Şimdi Ara

VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü (1999. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
43.731
Cevap
133
Favori
4.521.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19971998199920002001
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: meke

Falken aldım

Not: Lukunku, kendi kendine su kaynattın, çay demledin.

Hey Allaaam, akşam akşam ne güldüm, ne güldüm.

Yani şunun kadar olmasa da yanımdaki düz duvara tırmanmışımdır.

-----

Yahu bi bak gene sen, biraz fantazi yap, CC lastiklerle köprü trafiğine girdiğini düşün, düşünürken bi bakmışın DH'yi satın almışın.
  • quote:

Falken aldım

Hayırlı olsun meke güle güle kullan.
  • Passatlarına kış lastiği almaya düşünenler için ufak bir not: Aracın orijinal lastikleri 215/55/16 ve lastikçilere sorduğunuzda genelde aynı ebatta almanız gerektiğini söylüyorlar. Ancak aracın kitapçığında yetkili servisinize sorun diye bir ibare var ve zincir takılmasından bahsettiği bölümde 205/55/16'dan bahsediyor. Bunun üzerine Doğuş otoyu arayıp servisle görüştüm ve 205/55/16 almam gerektiğini ve kendilerinin de bunu taktığını söyledi. 215 boyutlu lastik neredeyse %50 daha pahalı ancak servis tarafından önerilen 205, aklınızda bulunsun!
  • quote:

Orijinalden alıntı: sivil

quote:

Falken aldım

Ben ortalık sakinleşsin diye öyle yazdım, ama eğer tavsiye ediyorsanız gerçekten alabilirim. Bu arada 4 mevsim alacağım, Kış lastiği almıyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sivil

quote:

Falken aldım

Ben ortalık sakinleşsin diye öyle yazdım, ama eğer tavsiye ediyorsanız gerçekten alabilirim. Bu arada 4 mevsim alacağım, Kış lastiği almıyorum.

Nokian almadan önce Falken alıyordum son anda nokianda karar kıldım.Falken kullanmadığım için olumlu yada olumsuz görüş belirtemeyeceğim.Yalnız kullananlardan duyduğum kadarıyla kesinlikle parasının üzerinde bir lastik olduğudur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 76 ~aziz~ 76

2007 1.6 FSİ Dsg Comfortline satılıktır aynı zamandada biniyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-comfortline-passat-essiz-temizlikte-dsg-sifirdan-farksiz-63419325/detay/

Merhaba,
    Ufak bir düzeltme, 1,6 FSI araçlarda DSG yoktur. Multitronic vardır.

sn meke,
    küçük bir düzeltme...1.6 fsi araçarda 6 ileri tiptronik şanzıman var diye biliyorum.. Multitronik Audilerde olan CVT şanzıman..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lukunku
    Jazz için yanlış hatırlamıyorsam, Falken'in fiyatıyla diğer baktıklarının arasında fark yoktu. Sadece "nasıldır" diye merak ettiğin için aldığını zannediyorum ve benim aklımda öyle kalmış. Yanlışsam affola.

Passat'ın lastiklerine de okkalı zam gelmiş, benim aldığımda 160 TL idi. Şimdi epey yükselmiş. Hem fotoğrafları hem de fiyatını şu linkte paylaşmıştım:
    http://forum.donanimhaber.com/m_24631582/mpage_651//tm.htm. Yaza doğru tekrar düşer mi bilmem.

Falken'in 215'lik genişliğinde iki lastiği var, birisi H hız kodunda, diğeri ise V. Ben V olanından aldım.
    H lastik:http://www.lastikcim.com.tr/Falken-Ziex-ZE912-21555R16-97H-RF,PR-6699.html
    V lastik:http://www.lastikcim.com.tr/Falken-Ziex-ZE912-21555R16-97V-XL,PR-4135.html Benim aldığım da bu. Gerçi desenleri aynı ama sadece hız kodları farklı.

205'lik düşünüyordum, arasında lastik başına 15 lira fark vardı, gerçi 205'lik aldığımda en başta yakıt sarfiyatında düşme olacaktı, daha az ses olacaktı ama lastikçi beni 215'lik konusunda ikna etti, ben de 215'likten aldım.

Sizin değişim için biraz daha vakit var gibi sanki değil mi; kaç km'desiniz şu anda?

