Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (70. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17.121
Cevap
181
Favori
1.219.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kuray

Bugün Test Sürüşü yaptım, benim kullandığım araçtan mıdır bilemem ama (Opel Astra 2003) direksiyonun yumuşaklığını görünce büyülendim zaten. Test Sürüşünden sonra kendi aracıma binince otoparktan çıkamadım direksiyonu döndüremedim :) Sport+'a aldığımda iste direksiyon tepkilerinin ve gaz tepkilerinde ciddi fark olduğunu hissettim. Süspansiyon ile ilgili fazla bilgim olmadığı için yorum yapamaayacağım fakat Direksiyon ve Gaz tepkileri kendini belli ediyor.

Hem bayideki hem test sürüşündeki araçlar bomboş araçlar, sürüş bitti hadi park edelim hani otomatik mi açılıyor kamera dedim ve bu donanımda yok dedi.

Keyless-GO Start ile sadece Start-Stop özelliği kullanılabiliyor
    Keyless-Go Paketi ile ise hem Start-Stop hem cebinizdeyken kapı açma kapama bagaj açma otomatik ayakla kapama gibi özellikler geliyor

C180 Avantgrade
    Dış Renk: Beyaz
    İç Renk: İpek Beji ARTICO Deri, siyah konsol, Alüminyum Süslemeler
    360° kamera sistemi
    KEYLESS-GO Start
    Isıtmalı ön koltuklar
    Medya arabirimi
    Burmester® surround ses sistemi
    145.144 TL

C180 Fascination
    Dış Renk: Beyaz
    İç Renk: İpek Beji ARTICO Deri / DINAMICA Mikrofiber Kumaş, Espresso kahvesi konsol, Açık kahverengi ıhlamur ağacından ahşap süslemeler
    360° kamera sistemi
    KEYLESS-GO Start
    Isıtmalı ön koltuklar
    Medya arabirimi
    Burmester® surround ses sistemi

Ambiyans Aydınlatması
    Aydınlatmalı kapı eşik panelleri
    Dört yönlü, elektrikli ayarlanabilen bel desteği
    Panaromik Sunroof

155.846 TL

Panaromik Sunroof veya normal Sunroof isteyen biri değilim açıkçası fakat sadece İç Konsol Renkleri değişin, Exclusive İç Tasarım olsun diye 10 bin lira fazla vermiş olurum.

Satış Temsilcisinin Aktardıkları:
    Sürüş Yardım Paketi Plus ve içindekilerin fazla tercih edilmediğini söyledi.
    LED Akıllı Işık için de gerek yok zaten LED ışık olduğunu görünümünde aynı olduğunu söyledi.
    Karartılmış Camlar için fabrika çıkışının pahalı olduğunu, dışarda daha uygun yapılabileceğini sölyedi.
    Koltuklar da ise sadece ileri-geri almak ve hafıza seçeneği olun diye o kadar fiyata gerek olmayacağını düşündük. Zaten bir çok özellik elektrikli, sadece ileri-geri için değmez.

Eklendikçe eklenecek şey çok fakat ben bunlari gereki gordum.
    Biraz daha üzerine çıkmak istesek;
    Sürüş Yardım Paketi Plus
    AIRMATIC Havalı Süspansiyon

olur.

Ben araca led akıllı ışık sistemi eklettim çünkü çift far da beyaz halojen yanıyor ikincisi sarı değil,ayrıca virajlarda dönen farlar ve otomatik olarak karanlıkta uzun-kısa yakma özelliği geliyor,uzun yolculuklarda ve geceleri görüşü %70e kadar artırıyor bu sistem,o yüzden ekledim bilginiz olsun tek önemli olan görüntüde aynı olması değil güvenli bir yolculuk sağlaması

• quote:

Orijinalden alıntı: utku_uu

quote:

Orijinalden alıntı: dweller

Ömürlük C konfigüre ettim 204.742,04 TL tuttu

Eklemediğiniz donanım kaldı mı hocam gönül hepsini istiyor tabi de çoğu donanımı kullanmıyoruz aslında. Şimdiki aracımda navigasyon, bluetooth, masaj özellikli ön koltuklar var 2yıldır kullanıyorum aracı belki 1-2 defa kullanmışımdır bunları, yani aslında çoğu şey gereksiz oluyor. İşin kötüsü aracı elden çıkarmaya çalıştığınızda da alıcılar bu donanımları önemsemiyor genellikle.
    Yeni c yi görmeye gittiğimde görevli distronic'i anlatmaya başladığında bile ben bunu hiç kullanmam, üşenirim, unuturum diye düşündüm ki görevli de çoğu kişi aracın özelliklerini unutuyor yada nasıl kullanacağını unutuyor yada kullanmaya korkuyor demişti.

