Şimdi Ara

VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü (584. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43.732
Cevap
131
Favori
4.539.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Giriş

Dediğin s-Modu mükemmel araç çok acayip oluyor bilmiyor dikkat ettin mi aracın motor sesi + direksiyon sertliği değişiyor özellikle motor sesi çok daha ince ve kurvvetli çıkıyor heleki kick down yaptınmı offf

s modunda başka ne gibi değişiklikler oluyor?
    -devir 3000 de değişiyor
    -motor sesi değişiyor
    -direksiyon sertleşiyor
    ???

Zor durumda kalmadıkça Pasta Cila dan uzak dur onun yerine boyayı çok daha az incelten ürünler var.Krom da Pasta Cila kullanırsam kromları çizebilir diye düşüyorum sonuçta Pastanın aşındırıcı oranı çok hemde çok yüksek...Eğer boya yüzeyinde çizikler oluştu ise yine Pasta yaptırma onun yerine Meguiar's ScratchX çizik çıkarıcı var veya Auta Glym SRP diye ürünü var çizikleri doldurur aşındırıcı içermez yani çok değişik ürünler var boya tipine,çiziğin derinliğine göre değişir ama Pastadan uzak dur her ne olursa olsun

Kil uygulaması gerçekten mükemmel bir şey her yıl yapılması önerilir kil aşındırıcı içermez temizlik yapar

bu link sana yardımcı olucaktır

www.skodaturkey.com
    Skoda Forum ve Yardımlaşma Platformu / Skoda Turkey
    http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=79

tertemiz arabadan bile çok fazla kir çıkıyor test etmek için boya temiz iken elinizi sürtün ses gelicektir o ses boya yünzeyine haps olmuş kirlerdir gözle görülmez. ve ne çeşit leke,kir olursa olsun çıkarır

Orijinalden alıntı: yutalha

@srcn

Dediğin s-Modu mükemmel araç çok acayip oluyor bilmiyor dikkat ettin mi aracın motor sesi + direksiyon sertliği değişiyor özellikle motor sesi çok daha ince ve kurvvetli çıkıyor heleki kick down yaptınmı offf

s modunda başka ne gibi değişiklikler oluyor?
    -devir 3000 de değişiyor
    -motor sesi değişiyor
    -direksiyon sertleşiyor
    ???

benim gözle,hissettiğim farklılıklar bunlar özellikle babama da sordum ne gibi değişiklikler hissettin diye araba çok daha çabul kaçıyor

-devir 3.000 geçiyor ondan sonra atıyor(3.500 civarı ama yinede senin ayağına bağlı gaza az basarsan 2.000 de de değiştirir)
    -Motor sesi inceliyor kuvvetli bir ses çıkıyor
    -Direksiyon normalde de hıza duyarılı olarak sertleşiyor ama S-modunda daha bir garip oluyor

Benim farkettiğim farklar bunlar mutlaka daha başka olaylar oluyordur süspansiyonlarda da bir farklılık olduğunu sezdim ama emin değilim bunu viraja girerken farkettik viraja normalden daha sert girdik ve araç daha güzel tutunmuştu ama yinede emin değilim

Kilin ne olduğunu anlatan güzel bir sayfa...

renaultyardim.com
    404 - File or directory not found.
    http://renaultyardim.com/otosmf/index.php?topic=533.0

Buda uygulama videosu;

renaultyardim.com
    404 - File or directory not found.
    http://renaultyardim.com/otosmf/index.php?topic=1246.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverDrıve -- 3 Ekim 2009; 20:48:03 >

http://www.meguiars-deutschland.de/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srcn09 -- 3 Ekim 2009; 20:52:24 >
  • Yasin evine vardığına sevindim.Yollar sana cok kısa ve masal gibi gelmistir heralde passat variant ile.Bu krom parcalardaki lekeleri bildiğim kadarıyla araba yıkandıktan sonra sıcak hava ufleyen kompresörler ile kurularken az nemli bezle siliyorlar.Sonra eser kalmadı kirden :D
  • Bugün Günlerden Pazar ve Banka´ya ugrayip Hesabima baktim ve Bankanin karsisinda Hanau Marktplatz´ta Grimm Kardeslerin oldugu yerde Hanau Belediye Meydaninda Hanauer Otoshow varmis . IAA´ya gitmis kadar oldum desem yeridir. Sadece Mazda, Peugeot, VW, Audi, SKODA, Seat, Rollce Royce, Honda ve Renault Modelleri vardi. Giris tabiki herkeze bedava

Bir kac Resimler:

