< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

1 Mobil
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
1.6 tdi motorlu araçlarda 5-30 kullanılıyordu. 1.2 tdi 'da 5-30 du. şimdiki aracımız 1.0 tsi onda da 5-30 sandım ama 0-20 çıktı. Biraz araştırdığımda her iki yağında kullanımının önerildiğini ancak güncel motorlarda 0-20 yağın daha ince olduğu için kullanılmasının önerildiği bilgisine rastladım. Yağ önemli kitapçığın tavsiye ettiği yağı kullanın derim. |
|
Mobil'in sitesinden yağ bulucu ile aşağıdaki yağ görünüyor. Diğer tarafta kullanım kılavuzundaki standartlara göre (haklısınız) pazarlarda 5-30 yağlar çıkıyor. Size online kılavuzdan ve mobil yağ seçiciden gösterilen 0-20'nin kataloğundan aldığım resimleri gönderiyorum. Bu kılavuzlara göre 0-20 kullanılması gerekiyor. Kılavuzda yazılan bu (sayfa 441) https://ownersmanuals2.com/shc/96107 ![]() Mobil yağ seçicinin önerisi olan yağ ![]() ![]() |
|
Uzman değilim, kullanmakta sıkıntı olmayacak demek benim boyumu aşar. Kullanım kılavuzunu inceledim, Mobil Yağ Bulucu'dan karşıma çıkan yağa baktım ve modelin konusunu da okuduktan sonra sizinle görüşlerimi paylaştım. Bu araç bende olsaydı dersek, bu sonuçlara bakınca 0-20 kullanırdım. |
|
Soğuk iklim ağırlıklı, daha kısa mesafe kullanım, soğuk marşların, park yeri değiştirme vb gibi durumların çok olduğu bir sürüş tarzında 0w20. Daha uzun mesafe sürüşler, daha sıcak iklim, daha tempolu sürüşler için 5w30, bu kadar basit aslında. Türkiye çok iklimli bir ülke, iki yağ da uygun aracınıza. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srdn81 -- 27 Mayıs 2025; 13:23:23 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Uzak doğudaki üreticiler hariç diğerleri kendi standartlarını belirliyor kendi mali çıkarları açısından.O neden ile fahiş fiyatlar ,ürün bulmada zorluklar vb. ortaya çıkıyor.Adeta insanın sadece perrier veya eviandan başka su içememesi gibi bir durum yaratıyorlar.Uzak doğulular ıse ılsac gf5 gf6 veya bir tek c5-c6 vb ile işi bitiriyorlar. |
|
|