Şimdi Ara

Vuruntu mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şuan Yanımda vw motor ustası var. Dinlettim sesi. Yatak vurumtusuna benzemiyor tok tok tok yapar dedi. Şıkır geliyor yatak sesinde şıkır olmaz. Lpg Enjektör ünden bile yapabilir buji lere ve arabanın yağına bakılması lazım. Son olarak da fincan sesine de benziyor buradan bu kadar anlaşılıyor dedi. Vaktiniz varsa gelin buraya :=

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle elektronik kontoller yapılması lazım araçta yatak sesi yok. Ayrıca bu tarz yakın çekim kameralar ile yapılan kayıtlarda subap sesleri çok yoğun çıkabiliyor..
  • Mytohology M kullanıcısına yanıt
    Benim 94 model 1.6 xli corolladada dediğiniz durum vardır. Sabit hızla 4. Ve 5. Viteste ilerlerken hararet ibresi dibi görüyordu, ustaya gittim termostattan dedi değiştirdim düzeldi. Benim ki de dur kalk trafikte ve rolantide normal seviyede idi. Sorun sadece dediğim şekil hareket halinde iken oluyordu.

• bozak07 kullanıcısına yanıt
    Merhaba.
    Orası neresi?

• Yav ne rektefiyesi bir.arkadaşta yazmış buji kablolarını tek tek söküp deneyin fark etmeyen kablonun ya bujisi ya ateşleme bobini bozuktır. Ateşleme sorunu titretir.

• motor kulakları eskimiş veya yırtılmıştır. fiyatı 5-10 lira felandır alıp değiştirin düzelecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mytohology

Merhaba.
    Orası neresi?

Şuan Bolu merkez:)

• Merhaba.
    Sanayide 7 dükkan dolaştım, herkesin işi var bakamam dedi.
    En son gittiğim özel servis "30 TL ver cihaza bağlayalım" dedi.
    Hata kodları bir bir çıktı.
    Vites ve enjektör hata kodlarını sildi yeniden marş yaptığımda yine enjektör arıza kodu verdi vites söndü.
    Enjektörcü senin çaren o da yapamazsa tesisata baktırırsın deyip enjektör ustasına geldim, bakıyorlar...

• Merhaba.
    2 saat enjektör işçiliği 200 TL maliyetle sorun çözüldü. Tüm enjektörler tıkanmış.
    Usta "Bir daha yakıtı PO' dan değil Opet veya Shell' den al" dedi.

• Ee lpg de düzekmiyomuydu sıkıntı?

• Merhaba.
    İlk mesajda hem benzinde hem de lpg de sarsıntı olduğunu yazmıştım.

• Konuyu takip ediyoruz dünden beri,Düzeldikten sonrada bir video'yu hak etmedikmi?
  • quote:

Merhaba.
    İlk mesajda hem benzinde hem de lpg de sarsıntı olduğunu yazmıştım.

İyide lpg enjektörü başka benzin enjektörü farklı hadi benzin tıkalı lpg de düzgün neden çalışmıyor? bence başka bir sorunu çözdüler.
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt

• Merhaba.
    Hazır gelmişken 7000 km' dir yağı suyu değişmemiş aracın sıvılarını değiştireyim dedim.
    Enjektör ustasına sordum kim değiştirebilir çünkü herkes çok yoğun.
    Hemen karşı dükkanın ustasıyla konuştu arabayı oraya çektim.

Dükkanda konuşmasından Suriyeli olduğunu anladığım 13-14 yaşında çırağa emanet etti benim arabayı. Dükkan içinde başka araba lifte olduğu için benim arabayı dükkanın önünde kriko ile kaldırıp karter korumayı söktü çırak Sonra yağ tapasından yağı akıttı ama yağ filtresi ile epey uğraştı sökemedi.
    Bu arada hava sıfır derece dondurucu bir soğuk var. Suriyeli çırağın arabanın altına betona kuru bir tahta ile uzanıp onca zaman uğraşması ister istemez acımama neden oldu.
    Yağı değiştirdikten sonra Dynamic Kote 100 adlı motor katkısından koymasını istedim. Soğukta motor katkısı sümük gibi kıvamlı olmuştu zor akıyordu.
    Usta çırağı kontrol etmek için yanına geldiğinde ben de reklam yapar gibi ustaya Dynamic Kote 100 mucizesinden bahsettim. Usta kutudan çıkmaya çalışan sümük kıvamındaki sıvıya parmağının ucunu değdirip kontrol etti, bana "Sen emin misin bunun ilaç olduğuna, bu çok kıvamlı motoru öldürmesin?" dedi.

