Şimdi Ara

VW 1.2 TSİ 105bg (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
28.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üyesi ve parçası olmaktan gurur duyduğum çok değerli Türk halkı 30 yıl şikayet etmeden TOFAŞ ŞAHİN ve RENAULT 12 TS tipi araçlara binmiş (ve halen de inanılmaz derecede çok yaygın olarak binmekte), bunları düğün arabasından ambulansa kadar, kız kaçırmadan dana taşımaya kadar her türlü işlerde kullanmış, kelimenin tam anlamıyla "eşek" niyetine kullanmıştır. Arkadan itişli araçlar 80'lı yıllarda kaldırılmış, öncen çekişli araçlara dönüşmüş ise de ülkemizde kentsel sınırlar içerisinde "ŞAHİN", taşrada da "TOROS" kulallanımı yaygınlık kazanmıştır. Bu konu hakkında, adı geçen 2 aracın kültürümüzü çok fazla etiklediği, Golf ve Kadett Almanya'da ne olduysa Şahin ve Toros da Türkiye'de aynı görevi yerine getirmiştir. Ben dahi sürücü belgemi 1986'da (!) Renault 12 TS içinde aldım, sırasıyla 1978-1980-1988 eski kasa ve 1991-1998-2001 yeni kasar ŞAHİN ve sonucusu da KARTAL olmak üzere 6 adet TOFAŞ adam etmiş, kullanmış ve satmışımdır.

Fakat aynı değerli Türk halkı da yeni otomobilleri hemen benimsemiş, bağrına basmasını da iyi bilmiştir. LPG'de batmaya yüz tutan İtalyan şirketlerini İHYA etmiş, 350 Euro'ya ithal edilen komple kitler ülkemizde 1.500 YTL'ye peynir ekmek gibi satılmaya başlanmıştır. Ülkemizde 6 milyona yakın otomobil var (11 kişiye 1 otomobil). Almanya gibi 60 milyon otomobilimiz olsa (3 kişiye 2 otomobil) ekonomimiz de o denli güçlü olurdu. Benzine de bu kadar vergi konulamazdı. İpler HALKIN elinde olurdu. 2 gün benzin almadığında bakın bakalım hangi büyük şirketler batıyor.

Taner Göde

• quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

Değerli arkadaşlarım,

Teknolojinin gelişmesine bizler de ayak uydurmalıyız, bilgilerimizi ve düşüncelerimizi buna göre uyumlu hale getirmeliyiz. Cep telefonuna ilk çıktığı Nisan 1994'te "züppe" aksesuarı demiştik, şimdi hepimizde en az 1 tane, ben dahil bir kısmımızda 2 (belki de 3) tane cep telefonu var. Ne oldu da biz değiştik...? Cep telefonu ile işler, anlaşmalar, ilişkiler, hayatar değişti, ve biz de uyum sağlamak zorunda kaldık.

2.0 litre motordan alınan güç 1.4 litre motordan alınabiliyorsa ve bu İSPATLANMIŞ ve SATIŞA sunuluyorsa bizlere bunu kabul etmek ve buna göre düşünmek, bu bilgiyi de piyasaya aktarmak düşer. Otopazarında, taksi durağında veya oto tamircisinde bu sayfaları oku(ya)mayan, Almanca-İngilizce bilmeyen ve bilgiye erişemeyen, hayatı sadece 12-13 anahtarı ve kontak anahtarı arasında gidip gelen ülkemiz otomobil sever vatandaşlarına bu bilgileri vermemiz gerekir.

Volkswagen DOWNSIZING yapıyor, yani küçültmeye gidiyor, motorlarına TURBO ve/veya TURBO-KOMPRESÖR ekleyerek 2 litre veya 3 litre hacimli "kasik" motorlardan elde edilebilecek gücü yarısı kadar hacimli motorlardan aşırı besleme yoluyla ve çok daha az yakıt tüketerek elde ediyor.

Bunu "VW Passat'a bindörtyüz motor koymuş" yerine "VW yeni motorlar icat etti, büyük hacimli motorlar kalktı, yerine örnek olarak turbolu 1,4 litre motorlar geldi" şeklinde anlatırsak toplumdaki herkes bunu önyargısız anlayacak ve benimseycektir.

Sanırım buna önce buradaki bazı değerli arkadaşlarımızın başlaması gerekecek.

