Şimdi Ara

VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan (1076. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53.705
Cevap
448
Favori
3.662.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10741075107610771078
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alpkalp

quote:

Orijinalden alıntı: terapist70

quote:

Orijinalden alıntı: haidenhain

Yağ yakma problemi firmadan bağımsız, güç/hacim oranı yüksek motorlarda genellikle karşılaşılan sorunlardan.özellikle polo gti'daki 1.4 180bg motorun aşırı yağ yakması ile tsi bu konuda biraz daha ünlü. forumda aracını ilk alan arkadaşlardan terapist70'in de 1.2 tsi dsg aracında yağ yakma ile iligili bir sıkıntısı vardı, kendi "2005 Honda Jazz CVT, veda ederken...Golf'lü günler başladı.." konusunda yağ yakma sıkıntısından bahsetmişti. Bu konudaki deneyimiyle size de yardımcı olabilir eğer konuyu takip ediyorsa.

Evet, aracım malesef 3800 km'lerdeyken "yağ düzeyi düşük "uyarısı verdi. Bu sorunu bu sayfada da belirtmiştim ama malesef pek ilgi uyandırmadı. Zaten bu sayfada seviyesiz polemikler ya da "şu opsiyonu mu alsam, bunu mu" şeklinde sorulardan bolca görmek mümkün..Herkesin sadece kendi sorununa ya da ilgisine odaklandığı, gerçek manada paylaşımdan bahsebilmek ise pek mümkün değil...Karşısındaki birisiyle sohbet eder rahatlığında mesajlarla dolu ve faydalanmak isteyen birisinin günlerini alacak bir laf kalabalığı...Eleştirmekle düzelecek bir şey değil, sanırım flora böyle..O nedenle bu faslı uzatmak istemiyorum..

Aracımdaki yağ eksiltme sorununa gelince; İki ayrı serviste incelettim. Herhangi bir yağ kaçağı görülmedi..Bugün de Kartal Doğuş Oto'da 300 ml daha eklendi ve toplamda 1 lt'lik yağ eklenmiş oldu..Sorunun kronik olup olmadığını ancak zaman gösterecek..Artık benzincilerde depoyu doldururken "abi yağına-suyuna bakalım mı" sorularına gülerek "gerek yok, araç daha çok yeni" diyemiyorum.."Olur bakın" diyorum..: )

Hay ağzınıza sağlık kardeşim,buradaki olayı çok güzel özetlemişsiniz.Golf 7 ile ilgili bilgi alayım diye beş gündür okuyorum okuyorum, bitiremediğim gibi hiçbirşey de öğrenemedim.Hep aynı mevzular,şunu mu taksam bunumu opsiyonlasam,alarm taksammı,aracım banda girmiş,gemiye yüklenmiş limana yanaşmış,fenalık geldi ya.

Test yazısı tadında yazmaya çalışanlar var sanırsın kahvehane muhabbeti.Yol tutuş şahaneymiş yere yapışıyormuş sanki,dsg en iyi şanzımanmış,ergonomi şahaneymiş falan.

Ne yazık ki vw deki kullanıcı profili farklı.Bir alfa romeo ,mitsubishi,mercedes,mini cooperdaki genel profil vw de yok.-Bu markaya gercekten gönül vermiş bilgili bilinçli arkadaşları tenzih ediyorum-genel profil olarak otomobilden fazla anlamayan,kulaktan dolma efsanelere prim veren,araştırmayı pek sevmeyen kişiler malesef pek fazla.

VW 60 lı yıllardan 80 li yıllara kadar halk arasında kaplumbağa tabir edilen modeliyle efsane olmuş ve büyük bir marka değeri yaratmıştır.Sonra napmıştır?Bu marka değerinin üzerine yatmıştır.Aynı donanımda başka araçlar golf7 ye göre 10-12 bin tl daha ucuzdur.Peki vw kötümüdür?Hayır iyi araba üretir,belli bir standardı vardır ama nissan mitsubishi toyota citroen de en az vw kadar iyidir hatta japon olanlar avrupalı olanlara nazaran daha sorunsuzdurlar.Mükemmel arabayı alman yapar evet doğrudur ama bu vw değildir,opel hiç değildir.Mercedes audi bmw dir.Vw kendi ayarındaki diğer markalara göre bu kadar pahalı olmak zorundamıdır?Evet en doğrusunu yapmaktadır.Hangi markanın vw gibi bir marka değeri ve fanatiklik derecesinde hayranları olsa aynısını yapardı.

