medivh ve Sargerasın hikayesini anlatıyor. Çizgi romanlarında spoilerini vermek isterdim ama hepsini toplasan 3 saatte bitecek kadar kısa olduğu için hangisinin isminin ne olduğunu bile hatırlamıyorum.

hordeu thrall kurmadı hocam düzelteyim dedim.horde zaten vardı ama pasif durumdaydı.thrall o sırada hordeun başında bulunan orgrim doomhammer ölünce savaş şeflerinin zırhını ve çekicini alarak yeni warchief oldu.horde kil'jaaden (yazılışından emin değilim) tarafından ner'zhule yani lich kinge kurduruldu.ilk hordeda ogreler ve forest troller vardı.hatta blackrock mountainsde bulunan ogreler ve troller eski hordeun elemanlarıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: blackrock clan

quote:

Spoiler alert.

hordeu thrall kurmadı hocam düzelteyim dedim.horde zaten vardı ama pasif durumdaydı.thrall o sırada hordeun başında bulunan orgrim doomhammer ölünce savaş şeflerinin zırhını ve çekicini alarak yeni warchief oldu.horde kil'jaaden (yazılışından emin değilim) tarafından ner'zhule yani lich kinge kurduruldu.ilk hordeda ogreler ve forest troller vardı.hatta blackrock mountainsde bulunan ogreler ve troller eski hordeun elemanlarıdır.

Blackrock mountainsdeki hordeler Gul'dan ın horde sinden kalma olanlar. Ner'zhul ölünce orcları yönetmek Gul'dan a kaldı ve oda hocası Ner'zhul gibi Sargeras adına savaştı. Kendiside warlock olduğu için orclara kara büyü yaparak onları kana susamış canlılar haline getirdi ve Azerotha gönderdi. Azeroth yenilgisinden sonrada oradaki orcları tamamen başıboş bıraktı. Orclar büyünün etkisinde olduğu için ne özgürlük ne isyan için savaştı, sadece insanların kölesi oldular. Thrall ise bu orcları bu kara büyüden kurtararak kendi hordesini kurdu. Yani aslında tek bir horde yok, Thrallın kurduğu horde ve Outlandde yaşayan horde ler farklı. Zaten Twilight Highlands deki horde questlerine dikkat edersen ilk başlarda bir savaş şefi ölüyor. Onunda derisinin rengi tıpkı Garroshunki gibi çünkü Garrosh ile aynı ırkdan geliyorlar ama Thrallın kurduğu Horde orclarının ten rengi yeşildir. Zaten Garroshu öldürmemizin sebebide bu olacak, Outland orcları hâlâ kara büyünün etkisinde gibiler, barış yanlısı değiller ve sürekli savaş istiyorlar.

Sonuç itibariyle Thrallın horde yi kurması doğru bir terim değil, kendi hordesini kurması daha doğru olurdu ama horde pasif durumda değildi, sadece Azerothdakiler pasif durumdaydı.

• Kitap sırası 1-2-3 değildi. Yani sırası derken kronolojik olarak. Gerçi çok mühim değil aralarında pek bir bağlantı yok ama bilmek istersin diye söyledim.

quote:

quote:

Spoiler alert.

Blackrock mountainsdeki hordeler Gul'dan ın horde sinden kalma olanlar. Ner'zhul ölünce orcları yönetmek Gul'dan a kaldı ve oda hocası Ner'zhul gibi Sargeras adına savaştı. Kendiside warlock olduğu için orclara kara büyü yaparak onları kana susamış canlılar haline getirdi ve Azerotha gönderdi. Azeroth yenilgisinden sonrada oradaki orcları tamamen başıboş bıraktı. Orclar büyünün etkisinde olduğu için ne özgürlük ne isyan için savaştı, sadece insanların kölesi oldular. Thrall ise bu orcları bu kara büyüden kurtararak kendi hordesini kurdu. Yani aslında tek bir horde yok, Thrallın kurduğu horde ve Outlandde yaşayan horde ler farklı. Zaten Twilight Highlands deki horde questlerine dikkat edersen ilk başlarda bir savaş şefi ölüyor. Onunda derisinin rengi tıpkı Garroshunki gibi çünkü Garrosh ile aynı ırkdan geliyorlar ama Thrallın kurduğu Horde orclarının ten rengi yeşildir. Zaten Garroshu öldürmemizin sebebide bu olacak, Outland orcları hâlâ kara büyünün etkisinde gibiler, barış yanlısı değiller ve sürekli savaş istiyorlar.

