Şimdi Ara

VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü (197. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (4 Mobil) - 1 Masaüstü4 Mobil
5 sn
43.731
Cevap
133
Favori
4.524.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 195196197198199
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: santiego-39

Arkadaşlar yaklaşık 2 saat önce İSTANBUL VW AVEK yetkili satıcısından telefon geldiPassat indirime girmiş.Yaklaşık 1000 ytl civarında.Ama daha sonra bana yeniyıl başlarında,araçların hepsinde 2000 ytl civarında yeniyıl indirimi olacak dediler.

Bu sayede şuan 55000 ytl civarında olan passat (sunroofsuz)bana sunrof ,karter muhafazası ve cam filmiyle 55.500 ytl civarına gelecek.

Artık tam olarak kararımı verdim.Yalnız hala bir opelciyim unutmayalım

Bana hiç böyle olmamıştı arkadaşlar.Ne bileyim bu arabayı satmak gelmiyor içimden.Çok seviyorum arabamı ama nabayım 42000 ytl vermiştim zamanında şimdi 25000 ytl bile vermiyolar.Nabayım biraz daha bekleyip 10000 ytlye mi satayaım

Nabalım kısmette bu varmış.

BİRDE ARKADAŞLAR KAFAMDA İKİ RENK VAR
    BİRİNCİSİ FÜME,İKİNCİSİ İSE AYNI TONUN MAVİMSİ OLANI.KOYU MAVİ GİBİ AMA CIRTLAK DEĞİL.TAM BİLMİYORUM ADINI AMA BİLEN VARSA SÖYLERSENİZ SEVİNİRM..

hayirli olsun, bakalim simdi senin icin zamanlar nasil gececek . renkin ismi shadow blue olabilirmi ????

Saygilar Yasin
  • Hayır değil.
    Ama opak bir renk galiba benim bahsettiğim.İnternet sitesindede yok.Neyse hafta sonu galeriye gidince iyicr bi araştırırım.

SAYGILAR..
  • Kararınız için tebrik ediyorum. Bir Volkswagen ve Passat sever olarak doğru bir karar verdiğinizi düşünüyorum....

Fakat Taner beyin yukarıdaki yorumuna gelecek olursak , satır aralarına serpiştirilmiş doğru kısımları görülmez hale getirecek kadar abartılı olan övgülerin bir arabanın sahibi tarafından yapılmasını doğru bulmadığımı söylemek istiyorum.

quote:

Yollarda, caddelerde, gittiğiniz yerde ve evinizin önünde insanlar beğeni ve onay hareketi ile VOLKSWAGEN PASSAT aracınızla bütünleşmenizi, sol şeridi size vererek aracın hakkını vermenizi sağlayacaklardır.

Bilhassa 5. vitesten 6. vitese atarken motorun evlenmek için esneyen delikanlılar gibi rahatlamasını,

Dikiz aynasında sizin selektör yaptığınızı görenler çil yavrusu gibi ortadan kaybolacak, size da sağ ayağınızla beygirleri beslemek ve sağda tıs tıs gidenlere Kemal Sunal'ın "Sahte Kabadayı" filimde adam vurmak için bahana olarak değil de şöyle hafifçe teşekkür etme edasıyla yan bakmak kalacak.

1.4 TSI motora sahip bir passatın yollarda bahsettiğiniz kadar ayrıcalığa sahip olacağını sanmıyorum , ki artık BMW ve Mercedeslerin eskiden sahip olduğu ayrıcalıklar bile kayboldu.

Ayrıca geçtiğiniz insanları sağda tıstıs gidenler olarak görüyorsanız ve geçtikten sonra da tuhaf bir biçimde başınızı sallyorsanız , bilin ki yaptığınız toplumda pek hoş karşılanan veya karşılanması gereken bir durum değildir. Bu arada kendime adıma birşey ekleyecek olursam ; insanlardaki dikkat çekme ve bakışları üstünde toplama arzusunu halen aklım almıyor , ne kadar bakış o kadar negatif enerji...

