Şimdi Ara

VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü (1724. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43.731
Cevap
133
Favori
4.524.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17221723172417251726
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cn39

quote:

Orijinalden alıntı: SerdaR^73

arkadaşlar yol uğultusunu araca en az verecek olan lastik hangisidir?araçta gerçkten rahatsız edici bir uğultu var,lastiklerden olduğunu düşünüyorum..çözüm için lastik araştırıyorum..

Daha öncede hep önerdim,yine öneriyorum.
    Michelin Primacy Hp.

Vectramızda fabrikasyon olarak Turanza ER300 vardı.Ondada uğultu şikayetimiz vardı.Bu lastiği önerdiler,aldık gerçekten inanılmaz fark vardı.
    Üstelik kar performansı Turanzaya fark atar.
    Yol tutuşta ne ıslak ne kuru zeminde hiçbir dezavantajı olmadı.Tek problem Turanzaları 50.000de değiştirmek gerekiyorsa,onları 40-45.000de değiştirirsiniz.
    Onun dışında Michelin hakkında yok yarılır,yok balon yapar vs aldırmayın.Vectranın sol ön amortisörünü patlatacak kadar derin bir çukurda bile lastikte en ufak sorun yoktu.

Bizde zamanı gelince direkt Primacy almak istiyoruz.

Şuanda Turanza ER300 var,tek sorun uğultu.

Michelin'in kalitesi tartışılmaz, yani tartışılır da biz tartışamayız.

Michelin'i düşünürken bir de Nokian'ın marifetlerini inceleyin. Türkiye'de çok fazla bayisi yok, ama olan bayileri de Türkiye'nin her yerine gönderiyorlar, hele hepsiburada gibi bir yerden olursa daha garantili de olur, dilediğiniz gibi taksit de yapabilirsiniz.

Peki "Nokian nasıl bir lastiktir, nereden gelir, nereye gider, neden bu millet Michelin'in yanında Nokian'ı da tavsiye ediyor, bu Nokian neden böyle kulaktan kulağa bu kadar meşhur oldu, gerçekten de bu kadar sessiz mi" derseniz, size aşağıdaki linki baştan sona incelemenizi tavsiye ederim. İstanbul'daki bayilerinden birisi, Nokian'la ilgili epey bir bilgi veriyor, cevap aradığınız sorularla ilgili bir şeyler bulabilirsiniz, bulamazsanız da siz sorarsınız, onlar cevap yazarlar. Çok uzun değil, toplam 9 sayfa var zaten, bir kaç saatte bitirirsiniz.

NOKIAN LASTİKLERİ ve LASTİK HAKKINDA GENEL BİLGİLER
    Linki burada

Bana gelince, ben ne arıyorum biliyor musunuz? Sava lastikleri kadar ucuz, Michelin kadar konforlu, Nokian kadar sessiz, Bridgestone kadar uzun ömürlü, Continental gibi her yola gelen, Lassa gibi Türk malı; zırt pırt patlamayan ve kaliteli bir ürün arıyorum. Bulursanız aman ne olursunuz lütfen bana da söyleyin; birlikte sipariş verelim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: VW_Passat

quote:

Orijinalden alıntı: sakiri

Slm. Bende passat sevenler kulubüne katilsam iyi olur diye düsündüm. Konuyu acan arkadas umarim bizide ekler.
    Aracimin özellikleri
    Passat variant Comfortline
    B6 kasa 3C5 BLS 1.9 td 77 kw 105
    Rusdieselpartikelfilter.
    Rengi reflexsilber metalic

Sakiri sanirim Yurt Disindan katiliyorsun, aramiza Wilkommen diyorum o zaman . Almanya´da kaliyorsan nereden katiliyorsun ?

Passat Aracin hayirli olsun, aramiza ilk 1.9 TDI 105HP Motor ile katilan ilk üyesin sanirim

İlkleri hep ben basariyorum zaten Ben almanya nrw den katiliyorum. Herhalde sizde almanyada kaliyorsunuz.
  •  VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü

Kanaryam güzel kuşum......
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lukunku

Üstad, peki yukarda verdiğim linklerden, sen olsan hangisini tercih edersin, Nokian mı, Lassa mı, Michelin mi?

quote:

Meke abim,

Avantajlari bilmiyorum ama 235´lileri takinca Passatin sürme keyifi degisiyor. Tek dezavantaji Direksyon Sertlesiyor ve Lastik yenilerken cebinden cikan para kendini hissetiriyor. Yakit tüketimi biraz daha fazla oluyor ama aradaki Yakit farki 1 Litre bile degil.