Rollce Royce....
     VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü

Seat Exeo, Resmen Audi A4´ün ici gibi. Siyah aractaki Plaka´liga bakin "AUTOSTADT" Plakalik var

Ve Audi A5 Sportback, ilk defa Canli "Live" gördüm, ic kapasitesi neredeyse ayni. Arac ayrica Fischer + Kutger´e ait

Resimde Gördüyünüz Heykel´ler Brüder-Grimm yani Grimm Kardeslerindir, hikayeleri var. Onun arkasindaki bina Tarihi eser ve onun arkasinda Belediye binasi var yani Hanau Rathaus. Resim cekilen yerde Marktplatz meydani oluyor Sehir icinde ve Alisveris merkezleri buralarda

Mazda 4x4 süper bir sey, hele o Siyah Jantlar cok yakismis.

@srcn09 ve @OverDrive,

Bilgiler icin Tesekkür ederim, Kil´in almancasinin ne oldugunu bulamadigim icin Taner Abim insallah Almanca Tercümesini yaparsa sevinirim. Peki Kromlara Pasta yapsam bir sey olurmu birde böyle sorayim soruyu ????

Ayrica Taner Bruder, ist Kil vielleicht Knete ???

Saygilar Yasin

Pasta çok yüksek seviyede aşındırıcı içeriyor ve bunu krom yerlere uygularsan kromlar çizik içinde kalır ve yazık olur Bence müsait bir gününde Servise gidip bir çıtaları göster büyük ihtimal kiri çıkarırlar

Kilin ingilizcesi sanırım clay diye geçiyor almancas ise (Der) Lehm veya (Der) Ton ikiside kil anlamına geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srcn09 -- 4 Ekim 2009; 17:12:38 >
  • Arkadaşlar, iyi akşamlar, aracaım 1.4 tsi dsg , bana biraz çok yakıyormuş gibi geldi, şehir dışında 34 tl benzinle 135 km yol gittim. Sizce normal mi?

Orijinalden alıntı: nehalem28

atlas46
    senınkı acayıp cok yakıyor

Haklısın, Taner bey 30 tl benzinle 300 km şehir içi gittiğini yazmıstı sanırım

Bana da çok yakıyor gibi geldi ama yine 1.4 DSg nin tam olarak değerlerine bilemiyorum ama 34 L nerdeyse yarım depo gibi yarım depo ile 135 km çok hemde çok az bizim kaplan 400Km rahat gidiyor özellikle bakımdan sonra çok hemde çok az yakmaya başladı trafik deki değerleri 6-7 L civarında aynı yolda aynı trafikte 8 L yakıyordu son bakımdan itibaren 6-7 L ye düştü ancak çok yoğun trafikte 8 L ye çıktı eskiden 9-10 L yi buluyordu(21.000Km de )

Geçenlerde 815 Km de uyarı geldi benzin alın diye ve rahat 50 km daha giderdi
  • Arkadaşlar 6 Ekim Salı Günü 18.15 de aracını seven,bakan ve bu işlere meraklı olanları bekliyoruz....Boya Koruma,polisaj,Kil,Wax,Wash,vs...Uygulamlı bir buluşma olucak Aramızdan katılanlar belki olur

Bahane ile Passatçılarda ufak çaplı buluşma yapmış oluruz

Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi İkinci Kısım 35. Sok. No:1439 (Boyacı Hüseyin Ustanın) yerine bekliyorum

Buluşmasyı asıl kuran AUTOGLYM TÜRKİYE Distribütörü İthalat ve Teknik Müdürü OĞUZHAN BEY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srcn09 -- 4 Ekim 2009; 22:33:02 >

Orijinalden alıntı: srcn09

atlas46:

Bana da çok yakıyor gibi geldi ama yine 1.4 DSg nin tam olarak değerlerine bilemiyorum ama 34 L nerdeyse yarım depo gibi yarım depo ile 135 km çok hemde çok az bizim kaplan 400Km rahat gidiyor özellikle bakımdan sonra çok hemde çok az yakmaya başladı trafik deki değerleri 6-7 L civarında aynı yolda aynı trafikte 8 L yakıyordu son bakımdan itibaren 6-7 L ye düştü ancak çok yoğun trafikte 8 L ye çıktı eskiden 9-10 L yi buluyordu(21.000Km de )

Geçenlerde 815 Km de uyarı geldi benzin alın diye ve rahat 50 km daha giderdi

Araç daha 11000km, bakım 15000km olacaktı, ama daha erken gitmem gerekecek sanırım

Hoşgeldin arkadaşım. Resimlerle enfes bir seyahati yaşattın bize. Süper oldu. Biz tabi zamanında Kapıkule-Sofya-Belgrad-Graz-Würzburg-Nürnberg yolundan gittiğimiz için başka bir şey görmedik. Sen hem Yunan'ı hem İtalya'nı hem Akdeniz'i vb. hepsini yakından görmüşsün. Ama eminim bu yolculuklar gurbetçiler için de kültürel bir faalyet olmuştur. Kil = Ton ve eminim kireç lekelerini en iyi şekilde çıkartırlar, yoksa paslanmaz çelik tencere parlatıcısı da iş görür. Hayırlı bir işbaşı yapmanı dilerim.