Bir süre önce arkadaşıma araba bakarken bütün vw leri incelemiştik.Arkadaş demişti ki,yahu polo dan passata kadar hep aynı aracın içine oturmuş gibi hissettim,aynı torpido aynı direksiyon aynı koltuk,aynı kapı kolları,düğmelerin yeri bile aynı.Tek bir tasarımı bütün modellerinde pazarlıyor.Maliyeti ne kadar düşürdügünü hesaplayın.Fakat hakkını yemeyelim,ne zaman cc ye oturduk işte bu araç başka dedik. s class mercedese oturmuş gibi bir his yaratıyor,ben farklıyım diyor..

Bu gurubun araçlarında zaten çoğu parça skodasından seatına audiden vw ye aynı havuzdan dağıtılıyor.Mesela eski ibizalarda cam suyu haznesinde audi arması vardı. Şimdi işi daha da ileriye götürmüşler esnek bir şasi sistemi geliştirmiş bütün araclarını aynı şaside imal edecekler hatta yeni a3 seat leon ve golf7 de başladılar bile.Bu ne demek?Çok ucuza çok daha seri imalat demek.Dünyada batmayacak tek otomobil markasıdır vw

Neyse sonunda dün bir arkadaşın 1.2 dsg li golf7 sini kullandım.Ataşehir gümrük bağlantı yolunda restoranların olduğu noktada bir viraj vardır,ford focusla yol müsaitse her seferinde 130 la girerim zamk gibi yapışır.Aynı alışkanlıkla golf7 ile girdim arkalar bıraktı kendini,çok panikledik.Bu mu anlata anlata bitirilemeyen yol tutuş?Bir de galiba arkada bağımsız süspansiyon yok,tek taraf çukura girince çalkalanma yapıyor.İç malzeme kalitesi iyi,yüz üzerinden 80 alır.110 dan itibaren kelebek camlarından rahatsız edici bir uğultu sesi başlıyor,sürat arttıkça artıyor.Bozuk zeminlerde arka sol kapı ve torpido kapağından gıcırtılar geliyordu.Araçta trim boşlukları olduğunu düşünüyorum.Ekranın yeri rezalet.Üste havalandırma ızgaralarını koymuş alta ekranı,hani nerde kaldı ergonomi?ekrana bakınca yolu net göremiyorsun.Yeni seat leonda ekran daha yukarda,havalandırmalar ekranın iki yanında.Audide nissanda bmw de coğu aracta golf7 deki bu ergonomi hatası yok.

Gelelim dsg meselesine.Dsg li araç çok kullandım,evet güzel konforlu ama bu kadar abartılacak bir olay değil,hele buradaki fanatiklerin devamlı söylediği gibi gelmiş geçmiş en iyi şanzıman değil. En sorunsuzu cvt ama o da çok yakıyor diyorlar.Nissanın juke ve qashqai de kullanmaya başladığı x-tronik cvt şanzıman en az yakan en sorunsuz şanzımandır.Nissan bu şanzımanın %20 daha performanslı ve bir o kadar tasarruflu oldugunu söylediğinde pek inanmamıştım.Bizdeki cvt li juke şirket aracını 2010 aralık ayından beri adeta test koşullarında gibi yorarak kullanıyorum,uzun yollara çıkıyorum sport modunda 5 bin 6 bin devirlerde kullanıyorum bu güne kadar tık demediği gibi tüketim ortalaması 7.4 . Ekonomi odaklı kullanımda nasıl bir değer çıkacağını düşünün.Dsg den daha zevkli ve sorunsuz.Gaza bastığınız sürece kesintisiz devamlı hızlanıyor.Önceki arabam mitsubishideki tek kavrama amt şanzıman (getrag yapmıdır) dsg ye göre geçişleri biraz daha hissettiriyordu ama arada dağlar kadar fark yok.