Kazasız , Belasız , Hayırlı sürüşler diliyorum.
  • Sevgili nanometer arkadaşım.

Tavsiyelerin konusunda haklısın.Biraz abartılı oldu taner beyin yorumları ama Sonuçta PASSAT!

Passat değin zaman akarsular durur.Taner beyde bunları yoruma dökmek istemiş.Olsun insanlık hali hepimize oluyor bazen.Mesela ben bi yorumumda vectra kadar şık bir d sınıfı araç yok demiştimde ortalık yıkılmıştı

Birde şu yanlarından geçince tıstıs meselesi var tabi.O mesele biraz karışık.Çünkü ben iyi bilirim arkamdan bir passat selektör yapıp beni sağa aktardıkdan sonra yanımdan geçince acayip koyuyodu bana.Bi gün gene memlekete giderken sinir yaptımda 230 u gördüm vectrayla.Ama gelde bana sordireksiyon oldu taş gibi.

E tabi 105 hp bir araçla 122 hp bir aracı yemek biraz insanın havalanmasna neden oluyor
    Gerçi motorla değil şöförle alakalı sanırım.

Neyse gerginliğe gerek yok tekrar teşekkürler...
  • santiego-39 ,,

Arkadaşım senn duygularını çok iyi anlıorum bende 9 yıl yıl boyunca 99 model toyata avensis 2.0 wardı aracı çok seviodum hiç satmak aklımda gelmezdi ama artık sorunları artmaya başladı bu yaz full araç araştırdım ve passatla aynı düzeydeki tüm araçlara bakmışımdır ((BMW MERCEDES hariç )) passat çok ayrı bi araç yani bunu içine oturunca anlıycaksın heleki vectrayla passat arasında fark war yani onu hissetcektin belki 2.0 motor araç baksaydın o farkı daha çok daha çok hissederdin bendeki toyata da 2.0 dı şu andaki passatta 2.0 we aralarında dağlarca fark war aracın arkasında 1.4 yazmış 2.0 yazmış onlar formalite bana sorarsanız...1.4 diince insanın aklına gerçekten düşük bi motor gelir 1.5 tonluk aracı nsl kaldırır filen ama işte herşey ortada 1.4 ün nasıl bi motor olduğunu performansı gayet güzel yani ...

Taner abi sen 1.4 TSI kullanıcısısın performans konusunda daha verimli bilgiler vericeğine inanıorum...
  • Sayın 09nanometer,

Teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Taner Göde
  • Evet Taner bey performasn hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.
    Örneğin en son ne kadar yaptınız,kalkış nasıl vs vs..

SAYGILAR..
  • quote:

Orjinalden alıntı: 09nanometer

Kararınız için tebrik ediyorum. Bir Volkswagen ve Passat sever olarak doğru bir karar verdiğinizi düşünüyorum....

Fakat Taner beyin yukarıdaki yorumuna gelecek olursak , satır aralarına serpiştirilmiş doğru kısımları görülmez hale getirecek kadar abartılı olan övgülerin bir arabanın sahibi tarafından yapılmasını doğru bulmadığımı söylemek istiyorum.

quote:

Yollarda, caddelerde, gittiğiniz yerde ve evinizin önünde insanlar beğeni ve onay hareketi ile VOLKSWAGEN PASSAT aracınızla bütünleşmenizi, sol şeridi size vererek aracın hakkını vermenizi sağlayacaklardır.

Bilhassa 5. vitesten 6. vitese atarken motorun evlenmek için esneyen delikanlılar gibi rahatlamasını,

Dikiz aynasında sizin selektör yaptığınızı görenler çil yavrusu gibi ortadan kaybolacak, size da sağ ayağınızla beygirleri beslemek ve sağda tıs tıs gidenlere Kemal Sunal'ın "Sahte Kabadayı" filimde adam vurmak için bahana olarak değil de şöyle hafifçe teşekkür etme edasıyla yan bakmak kalacak.