Saygılarımla,

Taner Göde

Taner bey,

Dediğiniz gibi gelişen teknoloji ve artan petrol fiyatları bizi yaşamamızda değişiklik yapmaya zorluyor.Fakat insanlardaki(özellikle o tarz insanlarda) önyargıyı yıkmakta gerçekten zor. Anlatırsın anlar ama anlamamış gibi yapar kestirir atar olurmu öyle şey der.

Üç yıl geçer arabanızı satacak olursunuz adam gelir kaputu açmanızı ister kaputu açarsınız(motora bakmakla 1.2 olduğunu anlayacak kapasiteye sahip değildir ama başka yerden 1.2 olduğunu duymuştur)Bunda şimdi 1.2 motor mu var benim tempra bunun iki katı mı şimdi der güler ve arabayı kötülemeye başlar.Genel olarak bu tarz insalarda radikal bir biçimde passat fanatiklikleri de vardır(Forumdaki bilinçli arkadaşları tenzih ederek söylüyorum).Passata binmemiştir sürmemiştir ama diğer araçlardan daha üstün olduğunu düşünmektedirler.Passatı tabu olarak bakmaktadırlar ve bmw ile mercedes ile kıyaslamaktadırlar.Bence, Doğuş Oto da bu sempatiyi yoketmemek için ve passatın marka değerinini korumak için 1.2 TSİ motorlu Passatı Türkiye'ye getirmeyecektir.Polo içinse de B segmentide bir araç için bu motorun pahalı olacağından (getirtildiği zaman fiyalarının baz modeli için 30.000 ytl civarı olacağını tahmin ediyorum)dolayı D.T'nun 1.2 tsi polo'yu Türkiye'ye ithal etmeyeceğini düşünmekteyim.Golf ,Jetta ve New Bettle da bu motorların kullanılabilir ve bence de çok güzel olur.

Saygılarımla;

• Sayın UnReachABLE,

Çok doğru tespitleriniz için teşekkür ederim. Kendi VW PASSAT aracımda 1.4 litre motor olmasından ötürü inanılmaz bir haz, tarifi imkansız bir keyif ve çok da büyük bir mutluluk alıyorum. Büyük motorlu ama güçsüz araçlara göre VW'nin 1.4 TSI 122 HP motoruyla diğerlerinden bir adım önde olduğumun farkındayım. Uzun yolda abartı bir hızda gitmemek kaydı ile modern dizel motor kadar benzin tüketmektedir ve son zamlarla da bu fark ortadan kalkmıştır.

Volkswagen'in hangi politikayı izleyeceğimizi bilmiyoruz. Almanya'da HIGHLINE donanımında bile 1.4 TSI 122 HP motor seçeneği varken ülkemizde bu imkan mevcut değildir, sanırm "para parayı çeker, pahalı otomobile büyük motor konulur" fikri önce Doğuş Otomotiv'te ortadan kalkması lazım. Ayrıca da umuyorum ki yeni kasa Passat'lar doğrudan fabrikadan sipariş edilecek, showroomda "bin, git" olayı sona erecek.

Selamlar,

Taner Göde

• Hem Performanslı hem vergisi az hemde daha az yakıyor bir insan başka ne isteyebilir ki...

Ama bende dahil çoğu kişi ileride problem çıkartabilir diye düşünüyor.Bu düşünceye sahip olmamın sebebide diğer markaların TSI tarzı motorlarının olmaması bu durumu da iki şekilde çözümleme yapıyorum.

1.Vw çoğu aracını Avrupa'ya yani petrolün pahalı olduğu yere satıyor ve kullanıcıları yakıt tüketimini önemsiyor fakat diğer markalar(ford toyota) Amerika ve Asya pazarlarında çok satış yaptıklarından dolayı petrol tüketimini önemsemiyorlardı ve buna ihtiyaç duymadılar.

2.Tsi motorları uzun dönemde büyük arızalar çıkartacaktır.(Vw gibi büyük firma bu hataya düşmez diyenler olabilir ama bence düşedebilir)

Size göre ilerde Turbodan kaynaklanan bir problem veya fazla aşınma vs gibi FSI larda normal şartlarda görülmeyecek problemleri TSI'de görebilir miyiz?

• Sevgili UnreACHabLE,

TURBO'lar, yani eksoz gazındaki enerjiyi kullanarak bir odacıktaki pervaneyi döndüren, dönen pervanenin de bağlı olduğuna milin diğer ucuna başka bir odada takılan pervaneyi döndürdüğü ve dönen bu ikinci pervanenin atmosferik basınçlı havayı motora sevk ettiği bu düzenekler arıza yapmaya çok müsaitler.