Dsg sorunlarına değinelim biraz da.Gecen sene temmuz ayında bir yakınımın 12 bindeki jetta dizel dsg li aracı ile balıkesir yakınında gecenin bir saati yolda kaldık dsg gümlemiş. 20 gün serviste kaldı şanzımanı değiştirdiler ama yine de olmamış yokuşta silkeleme yapıyormuş ve vites değiştirmiyormuş,1 hafta daha kaldı serviste. Teslim alırken görevli şu anda türkiye genelinde 670 tane dsg li araç şanzıman yüzünden servislerde yatıyor demiş. vw 2013 araçlarda sorunu giderdiğini iddia ediyor bakalım görcez. ısıya daha dayanıklı balata kullanmaya başlamışlar,çözüm bu. yani müjde arkadaşlar,artık 10 binde değil 15 binde dsg niz gümleyecek:) hani zincirlikuyu mezarlık girişinde yazıyor ya her canlı birgün mutlaka ölümü tadacaktır diye..şöyle değiştirelim: her dsg li birgün mutlaka yolda kalmayı,coluk cocuk rezil olmayı,1 ay arabasız kalmayı tadacaktır.

Vw nin düşük hacim/yüksek beygirli araçları deli gibi yağ yakıyor.Polo gti çıktıktan 10 gün sonra ikinci ele düşerek rekor kırdı. ibiza cupra sorunlar yumağı. yeni 1.4 140 beygirlik motorlardan da şüpheliyim act dahil.

Son olarak yeni seat leonla test sürüşü yaptım.Dış görünüş ve iç tasarım kesinlikle golf 7 den daha iyi.Ergonomi daha iyi. Malzeme kalitesi olarak golfe yüz üzerinden 80 demiştim,bunun da 70. fakat daha sonra fr donanımın içine oturdum,ona da 80 veriyorum,gercekten çok zevkli yapmışlar.Aynı donanımı iki aracta da hesap ettim,golf 13 bin tl daha pahalıya geliyor.

Aynı donanım 13 binlira daha pahalıya geliyor derken bir hesap hatanız var bence. Misal, ben 1.4 manuel highline golf için sıra bekliyorum. Aracın liste fiyatı 55800. Bu araca denk bir leonu aşağıdaki gibi oluşturabiliriz ve sonuçta Leon da 55500'e denk gelir. Eğer detaylı olarak özellikleri incelemeyip Leonun style paketi ile golf highline'ı kıyaslasanız bile fiyat farkı 8500 lira oluyor, 13bin lirayı nasıl hesapladınız? Aşağıda opsiyon olarak leona eklediğim özelliklerin hemen hepsi golf highline'da standart, paket nedeniyle leona led far gibi highline'da olmayan bir iki özellik ekleniyor ama sonuçta ben ancak bu şekilde 2 aracın donanımlarını eşitleyebiliyorum.

Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Model Fiyatı 47.300TL

Arka yan hava yastıkları 850TL
    17"Alümnyum alajımlı jantlar dynamic 30/1 1.000TL
    Ön arka park sensörü+optik park sistemi 1.200TL
    Güvenlik paketi (Arka koltuklar için 3 ad emniyet kemeri uyarı sistemi+yorgunluk uyarı sistemi) 350TL
    Diz hava yastığı 300TL
    Siyah Alcantra spor döşeme 1.200TL
    Dokunmatik renkli 5,8" ekranlı RCD MP3 çalar+sd kart+usb+ıpod bağşantısı+bluetooth+8 hoparlör 650TL
    Leon Style Plus Paketi ( SEAT Full Led + Led Gündüz Sürüş Farı + Led Arka Stop Lambaları + Arka Park Sensörü + Koyu Karartılmış Arka Camlar)2.650TL
    Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Toplam Fiyat