1.4 TSI motora sahip bir passatın yollarda bahsettiğiniz kadar ayrıcalığa sahip olacağını sanmıyorum , ki artık BMW ve Mercedeslerin eskiden sahip olduğu ayrıcalıklar bile kayboldu.

Ayrıca geçtiğiniz insanları sağda tıstıs gidenler olarak görüyorsanız ve geçtikten sonra da tuhaf bir biçimde başınızı sallyorsanız , bilin ki yaptığınız toplumda pek hoş karşılanan veya karşılanması gereken bir durum değildir. Bu arada kendime adıma birşey ekleyecek olursam ; insanlardaki dikkat çekme ve bakışları üstünde toplama arzusunu halen aklım almıyor , ne kadar bakış o kadar negatif enerji...

Kazasız , Belasız , Hayırlı sürüşler diliyorum.

09Nanometer arkadasim,

Tanergode´nin aciklamasi lafin gelisi olarak söylüyor, ve Tanergode herkez gibi PASSAT´ini seven birisidir. Ayrica tamam 1.4 TSI motorun gücünü baska motorlar ile karsilastirilmaz ama 1.4 TSI´yi öyle bir kenara atip harcamayalim cünkü Motor ilk olarak neredeyse 2.0 TDI 140HP arac ile ayni yakiyor ortalama 0,3litre fazla yakiyor TSI ve VMAX yani son hizi 203km/h´dir ve benim Dizel Motor 209km/h son Volkswagen´e göre tabiki . Hepimiz PASSAT´imizi cok seviyoruz . Hele birde R36 var sevilcek gibide deyil yani

Saygilar Yasin
  • quote:

Evet Taner bey performasn hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.
    Örneğin en son ne kadar yaptınız,kalkış nasıl vs vs..

SAYGILAR..

santiego-39,

bu konuda Tanergode daha cok yardimci olabilir ama en son sanirim Volkswagen´e göre 203km/h yapiyor ki bu kadar hizli yolu Türkiyede nerede bulacan, ayrica arac 1.4 TSI 6 Vites Sehir ici 8,6l/100km ; Sehir disi 5,5l/100km ve ortalama 6,6l/100km yakiyor. 0km/h - 80km/h´ya 6,9 saniyede ; 0km/h - 100km/h´ye 10,5 saniyede ; 80km/h - 120km/h´ye 15,5 saniyede ulasiyor arac. Kücük bir Motor icin performans o kadar kötü deyil.

Insallah yardimci olabilmisimdir.

Saygilar Yasin
  • Sevgili Passatçılar,
    hazır santiego-39 arkadaşımız yeni yılın başlarında yapılacak 2000 YTL lik indirim duyumu almışken ve
    yakın bir zamanda araç almayı düşündüğümden dolayı sizlere danışma ihtiyacı hissettim.
    Bir tarafta 2.1 seviyesindeki euro, bir tarafta araç satışlarındaki durgunluk - VW de var mı durgunluk emin değilim tabii :) -
    Sizce bu veya benzeri indirimler Aralık ya da 2009 başlarında hayata geçer mi?
    Bu konudaki beklentilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Saygılarımla.
  • arslan 13 düşündüğünüz araç nedir model donanım vs.

ayrıca bana sorsalar VW de durgunluk warmı die yok derim özellikle bu sene bayağı satış yaptı o yüzden bu krızi rahatçana atladır opel gibi üretimi yavaşlatmaz VW bayağı büyük bi marka sıkıntısı olduğunu zannetmiorum durgunlukta olmadığını düşünüorum ((Şahsi düşüncem...!!!))
  • AYnı yılbaşı indirimini geçen senede yapmışlardı hatırlarsanız.Hemde bu sene bayramla birleşiyor gibi yılbaşı.Bu yüzden vw de bayram ve yılbaşını bahane ederek indirim yapacak ve bu indirimler en az 2000 ytl civarında olacak.