Bunun sebebi:

1. AŞIRI YÜKSEK ISI (eksoz gazısının ısısı nedeniyle kıpkırmızı renge bürünüyorlar)
    2. SOĞUTMA SORUNU (su veya yağla soğutuluyorlar, soğutma sorunununda eriyorlar)
    3. ÇOK YÜKSEK DEVİR (200.000 devir/dak. hız yapabiliyorlar ve rulmanlar dayanmıyor)
    4. WASTEGATE (GAZ TAHLİYE KAPISI) ARIZASI durumunda fazla eksoz gazı turboyu kitler

Şimdi bu yukarıdaki sorunlar özellikle ve bilhassa AĞIR HİZMET TİPİ DİZEL MOTORLARDA (kamyon, tank ve jeneratörlerde) ve YARIŞ AMAÇLI KULLANILAN BENZİNLİ MOTORLARDA görülmektedir. Turbo yapı itibariyle normal çalışma halinde dahi çok yüksek ısı ve basınç şartlarına maruz kalırken ağır hizmet tipi ve yarış uygulamalarında TURBO'lar genelde arızayı malzeme yorgunluğu ve aşınmadan hemen sonra gösterir.

Fakat, normal günlük evden işe, tek kontak 1000 km uzun yol (örnek: ADANA-İSİTANBUL) ve şehirlerarası/şehiriçi olağan kullanımda TURBO'nun denenmiş spesifikasyonlara uymaması için işçilik hatası veya malzeme kusuru gereklidir.

Kaldı ki VW turbo olayını BÜYÜK ÇAPTA (MASS PRODUCTION) ele almış, Amerikan BORG-WARNER marka TURBO'lar kullanmaktadır. Bu nedenle denenmemiş ve arızaya müsait bir adım atacağını sanmıyorum.

Şayet öyle bir durum başgösterirse de herhalde çok büyük bir RÜCKRUFAKTION / GERİ ÇAĞIRMA PROĞRAMI yapmak zorunda kalacaktır.

Saygılarımla,

Taner Göde

VW 1.2 TSİ 105bg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 12 Haziran 2008; 17:31:49 >

•  VW 1.2 TSİ 105bg
  • Taner Bey verdiğinzi bilgiler için çok teşekkür ederim.Peki bir sorum daha olacak diğer otomobil firmaların benzinli motorlarda turbocharger kullanmamasının sebebi size göre nedir?
  • VW bu yeni motorları ile diğer bütün otomobil firmalarının önünü açmıştır. Yakın gelecekte gece yetıp sabah kalktığımızda bütün araçları elektrikli ya da benzeri enerji kaynaklı olarak görmeyeceğimiz açık. Bu durumda böyle bir alternatif gelmesi zaten bir süredir bekleniyordu. Zamanında Beetle ile ( yani bizim kaplumbağa ) ekonomik araç sınıfında o gün için çığır açan VW bugün yine aynı şeyi yapıyor. Umarım yakın zamanda diğer otomobil firmalarıda VW'i takip eder.

Saygılar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: UnreaCHaBLe

Taner Bey verdiğinzi bilgiler için çok teşekkür ederim.Peki bir sorum daha olacak diğer otomobil firmaların benzinli motorlarda turbocharger kullanmamasının sebebi size göre nedir?

Diğer markaların benzinli motorlarda (henüz) TURBO kullanmamasının sebepleri daha fazla gücü daha yüksek hacimle elde etme yolunu tercih etmiş olmalarıdır.

Ayrıca geçen zamanlarda benzine göre nispeten daha ucuz olan ve şu anda % 5 fiyat farkı bulunan, ancak 1 litre yakıtla benzine göre yine de daha fazla yol gidebilen DİZEL MOTORLARIN 8 yıldan bu yana çok yoğun olarak tercih edilmiş olması, 1,4 litre dizelden turbo ile 90 HP, 1,6 litre deizelden de 110 HP elde edilebilmesi ve yine de tasarruflu olması benzinli motorlarda TURBO uygulamasını biraz gölgede bırakılmasına sebep olmuş, fakat VOLKSWAGEN tarafından bu husus unutlmamış ve motor geliştirme departmanı sessiz sedasız araştırmalarını yapmaya devam etmiştir.