Değişim zamanına kadar Syron markasını da bir yere not edin, ilerde bu markayı da çok duyacağız gibi. Bu marka da yeni yeni yükseliyor; Almanya'da üretiliyor ve sahipleri de Türk. İnternet sitelerinde epey de anlatıyorlar üretim teknolojilerini. Hepsiburada.com'da en ucuz (190 TL) o görünüyor şu anda:http://www.hepsiburada.com/Liste/syron-21555-r16-97w-xl-race-1/productDetails.aspx?productId=otysf778721&categoryId=259720
    Özelliği; Passat'larda standart gelen Bridgestone'larla aynı, hız kodu da onunla aynı; 97 W

Ben Falken aldığım için pişman değilim ama bugün alacak olsam bir de Syron'u seçenekler arasına eklerdim. Nokian'ın gönlümde hala farklı bir yeri var ama, hem pahalı, hem istisnasız herkes de memnun değil, memnun olmayanlar da var arada; doktorum kayzerim gibi.

Falken'in fotoğraflarını da isteriz.

Evet, doğru Goodyear Efficientgrip lastiklerini internette aynı fiyata bulmuştum ama getir-götür-taktırt falan işleriyle hiç uğraşasım gelmedi açıkçası.. Adama gittim siparişi verdim, 5 gün sonra gittim takıldı lastikler..
    Passat için sorduğum lastikler de V hız indeksine sahip olanlardan. 210 TL adamın bana söylediği ilk fiyat, daha pazarlık edilebilir gibi geliyor.. Bir de bayiler arasında fiyat farkı da olabiliyor.. Ama 210 TL bile olsa 215 serisi bir lastik için fiyat bence çok iyi..Benim variant şu an daha lastik değişimi için çok genç (12500 km) ama ileride Jazza aldığım lastiklerden memnun kalırsam passat için de düşüneceğim. Syronu not ettik bir kenara, yurtdışı lastik testlerinde ismini arayacağım.
    Foto demişsin..2 tane var elimde biri eski diğeri de yenilere ait. Eskisindeki çatlaklar bariz olarak görülüyor..

• devam..

• quote:

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

devam..

Benimkiyle aynı desenliden almışsınız, Ziex Ze912.

Altınızda paralansın, güle güle iyi günlerde kullanın.

Hocam, müsait olduğunuzda lastikleri biraz daha yakından inceleyebilir misiniz; Nokian'larda şöyle bir özellik var, lastik üzerindeki rakamlar bir süre sonra tek tek siliniyor, onlar silindikçe lastik aşındıkça geriye kalan ömrünü gösteriyor. Falken'de öyle bir rakam dizilimi yok, ama onun yerine sanki farklı delikler vardı, onların ne manaya geldiğini çözemedim. Belki siz akademik (!) olarak inceler, farklı (!) bir yorum getirebilirsiniz. Hakikaten acaba, Falken'lerde de Nokian'a benzer, lastiğin kalan ömrünü gösteren bir işaret dizilimi var mı acep?

Nokian'ın ilgili bilgi alanı için:http://www.lastiknokian.com/kisabilgi.aspx?KBID=97
  • quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 76 ~aziz~ 76

2007 1.6 FSİ Dsg Comfortline satılıktır aynı zamandada biniyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-comfortline-passat-essiz-temizlikte-dsg-sifirdan-farksiz-63419325/detay/

Merhaba,
    Ufak bir düzeltme, 1,6 FSI araçlarda DSG yoktur. Multitronic vardır.

sn meke,
    küçük bir düzeltme...1.6 fsi araçarda 6 ileri tiptronik şanzıman var diye biliyorum.. Multitronik Audilerde olan CVT şanzıman..

Aa evet
  • Sayın sivil, aracı bende çok sert kullanmıyorum ama bariz virajlarda kaçırma var hatta bazen esp ışığı yanıyor, araba savruluyor resmen :D
  • quote:

quote:

sn meke,

Aa evet

Yüce insan,

CVT ve Audi ile ilişkin nedir? Avatar'ın altında da ihtiyar gözlerimin görebildiği kadarıyla TT benzeri bir cisim var?