Vergi Param geriye ödensin Yazliklari siparis ediyorum önümüzdeki Ayda. LeManslarimi özledm ya, Passeratiyi Passerati yapan o Jantlar .

Meke abim, sen nediyorsun peki 235 / 45 R17 icin Dunlop SportMaxx TT´mi (veya GT arasindaki farki bulamadim), Bridgestone Potenza mi yada Pirelli P7 mi alayim ?

Saygilar Yasin

Yasin, 235 daha fazla yol tutar ama karda kışta daha zor olacak, direksiyonun sertleşmesinin sebebi hem lastikler daha ağır, hem de yerde toplam 8 cm daha fazla temas var.
    Hem yakıt tüketimi de artacak. En fazla 1 litre demişsin ama her 100 km de + 1 lt demek zaten benim dediğimi ispatlıyor.

Lastik markaları arasında hakkında çok ciddi araştırma yaptığım tek marka Pirelli idi, o da 10 sene evvel falan. Sonra Passat ile Michelin geldi ve Pirelli kadar iyi bir markaya da sahip olmuş oldum.
    Yenilerken P7 alırım veya Michelin Primacy HP'ye devam ederim herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meke -- 20 Şubat 2011; 22:24:26 >
  • quote:

quote:

quote:

Slm. Bende passat sevenler kulubüne katilsam iyi olur diye düsündüm. Konuyu acan arkadas umarim bizide ekler.
    Aracimin özellikleri
    Rusdieselpartikelfilter.

Sakiri sanirim Yurt Disindan katiliyorsun, aramiza Wilkommen diyorum o zaman . Almanya´da kaliyorsan nereden katiliyorsun ?

Passat Aracin hayirli olsun, aramiza ilk 1.9 TDI 105HP Motor ile katilan ilk üyesin sanirim

İlkleri hep ben basariyorum zaten Ben almanya nrw den katiliyorum. Herhalde sizde almanyada kaliyorsunuz.

Oooo süper,

Nordrhein Westfallen Eyaletinde cakado67 Ercüment abimde kaliyor. Kendisi ile en son orada bir Passat bulusmasi yapmistik. Bir dahakine Listeye dahilsin unutma . Ben Hanau´da Kaliyorum (Frankfurt am Main´in orada)

1.9 TDI ile yakiti nasil, memnunmusun yakit ve Performansindan ?

Saygilar Yasin
  • quote:

Orijinalden alıntı: meke

quote:

Orijinalden alıntı: Lukunku

Üstad, peki yukarda verdiğim linklerden, sen olsan hangisini tercih edersin, Nokian mı, Lassa mı, Michelin mi?

quote:

Meke abim,

Avantajlari bilmiyorum ama 235´lileri takinca Passatin sürme keyifi degisiyor. Tek dezavantaji Direksyon Sertlesiyor ve Lastik yenilerken cebinden cikan para kendini hissetiriyor. Yakit tüketimi biraz daha fazla oluyor ama aradaki Yakit farki 1 Litre bile degil.

Vergi Param geriye ödensin Yazliklari siparis ediyorum önümüzdeki Ayda. LeManslarimi özledm ya, Passeratiyi Passerati yapan o Jantlar .

Meke abim, sen nediyorsun peki 235 / 45 R17 icin Dunlop SportMaxx TT´mi (veya GT arasindaki farki bulamadim), Bridgestone Potenza mi yada Pirelli P7 mi alayim ?

Saygilar Yasin

Yasin, 235 daha fazla yol tutar ama karda kışta daha zor olacak, direksiyonun sertleşmesinin sebebi hem lastikler daha ağır, hem de yerde toplam 8 cm daha fazla temas var.
    Hem yakıt tüketimi de artacak. En fazla 1 litre demişsin ama her 100 km de + 1 lt demek zaten benim dediğimi ispatlıyor.

Lastik markaları arasında hakkında çok ciddi araştırma yaptığım tek marka Pirelli idi, o da 10 sene evvel falan. Sonra Passat ile Michelin geldi ve Pirelli kadar iyi bir markaya da sahip olmuş oldum.
    Yenilerken P7 alırım veya Michelin Primacy HP'ye devam ederim herhalde.

