Şimdi Ara

===VW JETTA KULÜBÜ===DRIVERS WANTED=== (280. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
5.927
Cevap
63
Favori
649.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 278279280281282
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hayatında kullandığın en kaliteli arabanın Passat olduğunu biliyorum. Rüyalarına girdiğini de biliyorum.Bilmeni isterim ki Jettadan sonraki aracım Passat olmayacak. Aradaki ufak tefek boyut ve şasi farkından dolayı bu kadar parayı haketmiyor. En azından kullandığım araç ile kıyasladığımda emin ol bu farka Passat değmez. Ama benim ve otomobil test ve eleştirmenlerinin Jetta ile Passat kıyaslamalarında aradaki farkın çok çok büyük olmadığı ortadadır. Bunun senin anlamakta güçlük çektiğini ve asla anlamayacağını da biliyorum.

Emin ol Comfortline ve primline arasındaki yalıtım farkı bile gün gibi ortadadır. Ayrıca yukarıda seviyesizlikte parende atmış olan şahısta seni çok sevmiş görünüyor. Mutluluklar diliyorum :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökhan And Jetta -- 2 Mart 2015; 20:53:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: senna01

Merhaba Arkadaşlar,

2012 model 1.2 TSİ DSG Trendline Jetta aracım var. Dün arabanın jant kapaklarından biri düşmüş. Serviste kazıklanmak istemiyorum. Uygun fiyata nereden bulabilirim?

Bir ikinci sorum. Bizim çocuk arka havalandırma kelebeğini kırmış. Yapıştırmayı denedim ama pek tutacak gibi durmuyor. Bunu değiştirmek zor mudur, piyasadan bulup ben değiştirebilirmiyim?

Merhaba hoş geldiniz

Kapak jantları jant ve lastik satan bir çok yerde bulabilirsiniz. Çok pahalı birşey değil zaten. En fazla 15 20 liradır. Arka havalandırma bölümündeki kırık için ise yaşadığınız yeri bilmiyorum ancak oto sanayi bölgelerinde bulabilirsiniz. Bu tür parçaların servis fiyatları oldukça yüksek.
  • Yine tarihe geçecek bir cümle: "Comfortline ve primEline arasındaki yalıtım farkı"

Arkadaşlar böyle birşey "kesinlikle" yoktur. Bu araçlar üretim bandından %100 aynı olarak çıkarlar. Comfortline veya highline bir aracın tek farkı üzerinde bulunan donanımlardır. Bunlar da fonksiyonel direksiyon, tüm sensör grupları, dokunmatik ekran, sunroof, xenon vb. unsurlardır. Bunlardan başka şasi, YALITIM, yürüyen aksam vb. tüm unsurlar %100 aynıdır. Yalıtım olarak ZERRE KADAR fark yoktur.

Böyle bir iddiayı ortaya atan kişinin bunu ispatlaması gerekir. Bu konu hakkında "Comfortline ve primeline arasındaki yalıtım farkı" nı gösteren video, resim, döküman gibi bilgileri burada paylaşmanı sabırsızlıkla bekliyoruz.

Tüm forum severlere iyi günler dilerim...
  • arkadaşlar bu sene kaskolara zam mı geldi
    %65 indirimle en ucuz akkaskoya 711 tlye yaptırabildim normal mi fiyat sizce
  • quote:

Orijinalden alıntı: drlaroxyl

arkadaşlar bu sene kaskolara zam mı geldi
    %65 indirimle en ucuz akkaskoya 711 tlye yaptırabildim normal mi fiyat sizce

Zam geldi. Fiyat normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan And Jetta

quote:

Orijinalden alıntı: ua 95 xei

Öncelikle autotechvw sizi kutluyorum böyle çocukca hareketlerde bululunup sürekli aracının fotolarını koyup benim aracım 1 numara imajı yaratmaya çalışan basit biri karşısında üslubunuzu koruduğunuz ve forum adına faydalı bilgilerde bulunduğunuz için gökhan isimli arkadaş isteyen aracının bakımını yetkili serviste yaptırır isteyen özel serviste yaptırır isteyen kendi yapar seni bu seni ilgilendirmez benim aracımda 2008 primeline ne olacak primeline diye donanımı yok diye çöpe mi atalım hem vw kaliteli diyorsun hemde jetta primline trendiline donanımlarla dalga geçiyorsun

Önce edepli terbiyeli olmayı öğren sonra burada konuş. Aracın kaliteli ancak içindekinin aynı kalitede olduğunu pek düşünmüyorum.

