Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (127. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (4 Mobil) - 1 Masaüstü4 Mobil
5 sn
17.121
Cevap
181
Favori
1.232.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: passengerX

quote:

Orijinalden alıntı: goganemre

Sizce c dizel geldiginde benzinli olanin fiyati duser mi bilgisi olan var mi ?

C dizel gelince 135 beygir civarı bir motor ile gelecek ve 12-15 bin tl aralığında daha pahalı olacak,hem atak olmayacak hem de aradaki farkı kapatana kadar dünya kadar gezmeniz gerekecek.Benim kanım benzinli değer kaybetmez. Ha gelir 170 beygir turbo dizel,5 bin tl farkla,zaten o zaman benzinlileri direkt çöpe atarız :D

Bende hangi dizel motorun geleceğini merakla beklemekteyim.
    Seçenekler arasında şunlar var;
    1.6lt 116 bg (şu anda almanya sitesinde manuel vites ile mevcut)
    1.6lt 136 bg (şu anda almanya sitesinde manuel vites ile mevcut)
    Bakalım hangisine 7G-DCT takılıp gelecek?
    Belki bir manuel vites sürprizi gelebilir MBT'den...

• 2013 VW Golf 1.4 TSI DSG Highline Refleks Gümüş
    • 2014 Mercedes Benz W205 C 180 Fascination Beyaz
    • 2017 Audi A3 1.5 TFSI Sportback Sport Muson Gri

• quote:

Orijinalden alıntı: yyamany

quote:

Orijinalden alıntı: passengerX

quote:

Sizce c dizel geldiginde benzinli olanin fiyati duser mi bilgisi olan var mi ?

C dizel gelince 135 beygir civarı bir motor ile gelecek ve 12-15 bin tl aralığında daha pahalı olacak,hem atak olmayacak hem de aradaki farkı kapatana kadar dünya kadar gezmeniz gerekecek.Benim kanım benzinli değer kaybetmez. Ha gelir 170 beygir turbo dizel,5 bin tl farkla,zaten o zaman benzinlileri direkt çöpe atarız :D

Bende hangi dizel motorun geleceğini merakla beklemekteyim.
    Seçenekler arasında şunlar var;
    1.6lt 116 bg (şu anda almanya sitesinde manuel vites ile mevcut)
    1.6lt 136 bg (şu anda almanya sitesinde manuel vites ile mevcut)
    Bakalım hangisine 7G-DCT takılıp gelecek?
    Belki bir manuel vites sürprizi gelebilir MBT'den...

Kulislerde söylenen :) 136 beygir ve otomatik bir şanzıman gelecek şeklinde,o şekilde bir motor 15 bin tl de pahalı gelirse 2. bir cla dizel vakası yaşanır :)))

• cla da olan dizel benzinli farkının olmaması için bir geçerli neden bulan var mı acaba? :)

Orijinalden alıntı: yeniserdar

cla da olan dizel benzinli farkının olmaması için bir geçerli neden bulan var mı acaba? :)

Zaten dizel ile benzini aynı fiyata satarsa bizim halk düşük performans da olsa dizele saldırır :)

Orijinalden alıntı: yyamany

Araç alırken BMW 3.20ied ve C180 karşılaştırmasını bende çok yapmıştım.
    Benim seçimimi etkileyen unsurlar şunlar olmuştu (Bunlar kendi fikirlerimdir, bir nebze yeni araç alacaklara yardımcı olması için yazılmıştır, araçlarını alanlara hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız günlerde kullanalım... );

- BMW iç konsolun orta havalandırmaların vb. hem eski gibi gözükmesi hem de albenisinin olmaması.
    - BMW dıştan 10 üzerinden 10 bu bir gerçek, ama içte aynı etkiyi devam ettiremiyor bende.
    - Malzeme kalitesinin C180'e göre daha kalitesiz gelmesi.
    -+ BMW'de elektronik park freni olmaması. Bu bazı kişiler için eksi bir yön bazı kişiler için artı.
    + BMW'de ki motor şanzıman yürür aksam 10 üzerinden 10.

+ Mercedes iç tasarımda w204'e göre çok çalışmış. Yenilikçi bir tasarım yapmış gibi gözüküyor.
    - Mercedes dış tasarımda da uğraşmış ama yinede 10 üzerinden 8,5.
    + Malzeme kalitesi ve bıraktığı his ciddi anlamda çok kaliteli.
    +- Elektronik park freni. Dediğim gibi kişiden kişiye göre değişiyor.
    - BMW'ye göre 14 bglik ve yaklaşık 1snlik 0-100 farkı.

BMW'nin ve Mercedes'in sürekli takip ettiği bir çizgisi vardır.
    BMW'nin daha spor hız vb.
    Mercedes'in konfor ve kalite gibi.