Taner Göde

30 tl benzinle değil 30 litre benzinle olacak, 30 TL benzin 9 litre demek ve 9 litreyle 300 km şehiriçi biraz zor. Taşınmadan önce 100 TL ile 300 km'yi şehiriçinde yapıyordum, ama bunu "rahat" kullanım tarzıyla elde ediyordum. Zorlayarak, aracı boşta göndererek belki bir 20-30 km daha çıkardı ama dur-kalk trafiği otomobil üreticilerinin araçların daha az yakmasına yönelik icatlarını öldürüyor.

15 Ekim'de 100 TL benzin aldım, taşınmamdan 4 gün sonra ve bayramdan hemen önce, 350 km yaptım ve çok rahat elde edebildim, sanırım sabahları iniş aşağı gitmenin de faydası var bunda. Her gün net 15 km yol yapıyorum ve bunda da dur kalk çok, özellikle bir köprülü saçma kavşak var ki aşılması 10 dk. sürüyor ve araçlar ayna ayna, tampon tampon gidiyor. Neredeee şehiriçinde 100 km/h'ya ulaşıp 6. vitese ve Cruise Control'a alabildiğim zamanlar... Geçmişte kaldı, mazi oldu. Şimdi varsa yoksa "Suburban" bir trafik şekli. Yarın sabah yine başlıyorum, 7:20'den geç çıktığım her dakika benim aleyhime, tıkanıyor çünkü.

1.4 TSI motorlu bir Passat şehiriçinde en iyi ihtimalle 7-8 litre yakar, dur-kalk trafiği ve yakın mesafe bunu ortalama 9 litreye çıkarır. Tabi şehirdışı farklı. Uzun yol ile mukayese edilemez. Bakınız 2008 ve 2009 yaz tatillerimde Adana-Konya-Antalya seyahatlerim. Bir depo ile 1200 km gitmek mümkün. Ama nasıl? 100 km/h hız, 6. vites ve Cruise Control açık, ayrıca hıza ve yokuşa göre gerektiğinde düşük/yüksek vites ve inişlerde daima motor freni (ustalar boşta da gidebilir).

Aracım 12400 km'yi de aştı. Yani dizel bir araç (şu anda 2.0 TDI) veya 1.6 MPI 102 HP ve LPG montajı benim profilime sahip bir sürücüye ne kısa vadede, ne de uzun vadede doğrudan, hissedilebilir bir avantaj sağlayabilir çünkü dizele verilecek ÖTV, MTV ve motor farkını haklı çıkarmam imkansız, 1.6 MPI 102 HP motorlu bir Trendline alıp LPG takmak da alternatifler arasında olabilirdi fakat o zaman aklıma gelmedi ve LPG'nin garantiyi geçersiz kılmasından belki korkmuş olabilirdim.

Yanımda hesap makinem yok ama arabamı 3.000 TL indirimle aldım (2.000 TK takas indirimi ve 1.000 TL de kafadan indirim) ve benzin fiyatını 3,00 TL olarak sabit kabul edersek bu 1.000 litre benzine eşdeğer ve 1.000 litre benzinle de ben şehiriçi ve şehirdışı ortalamasını 7 litre kabul etsek yaklaşık 15.000 km demek bu ve şimdiye kadar hep indirimi yakıta yansıtmışım, cepten belki daha gerçek anlamda harcamaya başlamamışım (hesap tabi art ve eksi toleranslı).