Burası bir otomobil forumu. Tabiki fotoğraf paylaşacağım. Servisten yediğim kazıkları burada belgelemek için bulunmuyorum. Ayrıca piyasadaki tüm jettaların primline ve trendline olduğunu düşünen zihniyetinde vay haline. En az tercih edilen model trendline ve prlimline modelleri bilmeni isterim.

Edit: 2010 yılında 9. sınıf, lisede almış olduğun ders notları ile ilgili yazılarını görünce seni ciddiye alıp cevap yazdığım için pişman oldum açıkçası. 9 sınıfta 5 tane zayıf almışsın otur dersine kitabına bak. Sen henüz lisede eline kopya yazıp sınav geçmeye çalışırken ben 2 yıldır Jetta kullanıyordum ve ikinci jettamı almaya hazırlanıyordum. Eğer şansın yolunda gitmiş ve çektiğin kopyalardan sınıfları kalmadan geçtiysen liseyi bitireli 2 yıl olmuş demektir. Notlarının iç açıcı olmaması sebeiyle şuan bir üniversitede okuyor olman eğitim sisteminin ne kadar kötü olduğunu gösterir. Sen liseyi bitireli 2 yıl olmuş hayatta forumdaki abilerine sataşmaktan çok daha önemli yapman gerekenler varken saçma sapan konuşup, burada rencide olmanın anlamı yok. Şimdi git kendine faydalı bir şeylerle uğraş.

Sen benim arabamın fotoğraflarını görmüşsün ve bir numara olduğu kanattine varmışsın. Benim hiiiç ama hiç öyle bir iddiam ve düşüncem yok. Gir uluslararsı otomobil forumlarına binlerce fotoğrafla karşılaşırsın. Aracım fabrikasyon orjinalliğini koruyan bir araç. Ayrıcalıklı bir jantı, aksesuarı vs yok. Ben sadece otomobil fotoğrafı çekmeyi sevdiğim için çektim ve paylaştım. Rahatsız ediyorsa girmezsin foruma.

Sen beni güldürdün ALLAH yine beni güldürsün sen gülme ne insanlar var dünyada akıl fikir ver ALLAHIM

• Şimdi git babanın arabasını yıka, sonra ev ödevlerinin başına geç...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan And Jetta

Şimdi git babanın arabasını yıka, sonra ev ödevlerinin başına geç...

Yıkarım niye yıkamayayım bundan rahatsız olmam ki gurur duyarım ha bu arada ben o babasının arabasıyla hava atan tiplerden değilim yanlış anlaşılmasın sadece arabalara çok merakım var birazda ondan dolayı buradayım ve sağolsun autotechvw isimli üyeden jettalarla ilgili çok faydalı bilgiler öğrendim. Bu arada bekliyoruz gökhan kardeş primeline ile comfortline arasında ne gibi yalıtım farkı var açıklar mısın ?
  • http://binekarac.vw.com.tr/yeni-jetta-teknik-bilgi.aspx

beyler 1.2 jetta için sıraya gırdım

arabalar net de motor 8 valf tutulmayan eskı motoru jettaya yukleyıp satmaya calısyorlar dıye yorum okudum

bu durum nedır onemlı bısey mı

daha sonra 1.2 tutulmuyor dıye soylentı cıkıp aracın 2. el de pıyasası dusermı

yada performansı cok dusurcek bır durum mu bu

bılgısı olan varmı
  • catik kullanıcısına yanıt
    1.2 TSI sıradan, 1.4 TSI a göre teknoloji ve performans fakiri giriş seviyesi bir motordur. Sadece kasayı taşır. Bundan fazla birşey beklememek lazım. 2. el tespitiniz de aynen doğrudur. Otomotiv sektöründe yer alıyorum. Yıllardır edindiğim tecrübeyle şunu söyleyebilirim: Sadece VW değil tüm marka ve modellerin giriş seviyesindeki küçük hacimli motorları 2. elde diğer motor tiplerine göre zarar ediyor ve otomobil satın almak isteyen kişiler tarafından tercih edilmiyor.