İnşallah opel gibi 5000-6000 ytl gibi büyük indirimler yaparlarda bizde satarken en azından fazla zarar etmeyiz..
    şaka şaka...

SAYGILAR...
  • quote:

Evet Taner bey performasn hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum. Örneğin en son ne kadar yaptınız,kalkış nasıl vs vs..

SAYGILAR..

Sevgili Santiego 39,

Performans hakkındaki yorumlarımı sizinle seve seve paylaşırım. Aracın motoru ner ne kadar 1.4 litre olsa da yakıtı moleküllerine ayıracak kadar yüksek bir basınçla (200 bar) silindire püskürtmesi ve atomize olan yakıtın silindire turbo tarafından basınç altında sevk edilen hava ile anında birleşerek (kenetlenerek) patlayıcı bir gaz haline gelip buji tarafından üretilen bir kıvılcım sayesinde İÇTEN PATLAMA prensibine göre (Otto Motoru) çalışması, motorun her bölümünde bulunan algılayıcılar, çift eksantrikli (DOHC) ve silindir başına 2 emme ve 2 eksoz valfi olmak kaydıyla 16 valf hava besleme ve eksoz tahliye mekanizması, motorun fazla ağırlıklarından arındırılarak kaçak ve kayıpların asgariye indirilmesi, bilhassa ENGINE MANAGEMENT (MOTOR YÖNETİMİ) sayesinde ve EPC (ELECTRONIC PROGRAM CONTROL = ELEKTRONİK PROĞRAM KONTROLÜ) yardımıyla ENGINE MAPPING (MOTOR HARİTASI) bilgilerine göre ve emme valflerini kontrol eden değişken açılı eksantrik (konumlandırıcı) ile birlikte motor 122 HP güç ve (ki en önemlisi) 200 NM tork (ilk çıkan 1.4 TSI motorlar ile 7-ileri DSG vites kutusuna sahip motorlar 210 NM) üretmekte ve torkun % 80'i 1750 devir/dakikada hazır bulunmaktadır.

İşte bu tork sayesinde 1.4 TSI motor VOLKSWAGEN PASSAT 3C kasa (ortalama 1400-1500 kg) turbonun sürekli devrede olması ve TURBO DELİĞİNİN bulunmaması (gaz pedalına bastıktan sonra gücün 2 saniye gecikme ile devreye girmesi) yardımıyla kalkışlarda normal 1.4-2.0 motorlu araçlardan çok daha hızlı ve seri hareket etmektedir, araç ön gerimli bir ok gibi ileriye fırlamaktadır. Kırmızı ışıklarda yarış yapmamamla ve taraftarı olmamala birlikte beni geçen olmamıştır. Bu tamamen seri kalkmak ve serş vites atmamla ilgilidir. Özellikle 1. ve 2. vites geçildikten sonra 3. viteste torku çok kuvvetli bir şekilde hissedebiliyorsunuz ki gaza basmaya devam ederseniz 120 km/h'ya kadar (belki de ötesi, ama ben 120 km/h'yı gördüm 3. viteste). Ondan sonra 4. 5. ve 6. viteslerdeki elastikiyet (elasticiy), yani motorun ara hızlanmaları, çok olumlu ve fazlası ile tatmin edici. Tork sayesinde 100 km/h hızda 6. vitese atıp hız sabitleyicisini devreye alıp 5.0 litre/100 km yakıt verileri elde edebilirsiniz, benzinli bir Passat'ta!

Şundan emin olun ki ilk unutacağınız ama belki de hep söyleyeceğiniz şey motorun "bindörtyüz" olduğu. Siz bile bir süre sonra inan(a)mayacaksınız.

