Şimdi Ara

VW T-Roc 1.5 TSI 150hp motor yağı karmaşası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçtiğimiz haftalarda egea aracım ile takasa girip, 2020 model VW T-Roc’a geçiş yaptım. T-Roc A11 kasa 1.5 Tsi DPC motor 110 kw (150hp) şuan 59000 kmde. Aracın 60bin bakımı için motor yağı arayışına girdim.

Muhtelif yağ markaları sitelerinin yağ seçici arama motorlarından yaptığım taramalarda motor yağı olarak 0W20 öneriliyor.

Aynı şekilde alışveriş sitelerinde motor koduna göre bakım setleri(motor yağı +filtreler) baktığımda, setlerde yine aynı şekilde motor yağı olarak 0W20 yağlara yer verilmiş.

0W20 yağların standart olarak ACEA C4/C5 ve VW 508 00 standartlarını karşılıyorlar.

Aracın kullanma kılavuzunda baktığımda ise ACEA C3 ve VW 504 00 standartlarını karşılayan yağları kullanmamı gerektiğini söylüyor. Bu standartları karşılayan yağlara baktığımda ise viskozite değeri 5W30 olarak karşıma çıkıyor.

Servise sorduğumda ise cevapsız kalıyor. Aracınızı getirin kontrol edelim diyor. 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

Bu durumda ne yapmalıyım? Hangi değere sahip yağı almalıyım?

Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 1.6 tdi motorlu araçlarda 5-30 kullanılıyordu. 1.2 tdi 'da 5-30 du. şimdiki aracımız 1.0 tsi onda da 5-30 sandım ama 0-20 çıktı. Biraz araştırdığımda her iki yağında kullanımının önerildiğini ancak güncel motorlarda 0-20 yağın daha ince olduğu için kullanılmasının önerildiği bilgisine rastladım. Yağ önemli kitapçığın tavsiye ettiği yağı kullanın derim.

• Mobil'in sitesinden yağ bulucu ile aşağıdaki yağ görünüyor. Diğer tarafta kullanım kılavuzundaki standartlara göre (haklısınız) pazarlarda 5-30 yağlar çıkıyor.

Size online kılavuzdan ve mobil yağ seçiciden gösterilen 0-20'nin kataloğundan aldığım resimleri gönderiyorum. Bu kılavuzlara göre 0-20 kullanılması gerekiyor.

Kılavuzda yazılan bu (sayfa 441)

https://ownersmanuals2.com/shc/96107

Mobil yağ seçicinin önerisi olan yağ

• aalpan A kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkür ederim hocam. Vw 508 00 standartlarında bir yağ kullanmakta bir sıkıntı olmayacak o zaman.

• Material-Engineer kullanıcısına yanıt

Uzman değilim, kullanmakta sıkıntı olmayacak demek benim boyumu aşar. Kullanım kılavuzunu inceledim, Mobil Yağ Bulucu'dan karşıma çıkan yağa baktım ve modelin konusunu da okuduktan sonra sizinle görüşlerimi paylaştım.

Bu araç bende olsaydı dersek, bu sonuçlara bakınca 0-20 kullanırdım.

• Servisten ayrılma bir ustayla görüştüm. İlk yıllarda (2019-20) 0W20 yaygın olmadığı için 5W30 kullanıldı. Şuan 0W20 kullanılıyor ikisinide kullanabilirsin dedi.

• Soğuk iklim ağırlıklı, daha kısa mesafe kullanım, soğuk marşların, park yeri değiştirme vb gibi durumların çok olduğu bir sürüş tarzında 0w20.

Daha uzun mesafe sürüşler, daha sıcak iklim, daha tempolu sürüşler için 5w30, bu kadar basit aslında. Türkiye çok iklimli bir ülke, iki yağ da uygun aracınıza.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tercihimi CASTROL LLIVFE 0W-20’den yana kullandım arkadaşlar.

• Aracınız DPC motor ise vw 508 veya 509 standardında 0w-20 yağ kullanmanız gerekir. Eğer DADA kodlu motor olsa idi vw 504 standardını karşılayan 5w-30 yağ kullanmanız gerekecekti. İki motorun temel farkı 1.5 TSI olmasına rağmen DPC motorda partikül filtresi olması sebebiyle farklı viskozitede yağ kullanılıyor. Doğru tercih yapmışsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srdn81 -- 27 Mayıs 2025; 13:23:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uzak doğudaki üreticiler hariç diğerleri kendi standartlarını belirliyor kendi mali çıkarları açısından.O neden ile fahiş fiyatlar ,ürün bulmada zorluklar vb. ortaya çıkıyor.Adeta insanın sadece perrier veya eviandan başka su içememesi gibi bir durum yaratıyorlar.Uzak doğulular ıse ılsac gf5 gf6 veya bir tek c5-c6 vb ile işi bitiriyorlar.

• srdn81 S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.