< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
VW T-Roc 1.5 TSI 150hp motor yağı karmaşası

-
-
1.6 tdi motorlu araçlarda 5-30 kullanılıyordu. 1.2 tdi 'da 5-30 du. şimdiki aracımız 1.0 tsi onda da 5-30 sandım ama 0-20 çıktı. Biraz araştırdığımda her iki yağında kullanımının önerildiğini ancak güncel motorlarda 0-20 yağın daha ince olduğu için kullanılmasının önerildiği bilgisine rastladım. Yağ önemli kitapçığın tavsiye ettiği yağı kullanın derim.
-
-
İlginiz için teşekkür ederim hocam. Vw 508 00 standartlarında bir yağ kullanmakta bir sıkıntı olmayacak o zaman.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Uzman değilim, kullanmakta sıkıntı olmayacak demek benim boyumu aşar. Kullanım kılavuzunu inceledim, Mobil Yağ Bulucu'dan karşıma çıkan yağa baktım ve modelin konusunu da okuduktan sonra sizinle görüşlerimi paylaştım.
Bu araç bende olsaydı dersek, bu sonuçlara bakınca 0-20 kullanırdım.
-
Servisten ayrılma bir ustayla görüştüm. İlk yıllarda (2019-20) 0W20 yaygın olmadığı için 5W30 kullanıldı. Şuan 0W20 kullanılıyor ikisinide kullanabilirsin dedi.
Soğuk iklim ağırlıklı, daha kısa mesafe kullanım, soğuk marşların, park yeri değiştirme vb gibi durumların çok olduğu bir sürüş tarzında 0w20.
Daha uzun mesafe sürüşler, daha sıcak iklim, daha tempolu sürüşler için 5w30, bu kadar basit aslında. Türkiye çok iklimli bir ülke, iki yağ da uygun aracınıza.
-
Tercihimi CASTROL LLIVFE 0W-20’den yana kullandım arkadaşlar.
Aracınız DPC motor ise vw 508 veya 509 standardında 0w-20 yağ kullanmanız gerekir. Eğer DADA kodlu motor olsa idi vw 504 standardını karşılayan 5w-30 yağ kullanmanız gerekecekti. İki motorun temel farkı 1.5 TSI olmasına rağmen DPC motorda partikül filtresi olması sebebiyle farklı viskozitede yağ kullanılıyor. Doğru tercih yapmışsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srdn81 -- 27 Mayıs 2025; 13:23:23 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Uzak doğudaki üreticiler hariç diğerleri kendi standartlarını belirliyor kendi mali çıkarları açısından.O neden ile fahiş fiyatlar ,ürün bulmada zorluklar vb. ortaya çıkıyor.Adeta insanın sadece perrier veya eviandan başka su içememesi gibi bir durum yaratıyorlar.Uzak doğulular ıse ılsac gf5 gf6 veya bir tek c5-c6 vb ile işi bitiriyorlar.
-
Teşekkür ederim hocam.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- clio techno esprit alpine 1.0 tce x-tronic 90hp yorum
- polyurea araç kaplama
- şirketten şahsa araç satışı fatura
- 175 65 r14 lastik hava basıncı kaç olmalı
- egzoz muayenesi 1 gün geçerse ne olur
- yeni c3
- passat üretimi durdu mu
- chery tiggo fiyat listesi
- byd türkiye"de hangi modelleri üretecek
- renault kardian
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X