Selam ve sevgilerle,

Sizin,

Taner Göde
  • srcn09 passat variant 1.4tsi exclusive düşünüyorum..
    Hayırlısı artık :)
    Saygılar.
  • Sayın Santiego-39,

Yukarda geçen 1.4TSI 122hp motorun "performansı nasıl", "hızlanma, son sürat vs tatmin eder mi", ayrıca Passat'ı "kaldırıyor mu" (bknz. eski sayfalar) sorularına karşılık D sınıfı rakiplerle ilgili bir kaç bilgi vermek isterim;

0-100km/h hızlanma verileri:

Passat 1.4TSI 122hp: Fabrika verisi 10.5 sn ----- Auto Motor Sport Nisan Sayısı'ndaki test sonucu 9,9 sn

Honda Accord 2.0 Executive: 11 sn (dikkat, fiyatı 69.000 YTL)

Ford Mondeo 1.6: 12,3 sn

Ford Mondeo 2.0 TDCI Aut: 10,9sn (fiyatı 65.000 YTL)

Citroen C5 1.6 HDI: 12,2 sn

Citroen C5 2.0 HDI: 11,8 sn (fiyatı 69.000 YTL)

Bence yukardaki veriler çok açık. Motor 1.4lt, ama turbonun torka katkısı ve haliyle artan döndürme kuvveti ile kolayca devirlenen motor ve hızlanan kasa. Sonuçta bir GT veya GTI performansı beklemeyin, ama bu motor Passat gibi bir efsaneye hizmet ettiğin farkında bence, yani sizi utandırmaz.

Saygılar...
  • Herkese öncelikle selamlarımı sunuyorum,

Bir, 2009 Passat 1.4 ve 7 ileri DSG'li Variant sahibi olarak öncelikli olarak ortalama veya biraz üstü bir sürücü için (yani agresif veya biraz hızı seven diyelim) en son merak edilecek şey bu arabaların söz konusu motorlarının performansıdır bence. Yani bu motor, emin olunuz ki beklentilerinizi hayli hayli karşılayacaktır.

Ben bu arada başka bir şey sormak istiyorum. Sanıyorum mertbaşaran arkadaşımız biraz daha kolay yanıtlayabilecektir. Araçlarımıza MFD2 veya MFD3 montajında mevcut teyp kenarındaki krom çıtayı nasıl söküyorlar. Bu konuda resim sahibi arkadaşlar paylaşabilirlerse sevinirim.

Saygılar...
  • http://video.kenblockracing.com/flash/small_player/preloader.swf?vendor_id=204&media_id=9183&bgcolor=FFFFFF&autoplay=0

passat ile ilgili diil ama izlemeyenler varsa şiddetle tavsiye ediyorum..söförlük olarak bir bakın
    uyarı: izledikten sonra bende araba kullanıyormuyum diyebilirsiniz

not: Yander arkadastan alıntıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UNF0RGIVEN -- 20 Kasım 2008; 12:54:03 >
  • evet arkadaslar
    arkadan gelen özellikle sağdan gelen seslerden bunalıp,amortisör değişimi yaptırıyorum.cuma günü erel yetkili serviste amorisörler değşecek(450ytl/3 taksit).şimdilik sadece arka.ir passattan bu kadar tangırtı cıkmasını hic yakıstıramadım.98 model hondamda 2002 model a3 te boyle bir ses duymadım.yerdeki tırtırlardan (sarı renkli cok sık döşenmiş üstünden geçince genelde tüm vidaların oynadıgı,belediye baskanının akrabasına getirtip tüm sokaklara 80 tane koydugu aptal icat) geçerken (20-30km ile)arabanın sağ tarafından felaket bir vuruntu geliyo.gerçi ses gelmeyen yeri yok ama. 2008 pasata bindim oda oyle.yol motor ve tangır tungur sesler. ne bir audi olabilir ne de mercedes asla.

passatlarını cok öven ve begenen arkadasları saygıyla karsılıyorum. bir arabayı begenmek bir insanın geçmişte bindigi arabalara baglıdır.ve arabadan ne aradığına.audi ve mercedes kullanmıs hiç kimseye passatı tam anlamıyla sevdiremezsiniz.ama tabi bir hundai yada kia kullanıcısı icin passat bir ucaktır. a3 kullanmıs ve aracta sessizlik ve konfora önem veren biri olarak kesinlikle 2002 a3 (temiz bi tane) tercihim olacaktır. eger yeni almamıs olsaydım aracı satar ve paramın yettigi bi audi alırdım.

tüm bunlara ragmen aracımı seviyorum.çünkü ruhsatta adım yazıyor.ve bir tek ricam var.kütfen kötü yanlarınıda yazın.kimsenin begenmedigi bir yanı yokmu allah için.