Meke abim,

kislik olarak 205´lik kullaniyorum, 235´ler Yazlari icin zaten . Yakit tüketimi göze batmayacak bir sekilde esasinda.

Michelin´de beni sarmadi. Ayrica ADAC Testlerinde 4 ila 5. siradaydi Michelin Lastikler. Lastik almak Araba almaktan dahada zormus, kac aydir karar veremedim ne alacagima dair. Gecende Continental ContiSportContact 3 "ContiSeal" Tekerleri eledim cünkü tanesi 200 €uro mus. Kara verdim bu sene Yedek tekerim olacak bagajda bunun icin 2 parca gerekiyor onlari temin edecem VW Servisimden. Yani simdi ne Lastik alirsam alayim farketmez esasinda.

Saygilar Yasin
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Aracimin özellikleri
    Rusdieselpartikelfilter.

Oooo süper,

Nordrhein Westfallen Eyaletinde cakado67 Ercüment abimde kaliyor. Kendisi ile en son orada bir Passat bulusmasi yapmistik. Bir dahakine Listeye dahilsin unutma . Ben Hanau´da Kaliyorum (Frankfurt am Main´in orada)

Saygilar Yasin

Bizim passat gariban isi sizlerle yarisamayiz herhalde.
    130 km hizla gidersem 100 km 5 litreye kadar düsüyor.
    Ama ortalama suan havalar soguk oldugu icin 100 km 9 euro yakiyor benim tahminimce. Otoban ve sehir ici ortalamasi. Diesel aralda 1.40 cent civarinda.
    5 ileri olmasina ragmen 4100 devirde 200 km hiz yapiyor. Daha fazla basmadim. 4500 devirden itibaren kirmizi cizgiler basliyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aracimin özellikleri
    Rusdieselpartikelfilter.

Oooo süper,

Saygilar Yasin

Bizim passat gariban isi sizlerle yarisamayiz herhalde.
    130 km hizla gidersem 100 km 5 litreye kadar düsüyor.
    Ama ortalama suan havalar soguk oldugu icin 100 km 9 euro yakiyor benim tahminimce. Otoban ve sehir ici ortalamasi. Diesel aralda 1.40 cent civarinda.
    5 ileri olmasina ragmen 4100 devirde 200 km hiz yapiyor. Daha fazla basmadim. 4500 devirden itibaren kirmizi cizgiler basliyor.

5 Litre yakiyorsa süper .

Bu devirde zaten bu bile cok aslinda. Almanyada sene sonuna kadar Dizel Fiyatlari 2,00 €uro olacakmis yani bu bile cok olacak o durumda . Max. Hiz olarakda iyi yapiyormus gercekten.

Saygilar Yasin
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Aracimin özellikleri
    Rusdieselpartikelfilter.

Oooo süper,

Saygilar Yasin

Beni unutmazsaniz sevinirim, bende varim cünki.

Yasin Kardesim az önce mail atim gördünmü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bozkurt-2

quote:

quote:

quote:

quote:

Aracimin özellikleri
    Rusdieselpartikelfilter.

Oooo süper,

Saygilar Yasin

Sen bir Sharani al önce, seni unutmadik tabiki. Köln´den 3 kisi oldunuz yani .

Mailini okuyorum !

Saygilari Yasin
  •  VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü

Bizim gariban passat iste.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 20 Şubat 2011; 21:51:19 >
  • Böye garibanlara can kurban Sakiri kardes, bu degilde, yandaki mavi gariban, senin kinin yaninda karizmayi cizdirmis
  • quote:

VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü

Bizim gariban passat iste.

Passat olsun camurdan olsun, bunun Gariban versiyonu bu ise bu bile güzel
  • Passat güzel arabada motor sogukken biraz sesli oluyor. Motor isindigi zaman sesler kesiliyor. Bende nedense variantlara karsi daha fazla sevgim var o yüzden bunu aldim. 11500 euro 115.000km yapmis. 1.el. Ocak ayinda aldim. Sizce pahalimi Yazlik lastiklerinide yaninda adamdan zorla aldim. Lastikler falan hepsi yeni.
    km dogrulamasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 21 Şubat 2011; 12:45:17 >
  • quote:

Passat güzel arabada motor sogukken biraz sesli oluyor. Motor isindigi zaman sesler kesiliyor. Bende nedense variantlara karsi daha fazla sevgim var o yüzden bunu aldim. 11500 euro 100000km yapmis. 1.el. Ocak ayinda aldim. Sizce pahalimi Yazlik lastiklerinide yaninda adamdan zorla aldim. Lastikler falan hepsi yeni.