55.500TL

• 1.4 140 bg lik motor farkını hesaba kattınız mı? Min 4000 TL gibi fark yaratıyor VW de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cngmtj

benim aracın sağ ön kapısı yüksek sesle bası güçlü olan bi şarkı açtığım zaman zırıl zırıl zırlıyo. kapının orda bişeyin titrediği kesin. çok gıcık bi ses. yetkili servis çözer mi bu durumu ?

benzer bir sesi ben ön sol kapıda aldım. sanki hoparlör patlak gibi ses veriyordu. araç daha 500 km idi. Servis kaydı da açtırdım, bakıldı ancak sorun olmadığını belirttiler. Hala yüksek sesli ve bas ı kuvvetli parçalarda o sesi az da olsa duyuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeLPeRs

quote:

Orijinalden alıntı: fzakir

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akansu79

quote:

Orijinalden alıntı: özgundi

Herkese selam
    Öncelikle çok şey öğrendiğim bu foruma borcumu ödemek istiyorum.Araç 1.2 comfortline dsg beyaz baz model.Bayi ile 52750 el sıkıştık.plaka ve trafik bana ait.Banka kredisi kullandım.En uygun vakıfbankta buldum.0.79 oran ve dosya masrafı 262 tl .Bir gündede halloldu kredi.Kasko aviva 950 tl .Bir plakam kaldı.Onu da yarın halledip salı aracımı almayı düşünüyorum.Bu araya kadar ki işlemlerde kafasına takılan birileri olursa seve seve yardımcı olurum.
    Salıdan sonra ilk izlenimlerimi ve bir kaç foto koymayı düşünüyorum.Herkese herşey için teşekkürler....

0,79 ihtiyaç kredisi mi yoksa taşıt kredisi mi hocam. Bir de kasko için hasarsızlık indiriminiz mi vardı?
    Bnm için 25000 36ay vade şuan taşıt kredileri daha uygun geliyor. ihtiyaç kredisine göre. Tabi tutar ve vadeye
    göre değişebilir.

VDF kredisi (Volkswagen Doğuş Finans) almanızı öneririm.. 0.69 dan veriliyor.. (60 aya kadar)

Aman kardesim bir öneri verirken dikkatli olmak lazım. Demişsin dogustan 0.69 tan kredi kullan. Hic TAVSIYE ETMIYORUM. 10000 TL YE FAIZ HARIC 600 TL MASRAF ALIYORLAR. Arti bide faiz.
    Daha oncede yazdım DEVLET BANKALARINDAN SASMAYIN. IHTIYAC KREDISI MASRAFSIZ OLANLARINI TERCIH EDIN.

Devlet bankları verse de oradan alsak.. 50 bin TL yi 0.69 dan veren varsa hemen alabilirim...

Sayın Hepers yüksek tutarda kredi cekebileceginizi dusunemedim. Devlet bankalari ni arastirmak lazim 50000 bilmiyorum cekilebilinir mi? Lakin unuttugunuz iki seyi hatirlatayim size;
    50000 cekerseniz bir yilda geri ödeme yi düşünüyorsanız faiz orani vadeye göre uzar . Yani 0, 69 faiz 1 leri asabilir.
    Ikincisi belkide önemlisi 50000 cekerek sıfır araba almak ne kadar mantıklı?
    Butcenize göre hareket etmeniz öneririm. Saygilarimla

• quote:

Orijinalden alıntı: aramis1

quote:

Orijinalden alıntı: Yen@l

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

quote:

Söylediğinizi yapmıştım işe yaramadı

cam düğmesine 2 kere ard arda basın, yukarı veya aşağı farketmez.

