Şimdi Ara

VW bora (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
24.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yakşık 1,5 yıl önce aldığım 2004 model Bora Pasific arabamı özel nedenlerden dolayı satıyorum. aşağıdaki linkte detayını bulabilirsiniz. Arabam oldukça temiz sadece sol arka tamponda ben aldığımda da mevcut olan hafif çizik var. Onun dışında hiçbir sorunu yok.Donanımhaber üyelerine biarz indirim yaparım. Araç Isparta'dadır.

Satılık Bora Pasific 2004 model

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arif32 -- 26 Ekim 2008; 17:08:15 >
  • Çok değerli Arif bey,

VOLKSWAGEN BORA aracınız gerçekten çok ama çok temizmiş. Kendi önceki aracım kadar temiz otomobiller gördüğümde sahiplerini kutlamak istiyorum. Bu vesile ile de sizi aracı sorumlu kullanmanızdan ötürü tebrik ediyorum. Gönül isterdi ki satmayasınız ve (LPG'li belki) daha uzun süre kullanasınız ancak özel neden belirttiniz, saydı duyuyoru. Eminim en kısa zamanda kısmetlisi çıkacaktır, bilhassa bu forumu takip eden değerli arkadaşlarımızın ilgileneceğinden eminim.

Eğirdir Dağ ve Komando Okulu 237. Dönem tertipten selamlar,

Taner Göde
  • arif bey merhabalar bende ıspartalıyım sizin arabanın 2003 nü antalyadan aldım geldim 38 000 de 10 gün oluyor ilanı daha önce vermiş olsaydınız mutalaka sizin aracınızı değerlendirirdim.Hayırlı müşterilr diliyorum
  • öncelikle selam bende 2001 comf aldım gerçekten güzel araba.
    stop lambasıyla ilgili sorun yazılmış yukarda onun neden sinyal kolunu açık bırakıp arabayı kilitlediğinizde stop lambası yanıyor galiba uyarmak için ilk aldığımda benimde başıma gelmişti
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilyas

öncelikle selam bende 2001 comf aldım gerçekten güzel araba.
    stop lambasıyla ilgili sorun yazılmış yukarda onun neden sinyal kolunu açık bırakıp arabayı kilitlediğinizde stop lambası yanıyor galiba uyarmak için ilk aldığımda benimde başıma gelmişti

ilyas bey o özellği biliyorum benim frenlambalarım kendi kendine gece yada gündüz yanmaya başlıyor.sinyal koluyla ilgili değil..
  • SELAMLAR 2003 MODEL VW BORA ARACIM VAR İLK ALDIĞIMDA BENİMDE BAŞIMA GELMİŞTİ ARAŞTIRMALARIM SONUCU SİNYAL KOLUNDAN KAYNAKLANDIĞINI ÖĞRENDİM.AMA SİZDEKİ SORUN BAŞKA OLABİLİR.
  • selamlar..benim de 2000 model comfortline volkswagen bora marka aracım var..satmayı düşünüyorum ilgilenen varsa görüşebiliriz.
  • merhabalar 2003 borada yol bilgisayarında "KUHLIMITTEL PRÜFEN" çıkıyor ve soğutma suyu lambası yanıyordu bende motor soğutma suyunu tamamen boşalttırıp vw araçalar için kullanıla n G12 soğutma maddesinden koydurttum antifiriz kullanmak kalorifer radyotörünün tıkıyormuş falan filan.sorun gitti fakat ne zaman soğutma suyu seviyesi minimuma inse bu uyarı çıkıyor buda ayda bir yada 1,5 ayda bir oluyor her seferinde üzerine ilave yapıyorum bu normalmi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: koseaa

merhabalar 2003 borada yol bilgisayarında "KUHLIMITTEL PRÜFEN" çıkıyor ve soğutma suyu lambası yanıyordu bende motor soğutma suyunu tamamen boşalttırıp vw araçalar için kullanıla n G12 soğutma maddesinden koydurttum antifiriz kullanmak kalorifer radyotörünün tıkıyormuş falan filan.sorun gitti fakat ne zaman soğutma suyu seviyesi minimuma inse bu uyarı çıkıyor buda ayda bir yada 1,5 ayda bir oluyor her seferinde üzerine ilave yapıyorum bu normalmi?

hocam bende de 2004 bora var yazın aldım ve 5000 km yaptım su hiç eksilmedi.Ayrıca soğutma kutusunda kırmızı bir su var.Sanırım kırmızı antifiriz.Ben antifiriz diye düşünüyorum ama acaba sizn dediğiniz gibi G12 marka soğutma suyu olabilirmi acaba?Hatta seviyesi min. 2-3 cm üstünde ve üzerine max seviyeye kadar kırmızı antifirz eklemeyi düşünüyordum acaba şimdi eklemesem mi?
    bu suyun kırmızı antifiriz mi yoksa G12 suyu olduğunu nasıl anlayacağım ben?