Sonuç itibariyle Thrallın horde yi kurması doğru bir terim değil, kendi hordesini kurması daha doğru olurdu ama horde pasif durumda değildi, sadece Azerothdakiler pasif durumdaydı.

kendi hordeunu kurdu demek daha doğru oldu.aslında blackrock mountainsde ki ve outlandde ki orclar arasında da farklar var.dikkat ettiysen outland orcları aynı garrosh gibi kırmızıdır neden çünkü demonic aktiviteler hellfire peninsulada ve outlandin genelinde devam etmektedir ama blackrock orclarının derileri kırmızı değil koyu yeşil, siyaha yakın falandır.bu onların diğer orclardan farkıdır ve demonic olaylarla alakası yoktur.orclar azerothda kaldıklarında ve dark portal outland tarafından kapatıldığında orclar sıkıştılar, grom mannorathı öldürünce demon blood içen azerothda ki orclar düzeldiler ama hepsi şamanistik yaşamlarına dönmediler sadece thrall önderliğinde ki orclar şamanistik yaşamlarına döndüler.bu durumda outlandde yaşayan ve hala demonic etkiler taşıyan orcish horde, blackrock mountainsde yaşayan ve içinde ogreleri, forest trolleri bulunduran old horde ve thrall tarafından kurulan horde olarak birbiriyle alakalı ama farklı farklı 3 horde var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Spoiler alert.

Garrosh Hellscream ve Mag'har Kızılımsı kahve tonundadır ve bunun sebebi kesinlikle kara büyüden ETKİLENMEMİŞ olmalarıdır.Sanılanın aksine yeşil tenli orclar iblislerin lanetinden nasiplerini aldıkları için yeşil olmuşlardır.Ek olarak Dragonmawın ilk warchiefi fel orctur yani Garrosh (Mag'har) ile aynı renkte değildir.Kısacası Orjinal orcların rengi Mag'har ve Garrosh'un rengidir.Saygılar

Fel orc
     warcraft 2 - büyük şef

Mag'har

warcraft 2 - büyük şef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darth Revan -- 19 Ekim 2012; 11:12:51 >

• hayır warcraft 3te orclar mannorathın kanını içene kadar yeşillerdi ama kanı içince kırmızı oldular.en basitinden thrall demon blood içmedi.yeşillik babasından geçti desek bile durotan önderliğinde komple frostwolf clanı demon blood içmediler.bu yüzden gul'dan tarafından durotan öldürtüldü ve frostwolf clan sürgün edildi.
  • Grom Hellscream ne olacak? Mannorothun kanını kana kana içmiş bir adamdı ve yeşildi derisi.. Oğlu Garrosh kan filan içmemiştir ve kızıldır.. Thrall kan içmemiş ve yeşildir.. Zaten bu hordeları oldum olası anlamadım.. Hep çelişkili hayatlar :D For The Alliance!! Mannorothun bana göre tek etkisi gzölerdeki kırmızılıktır.. Diğer etkileri birbirini tutmuyor açıkcası..
  • for the horde hocam salla allianceı.sloganları da çakma for the alliancemış bari for the lordaeron, for the king falan deyin onlar çakma değil fel muhabbetine gelirsek kırmızı ve tonlarında olan orclar fel orctur yani demon blood içmiştir.warcraft 3te grom ve warsong clan demon blood içtiklerinde kırmızı oldular.daha sonra thrall ve jaina kurtardılar gromu bu illetten.garrosh denen leblebi kafalının kırmızı tonlarında olması babası gromun vakti zamanında demon blood içmesidir.
  • okuma sıralamasının o kadar nemi yok ama yinede Son Bekçi / Ejderhanın Günü / Büyük Şef olarak okumak daha mantıklı bence en iyi kitap son bekçi sonra büyükşef büyük şef kısa kesilmiş diye düşünüyorum