Cam kapalı ya da açık iken mi

Şoför tarafındaki pencereden mi yoksa ön yolcu tarafındaki pencereden mi bahsediyorsunuz? Benim aracımda ön yolcu tarafındaki pencereyi, tek tuş ile sol kapı üzerindeki kumandalarla kapatamadığım halde, yolcu tarafındaki kapı üzerindeki mekanizmaya tek dokunuşumla cam açılıyor veya kapanıyor. Ancak aynı olayı sol kapı üzerindeki kumanda düğmelerinden gerçekleştiremiyorum. Sizde de acaba böyle bir durum olabilir mi?

Yolcu tarafındaki cam. Ben şoför tarafındaki tuşla denedim. Cam tarafındaki tuşla bugün eve gidince denerim. Sizin durumunuz tuşun bozulduğu manasına gelir. Bu arada 3 kişide birden aynı problemin ve yolcu tarafı camı için çıkması ilginç. Hadi hayırlısı. Bu problemi yaşayan arkadaşlara bir sorum olacak, anahtardaki bagaj kapağını açma tuşuna uzun basınca bagaj kapağının çok az aralanması gerekiyor, ancak bende bu olmuyor, sizde durum nasıldır?

Sayın @aramis1, kumanda üzerindeki bagaj açma butonuna uzunca bir süre bastığım zaman benim aracın bagaj kapağı hafifçe aralanmaktadır. Tek dokunuş ile cam açma olayına gelince ben aracımı teslim aldığım gün olan 3 Ocak 2013 tarihinden beridir durum bu. Peki camların sürücü tarafındaki butonlardan nasıl açılması gerekiyor. Bir de benim aracım 1,2 tsi manuel middle plus. Sizin aracınız nedir? Belki belli donanımdaki araçlara bu özelliği eklemişlerdir. Ancak yine de tam olarak bir fikir yürütemeyeceğim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Herkese selam
    Öncelikle çok şey öğrendiğim bu foruma borcumu ödemek istiyorum.Araç 1.2 comfortline dsg beyaz baz model.Bayi ile 52750 el sıkıştık.plaka ve trafik bana ait.Banka kredisi kullandım.En uygun vakıfbankta buldum.0.79 oran ve dosya masrafı 262 tl .Bir gündede halloldu kredi.Kasko aviva 950 tl .Bir plakam kaldı.Onu da yarın halledip salı aracımı almayı düşünüyorum.Bu araya kadar ki işlemlerde kafasına takılan birileri olursa seve seve yardımcı olurum.
    Salıdan sonra ilk izlenimlerimi ve bir kaç foto koymayı düşünüyorum.Herkese herşey için teşekkürler....

0,79 ihtiyaç kredisi mi yoksa taşıt kredisi mi hocam. Bir de kasko için hasarsızlık indiriminiz mi vardı?
    Bnm için 25000 36ay vade şuan taşıt kredileri daha uygun geliyor. ihtiyaç kredisine göre. Tabi tutar ve vadeye
    göre değişebilir.

VDF kredisi (Volkswagen Doğuş Finans) almanızı öneririm.. 0.69 dan veriliyor.. (60 aya kadar)

Aman kardesim bir öneri verirken dikkatli olmak lazım. Demişsin dogustan 0.69 tan kredi kullan. Hic TAVSIYE ETMIYORUM. 10000 TL YE FAIZ HARIC 600 TL MASRAF ALIYORLAR. Arti bide faiz.
    Daha oncede yazdım DEVLET BANKALARINDAN SASMAYIN. IHTIYAC KREDISI MASRAFSIZ OLANLARINI TERCIH EDIN.

Devlet bankları verse de oradan alsak.. 50 bin TL yi 0.69 dan veren varsa hemen alabilirim...

Sayın Hepers yüksek tutarda kredi cekebileceginizi dusunemedim. Devlet bankalari ni arastirmak lazim 50000 bilmiyorum cekilebilinir mi? Lakin unuttugunuz iki seyi hatirlatayim size;
    50000 cekerseniz bir yilda geri ödeme yi düşünüyorsanız faiz orani vadeye göre uzar . Yani 0, 69 faiz 1 leri asabilir.