Hoş, 20 aylık 1.4 TSI 122 HP motor ve 6 ileri vitesli Comfortline Passat'ım daha hiç onarıma gitmedi, çok şükür. Yani aracın bozulan veya değişmesi gereken hiçbir durum ile karşılaşmadım. Benim hatamdan ötürü (debriyaja tam basmadım, eşek gibi) 2-3 defa şanzımanı üzdüm, sonra kendime fena kızdım, beceriksiz şoför diye. Yeni güzergâhta yollar hafif kötü/dalgalı/çukurlu ve çukurları hemen tespit ettim ama uzun ve enlemesine rogarlar var ve etrafındaki asfalt dalgalı hale gelmiş, ondan dolayı Passat'ım biraz hopladı, ondan dolayı da biraz üzgünüm. Motor mükemmel, çekişi beni hiç üzmedi, fırlatma rampasında gibiyim ışıklarda beklerken, turbosu pfffiiivvv ötüyor. Aracın heybeti işte insanı ilk bakışta sarışın bir hatunu görmüş gibi etkileyen. Her ne kadar alışmış olsam ve arabam beni 2 defa KURTARMIŞ olsa da (teşekkürler ABS, teşekkürler GÜMÜŞ GÖLGE) her defasında sanki yeni satın almış gibi aynı duygularla biniyorum.

Beni hiç üzmedi, ben de onu hiç üzmeyeceğim (şu sıralar MP3'te Zeki Müren dinliyoruz da beraber...).

Selamlar,

Taner Göde

Not: Gümüş Gölge'yi yıkatamadım, fena halde canım sıkılıyor bu sebepten ötürü. Cumartesi günüm de diyebilirim ki eşya taşımaktan zehir oldu, araba güneşte yattı hep. Otopark bitmek üzere ama off işte off, Allah'ım inşallah bu sıkıntılı zamanlar da geçer. Yaz Mevsimini Kapatma Kutlaması yapmam lazım, şöyle ezme salata, sonra sıcak pide, yanında da ufak mezeler. Ya bu dünyaya hep katır gibi çalışmaya mı geldik? Biraz da zincirlerimi koparmak ve şöyle bir göl kenarında keyif yapmak istiyorum...

quote:

Orijinalden alıntı: atlas46
    Arkadaşlar, iyi akşamlar, aracaım 1.4 tsi dsg , bana biraz çok yakıyormuş gibi geldi, şehir dışında 34 tl benzinle 135 km yol gittim. Sizce normal mi?

quote:

quote:

• ötv indirimi öncesi 41.900 olan 1.6 trendline modeli bugün 40.800 olarak görünüyor. Aylardır ötv indirimi bitince fiyatı %7 10 artacak diyorlardı oysa yüzde 1.8 düşmüş.Bu nasıl oluyor.Yoksa kazıklandık mı???

"Bir şey biliyorsam; o da hiçbir şey bilmediğimdir" Sokrat
  • quote:

Orijinalden alıntı: VW_Passat
    Kil´in almancasinin ne oldugunu bulamadigim icin Taner Abim insallah Almanca Tercümesini yaparsa sevinirim. Peki Kromlara Pasta yapsam bir sey olurmu birde böyle sorayim soruyu ????

Ayrica Taner Bruder, ist Kil vielleicht Knete ???

Saygilar Yasin

Sevgili Yasin,
    Öncelikle sağ salim vardığınıza sevindim.

Kil uygulaması ile ilgili birkaç link vereyim.

EBAY'DE KİL SATAN BİR LİNK (TIKLAYIN)

YOUTUBE'DA KİL UYGULAMALARI (TIKLAYIN)

Ben de çok merak ediyorum bu kil işini.

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Merhaba atlas46,

30 tl benzinle değil 30 litre benzinle olacak, 30 TL benzin 9 litre demek ve 9 litreyle 300 km şehiriçi biraz zor. Taşınmadan önce 100 TL ile 300 km'yi şehiriçinde yapıyordum, ama bunu "rahat" kullanım tarzıyla elde ediyordum. Zorlayarak, aracı boşta göndererek belki bir 20-30 km daha çıkardı ama dur-kalk trafiği otomobil üreticilerinin araçların daha az yakmasına yönelik icatlarını öldürüyor.

15 Ekim'de 100 TL benzin aldım, taşınmamdan 4 gün sonra ve bayramdan hemen önce, 350 km yaptım ve çok rahat elde edebildim, sanırım sabahları iniş aşağı gitmenin de faydası var bunda. Her gün net 15 km yol yapıyorum ve bunda da dur kalk çok, özellikle bir köprülü saçma kavşak var ki aşılması 10 dk. sürüyor ve araçlar ayna ayna, tampon tampon gidiyor. Neredeee şehiriçinde 100 km/h'ya ulaşıp 6. vitese ve Cruise Control'a alabildiğim zamanlar... Geçmişte kaldı, mazi oldu. Şimdi varsa yoksa "Suburban" bir trafik şekli. Yarın sabah yine başlıyorum, 7:20'den geç çıktığım her dakika benim aleyhime, tıkanıyor çünkü.