• Merhaba koseaa,

"KÜHLMITTEL PRÜFEN" Radyatördeki soğutma suyunun seviyesi düşük olduğundan ortaya çıkan bir uyarı. Olası arızalar:

1. Üst Kapak Contası
    2. Su Hortumları
    3. Devirdaim (Su Pompası)
    4. Radyatör Kanalları

Alman forumunda da sürekli soğutma suyu kaybeden bir motordan söz edilmişti ve arıza da soğutma suyunun silindirlere sızıp orada buharlaşıp eksozla dışarıya atılması arızası ortaya çıktı.

Yani bu normal değil. 8V ve 16V her iki motora da sahiptim ve 8 yılda 1 defa bile yarım fincan soğutma suyu (G12, pembe) eklemedim. Sanırım özel bir servise göstermenizde fayda var.

Taner Göde
  • G12 Dediğim madde vw lere konan antifiriz siz önce ölçtürün donma noktası düşükse G12 öyle ekleyin.

quote:

Orjinalden alıntı: bucak15

quote:

Orjinalden alıntı: koseaa

merhabalar 2003 borada yol bilgisayarında "KUHLIMITTEL PRÜFEN" çıkıyor ve soğutma suyu lambası yanıyordu bende motor soğutma suyunu tamamen boşalttırıp vw araçalar için kullanıla n G12 soğutma maddesinden koydurttum antifiriz kullanmak kalorifer radyotörünün tıkıyormuş falan filan.sorun gitti fakat ne zaman soğutma suyu seviyesi minimuma inse bu uyarı çıkıyor buda ayda bir yada 1,5 ayda bir oluyor her seferinde üzerine ilave yapıyorum bu normalmi?

hocam bende de 2004 bora var yazın aldım ve 5000 km yaptım su hiç eksilmedi.Ayrıca soğutma kutusunda kırmızı bir su var.Sanırım kırmızı antifiriz.Ben antifiriz diye düşünüyorum ama acaba sizn dediğiniz gibi G12 marka soğutma suyu olabilirmi acaba?Hatta seviyesi min. 2-3 cm üstünde ve üzerine max seviyeye kadar kırmızı antifirz eklemeyi düşünüyordum acaba şimdi eklemesem mi?
    bu suyun kırmızı antifiriz mi yoksa G12 suyu olduğunu nasıl anlayacağım ben?

• İnşallah yazdığınız gibi ciddi bi sorun yoktur yarın servise gidiyorum sonucu sizinle burada paylaşırım.

quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

Merhaba koseaa,

"KÜHLMITTEL PRÜFEN" Radyatördeki soğutma suyunun seviyesi düşük olduğundan ortaya çıkan bir uyarı. Olası arızalar:

1. Üst Kapak Contası
    2. Su Hortumları
    3. Devirdaim (Su Pompası)
    4. Radyatör Kanalları

Alman forumunda da sürekli soğutma suyu kaybeden bir motordan söz edilmişti ve arıza da soğutma suyunun silindirlere sızıp orada buharlaşıp eksozla dışarıya atılması arızası ortaya çıktı.

Yani bu normal değil. 8V ve 16V her iki motora da sahiptim ve 8 yılda 1 defa bile yarım fincan soğutma suyu (G12, pembe) eklemedim. Sanırım özel bir servise göstermenizde fayda var.

Taner Göde

• sayın Taner Göde aklıma bişi takıldı bu 8 yıl boyunca 1 fincan dahi g12 eklemedim dediğiniz araçlara tüplümü binmiştiniz? Neden sordunuz diyecek olursanız tüpgazlı araçların motor ısısı normal benzinli araçlara göre daha yuksek oluyor sanırım buda daha fazla soğutma suyu kaybına nedne oluyor olabilirmi?
  • merhaba arkadaşlar.benim aracımın ciddi bir problemi var.99 bora comfortline var.aracın emme manifoldunun alt kısmındaki kapak contaları erimiş.ayrıca manifoldun 4 çıkışlı plastik borununda ağızları erimiş.ve hava yapıyor.buda arabada zaman zaman teklemelere sebep oluyor.yedek parçacılar bana dedilerki lpgli araçlarda bu sorun var.sonucta emme manifoldu plastik boraların.delirecem arkadaşlar ben bunu bir daha taktırsam ileride yine yapacak.tek lpg ben mi kullanıyorum.yani bu demekki boralar lpg uyumlu değil.aklıma başka bişi gelmiyor.birde yedek su bidonunun içine max yazan yere kadar su dolduruyorum ama araba bir müddet gittikten sonra çok kaynıyor.sanki çaydanlıkta su kaynarda fokurdama yapar ya aynen öyle.fan sıcaklığa göre açılıyor ama kardeşim bu kadar sıcak su varken neden fan ara ara açar anlamam.bu normalmidir ? birde hararet göstergesi 90 da sabit kalıyor bu normal biliyorum ama o su öyle kaynaması ve arabanın emme manifoldunun erimesi.bu problemleri nasıl çözerim bilemiyorum.ankaradayım.birde kazık atmayacak hakkıyla yapacak sağlam bir servis arıyorum.lütfen yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.