Yukarıda saydıklarımızdan markaların bu çizgileri korumaya çalıştıkları belli.
    İki araç arasında kalan arkadaşlarımıza fiyat konusu dışında yardımcı olmaya çalıştım.
    Umarım faydalı olabilmişimdir.

P.S. Aldığınız tekliflerde C180 ve 3.20ied donanım özelliklerini karşılaştırmayı unutmayınız.
    Bazı alınan teklifler C180'nin 135 bin liralık Avantgarde paketi ile karşılaştırılması gereken teklifler...

siz hangi araci tercih ettiniz ?

• quote:

siz hangi araci tercih ettiniz ?

Benim önceliklerim donanım, konfor ve kalite odaklıydı.
    Güç ve hız önem olarak alt sıralardaydı.
    Araç alındıktan sonra da yüzü hemen eskimesin istiyordum.
    Bu sebeplerden dolayı C180 e karar verdim.
    Konfordan ve donanımdan vazgeçmemek içinde fascination pakette karar kıldım.

• 2013 VW Golf 1.4 TSI DSG Highline Refleks Gümüş
    • 2014 Mercedes Benz W205 C 180 Fascination Beyaz
    • 2017 Audi A3 1.5 TFSI Sportback Sport Muson Gri
  • Benim makinanın son hali..

Ön plaka kalın APP, arka plaka ise kare yaptırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: milchschnitte

Benim makinanın son hali..

Ön plaka kalın APP, arka plaka ise kare yaptırdım.

aracin renginden memnunmusun, bende elmas gri ile paladyum arasinda cok gidip geldim ama paladyum aldim bazen dusunuyorum elmas grisi mi alsaydim. aracinizda bin kere masallah.

• goganemre kullanıcısına yanıt
    Ben bu rengi yeni kasa bir E serisinde görmüştüm. Sonax'ta yıkanırken hayran kaldım rengine. Onunda cam tavanı vardı ve siyah camla gümüşün uyumu süperdi. Paladyum griside çok şık bir renk eğer AMG aldıysanız füme jantlarla beraber enteresan bir görüntüsü olacaktır.

Siz de güle güle kullanın.

• Arkadaşlar, c serisi dizel in ilk etapta manuel dizel versiyonu gelecek Aralık ayı içerisinde. 2015 Nisan gibi dizel otomatik seçeneği gelecek ve şu anki zam gelmemiş öngörüye göre 170 bin liralı rakamlar (172-175) gibi rakamlardan dizel otomatik amg paketi satılacak. Bu son %3 zam Almanya'nın talep patlaması üzerine yapmış olduğu ötvsiz kdvsiz ham fiyat üzerinden yapılan zam. Bu demek olmuyorki Kasım Aralık şubat ta da zamlar gelecektir (bakınız geçen yıldan bu zamana kadar süren artış ivmelenmesi cla da 105.500 den 136.500 oldu) ben kışa benzin c nin 162-165 bandına dizelinde 180 bin bandına yaklaşarsak çıkacağını tahmin ediyorum. Orta direk bir ev parasına orta direk bir vatandaşın 160 170 e c almasına bana sorarsanız hiç gerek yok. Konuyu dağıtmadan söyleyecek olursak zamlar ne ilk ne de son artarak devam edecek. Bu arada dün showroomda teslimata hazır bir avangart paket c gördüm. Üzerinde mercedes led yazan Standart xenon farları çift led li değil 1 led 1 de ampüldü. Buna da şaşırdım :) bu arada zam sadece araçlara değil opsiyon seçeneklerine de geldi. Eylül ayından itibaren zam lı fiyatla internette yayınlanacak. Bilgilerinize :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• musscltr M kullanıcısına yanıt
    Beklediğim senaryo gerçekleşti demek. B8 passat yeni mondeo insignia gibi popüler markaların d segmenti dizel otomatik versiyonları şuanli fiyatlarından 15–20 bin pahalı olacak. Buda sıradan d segmentlerin fiyatlarını 130–140 binlere dayayacak. Böyle bir ortamda mercedes ve bmw nin fiyatları zamlaması kaçınılmaz olacaktı.