Sayın fzakir ;
    Satış Temsilcisi ile bu konuyu konuşmuştum.. 60 ayda olsa 0,69 sabit kalacağını söyledi.. Hatta kaskoda VW den yapılırsa bu oran 0,65 de düşebilirmiş. Aylık bin lira gibi bir ödeme planı oluyor ve bütçeme de uyuyor açıkcası..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeLPeRs -- 7 Mayıs 2013; 20:02:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: karahan7

quote:

quote:

quote:

quote:

Herkese selam

göre değişebilir.

Hocam yazdığına göre 10000 liraya 600 masraf o zaman 30000 çekersek 1800 mü masraf ödeyeceğiz?
    Benim bildiğim dosya masrafı bi defa alınır sizin yazdığınıza göre her 10.000 liraya 600 masraf.
    Ben öyle anladım.Yanılıyorsam düzeltin.
    Ya da vdf den krediyi kullanan varsa açıklık getirirse iyi olur.

Dosya masrafı cekilen tutara bagli olarak artar . Fakat 10000 600
    20000 1200
    30000 1800 seklinde olmayabilir. Ama 30000 tl de 1000 tlden fazla dosya masrafi cikar . Yapacagin is basit bir dogustan bir devlet bankaindan ayni tutar ve vadelerle basvuru yap ve KIYASLA . 4 kere kredi cektim bugune kadar ziraat vakif (2) ve halkbanktan ve hep kiyasladim devlet bankalari en hesaplisidir. GARANTI YAPIKREDI ISBANK VE diger ozeller sozde faizi dusuk gostetirler dosya masrafindan adami OPERLER. SON OLARAK IHTIYAC KREDISI CEKIN TASIT KREDISI ILE UGRASMAYIN.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Herkese selam

göre değişebilir.

Sayın fzakir ;
    Satış Temsilcisi ile bu konuyu konuşmuştum.. 60 ayda olsa 0,69 sabit kalacağını söyledi.. Hatta kaskoda VW den yapılırsa bu oran 0,65 de düşebilirmiş. Aylık bin lira gibi bir ödeme planı oluyor ve bütçeme de uyuyor açıkcası..

Sayın Helpers hesabını za uygun olduktan sonra bize hayırlı olsun demek düşer. Arabanızı iyi günler de kullanın. Son olarak bir arkadasta dosya masrafini sormus sizde onu yanitlarsaniz iyi olur. 50000 tl nin dosya masrafi nedir? Vadesi nedir? Toplam odemesi nedir?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Herkese selam

göre değişebilir.

Merhabalar
    Bende bu ikilemdeydim geçen hafta, aracım yarın teslim inşallah :)
    Size detaylı anlatyım
    Doğuş 0.69 dan veriyor ama 600 lira masraf, daha pahalı hayat sigortası masrafı var, 2 yıl garanti ve kasko bizden yapılacak şartı var, kasko için verdikleri değer ile dışardan aldığım değer 800 lira farkediyor ve tebikide rehin kaldırma masrafınız var, arac rehin olacak arada satmak isterseniz baya bi iş
    Öte yandan iş bankasından kredi çekerseniz 0.85 (maaş anlaşması) ve 225 lira masraf var rehin yok ve istediğiniz yerde kasko yaptırabilirsiniz, burda aradaki farka bakınca eğer 35000 e kadar çekeceksiniz ve 2 yada max 3 yılda ödeyeceksiniz DEVLET bankaları daha mantıklı, ama uzun süre ve daha yüksek bir meblağ çekeceksiniz, faiz oranından ötürü VDF cazip olabilir
    Herkeze iyi akşamlar dilerim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Şoför tarafındaki pencereden mi yoksa ön yolcu tarafındaki pencereden mi bahsediyorsunuz? Benim aracımda ön yolcu tarafındaki pencereyi, tek tuş ile sol kapı üzerindeki kumandalarla kapatamadığım halde, yolcu tarafındaki kapı üzerindeki mekanizmaya tek dokunuşumla cam açılıyor veya kapanıyor. Ancak aynı olayı sol kapı üzerindeki kumanda düğmelerinden gerçekleştiremiyorum. Sizde de acaba böyle bir durum olabilir mi?