• Kan içmemiş olanlar Garrosh gibi kahverengi-kırmızı arasıdır. Kan içmiş olanlar kıpkırmızıdır. Demon gücü gittikten sonra renkleri yeşil-gri arasına dönmüştür. Grom ve Durotan'ın olayında bu hikaye warcraft 3 zamanında yazılmadığı için çelişki oluyor, ancak burning crusade zamanından beri olan lore bu şekilde.

hayır warcraft 3te orclar mannorathın kanını içene kadar yeşillerdi ama kanı içince kırmızı oldular.en basitinden thrall demon blood içmedi.yeşillik babasından geçti desek bile durotan önderliğinde komple frostwolf clanı demon blood içmediler.bu yüzden gul'dan tarafından durotan öldürtüldü ve frostwolf clan sürgün edildi.

Warcraft 3'den öncesi var

Brown (From bark-like brown to reddish-brown) the skin color of orcs UNTOUCHED by warlock magic.

Skin color
    All original orcs were brown-skinned; from bark-like brown to reddish-brown. However, their bodies react when exposed to warlock magic; though the nature of this change is somewhat different in other fel-touched races. The nature of orcish fel magic means that all nearby orcs, including those who avoid warlock magic, take on a green pigmentation and gain body mass (though why the Mag'har are much bigger than Durotar orcs in World of Warcraft is unknown). This color change appears to be genetic as Thrall, who had little direct exposure to warlock magic until recently, has had green skin from birth.

Kaynakhttp://www.wowwiki.com/Orc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darth Revan -- 20 Ekim 2012; 2:31:50 >

• bu warcraft 3ten önceki olay değil arkadaş tbcden bu yana lore böyle deyince baktım sonradan buna karar vermişler ve çok saçma olmuş.thrallın kamptan topladığı orclar yeşildi.bu orclar zamanında fel orclardı ve artık temizlerdi.thrall da yeşildi ama ne babası, ne clanı nede kendisi demon blood içmişti.bunu thrall doğuştan böyle, genetik diye ört bas etmeye çalışmışlar buraya geleceğim sonra.grom demon blood içmeyen clan liderlerinden biriydi.aslında dreanordan ayrılma niyeti yoktu ama ner'zhul portallar açarak alliance kuvvetlerinden kaçarken dreanor parçalanmaya başladı.grom ve warsong clanı alliance kuvvetlerini yararak azerotha girdi.thrall ve grom karşılaştıklarında gromun yeşil olduğunu gördük.demon blood içmemesine rağmen hem grom hemde warsong clan savaşçıları yeşildi.neyse elflerle savaşırken cenariusu yenemeyen grom mannorathın gazlamasıyla demon blood içerek fel orc oldu.daha sonra thrall ve jaina onu kurtardılar.şimdi bir tarafta ne babası durotan, ne clanı nede kendisi demon blood içmeyen yeşil thrall var (frostwolf clanı da yeşil renktedir bkz. drek'thar) diğer tarafta babası grom ve tüm warsong clanı demon blood içmesine rağmen warlock etkisinde kalmayan bir garrosh var.dahası bugün oyunda bulabileceğiniz tüm warsong clan elemanları kahverengidir.hey maşallah ne sağlam gen varmış adamlarda.anaları babaları kana kana demon blood içmişler çocuklarında tık yok, öte yanda thrall demon blood içmeyi kabul etmedikleri için gul'dan tarafından sürülen babası ve frostwolf clanına rağmen yeşil.senin yazdığın lorea ben blizz.

• Daha ne tutarsızlıklar var bkz.Horde ve dalaran

Edit:Bu arada söylemek istediğim şey lore olarak öncesi var.Sonradan değiştirdiklerini bilmiyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darth Revan -- 20 Ekim 2012; 14:42:08 >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.