• Tabi millet otomotiv satışı geçen yıla oranla %35 daraldı diye bas bas bağırıp vw bmw Audi kur sabitliyor yaz kampanyaları yapıyor, bunlarda tam tersi TR YOLLARINA MERCEDES BENZ TR TARAFINDAN TAM DONANIMLI MODELLERI DAHA HENÜZ ITHAL EDİLMEMİŞKEN ZAM YAPIYOR. Bununla ilk kez karşılaşıyorum. 4 aydan beri aracını bekleyen insanlar var. Buna ne denir biliyor musun ? Paranla rezil olmak. İşte buna rağmen bu aracı alanlara Mercedes daha çooooook zamlar yapar. Bize müstahak. Ben siparişimi iptal ettim. Bir önceki dolu kasa amg c 121000 iken şu anki amg 156000 oldu. Benzinli polo fiyat farkı. Tebrikler merco. yolmaya devam bize müstahak 😡

Orijinalden alıntı: musscltr

Tabi millet otomotiv satışı geçen yıla oranla %35 daraldı diye bas bas bağırıp vw bmw Audi kur sabitliyor yaz kampanyaları yapıyor, bunlarda tam tersi TR YOLLARINA MERCEDES BENZ TR TARAFINDAN TAM DONANIMLI MODELLERI DAHA HENÜZ ITHAL EDİLMEMİŞKEN ZAM YAPIYOR. Bununla ilk kez karşılaşıyorum. 4 aydan beri aracını bekleyen insanlar var. Buna ne denir biliyor musun ? Paranla rezil olmak. İşte buna rağmen bu aracı alanlara Mercedes daha çooooook zamlar yapar. Bize müstahak. Ben siparişimi iptal ettim. Bir önceki dolu kasa amg c 121000 iken şu anki amg 156000 oldu. Benzinli polo fiyat farkı. Tebrikler merco. yolmaya devam bize müstahak 😡

En guzelini yapmissiniz bende iptal ettirdim bmw 320 ied aldim")

Orijinalden alıntı: rahmi2253

1. Ay sonunda sizlerle tüketim değerimi paylaşacağımı söylemiştim. Ortalama hızdanda göreceğiniz gibi tümüyle şehir içi tüketimdir

Şehiriçi 12 lt yaktığım için kompressor w204 ile,bu değer beni tatmin eder valla,bence iyi.

• quote:

Arkadaşlar, c serisi dizel in ilk etapta manuel dizel versiyonu gelecek Aralık ayı içerisinde. 2015 Nisan gibi dizel otomatik seçeneği gelecek ve şu anki zam gelmemiş öngörüye göre 170 bin liralı rakamlar (172-175) gibi rakamlardan dizel otomatik amg paketi satılacak. Bu son %3 zam Almanya'nın talep patlaması üzerine yapmış olduğu ötvsiz kdvsiz ham fiyat üzerinden yapılan zam. Bu demek olmuyorki Kasım Aralık şubat ta da zamlar gelecektir (bakınız geçen yıldan bu zamana kadar süren artış ivmelenmesi cla da 105.500 den 136.500 oldu) ben kışa benzin c nin 162-165 bandına dizelinde 180 bin bandına yaklaşarsak çıkacağını tahmin ediyorum. Orta direk bir ev parasına orta direk bir vatandaşın 160 170 e c almasına bana sorarsanız hiç gerek yok. Konuyu dağıtmadan söyleyecek olursak zamlar ne ilk ne de son artarak devam edecek. Bu arada dün showroomda teslimata hazır bir avangart paket c gördüm. Üzerinde mercedes led yazan Standart xenon farları çift led li değil 1 led 1 de ampüldü. Buna da şaşırdım :) bu arada zam sadece araçlara değil opsiyon seçeneklerine de geldi. Eylül ayından itibaren zam lı fiyatla internette yayınlanacak. Bilgilerinize :)

Ustad bu eylul zamminda aracin fiyatina %3 yani mesela 160 binlik arac 164.800 tl olucak bir de aksesuardan dolayi da daha da mi artacak yok aksesuar ile bitlikte mi %3

• Araca %3 zam var. Ayrıca aksesuarlara da değişik oranlarda ( onu Eylül'de görürsün) zam var. A ve B serisi hariç diğer tüm araçlara %3 ve %2 zam geldi. Şöyle söyliim benim zamdan önce amg paket+katlama koltuk+eşya gözü paketi+dişbudak siyah konsol+vale kilidi paketli aracım 155 bin TL den 160.500 e çıktı. Demekki aksesuara da zam var. Sizinkide 166-167 olur.

Araca %3 zam var. Ayrıca aksesuarlara da değişik oranlarda ( onu Eylül'de görürsün) zam var. A ve B serisi hariç diğer tüm araçlara %3 ve %2 zam geldi. Şöyle söyliim benim zamdan önce amg paket+katlama koltuk+eşya gözü paketi+dişbudak siyah konsol+vale kilidi paketli aracım 155 bin TL den 160.500 e çıktı. Demekki aksesuara da zam var. Sizinkide 166-167 olur.

Peki siZin kaporayi hemen iade ettiler mi ozel siparis oldugu icin bana arac satildiktan sonra diyorlar, eger ki arac o fiyatlara gelicekse aninda iptal

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.