Şimdi Ara

Wamp server ve wordpress.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu nereye açacağımı bilemedim umarım doğru yerdir :D

wamp server kurdum içine wordpress dosyalarını attım veri tabanı ayarladım falan, wordpress çalışıyor fakat alt sayfalara gitmiyor örneğin: localhost/divi 'ye (anasayfa) gidiyor fakat menüsü olan localhost/divi/shop 'a gitmiyor. (shopu site açıldığında gelen ilk sayfa yapınca geliyor.)

nasıl çözerim bu sorunu?

fotoğraf:

Wamp server ve wordpress.

• sorunu çözdüm aynı sorunu yaşayanlar için anlatayım, googleda indexlenir insanlara yardımımız dokunur :)

wordpress ilk kurulduğunda permalinklerde yazı değilde değişik rakamlar var ya hani, işte onu ilk kurulumda permalinkleri yazı olarak yap diyince alt sayfalara gitmiyormuş. bunun çözümüde:

wamp server iconuna tık> apache > apache modules > rewrite_module 'ü tikli hale getirmek
  • Permalinkler nedir biraz acemiyim ben.benimde çalışmam var ödev için.slayt li temalar daki resimleri değiştiremiyorum.bu konuda bilgin veya onerecegin tema varmı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hawkerman

Permalinkler nedir biraz acemiyim ben.benimde çalışmam var ödev için.slayt li temalar daki resimleri değiştiremiyorum.bu konuda bilgin veya onerecegin tema varmı.

rosemary divi avada willow sela. bu temalar guzeldir bazilarinda kendi icinde slider ozelligi var olmayani plugin (visual composer) ile halledersin. permalink olayida menunun adres cubugunda nasil gorunecegi olayi ve %95i yazi. wordpresste sol menude en altta kalici baglantilar kisminda bulabilirsin bunu da

• Bakalım bu temaları bir deneyim İnşallah güzel bir şey ortaya çıkar yoksa kalırım bu dersten. Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
  • quote:

Bakalım bu temaları bir deneyim İnşallah güzel bir şey ortaya çıkar yoksa kalırım bu dersten. Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.

:) önemli değil. kalmazsın bunları yapan adam yok piyasada. uğraşmıyorlar :D
  • Bu konuda uzmanlaşmak istiyorsan bence kendine ucuzda olsa bu host almalisin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • localhost iyi ya şu an :) zaten hiçbir farkı yok hatta daha iyi internetsiz bile çalışabiliyorum. localhosttaki wordpressi hostinge aktarmayı da öğrendim temaları editleyip satmayı düşünüyorum :D @selsam69
  • Siteyi yaptım. Şimdi hostinge yüklemeye çalışırken hata olyor.veritabanı da oluşturdu sunucuya bağlanmada sorun oluyor.önce tarayıcı üzerinden denedim olmadı.sonra file zille ile denedim yine olmadı. Nasıl yapmalıyım.

• Hostingim hostinger. Wamp ta yaptığımı buraya aktarmaya çalışıyorum. Videolarda aynen söyleneni yapıyorum.ama bendeki nedense olmuyor.acaba neden.

• quote:

Hostingim hostinger. Wamp ta yaptığımı buraya aktarmaya çalışıyorum. Videolarda aynen söyleneni yapıyorum.ama bendeki nedense olmuyor.acaba neden.

wamp serveredeki wordpress dosyanı ziple hostingerin dosya yöneticisiyle upload et. zipi çıkar içinden 15-20 küsür wp dosyaları çıkmalı yani "public_html>wp dosyaları" bu şekilde olacak. sonra wamp server iconuna tıkla phpmyadmine gir soldan o wordpresste kullandığın veri tabanını içine girip dışa aktar de .sql olarak çıkar, masaüstüne at. aynı şekilde bunu hostinger veri tabanlarına upload et. şimdi wp-config.php yi editlemek kaldı.

define(‘DB_NAME’, ‘wpdeneme’);
    define(‘DB_USER’, ‘wpdeneme’);
    define(‘DB_PASSWORD’, ‘şifren’);
    define(‘DB_HOST’, ‘mysql.hostinger.web.tr’);

yukarıya ilk 3 yere kendi belirlediğin şeyleri gireceksin. ilk 2 yerin aynı olmasına dikkat et.
    dosyayı kaydedip sitene girmeyi dene. site aynı localdeki gibi olacak..

