Şimdi Ara

VW TSİ de en uygun YAĞ seçimi (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
647
Cevap
9
Favori
245.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • teşekkürler. girdik bi yola bakalım. kullandıkça ve unutmazsam deneyimlerimi yazarım ben de

    Ekleme: 1 haftalık deneyimimi yazayım. Geçen seneki yağlara göre (Motul X-clean+ 5w-30 ve Castrol) yağ çok daha hızlı ısınıyor, bunu sevdim. Ses konusunda bir şey diyemiyorum, uzun yolda test etmem gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paladinho -- 11 Haziran 2020; 9:33:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • paladinho kullanıcısına yanıt
    her araçta olacak diye bir kaide yok, kullanım yorumlarınızı bekliyorum ben de
  • paladinho kullanıcısına yanıt
    Yağın çabuk ısınması iyi bir şey değil, bunun anlamı sürtünme fazla olduğu için çabuk ısınıyor olabilir. Araç ne kadar geç ısınıyorsa daha az sürtünme ve ısı transferinin iyi olduğu anlamına geliyor. Mesela aynı koşullarda aracımın tüpe geçme mesafesi farklı oldu iki yağ arasında. Örnek olarak ilk başta araç dışarıda duruyordu ve çalıştırıp hareket edince 500 mt sonra her seferinde aynı yerde tüpe geçiyordu, diğer yağ geçince araç kapalı garajda durduğu halde 600 mt de tüpe geçmeye başladı. Motor yağı bir yandan motoru soğutma görevi de yapıyor radyatörün dışında. Hayırlısı, deneyimlerinizin devamını bekliyoruz.
  • GOLF 7 1.2 TSİ 2016 Model aracım için Castrol EDGE 5W30 LL yağını kullanıyordum bu zamana kadar sizce başka yağ kullanmalımıyım yoksa aynen devam mı etmelimiyim birde alcağım yağ 2019 üretim bu sıkıntı olur mu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FuNNx -- 18 Haziran 2020; 13:21:39 >
  • FuNNx kullanıcısına yanıt
    Golfçüler lm 5 30 viskoziteli 4200 modeline geçiyor. Yorumlarına göre mennunlar denebilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • FuNNx kullanıcısına yanıt
    Castrol kullanmayın eğer aracı uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız. Motor yağın raf ömrü doğru koşullarda saklanırsa 8-10 yıldır, mesela ben 2016 üretimi yağı kullanıyorum.








  • quote:

    Orijinalden alıntı: mşah

    Bu iki yağ sizin araca uygun. Bana kalırsa 502,0 onaylı 5-40 kullanın.

    https://www.shell.com.tr/suruculer/madeni-yaglar/helix-binek-arac-motor-yaglari/helix-tam-sentetik-motor-yaglari/shell-helix-ultra-5w-40.html
    https://www.shell.com.tr/suruculer/madeni-yaglar/helix-binek-arac-motor-yaglari/helix-tam-sentetik-motor-yaglari/shell-helix-ultra-profesyonel-av-l-0w-30.html
    Hocam sizin verdiğiniz linkler 0-30 ve 5-40. Ben 5-30 kullanıyordum. Shell’de eksiltme olmuyordu. Ne öneriyorsunuz ? 40 kalın olmaz mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • soad_sefa kullanıcısına yanıt
    Helix Ultra serisinde 5-30 yok bizim motorlara uygun ancak Helix HX8 var uygun 5-30 olarak. 5-40 kalın olmaz zaten 502,0 onayını karşılıyor hatta daha iyi olur bizim iklim koşulları için üst sıcaklık değeri daha yüksek fakat 10 bin km ded yağ değşimi yapmanız gerekiyor eğer çoğunlukla şehir içi kullanıyorsanız. Ben 1,4 tsi için 5-40 kullanıyorum.
  • 1.0 tsi 2018 model polo aracım var servis vakti yaklaşıyor yağ olarak sevis önceki bakımda castrol edge profesyonel LL III kullanmış yetkili servise gitmeyi düşünmüyorum bu yağ başka yerde de satılmıyor. Yağ olarak ne kullanabilirim aracı istanbulda kullanıyorum 5-30 mu 0-40 mı daha iyi olur. Mobil1 esp düşündüm yada shell helix 5-30 avl önerebileceğiniz 3 silindir sesini daha da arttırmayacak bir yağ var mıdır?
  • 0-40 yerine 5-40 kullanabilirsiniz İstanbul için uygun bir viskozite. Marka olarak Mobil yerine Shell kullanın ama ben her zamanki gibi Petronas öneririm.

  • mşah kullanıcısına yanıt
    Petronas’ı daha önce duymadım açıkçası diğer yağlardan ne gibi farkları var 502 00 uyumlu gözüküyor almak istersem internete güven olur mu mobil yada motul gibi sahteleri mevcut mudur?
  • Petronas F1 de Mercedes'in sponsoru ve fabrika dolum yağı. Sahte olur konusunda şüphe etmeye gerek yok çünkü sizin bile duymadığınız yağın sahtesini kim neden yapsın. İnternet'te bulamaz iseniz tedarik konusunda yardımcı olabilirim. 5-40 olarak 3000 AV serisi, 5-30 olarak 5000 AV serisi kullanılması gerekiyor VW grubu araçları için. Zaten AV ibaresi Audi, VW anlamını ifade ediyor farklı serileri de var diğer markalar için. Diğer markalardan farkı nedir derseniz kendi tecrübem olarak her konuda memnunum neredeyse 10 yıldır kullanıyorum ve çoğu tüm marka yağları kullanmış biri olarak motordaki bazı sorunları bu yağ sayesinde çözdüm ve en önemlisi orijinal bir ürün olması. Tercih sizin


     VW TSİ  de en uygun YAĞ seçimi




  • mşah kullanıcısına yanıt
    Yardımınız için teşekkürler, teyin otomotiv var istanbulda resmi distribütör olarak gözüken sanırım onlardan temin edebilirim. Ama ben hala 5-30 mu 5-40 mı almam konusunda emin olamadım servis 5-30 kullanıyor.
  • Ben 1,4 TSİ için 5 yıldır 5-40 kullanıyorum zaten kataloğunda izin veriyor, çoğu TSİ kullanıcısını 5-40 yönlendirdim ve hepsi memnun, bir tek 10 bin km de yağ değişimi yapmanız gerekiyor onun dışında artısı olur zararı olmaz. 5 - 40 gözde çok büyütülüyor kalın yağ imiş gibi sadece.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mşah kullanıcısına yanıt
    Senede 8 bin km yapıyorum senesi geldiğinde bakıma sokarım bundan önceki aracımda da hiç 10 bini beklemedim erken değiştirme taraftarıyım.
  • Ben 2 yılda ancak 10 bin yapıyorum ve şimdiye kadar hiç yıla göre değişim yapmadım hep km yi bekledim. Normalde 5-30 yağlar 30 bin km veya 24 ay 5-40 yağlar 15 bin veya 12 ay. Bu yağı 15 bin km kullanınca bir şey olmuyor da iki yılda 10 bin km kullanınca nasıl bir ters etkisi oluyor anlamış değilim o yüzden ben bu şekilde değişim yapıyorum yıla bakmaksızın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mşah -- 2 Aralık 2020; 18:28:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar vw beetle 1.2 tsi aracım için yağ önerisi yapar mısınız? kendi yağımı almayı düşünüyorum bakım zamanı geldi de..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chosen

    arkadaşlar vw beetle 1.2 tsi aracım için yağ önerisi yapar mısınız? kendi yağımı almayı düşünüyorum bakım zamanı geldi de..

    Petronas

  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.