Zaman içerisinde tüm taşlar yine yerinden oynamış ve şu anda rüzgar başka bir yönden esmeye başlamıştır. 150 dolara yaklaşacak olan petrolin varil fiyatı, Amerika'da 1 galon benzine 4 dolardan fazla ve onlar için KABUS gibi, bizim artık alıştığımız bir bedel ödemek zorunda olmaları ve bunun düzelmesinin pek de mümkün olmaması, eskiden 10 dolarla depoyu "fulleyen" Amerikalıların artık 40-50 dolar ödemeye başlamaları onlara da dokundu. 10 silindirli benzinli SUV'larla 2 ekmek, 1 paket margarin ve 2 paket süt almaya gitme devri onlar için de bitti...!

Motorlar kardeş otomobil şirketleri tarafından ORTAK geliştirilir ve holding içerisindeki markalarca kullanıma sunulur. VW kendi grubunda bunu başarıyla yaptı, GM ve Fiat da öyle, şimdi sıra diğer üreticilerde.

Ancak büyük motorlara turbo takılmayacak, onun yerine büyük motorlardan elde edilebilecek güç TURBO ile küçük hacimli motorlardan üretilecektir. Zaten amaç da büyük hacimli motorların yerine daha düşük yakıt tüketimi sunan bu TURBO'lu motorları piyasaya yerleştirmek.

Saygılarımla,

Taner Göde

• Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

Ayrıca da umuyorum ki yeni kasa Passat'lar doğrudan fabrikadan sipariş edilecek, showroomda "bin, git" olayı sona erecek.

İnşallah yeni passatlarda ve sonrasında tüm otomobilerde doğrudan fabrikadan sipariş edilebilme seçeneği sunulur ve istediğimiz donanımları seçebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnreaCHaBLe -- 13 Haziran 2008; 0:55:25 >
  • VOLKSWAGEN AAŞTIRMASI. 100 KİLOMTREYE 1 LİTRE YAKIT TÜKETEN ARAÇ

VW 1.2 TSİ 105bg
  • darılıp kzmayın ama bu tekoloji yeni değil isuzu-suzuki ve daihatsu 10yıldır bu sistemleeri farkgir üretiyorlar...lı adlarda kullanıyor 2.0litreden 700 beygir üretebiliyorlar aşırı beslemeyle.Asıl olan aşırı beslemeye ve MOTORDAN DAHA PAHALI OLMAYAN EKİPMANLARLA düiük devirde bunu elde edeilmektir örnek BMW motorları ve mondeoda kullanılan motorlar.VW herzamanki gibi hep kolay yola gidiyor çok basit hiç düşünmediinizmi bu adamlar 16valve motor yaptılar ve okadar problem yaşadılarki üretimden kalktı???millet 16sübaplı motorları 12yıldır kullanıyor!!!!
    tdi dn çok ağzı ve cebi yananlardansanız birçoğu gibi bence bu motordada acle etmeyin.
  • Sayın Perperek,

VW'nin hangi 16 Valfli motoru ortadan kalktı acaba...? 1.6 102 HP 8V motoru kastediyorsanız o motor her zaman vardı, maliyeti ve üretimi ucuz olduğundan ve her kesime hitap etmek gerektiğinden doğal ve normal olarak o motor da üretimde ve seçenekler arasında bulunuyordu.

VOLKSWAGEN ve motorları hakkındaki bilgileriniz ne yazık ki günün koşullarını yansıtmıyor. VW-AUDI-SEAT markalarında 3 emme ve 2 eksozlu 20 VALFLİ (!!!) 1.8 125 HP ve 1.8 T 150 HP motorları unuttunuz mu?

Tüm FSI'ler, tüm TSI'ler, 2.0 tüm TDI'ler, tüm 3.2 ve 3.6 V6'lar hepsi İKİ EMME ve İKİ EKSOZ olmak üzere silindir başına 4 VALF'tir sayın Perperek.

Ben darılıp kızmam. Size üzülüyorum. Biraz daha ayrıntılı ve açıklamalı yazsanız. Ayrıca yazdıkran sonra bir okuyup edit etseniz çok iyi olacak. 2.0 litreden 700 HP çıkarmak Formula 1 gibi yarışlara mahsus. Bizler günlük hayattaki motorlardan söz ediyoruz.

Bende 8V ve 16V VW motorları da vardı. Hiçbirisinde sorun yaşamadım. Şu anda 1.4 TSI 122 HP 210 NM motora sahip aracım var ve VW'nin başarısını kutluyorum.