• Son cere dediginiz yolu denemek istedim ama Hostinger in dosya yöneticisi 30 kasım dan beri devre dışı kalmış. Mecbur FTP kullanacak.file zilla ile aktarımı yaptım ama site açılmıyor.başka bir yolla denedim sunucu üzerinden o ilk şifre soran yer geliyor gidiyorum. Tekrar şifre girecek yer gelmiyor bağlantı kopuyor.ne yapmalıyım.

• quote:

Son cere dediginiz yolu denemek istedim ama Hostinger in dosya yöneticisi 30 kasım dan beri devre dışı kalmış. Mecbur FTP kullanacak.file zilla ile aktarımı yaptım ama site açılmıyor.başka bir yolla denedim sunucu üzerinden o ilk şifre soran yer geliyor gidiyorum. Tekrar şifre girecek yer gelmiyor bağlantı kopuyor.ne yapmalıyım.

public_html ye wp dosyalarının açılımı atmaya dikkat ettin mi? siteye girdiğinde ilk ekranda wordpress görünmeli
  • Şimdi ftp içindeki dosyaları siliyorum. Dosyaları 2 kere yüklemişim. Bunlar silinince tekrar yükleyeceğim. Acaba benim site dosyaların da mı sorun var wamp server de adını sh1 olarak kaydettim. wordpress ile yaptım. localhost'ta site çalışıyor. şimdi c den wamp içindeki www klasörü içinde bulunan sh1 klasörü içindekileri kopyalayıp FTP ye atacağım sunucu üzerinden. Bu yapacağım işlemde veya site de bir hatam varmı sizce. yardımınız için de çok teşekkür ederim.
  • Resimleri yükledim. Ftp ye dosyaları yeniden attım. Rsimlerde dosyalar görünüyor dosyalarda eksik klasör mü var acaba. adrasi arama çubuğuna yazınca yine resimdeki gibi bağlanmıyor siteye. Wamp server içindeki www klasörü içindeki sh1 klasörü masaüstüne atsam sonra onu alıp başka bir bilgisayar da wamp içine atsam orda çalışır mı. çünkü siteyi klasör olarak göndermem lazım bari onu yapayım. yoksa veritabanı filan sorunu mu yaşar. çalışır mı çalışmaz mı böyle.
     Wamp server ve wordpress. Wamp server ve wordpress. Wamp server ve wordpress. Wamp server ve wordpress.

• quote:

Resimleri yükledim. Ftp ye dosyaları yeniden attım. Rsimlerde dosyalar görünüyor dosyalarda eksik klasör mü var acaba. adrasi arama çubuğuna yazınca yine resimdeki gibi bağlanmıyor siteye. Wamp server içindeki www klasörü içindeki sh1 klasörü masaüstüne atsam sonra onu alıp başka bir bilgisayar da wamp içine atsam orda çalışır mı. çünkü siteyi klasör olarak göndermem lazım bari onu yapayım. yoksa veritabanı filan sorunu mu yaşar. çalışır mı çalışmaz mı böyle.
     Wamp server ve wordpress. Wamp server ve wordpress. Wamp server ve wordpress. Wamp server ve wordpress.

hocam wordpressi atmışsın ama veri tabanı bağlantısı yapamamışsın.http://sivilhavacilik.xyz/ şuradan siteye girerek görebilirsin. wamp server iconuna tıkla phpmyadmine gir bu sitenin wordpressin bulunduğu veri tabanını dışarı aktarıp hostingere at sonra wp-config.php yi veri tabanı adına şifrene göre editle. bu kısımlara yukarıda yazdığım yerden bak tekrar yazmiyim şimdi :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.