Yolcu tarafındaki cam. Ben şoför tarafındaki tuşla denedim. Cam tarafındaki tuşla bugün eve gidince denerim. Sizin durumunuz tuşun bozulduğu manasına gelir. Bu arada 3 kişide birden aynı problemin ve yolcu tarafı camı için çıkması ilginç. Hadi hayırlısı. Bu problemi yaşayan arkadaşlara bir sorum olacak, anahtardaki bagaj kapağını açma tuşuna uzun basınca bagaj kapağının çok az aralanması gerekiyor, ancak bende bu olmuyor, sizde durum nasıldır?

Sayın @aramis1, kumanda üzerindeki bagaj açma butonuna uzunca bir süre bastığım zaman benim aracın bagaj kapağı hafifçe aralanmaktadır. Tek dokunuş ile cam açma olayına gelince ben aracımı teslim aldığım gün olan 3 Ocak 2013 tarihinden beridir durum bu. Peki camların sürücü tarafındaki butonlardan nasıl açılması gerekiyor. Bir de benim aracım 1,2 tsi manuel middle plus. Sizin aracınız nedir? Belki belli donanımdaki araçlara bu özelliği eklemişlerdir. Ancak yine de tam olarak bir fikir yürütemeyeceğim.

Benim aracım highline. baslangıcta sağ ön cam da tüm diğer camlar hibi şoför tarafından tek dokunuşla acılıp kapanabiliyordu. bagaj kağağı ise kendiliğinden açılmıyor. servise gittiğimde baktıracağım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Dosya masrafı cekilen tutara bagli olarak artar . Fakat 10000 600
    20000 1200
    30000 1800 seklinde olmayabilir. Ama 30000 tl de 1000 tlden fazla dosya masrafi cikar . Yapacagin is basit bir dogustan bir devlet bankaindan ayni tutar ve vadelerle basvuru yap ve KIYASLA . 4 kere kredi cektim bugune kadar ziraat vakif (2) ve halkbanktan ve hep kiyasladim devlet bankalari en hesaplisidir. GARANTI YAPIKREDI ISBANK VE diger ozeller sozde faizi dusuk gostetirler dosya masrafindan adami OPERLER. SON OLARAK IHTIYAC KREDISI CEKIN TASIT KREDISI ILE UGRASMAYIN.

Dosya masrafı bütün tutarlarda aynıymış (600 TL)
    Dediğiniz gibi bir kaç bankayı dolaşıp ihtiyaç kredisi araştırması yapacağım ve VDF ile kıyaslayacağım, teşekkür ederim...
  • quote:

Sayın Helpers hesabını za uygun olduktan sonra bize hayırlı olsun demek düşer. Arabanızı iyi günler de kullanın. Son olarak bir arkadasta dosya masrafini sormus sizde onu yanitlarsaniz iyi olur. 50000 tl nin dosya masrafi nedir? Vadesi nedir? Toplam odemesi nedir?

Çok teşekkür ederim..

-50 bin liranın dosya masrafı 600 lira ve 1061 TL geri ödemeli 60 ay 63 bine falan geliyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaraGandalf

Merhabalar
    Size detaylı anlatyım
    Doğuş 0.69 dan veriyor ama 600 lira masraf, daha pahalı hayat sigortası masrafı var, 2 yıl garanti ve kasko bizden yapılacak şartı var, kasko için verdikleri değer ile dışardan aldığım değer 800 lira farkediyor ve tebikide rehin kaldırma masrafınız var, arac rehin olacak arada satmak isterseniz baya bi iş
    Öte yandan iş bankasından kredi çekerseniz 0.85 (maaş anlaşması) ve 225 lira masraf var rehin yok ve istediğiniz yerde kasko yaptırabilirsiniz, burda aradaki farka bakınca eğer 35000 e kadar çekeceksiniz ve 2 yada max 3 yılda ödeyeceksiniz DEVLET bankaları daha mantıklı, ama uzun süre ve daha yüksek bir meblağ çekeceksiniz, faiz oranından ötürü VDF cazip olabilir