Olmaz olur mu, sürüyle kaldı :)

İş yerimin hemen altında Has Otomotiv var.

Orada sorduğumuza göre en full c180 yaklaşık 310.000 TL'ye çıkıyor.

Tabii burada en full mantığında renk, jant, iç döşeme vs. gibi kişiye bağlı zevk unsurlarından en pahalılarını seçerek bu fiyat çıkıyor.

C220 CDI'ın ise 440.000 TL civarı çıktığını söylediler...

• Olmaz olur mu, sürüyle kaldı :)

İş yerimin hemen altında Has Otomotiv var.

Orada sorduğumuza göre en full c180 yaklaşık 310.000 TL'ye çıkıyor.

Tabii burada en full mantığında renk, jant, iç döşeme vs. gibi kişiye bağlı zevk unsurlarından en pahalılarını seçerek bu fiyat çıkıyor.

C220 CDI'ın ise 440.000 TL civarı çıktığını söylediler...
  • Üzgünüm bayi ismi vermek yakışmaz diye düşünüyorum ama gercekten ayıp ediyorlar istanbulun bayiside bu işi yapıyorsa vay halimize önce mayıs teslim oldu eylül , ellerinden birşey gelmediğinden dolayı sesimizi çıkarmadık , neymiş özel sipariş AMG ler eylül dagıtıma giriyormuş ama iç donanımdaki eksiklikte yok artık dedirtti, bide kabul etmediler tabiki bende bana verilen sipariş kagıdını gösterince düzeltme yapıldı , dahada ilginci 360 derece kamera eklettirmek istedim sipariş ekime kalıcak dediler ozaman kabul etmedim tabiki , eylülde gelsin şu arac artık yoksa işler karışıcak gibime geliyor
  • Arkadaşlar araç 18 gündür yolda gözüküyor. Hala gümrüğe gelmedi. Bu kadar sürmesi normalmidir.
  • Ben 4 ay bekliyom sen 18 gün diyon şaka bir yana ortalama gümrükte 15 gün bekletiliyor diye biliyorum , sen biraz üzerine git istersen
  • quote:

Orijinalden alıntı: selcukakman

Arkadaşlar araç 18 gündür yolda gözüküyor. Hala gümrüğe gelmedi. Bu kadar sürmesi normalmidir.

bana göre normal. ancak nakliye sürecini söyleyeyim siz karar verin. tabiki aracın almanya'da üretildiğini kabul ediyorum. güney afrika'da ki fabrikadan geliyorsa bilemem.

araç fabrikada imalattan çıkar. sonra bekleme merkezine gider. burada Türkiye'ye transfer edilecek zamanı beklemeye başlar. (toplanma merkezinde aracın bekleme süresi ne kadar olur bilemiyorum. fakat Türkiye'ye transfer edilecek paketin ilk aracı olursa çok bekler, son aracı az bekler. şans artık.)

daha sonra araç almanya'dan trene biner italya'ya gelir. burada gemiye biner. izmit iline gelir. gümrüğe girer. gümrük işlemlerinden sonra hangi bayi ise tır ile oraya gönderilir.

yani araç hava yolu hariç, tren, deniz ve karayollarını kullanır.

benim bilgim bu yönde.

• Bu arada ufak bir bilgi yeni C kasalar bildiğim kadarıyla Almanyada değil Amerikada üretiliyor , hatta macaristanda üretilen CLA nın yanında bu daha iyi oldu falan diyordu eleştirmenler
  • Bu arada ufak bir bilgi yeni C kasalar bildiğim kadarıyla Almanyada değil Amerikada üretiliyor , hatta macaristanda üretilen CLA nın yanında bu daha iyi oldu falan diyordu eleştirmenler
  • quote:

Orijinalden alıntı: fettah

Bu arada ufak bir bilgi yeni C kasalar bildiğim kadarıyla Almanyada değil Amerikada üretiliyor , hatta macaristanda üretilen CLA nın yanında bu daha iyi oldu falan diyordu eleştirmenler

c serisi için almanya, amerika (USA), güney afrika, çin de üretim planlandı.

almanya'da üretim başladı, güney afrika'da üretim başladı, çin'de henüz başlamadı, amerika'da başlayıp başlamadığı hakkında bir bilgim yok. benim bilgim bu yönde.
  • iwishh İ kullanıcısına yanıt
    Demekki ne diyoruz bilmek ayrıııııı bildiğini zannetmek ayrııııııı
  • quote:

Orijinalden alıntı: fettah

Demekki ne diyoruz bilmek ayrıııııı bildiğini zannetmek ayrııııııı

estağfurullah öyle şey olur mu. herkes ne biliyorsa paylaşsın diye forum var. doğru bilgiye ulaşmak için paylaşım yapıyor çoğu kişi burada. size göre doğruları paylaşmaya devam edin.

nereden aklımda kaldı bu bilgi diye netten baktım. şu bilgiyi buldum.

"Mercedes, ilk olarak Almanya Bremen'deki tesislerinde başladığı yeni C serisinin üretimine şimdi de Güney Afrika East London'da start verdi. Dünya genelinde 4 kıtada, 4 ayrı fabrikada üretilmesi planlanan C serisi, Almanya Bremen ve Güney Afrika East London'dan sonra, Amerika Tuscaloosa ve Çin Pekin'de de önümüzdeki aylardan itibaren üretilmeye başlanacak. East London'da üretilen dördüncü jenerasyon olan yeni C serisinin, imalatına, Anavatanındaki kalite standartlarında başlanabilmesi için, Güney Afrika'da çalışan 200'den fazla personel, Almanya yoğun bir eğitim programına tabii tutulmuş. Mercedes'in Güney Afrika'daki yapılanması için bir dönüm noktası olan yeni C serisinin üretimine başlanması için 550 yeni istihdamın yanında personel kalifikasyonu konusunda önemli yatırımlar yapılmış.1984 yılında bu tesisleri satın alan Mercedes, 2000 yılında sağdan direksiyonlu modelleri de burada üretmeye başlamıştı. 2007 yılında ise ürettiği soldan direksiyonlu modelleri Amerika'ya ihraç etmeyi başaran East London tesislerinde, 2013 yılında 50.000 adet C serisi üretildi."

iyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwishh -- 30 Mayıs 2014; 12:00:22 >

• Anladığım kadarıyla daha çok bekleyecekmişim gibi geliyor. Bu arada gelen aracın nerede üretildiğini nasıl anlarız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selcukakman S kullanıcısına yanıt
    Hocam aracınızın nerede üretildiğini göremiyor musunuz takip ettiğiniz yerden? Yada bayi bu konuda bilgi vermiyor mu? Merak ettiğim için soruyorum, vw de bile showroomda aracın açıklama kağıdında üretildiği ülke yazıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: utku_uu

Hocam aracınızın nerede üretildiğini göremiyor musunuz takip ettiğiniz yerden? Yada bayi bu konuda bilgi vermiyor mu? Merak ettiğim için soruyorum, vw de bile showroomda aracın açıklama kağıdında üretildiği ülke yazıyor.

Satış temsilcim iyi niyetli ama bir türlü tarih konusunda anlaşamadık. Ilk 20 Mayıs dedi. Sonra Haziran sonu dedi. En son son Haziran ilk haftada karar kıldı.

Nerede üretildiği işe ilgili hiçbir bilgi yok elimde. Ne zaman alacağımızda meçhul. Herşey sürpriz şuan :)

• Aracın camına yapıştırılan seri numaraları vs olan kağıtta üretildiği ülke yazıyor. Benimki almanya mesela.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resim deneme.

• Aslında camlar koyu çıkmış kapalı mekan olduğundan. O kadar koyu değil yanıltmasın . 1,5 numara film.

• quote:

Orijinalden alıntı: burak reis

Aslında camlar koyu çıkmış kapalı mekan olduğundan. O kadar koyu değil yanıltmasın . 1,5 numara film.

Cam filmini kaça yaptırdınız hocam? Bir de amg yazısını servisten mi aldınız ne kadar o?
  • Fiyatlarını özelden attım dostum.

• 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.