Satın alırken büyük vaadlerle tüketicinin gözü boyanıyor. Örneğin küçük hacimli motorun vergisi azdır, az yakıt tüketir vb. Ama iş 2. ele geldiği zaman durum kesinlikle öyle olmuyor. Bu tarz motorlara "elektrik süpürgesi" muamelesi yapılıyor.

Bu tespiti siz kendiniz de çok rahat olarak yapabilirsiniz. Sahibinden sitesinden 2011 yılından başlayarak aynı model yılının satılık araçlarını inceleyin. 1.4 ve 1.6 motorlara göre 1.2 TSI ların değer kaybını rahatlıkla görebilirsiniz. Bir de adet olarak 1.2 olanlar çok daha fazla sayıdalar. Bu da zaten tercih edilmediğini gösterir.

Kısaca imkan varsa 1.4 TSI motoru tercih edin. Yılda 12-15 bin km.den fazla yapmıyorsanız dizel motora da fazladan para vermenize gerek yoktur. Jettanın tüm donanım seviyelerinde güvenlik ve "YALITIM" standarttır. Örneğin ben olsam 1.2 comfortline yerine 1.4 trendline alırdım. Tabi bunlar naçizane benim görüşüm. Karar size kalmış.

İyi günler dilerim...

• Hocam bayag bi aciklayici olmus

1.4 tsi zaten digerinden sadece 3 bin fazla yani ciddi bir dark yok
    58.5 ken 61.5 alinabiliyor 1.4 benzinli

vergi konusunda 400 tl zarar giryorsun 1.4 de

yakit konusunu bilmiyorum maalesef yakitta 1.2 gore 1.4 fazla yakiyorsa

yinede 1.2 tercih edebilirim

hocam wv gen 1.2 1.4 hic deger kaybetmiyor gibi

herkesin fikri o nerdeyse sifiri ile ayni fiyat 2. Eli temiz km az ise

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Şehir dışı aynı yakar. Şehir içi kağıt üzerinde 1.2 yaklaşık 1 litre kadar az yakıyor. Tabi yine de kullanana sormak lazım. Yalnız 1.4 TSI motorun passatta bile performansı çok iyi. Jettayı resmen uçurur. 2. elde de daha kıymetli. Bence aradaki komik fiyat farkını ödemeye değer. 3-4 bin tl.den bahsediyorsunuz. Sadece geçen ay 2 aracımın bakımına 3.500 TL. ödedim. Ben olsam 1.4 TSI alırdım. Tabi tercih size kalmış. Hangisini alırsanız alın hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın.

İyi günler dilerim...

• Hocam 1.4 zaten 2.5 fark sadece

ustune 2.5 daha koyup

nisan da gelcek sanrooflu 1.4 tsi jetta ya mi yazilin diyorsuniz yani
    63.5 fiyat anlasmasi yaptim

1.2 tsi manuel icinde 58.5

Fikrimi yukarıda söyledim. Anladığım kadarıyla maddi problem de yok. Neden 1.2 alacaksınız ki? O zaman 1.4 TSI comfortline + sunroof alın. Hem performansın hem de sunroof un keyfini yaşayın. Tabi yine de tercih size kalmış. İyi günler dilerim...

• selam arkadaşlar
    bugün aracımı 4. yıl bakımı için servise götürdüm daha önce verilen bilgiye göre triger kayışı ve ekipman değişecek dendi fakat yeni gelen bilgiye göre 4 yıl veya 120 bin km de değişecek hükmü değiştirilerek, yıl kalkmış km dolunca değişecekmiş, bundan dolayı 1000 tl kar etmiş bulunmaktayız. ilgili arkadaşlara duyurulur...
  • Arkadaşlar merhaba 2010 model 1.6 tdi primeline donanım araca sahibim bir kaç konuda değişiklik yapacağım araç üzerinde fonksiyonel direksiyon , hız sabitleyici ve yolbigisayarı aktif etmek parçaları yurt dışından çıkma ve uygun getirme imkanım var fakat işin açıkçası parçaları numaralarına göre mi yoksa örnek vermek gerekirse 2010 model üzeri highline donanım herhangi bir golf veya jettadan sökülmesi yeterlimi olacak aşşağıdaki sorularıma bir el atarsanız sevinirim