Passat, Audi, CVT bağlantılarını eşleştiremedim de, bağışla...
  • Bu modunu komik buluyorum ama forumda yanlış anlaşılacak diye korkuyorum. Benim değil de senin karizmanı zedeleyebilir, benden söylemesi.

İtiraf ediyorum, ben aslında A6 alacağıdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lukunku

quote:

Benimkiyle aynı desenliden almışsınız, Ziex Ze912.

Altınızda paralansın, güle güle iyi günlerde kullanın.

Hocam, müsait olduğunuzda lastikleri biraz daha yakından inceleyebilir misiniz; Nokian'larda şöyle bir özellik var, lastik üzerindeki rakamlar bir süre sonra tek tek siliniyor, onlar silindikçe lastik aşındıkça geriye kalan ömrünü gösteriyor. Falken'de öyle bir rakam dizilimi yok, ama onun yerine sanki farklı delikler vardı, onların ne manaya geldiğini çözemedim. Belki siz akademik (!) olarak inceler, farklı (!) bir yorum getirebilirsiniz. Hakikaten acaba, Falken'lerde de Nokian'a benzer, lastiğin kalan ömrünü gösteren bir işaret dizilimi var mı acep?

Nokian'ın ilgili bilgi alanı için:http://www.lastiknokian.com/kisabilgi.aspx?KBID=97

Teşekkürler..
    Dediğiniz delikler aşağıdaki resimde halka içerisinde olan ise satıcıya sordum.. üstten yuvarlak olarak başlıyor derinleştikçe kare oluyor.. Bana dediği "lastik aşınınca yuvarlaklık kayboluyor, kare olunca sınıra geliyor, kare de bitince ömrünü tamamlıyor" yönündeydi. Yarın unutmazsam, gündüz gözü ile detaylı incelerim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Gato Negro -- 3 Kasım 2011; 23:14:26 >
  • quote:

Bu modunu komik buluyorum ama forumda yanlış anlaşılacak diye korkuyorum. Benim değil de senin karizmanı zedeleyebilir, benden söylemesi.

Ya yok, ne karizması, öyle bir derdimiz yok çok şükür, iş gırgır muhabbet olsun diye böyle devam ediyorum. Yoksa yönetici olduğundan beri ağır abi rolünü oynamanı ti'ye alıyor değilim hani.

Bir de kala kala "sen, ben, bizim oğlan" kaldığımız için, fazla da seviyeyi yere indirmeden "Passat topiği bitti" denmesin diye DH-Passat karizmasını ayakta tutma derdindeyim.

Arada gene kulağı çektin yani.
  • quote:

Teşekkürler..
    Dediğiniz delikler aşağıdaki resimde halka içerisinde olan ise satıcıya sordum.. üstten yuvarlak olarak başlıyor derinleştikçe kare oluyor.. Bana dediği "lastik aşınınca yuvarlaklık kayboluyor, kare olunca sınıra geliyor, kare de bitince ömrünü tamamlıyor" yönündeydi. Yarın unutmazsam, gündüz gözü ile detaylı incelerim..

Doğrudur üstadım. Ben de sadece tahmin ediyordum, "olsa olsa herhalde burasıdır" diye. Demek doğru tahmin etmişim ben de.

Fakat Nokian'ınkiler gibi rakamsal olmadığından sanki biraz daha yuvarlak hesap gibi.
  • quote:

Bu modunu komik buluyorum ama forumda yanlış anlaşılacak diye korkuyorum. Benim değil de senin karizmanı zedeleyebilir, benden söylemesi.

Mete abim,

bu güzel Haber iste, yazin ki bulusmada Audi A6 sayisi cogalsin. Allahin izniyle bende seneye Audi A6 Avant i siparis edecegim bunun icin yazin bile izine gelmeyecegim :). Beraber siparis edelim alacaksan

• Bugünwww.gib.gov.tr sitesinden yeni aracın kaydını inceledim. Vergi Mükellefiyetim tesis edilmiş. 20 Kasım 2011 tarihine kadar 348.50 TL ödnecek VW Adana Yetkili Bayi AYKAN tarafından, MTV 2011/2 olarak.

Aracın trafikteki tescil tarihi ilewww.gib.gov.tr vewww.turkiye.gov.tr sitesindeki tescil tarihi arasında 1 gün oynuyor. Diğer araçlarımda da öyle, tesadüf mü yoksa olağan bir durum mu, çözemedim.