Selamlar,

Taner Göde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 13 Haziran 2008; 17:50:58 >

• 3 EMME
    2 EKSOZ
    4 SİLİNDİR
    20 VALF

VOLKSWAGEN AUDI SEAT

VW 1.2 TSİ 105bg

VW 1.2 TSİ 105bg

VW 1.2 TSİ 105bg
     VW 1.2 TSİ 105bg
     VW 1.2 TSİ 105bg
     VW 1.2 TSİ 105bg
     VW 1.2 TSİ 105bg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 13 Haziran 2008; 16:56:17 >

• soyadımı katletiğiniz için teşekkür ederim benim 16 valve vw motoruyla kastettiğim ne herkes iyi biliyordur anlayıp araştıranlarda Audi den FSI VE TFSI tüm segmentlerde koyma kararı bu yüzden alındı diye biliyorum.Seat-audi gurubunun üst takım diye ahsedlien motor kısmı ve yazılımı farklıdır o yüzden beygir gücü ve tork ivmesi artı yakıt ekonomosi daha veeimlidir.dediğim motorlard octavai ve golflerde kullanılıyordu-almanca bilenler sitelerde araştırma yapıp bakabilirler.seat ve audi kullandım vw de kullandım tamircilerde aynı olduğunu iddia ettiği motorlarda farklı kayış ve rulmanları görünce parça ithalatcılarına motor kodlarını verip yedekleri getirtmeye başladılar.........fabia-ibiza-polo aynı motor denir evet görüntü blog silindir hacim aynı ama farklı bilen neyin farklı olduğunu bilir...polo 45litre ile max 750km ol yaparken seat aynı motorla 890km yapar ve düşük devirde daha fazla tork sağlar.......

ben satın alıp tecrübe ederek öğrendim sonrada yurt dışındaki uzmanların katıldığı forum sitelerinden farkları öğrendim.....3 subap motor 16 subap motor teknolojisini ne audi ne başka fira vw 100 yüz olarak kullandırmaz pazarlama stratejisi..........

bu yazdıklarımı karşı delillerle çürütebilirsiniz pek önemli değil gerçek gerçektir kullanıcılardan müşterilerden saklasalarda yapacak birşey yok.nasıl çin işi jetta ve polo zanzunsa bunlarda zamanla ortaya çıkacak olan şeyler.

• Sen hangi gruba giriyorsun?
  • %5 büyük ihtimal : )
  • Neden bu kadar garipsiyorsunuz TSI motorları anlamadım?
    Yıllardır birçok firma böyle çok küçük hacimli turbo beslemeli yüksek verimlilikli motorlar üretiyor. Örn; MB Smart Pulse 700-600 bu araçlar 600cc ve turbo beslemelı.

Birde 1,2 105Hp 16V TSI motor çok eleştirilmiş ve 1,6 102Hp 8V karşılaştırılmış, benim bu motor hakkındaki kişisel düşüncem, hiç şüpesizki 1,6 olandan çok daha performanslı olacagıdır,gerek passatı gerek jettayı 1,6dan cok daha ıyı tasıyacagıdır. 0-100 değeri veya en yüksek hız değeride 1,6ya göre çok daha iyi olacaktır. 1,6 motor en yüksek gücünü 5800RPM/102HP , 3800RPM/146nm Verirken bu motor uretecegı 160/170nm torku 1750RPM cıvarında vericktir buda araca çok büyük esneklik katıcaktır.
    Saygılarımla.

Farkı anlamanız için iki araç veriyorum 0-100km hızlanma degerlerını karsılastırın
    1- Toyota corolla t-sport 1,6 192HP (~1000kg) --- 9,0 sn
    2- VW Toruran 1,4TSI 140Hp (araç 1600kg ve AUTO) --- 9,2 sn

• Passat'a 1.2 TSi koyacaklarini zannetmiyorum zira 1.4'lerin satislari zaten güzel. 1.2 TSi'nin asil hedefi Golf ve Polo'dur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aatabay -- 9 Ağustos 2008; 21:55:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Erdm24

Motora bişey dediğimiz yok...Elbetteki Polo'yu rahat rahat kaldırabilir.Ama bakalım Türk halkı kaldırabilecekmi

tamam kardeşim sen binmezsin 1.2 olan arabaya olur biter bakarsın rahatına birde foto koymuşşsun tsi motor küçük geliyor kasaya diye ama biz senin gibi değiliz motorun ön kaput açık gitmiyoruz içindeki işçilik ve kalite bizi götürüyor

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.