Şimdi Ara

w.digital harici harddisk soğutma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bende w.digital 500 gb harddisk var yukarıda resmini verdiğim, ısınmasından şikayetçiyim. en ucuz şekilde nasıl bunu daha az ısınır hale getirebilirz. bir de büyük şehirde oturmadığımı söyleyeyim, her parçayı bulamamayabilirm

teşekkürler

kapak açılıyor ve içine ufak bir fan sığacak kadar yer var diye düşnüyorum. ama bu fanı nasıl monte ederiz ve çalıştırırz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azil48 -- 18 Eylül 2008; 3:33:38 >

• hocam 5 ya da 4 cm lik bi fan yeri var zannedersem benim My Book Essential da var oraya vidalayıp bu sata ya da ide yi usb ye bağlayan kitlerin adaptörünü de fana bağladın mı mis gibi olur harcayacağın en fazla 20-25 ytl
  • delik açma konusunda birşey diyemicem o kişiye göre değişir eğer dedigin gibi küçük bir fan sığarsa "4cm" heryerden bulabilirsin mesela bir pentium2 cpu bir vcd player bir playstation2 genelde böyle küçük çaplarda çok olur olmadı küzey köprüsü fanları var...
  • quote:

Orjinalden alıntı: yalkie

hocam 5 ya da 4 cm lik bi fan yeri var zannedersem benim My Book Essential da var oraya vidalayıp bu sata ya da ide yi usb ye bağlayan kitlerin adaptörünü de fana bağladın mı mis gibi olur harcayacağın en fazla 20-25 ytl

peki ısınma durumu nasıl oluyor, yüzde kaç azaltır ısınmayı ? bi de bağlantı kısmını anlamadım, fanı usb kısmına mı bağlıcam
  • Hocam bendede bunun 250GB olanı var.Fakat hiç bir sorun yaşamıyorum.Tabi ısınacak normal bişey.Kasalarımızın içinde duran HDD'lerimizde ısınıyor.Bence elleyipte orjinalliğini bozma.Isınması normal
  • bencede w.digital yani bozma ısınması gayet doğal
  • quote:

Orjinalden alıntı: orange323

quote:

hocam 5 ya da 4 cm lik bi fan yeri var zannedersem benim My Book Essential da var oraya vidalayıp bu sata ya da ide yi usb ye bağlayan kitlerin adaptörünü de fana bağladın mı mis gibi olur harcayacağın en fazla 20-25 ytl

peki ısınma durumu nasıl oluyor, yüzde kaç azaltır ısınmayı ? bi de bağlantı kısmını anlamadım, fanı usb kısmına mı bağlıcam

% kaç azalır ısınma hiç ölçmedim aslında bunu ben denedim faydası var mı diye sor: eh işte diyim ben sana. Bi de bağlantı şeklini tam okursan anlarsın SATA VE IDE BAĞLANTILARINI USB ILE BAĞLAYAN KIT ADAPTÖRÜ dedim direkt usb den demedim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • elimde eski bir WD 80 GB IDE HDD vardı ve aşırı ısınıyordu 45+ bende deneme amaçlı üzerine 80 lik bir fan iliştirdim sessiz dönsün diyede 12v yerine 5v bağladım. Fark oldumu oldu ama 3 derece. Bu da pek birşey ifade etmiyor. Bence hiç orjinalliğini bozma neden dersen.

Küçük fan kullanacaksın fan sesi yapacak He hızını düşürürüm dersende "Düşük hızda çalıştırsan bir işe yaramıyacak" + 2-3 derece pek birşey ifade etmiyecek. birde orjinalliği bozulcak. Yinede Kolay gelsin..
  • ondaki ısınma normal hocam küçük fan hem bi işe yaramaz hemde ses yapar
  • quote:

Orjinalden alıntı: mc.kork

ondaki ısınma normal hocam küçük fan hem bi işe yaramaz hemde ses yapar

Ses yapıcak bişey yok zaten fan sıfıra sıfır oturuyor fanı 12 V bağlarsan normal bi şekilde de soğutur ama 4-5 dereceyi geçmez.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mc.kork

ondaki ısınma normal hocam küçük fan hem bi işe yaramaz hemde ses yapar

Ses yapıcak bişey yok zaten fan sıfıra sıfır oturuyor fanı 12 V bağlarsan normal bi şekilde de soğutur ama 4-5 dereceyi geçmez.

dostum adam doğru söylemiş o takacağı fan hem bir işe yaramaz hemde boş yere ses yapar. Fanı ne şekilde yerleştirirsen yerleştir. Zaten fan dönerken ses yapacak. Ses çıkmasın diyede yavaşlatabilirsin ama bu seferde hava akımı büyük ölçüde düşecektir. Bırak hdd ısınsın problem olmaz. Kaldıki Wd haricilerden bende 2 tane var birisi my book home diğeri studio ikiside 500 lük ve sürekli bilgisayara takılı. Bütün gün hdd üzerinden işlem yapmadığım için kendisini bekleme konumuna alıyor ve sıcaklık hemen düşüyor. tüm gün harici disk üzerinde işlemler yaptığımdaysa (format, windows kurulumu, backup vs) hdd ısısı fazlaca artmasına rağmen herhangi bir sorun oluşmadı. O disklerde ısınma problem değil.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.