Yeni plakamı Şoförler Odası Plaka Basımhanesinde basarken rakamlardan bir tanesini tenekeye önce yanlış basmışlar, sonra çekiçleyerek düzeltmeye çalışmış ve tekrar basmışlar ama bu pek hoş olmamış. Aslında pütürlü tenekeyi görmek için iyice bakmak lazım ama sorun da bu, ben onu görebiliyorum. Önceki gün gümrükleme şirketlerine uğrarken bisikletimle (hava güzeldi), Şoförler Odasına da geçtim, önceki aracıma mevcut plakaları yeniletirken yapmam gereken prosedürlerin aynısını tekrarlamamı söylediler (halbuki orada bir tanıdık ağabeyimiz de vardı ama nafile).

Artık bunu gerçekten de zamanımın olduğu ve havanın da güzel olduğu bir gün yapmam gerek. Dilekçeye "yanlış basıldığından da daha sonra düzeltildiğinden" ifadesini eklemem gerekiyormuş. Bazen böyle küçük şeylere gereksiz yere önem verdiğimi ve gerçekten de gereksiz yere üzerine düştüğümü düşünüyorum ama bundan kaçamıyorum da. Plakasına zerre değer vermeyenlerin plakası doğru ve düzgün de benim plakam, belki de bir tek o gün benim plakam, önce hatalı basılıyor (635 yerine 695 basmışlar) sonra çekiçlenip tekrar basılıyor. Işık vurunca da plakaya sanki çarpılmış gibi bir görüntü ortaya çıkıyor.

Şehiriçinde 1/3 depo ile 450 km katettim şimdiye kadar 2 hafta içerisinde. Dizel tecrübesizliğim de büyük ölçüde giderildi. Auto Start & Stop'u da ne zaman devreye almam ve ne zaman devreden çıkarmam gerektiğini de öğrendim. Sabah ve akşam çalıştırdıktan sonra en az 1 dk. bekliyorum.

Yol Bilgisayarında Yağ Sıcaklığını da görebiliyorum. Bir ara 104 dereceye çıktı... "Oooh" dedim içimden, "Şimdi motorun içi fokur dokur kaynıyordur..."

Dün Adana METRO GROSMARKET'e gittim, büro için sarf malzemesi almaya. Tabi ev için de biraz ıvır zıvır aldım. Bir tane yüksek çöp kovası aldım ve aslında VARIANT'ı denemek için aldığımı söylesem doğru olur, bagaj kapağını açtım ve yatay perdeyi yarım geriye çektim. Sorunsuz bir şekilde dik olarak sığdı.

Tüm "Acaba...?" ve önyargı ile şüpheyle birleşen temkinli yaklaşımlarıma rağmen aracı şehiriçinde oldukça rahat ve pratik kullanabiliyorum. Yeraltı otopakına aracı park ederken kolonlara dikkat etmek gerekiyor ve sedan araçta buna bir süre sonra alıştıktan sonra Variant'ta arka camların da mevcut olması ile aracın arka ucunun tam olarak nerede olduğunu çok daha kolay görebiliyorum.

Dün ve bu sabah Adana'nın gökyüzünde çok güzel bir bulut örtüsü mevcuttu. Sanki harman hallaçtan çıkan pamuk memleketimin gökyüzüne serpiştirilmişti. Cam tavandan bakınca bir farklı göründü gözüme.

Direksiyon 1 derece sola eğik duruyor. Sanırım elektronik bir müdahale ile düzeltebilirler. Ondan başka servise sormam gereken 1-2 şey daha var. Önceki aracımda rüzgar sesi hiç yoktu ama bunda 180 km/h ile giderken sürücü tarafındaki kapıdan hafif bir rüzgar sesi duyabiliyorum. Bir de sürücü kapısındaki bagaj açma tuşu gerçekten ne işe yarıyor, onu merak ettim. Sanırım hiçbir işe yaramıyor.

Şimdilik gelişmeler böyle. İlerleyen vakit daha fazla bilgi ve görüntü ve video da paylaşacağım. Lütfen müsterih olun arkadaşlar.

Selam ve sevgiler,

Taner Göde
  • 
Sayfa: önceki 19971998199920002001
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.