1.4 TSI motorlu bir Passat şehiriçinde en iyi ihtimalle 7-8 litre yakar, dur-kalk trafiği ve yakın mesafe bunu ortalama 9 litreye çıkarır. Tabi şehirdışı farklı. Uzun yol ile mukayese edilemez. Bakınız 2008 ve 2009 yaz tatillerimde Adana-Konya-Antalya seyahatlerim. Bir depo ile 1200 km gitmek mümkün. Ama nasıl? 100 km/h hız, 6. vites ve Cruise Control açık, ayrıca hıza ve yokuşa göre gerektiğinde düşük/yüksek vites ve inişlerde daima motor freni (ustalar boşta da gidebilir).

Aracım 12400 km'yi de aştı. Yani dizel bir araç (şu anda 2.0 TDI) veya 1.6 MPI 102 HP ve LPG montajı benim profilime sahip bir sürücüye ne kısa vadede, ne de uzun vadede doğrudan, hissedilebilir bir avantaj sağlayabilir çünkü dizele verilecek ÖTV, MTV ve motor farkını haklı çıkarmam imkansız, 1.6 MPI 102 HP motorlu bir Trendline alıp LPG takmak da alternatifler arasında olabilirdi fakat o zaman aklıma gelmedi ve LPG'nin garantiyi geçersiz kılmasından belki korkmuş olabilirdim.

Yanımda hesap makinem yok ama arabamı 3.000 TL indirimle aldım (2.000 TK takas indirimi ve 1.000 TL de kafadan indirim) ve benzin fiyatını 3,00 TL olarak sabit kabul edersek bu 1.000 litre benzine eşdeğer ve 1.000 litre benzinle de ben şehiriçi ve şehirdışı ortalamasını 7 litre kabul etsek yaklaşık 15.000 km demek bu ve şimdiye kadar hep indirimi yakıta yansıtmışım, cepten belki daha gerçek anlamda harcamaya başlamamışım (hesap tabi art ve eksi toleranslı).

Hoş, 20 aylık 1.4 TSI 122 HP motor ve 6 ileri vitesli Comfortline Passat'ım daha hiç onarıma gitmedi, çok şükür. Yani aracın bozulan veya değişmesi gereken hiçbir durum ile karşılaşmadım. Benim hatamdan ötürü (debriyaja tam basmadım, eşek gibi) 2-3 defa şanzımanı üzdüm, sonra kendime fena kızdım, beceriksiz şoför diye. Yeni güzergâhta yollar hafif kötü/dalgalı/çukurlu ve çukurları hemen tespit ettim ama uzun ve enlemesine rogarlar var ve etrafındaki asfalt dalgalı hale gelmiş, ondan dolayı Passat'ım biraz hopladı, ondan dolayı da biraz üzgünüm. Motor mükemmel, çekişi beni hiç üzmedi, fırlatma rampasında gibiyim ışıklarda beklerken, turbosu pfffiiivvv ötüyor. Aracın heybeti işte insanı ilk bakışta sarışın bir hatunu görmüş gibi etkileyen. Her ne kadar alışmış olsam ve arabam beni 2 defa KURTARMIŞ olsa da (teşekkürler ABS, teşekkürler GÜMÜŞ GÖLGE) her defasında sanki yeni satın almış gibi aynı duygularla biniyorum.

Beni hiç üzmedi, ben de onu hiç üzmeyeceğim (şu sıralar MP3'te Zeki Müren dinliyoruz da beraber...).

Selamlar,

Taner Göde

Not: Gümüş Gölge'yi yıkatamadım, fena halde canım sıkılıyor bu sebepten ötürü. Cumartesi günüm de diyebilirim ki eşya taşımaktan zehir oldu, araba güneşte yattı hep. Otopark bitmek üzere ama off işte off, Allah'ım inşallah bu sıkıntılı zamanlar da geçer. Yaz Mevsimini Kapatma Kutlaması yapmam lazım, şöyle ezme salata, sonra sıcak pide, yanında da ufak mezeler. Ya bu dünyaya hep katır gibi çalışmaya mı geldik? Biraz da zincirlerimi koparmak ve şöyle bir göl kenarında keyif yapmak istiyorum...

quote:

Arkadaşlar, iyi akşamlar, aracaım 1.4 tsi dsg , bana biraz çok yakıyormuş gibi geldi, şehir dışında 34 tl benzinle 135 km yol gittim. Sizce normal mi?

quote:

quote:

Taner bey , değerli görüşleriniz için teşekkür ederim, bu durumda benim araş normal yakıyor diyebilirmiyiz
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.