Ben de ona endişe etmemesini 4 litre motor yağına sadece 250 ml katıldığını zarardan çok yararı olduğunu anlattım.
    Ardından tüm motor suyunu antifriz ile değiştirilmesini istedim ve A101' den 3 litresini 9,95 TL' ye satın aldığım antifrizi koydurttum.
    Bu arada Passatlarda motor sıvısı değişiminin çok kolay olduğunu öğrendim. Usta sadece genleşme tankına giren hortumu söktürdü ve Suriyeli çırağına genleşme kabından antifriz koydurttu. Eski motor sıvısı sökülen hortumdan yere akarken bu arada genleşme kabundan yeni antifriz koymaya devam etti.
    Tüm antifrizi su eklemeden koydurttuktan sonra hortumu yerine taktırdı.

Usta yeniden uyardı "Sen tüm motoru sadece antifriz ile doldurdun ama susuz antifriz motor soğutma sistemindeki çatlakları belirginleştirir sızıntıya neden olur" dedi.
    Tüm bu işlemlere de 40 TL ödeyip oradan ayrıldım.

Bedava...

Suriyeli çırak arabaya bindimi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

Bedava...

Merhaba.
    Binmedi.

Az önce arabaya rektefe yapan usta dönüş yaptı.
    Durumu anlattım sadece termostatı değiştiremediğimi sanayide hiçbir ustanın bulaşmak istemediğini söyledim.
    Bana normal olduğunu çünkü termostat değişiminin 2 saatten az sürmeyeceğini söyledi ve müsait olduğumda yanına gitmemi istedi.
    Ben motor sıvısını da komple değştirdiğimi söylediğimde acele ettiğimi, zaten termostat değişiminde o yeni antifrizin ziyan olup gideceğini anlattı.
    Bu defa ona endişe etmemesini A101' den 3 litresi 9,95 TL' den 2 adet antifriz aldığımı diğerinin yedekte bekledini söylediğimde rahatladı ve uygun zamanda gitmemi istedi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

Bedava...

Merhaba.
    Binmedi.

Az önce arabaya rektefe yapan usta dönüş yaptı.
    Durumu anlattım sadece termostatı değiştiremediğimi sanayide hiçbir ustanın bulaşmak istemediğini söyledim.
    Bana normal olduğunu çünkü termostat değişiminin 2 saatten az sürmeyeceğini söyledi ve müsait olduğumda yanına gitmemi istedi.
    Ben motor sıvısını da komple değştirdiğimi söylediğimde acele ettiğimi, zaten termostat değişiminde o yeni antifrizin ziyan olup gideceğini anlattı.
    Bu defa ona endişe etmemesini A101' den 3 litresi 9,95 TL' den 2 adet antifriz aldığımı diğerinin yedekte bekledini söylediğimde rahatladı ve uygun zamanda gitmemi istedi.

Merhaba

Binmemesi iyi olmuş,Binse o arabayı perte ayır diyecektim.Binilmezdi daha

Ustanla nasıl bir ilişkin var anlamadım ama senin antifriz'e o niye üzülüyor,rahatlıyor kiZiyan oluyorsa senin antifirizin hakan knki
  • Merhaba.
    Termostat değişimi de acil aslında.
    Çünkü araba dengesiz soğuyup ısındığı için blok çatlamasına neden olabilir.

Dün beni enjektörcüye gönderen VW özel servise 7000 km önce termostatı değiştirdiğimi söylediğimde termostatın yerini bana gösterip "Termostat kolay kolay arıza yapmaz" demişti.
    Trafikte ısınıp, yolda gidince soğuyan motorun probleminin de termostat olduğunu herkes söylüyor ama...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.