Ben 50 bin lira çekeceğim.. (60 ay)
    Yukarıda da dediğim gibi bir kaç bankaya daha başvurup birbirlerini kıyaslayacağım bakalım.. Hangisi bütcemize uygun ise o olacak hayırlısı ile..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KaraGandalf

Merhabalar
    Size detaylı anlatyım

Ben 50 bin lira çekeceğim.. (60 ay)
    Yukarıda da dediğim gibi bir kaç bankaya daha başvurup birbirlerini kıyaslayacağım bakalım.. Hangisi bütcemize uygun ise o olacak hayırlısı ile..

tiguanda hangi motor ve versiyonu düşünüyorsunuz? şu an için vdf en düşük oranı veriyor tabi yanına 2 ürün daha alırsanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onboardx -- 7 Mayıs 2013; 22:48:10 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Benim aracım highline. baslangıcta sağ ön cam da tüm diğer camlar hibi şoför tarafından tek dokunuşla acılıp kapanabiliyordu. bagaj kağağı ise kendiliğinden açılmıyor. servise gittiğimde baktıracağım.

Servise gittikten sonra, serviste aracınıza yapılan işlemleri ve bu soruna neden olan sebebi veya sebepleri bizlerle paylaşırsanız çok sevinirim.
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yen@l -- 7 Mayıs 2013; 22:52:43 >

• Arkadaşlar aracın alttan çekilmiş resimlerine denk gelen var mı nette? denk gelen varsa paylaşırsa sevinirim
  • arkadaşlar 1.2 golf şehir içi ortalama ne kadar yakar yılda 15000-20000 km yapıyorum bana uymaz mı kullananların tavsiyelerine ihtiyacım var
  • quote:

Orijinalden alıntı:
    Sorunda ferahlık olsun die biz karartılmıs camı cıkarttık hanım ferah ferah binmek istiyorum dediği için kum beji olacak die diretti. İçimi aydınlatacağına hiç şüphem yok ferahlık acısında kafam rahatta uyum nasıl olur hiç biyerdede görmediğim için kararsızım. Hanım illa diretti beyaz bej KARARTILMAMIŞ
    camlar die

Hocam ferahlık iyidir de, çoluk çocuk varsa güneşten pişiyorlar yalnız arkada. İleride film kaplatıp bol bol ceza ödeme riskini de gözardı etmeyin. Karartılmış cam iyidir bence.
  • quote:

quote:

Çok teşekkür ederim..

-50 bin liranın dosya masrafı 600 lira ve 1061 TL geri ödemeli 60 ay 63 bine falan geliyor...

Hocam oranı iyi ama bi arkadaşta yazmıştı ve benim kafamı kurcalayan ödeme bittiğinde farklı bir ücret talep ediyorlarmış.
    Açıkcası aracın gelmesine bir ay var ama hala ikilemdeyim bankadan mı vdf den mi çekeyim diye.
    Başka bi arkadaş da yazmıştı vdf ilk aylara faizin büyük bölümünü yansıtıyor.Anapara miktarı daha az.
    İleride elinize para geçerse ve kapatmak istersek dezavantaj bu durum.
    Benim için diğer önemli nokta bankadan ihtiyaç kredisi çekersem araç rehinli olmayacak.
    Araç geldiğinde kampanyalara bakıp kararımı vereceğim.Şu an için 24 ay vade aralığı çok hesaplı.

• Arkadaslar hakkatten su metal sürtmesi denen ses için neden kaynaklandığını bulan oldumu? Benim bir iki sitede gördüğüm eski arabalarda da olduğunu yakıt ile ilgili aksamın birbirine sürttüğünü söylüyorlar.Bir gelişme olursa lütfen aktaralım.(benim araç Manuel maalesef ses bende de var.)

• 
Sayfa: önceki 10741075107610771078
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.