Biraz pahali degilmi 100.000km araca ! Icinde Navigasyon varmi (Arka Bagajda Anten var sanirim ya Telefon yada Navigasyon yada ikisi beraber olmasi gerekiyor) ? Benim Sedan vardi Passat Sportline 2.0 TDI 140HP 2007 Model ona bile DAT Schwackewert 13.500 €uro hesapladilar, Allahtan Ekstralari coktu oradan yirttik biraz. Sonra yine PASSAT bu sefer VARIANT Siparisimi verdim .

Aracta Garanti varmi ? Yani Händler´denmi aldin ?

Saygilar Yasin
  • http://forum.donanimhaber.com/m_46934386/mpage_1/f_/key_//tm.htm#46934386 umarim siz degerli passat sever kardeslerim bu konunda cevabini verebilirler.
  • teşekkürler sayın mert başaran ve Cornelius09 arkadaşım iyi dilekleriniz için. rabbim hepimizi kazadan beladan korusun.
    Benim aklıma takılan bir konu var. sizler tecrübelisiniz yardımcı olurmusunuz,
    bana yolladıkları teklif formunda abs asr ebd edl esp cruise control ve bir kaç özellik daha yazmıyor ama vw resmi sitede yazıyor. bana gelecek olan araçta bu özellikler olmayacakmı, yoksa var ama teklif formundamı yazmıyor. kafam karıştı
  • teşekkürler sayın mert başaran ve Cornelius09 arkadaşım iyi dilekleriniz için. rabbim hepimizi kazadan beladan korusun.
    Benim aklıma takılan bir konu var. sizler tecrübelisiniz yardımcı olurmusunuz,
    bana yolladıkları teklif formunda abs asr ebd edl esp cruise control ve bir kaç özellik daha yazmıyor ama vw resmi sitede yazıyor. bana gelecek olan araçta bu özellikler olmayacakmı, yoksa var ama teklif formundamı yazmıyor. kafam karıştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bozkurt-2

quote:

quote:

quote:

quote:

Aracimin özellikleri
    Rusdieselpartikelfilter.

Oooo süper,

Saygilar Yasin

Bozkurt kardesim bende aslen zonguldakliyim, sunanda nerde yasiyosun

Saygilar Ercüment
  • quote:

quote:

Passat güzel arabada motor sogukken biraz sesli oluyor. Motor isindigi zaman sesler kesiliyor. Bende nedense variantlara karsi daha fazla sevgim var o yüzden bunu aldim. 11500 euro 100000km yapmis. 1.el. Ocak ayinda aldim. Sizce pahalimi Yazlik lastiklerinide yaninda adamdan zorla aldim. Lastikler falan hepsi yeni.

Biraz pahali degilmi 100.000km araca ! Icinde Navigasyon varmi (Arka Bagajda Anten var sanirim ya Telefon yada Navigasyon yada ikisi beraber olmasi gerekiyor) ? Benim Sedan vardi Passat Sportline 2.0 TDI 140HP 2007 Model ona bile DAT Schwackewert 13.500 €uro hesapladilar, Allahtan Ekstralari coktu oradan yirttik biraz. Sonra yine PASSAT bu sefer VARIANT Siparisimi verdim .

Aracta Garanti varmi ? Yani Händler´denmi aldin ?

Saygilar Yasin

Aracin 1 senelik Hem elektronik hemde motor ve diger parcalarinin garantisi mevcuttur. Aracimda navigasyon haric hepsi var. Telefon görüsmesi yapabiliyorum. Yagmur sensörü, koltuklar isitmali ve elektronik. Direksiyon üzerinden mfa ayarlari yapiliyor ve cd radyo kontrolu yapiliyor. Park sensörü var. Sis lambalari entegre. camlar otomatik. farlar sensörlü.
  • 
Sayfa: önceki 17221723172417251726
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.