Saygılar
    SEDAT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedat27 -- 20 Kasım 2008; 13:28:14 >
  • Sevgili Turkwell,

Özellikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Durumunu ve düşüncelerini de gayet iyi anlıyorum. Kullandığım araçlara bakarak şu anda ilk defa, bana göre, pahalı ve lüks bir otomobil almış bulunuyorum. 49.000 YTL'ye aldığım araç çevremde çok garipsendi, hatta "miras malı sattı, araba aldı" diyenler de oldu, ki öyle bir şey yok. Aracımı çok sevmemin sebebi de hem ilk defa böyle bir otomobile sahip olmam, hem de beklentilerimi fazlası ile karşılamasından kaynaklanmaktadır. Tofaş Şahin, Kartal, Tempra ve sonra da Seat Toledo kullanan birisi olarak takdir edersin ki Volkswagen Passat benim için uçak gibi otomobil. Ama eşimin Fiat Grande Punto'sunu da mesela çok seviyorum, küçük, pratik ve devirlenmeyi çok seven bir otomobil, bisiklet gibi kullanabiliyorum, kaldı ki bir de LPG'li, yani tam şehiriçi aracı.

Evet, aracımda sevmediğim yanlar da var. Bir defa halen koltuk ayarını yapabilmiş değilim, sonra bir ara şoför koltuğunun arkasında bir potluk oluştu, sırt ve omuz hizasında, sonra kayboldu, B sütunundan o meşhur tıkırtı sesi de geliyor ve süspansiyonu ÇOK SERT, bilhassa yolların kötü olduğu Adana'da. Şehiriçinde de 100 kilometreye 5 litre yakmadığı malum. Ama, yine de, ve herşeye rağmen, bunlar bence küçük şeyler ve aracımdan soğumama sebep olmayacak durumlar. Belki 2-3 sene sonra ben de amortisör değiştireceğim, kim bilir (gerçi Full Life sigorta da yaptırdım). Sonra aracımda olmasını istediğim ama alamadığım/taktıramadığım 3-4 parça/donanım/aksesuar var ki, her defasında aklıma geldiğinde dişlerim keskinliğini kaybediyor. Arka perdem yok, kapı altı aydınlatmam yok, ayak bölmesi ışıklandırma yok, sunroofum yok, AUX-in girişim yok. Ama ne yapalım, bu da böyle denk geldi. Rengi nasıl olduysa en sevmediğim renkti, ama şimdi bu rengi çok seviyorum, jantların rengine de uyumlu.

Umarım hayatınızda hayal kırıklığına sadece kötü bir sonuç beklerken uğrarsınız. Sağlıklı ve sevgi dolu günler dilerim.

Saygılarımla,

Taner Göde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 20 Kasım 2008; 14:45:09 >
  • ''ama tabi bir hundaı (Hyundai) yada kia kullanıcısı ıcın passat ucaktır ''yazmıssın, markanın yazılısı bıle hatalı. Sonatanın dıreksıyonuna gectınmı acaba ve Hyundaının Dunyanın 6. buyuk otomobıl uretıcısi oldugunuda bılmıyormsun; bu arada Kia nın Sorentosunun da Turkıyede en cok satan arazı aracı oldugunu da hatırlatırım.Bence fıkır yurtmeden once ,en azında gıdıp ıncelemen gordugun eksıklerı yazman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SONATAA -- 20 Kasım 2008; 16:24:10 >
  • 
Sayfa: önceki 195196197198199
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.