1: yurtdışından direksiyon ve modül getireceğim gelecek olan direksiyona benim Aracın airbag sorunsuz olurmu muhtemelen normal fonksiyonel direksiyona uyacaktır ancak örnek vermek gerekirse 2015 model bir vw jettadan veya golften sökülen direksiyon uygunmu , ayrıca bulabilirsem R-line direksiyonda düşünebilirim bunada uygunmudur

2: direksiyon modül ihtiyacım olacağı için bunun Parça numarasına göremi bakmalıyım yoksa highline Donanım bir Aracın Modülü gelse onu kullanabilimiyim bu modül aynı zamanda yanılmıyorsam hem hız sabitleyici hemde yol bilgisayarı için lazım

• sengsm S kullanıcısına yanıt
    Bu yazdıklarınızı yapmak ne yazık ki düşündüğünüz kadar kolay değil. MK5 kasanın farklı model yıllarında bile farklı parça kodlu modüller kullanıldı. Yukarıda yazdığınız gibi farklı yıl ve donanım seviyelerindeki modüller birbirinden farklıdır ve kesinlikle birbirine uyum sağlamaz.

Size şöyle bir örnek vereyim: 2011-2012 model yılında üretilip satılan MK6 kasanın bazı modellerine hız sabitleyici direkt olarak takılabiliyorken bazılarına modül değişimi olmadan takılamıyor.

Aracın üzerindeki tüm bu parçaların birbiriyle uyumunu iyice araştırmanız gerekir.

İyi günler dilerim...

• quote:

Orijinalden alıntı: autotechvw

Şehir dışı aynı yakar. Şehir içi kağıt üzerinde 1.2 yaklaşık 1 litre kadar az yakıyor. Tabi yine de kullanana sormak lazım. Yalnız 1.4 TSI motorun passatta bile performansı çok iyi. Jettayı resmen uçurur. 2. elde de daha kıymetli. Bence aradaki komik fiyat farkını ödemeye değer. 3-4 bin tl.den bahsediyorsunuz. Sadece geçen ay 2 aracımın bakımına 3.500 TL. ödedim. Ben olsam 1.4 TSI alırdım. Tabi tercih size kalmış. Hangisini alırsanız alın hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın.

İyi günler dilerim...

Kesinlikle katılıyorum.

1.2 TSI motorun ödül aldığı bir platform duymadım ama 1.4 TSI genelde her yıl ENGINE OF THE YEAR(Yılın En iyi Motor Ödülü) platformunda 1.4 TSI motor ile ödülleri kimseye kaptırmazken daha 1.2 TSI motor için ısrar etmenin mantığını anlayabilmiş değilim.Motor çekiyosa çekiyo yada küçük vergi avantajı var ise vardır ama ne diye ödül almış motor varken 1.2 TSI motorla uğraşayımki???

• uzman01 U kullanıcısına yanıt
    Gerçekten önemli bir gelişme. Bu bilgiyi tam olarak şöyle açıklayalım:

2008 öncesi tüm VW lerin triger seti yine km.ye bakılmaksızın 4 yılda bir değişecek.

2008 model ve sonrası tüm VW lerin triger değişiminde yıl sınırlaması kaldırılmıştır. Araç tipine göre 60.000 - 90.000 - 120.000 - 180.000 km. dolduğunda triger seti değişecektir.

Yetkili servis bu durumu şöyle açıklıyor: 2008 ve sonrası araçlarda daha üst teknoloji ve daha çok dayanan parçalar kullanılmış. Bu sebeple yıldan dolayı bir aşınma olmadığı tespit edilmiş.

Tüm forum severlere iyi günler dilerim...

•  ===VW JETTA KULÜBÜ===DRIVERS WANTED===

Hayırlı olsun...
  • 
Sayfa: önceki 278279280281282
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.