Şimdi Ara

VURDURMA NASIL YAPILIR? (OTOMATİK VİTES AMA :) ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
93.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

sanırım sadece otomatik viteslilerde değil eculu yeni model düz vitesli araçlarında vurdurulması sakıncalı bildiğim kadarıyla.. daha bilgili arkadaşlar fikirlerini söylerlerse memnun oluruz!

bi cvp alalım malum forumun yüzde 70 i eminim ecu lu düz vites kullanıyordur.. çok yardımı olacak gelecek cevabın..

MANUEL ŞANZIMANLI ARAÇLARDA, HERHANGİ BİR SEBEPTEN DOLAYI (AKÜ BİTMESİ, MARŞ MOTORU ARIZASI, VS.) KONTAK ANAHTARINI ÇEVİREREK MARŞ YAPILAMAMASI DURUMUNDA; BAŞKA BİR ARACIN AKÜSÜNDEN TAKVİYE YAPILAMIYORSA, YENİ BİR AKÜ DE TEMİN EDİLEMİYORSA,
    KONTAK ANAHTARI AÇIK DURUMA GETİRİLEREK, ARAÇ VİTESE TAKILIR, AYAK DEBRİYAJDA İKEN İTTİRİLİR. BELLİ BİR HIZA ULAŞILINCA, AYAK DEBRİYAJDAN ÇEKİLEREK TEKERLERDEKİ HAREKETİN MOTORU DÖNDÜRMESİ SAĞLANIR. BU ŞEKİLDE MOTORUN ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞİR...

NORMAL MARŞTA MOTORU ÇALIŞTIRMAK İÇİN HAREKET EDEN TEK PARÇA MARŞ MOTORU VE DİŞLİSİ İKEN, VURDURARAK ÇALIŞTIRMADA NEREDEYSE ARACI YÜRÜTEN TÜM ELEMANLAR DARBEYE MARUZ KALMAKTADIR...

quote:

sanırım sadece otomatik viteslilerde değil eculu yeni model düz vitesli araçlarında vurdurulması sakıncalı bildiğim kadarıyla.. daha bilgili arkadaşlar fikirlerini söylerlerse memnun oluruz!

• OTOMATİK ARAÇ HAREKETSİZKEN, VİTESE TAKMAK İÇİN FRENE BASILIR Kİ BİRDEN İLERİ YA DA GERİ FIRLAMASIN...
    HAREKET HALİNDE, İLERİ VİTESLER ARASINDA DEĞİŞİM YAPILABİLİR...

quote:

Orjinalden alıntı: Dinendal Elensar

Neden yapılamaz çünkü frene basmadan vites değişmez yani boştan otomatik vitese takmak için frene basmanız gerekiyor
    tüm otomatik araçlarda vites değiştirmek için frene basılacak diye bir şart yoktur.

Örneğin eski kda (2001-2006) honda civiclerde frene basmıyorsunuz....
    arz ederim...

Orjinalden alıntı: Dinendal Elensar

quote:

Orjinalden alıntı: DjiNN

otomatik vites araçlarda vurdurma yapamazsınız "n" den "d" ye de alsanız araç hiç istifini bozmadan sanki boştaymışcasına kaymaya devam edecektir ayrıca otomatik aracata vites konumunu değiştirmek için illaki frene basmak gerekmez boştan "d" yada "r" ye geçerken firen kullanılması aracın birden zıplamasını engellemek içindir... eğer firen gerekseydi "d" çok dik yokuşlarda "3" hatta "2" ye almak için aracı durdurmak gerekirdi ki pekte güzel olmazdı tırmanış açısından

Ben bir çok araba kullandım otomatik viteste ama hiçbiri frene basmadan vites değiştirmeme olanak sağlamadı

benim kullandıklarımdan
    2006 cmax
    2003 corsa
    2001 marea
    2001 focus ise sadece Rye ve P ye geçerken frene basmak gerekiyor

• quote:

Orjinalden alıntı: roverci

ECULU YA DA ECUSUZ FARKETMEZ...
    VURDURMA DENİLEN OLAY, HER HALİKARDA ZARARLIDIR...

MANUEL ŞANZIMANLI ARAÇLARDA, HERHANGİ BİR SEBEPTEN DOLAYI (AKÜ BİTMESİ, MARŞ MOTORU ARIZASI, VS.) KONTAK ANAHTARINI ÇEVİREREK MARŞ YAPILAMAMASI DURUMUNDA; BAŞKA BİR ARACIN AKÜSÜNDEN TAKVİYE YAPILAMIYORSA, YENİ BİR AKÜ DE TEMİN EDİLEMİYORSA,
    KONTAK ANAHTARI AÇIK DURUMA GETİRİLEREK, ARAÇ VİTESE TAKILIR, AYAK DEBRİYAJDA İKEN İTTİRİLİR. BELLİ BİR HIZA ULAŞILINCA, AYAK DEBRİYAJDAN ÇEKİLEREK TEKERLERDEKİ HAREKETİN MOTORU DÖNDÜRMESİ SAĞLANIR. BU ŞEKİLDE MOTORUN ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞİR...

NORMAL MARŞTA MOTORU ÇALIŞTIRMAK İÇİN HAREKET EDEN TEK PARÇA MARŞ MOTORU VE DİŞLİSİ İKEN, VURDURARAK ÇALIŞTIRMADA NEREDEYSE ARACI YÜRÜTEN TÜM ELEMANLAR DARBEYE MARUZ KALMAKTADIR...

quote:

benim kafamda dediğin gibi "mekanik" zararı olur ama 1-2 defadan zararı fazla olmaz diye kalmış..

fakat ecu lu araçlarda beyin zarar görür diye yani "elektronik" bir sorun çıkar diye biliyordum.. yani masraf açar oalraktan.. buna ne dersin? mekanik harici elektronik olaraktan zararı msrafı var mıdır nedir?

• 6 yıldır otm. kullanıyorum (honda civic, ford mondeo, ford scorpio, ve ara sıra diğer markalar). otm. araçlarda vurdurma olayının olmadığını biliyorum. kullandığın araçlarda gördüğüm; araç çalışmadığı sürece vitese geçmiyor, yani araç çalışmıyorken vitesi D, R, veya 1, 2 ye de atsanız vitese geçmeyecektir. sanırın bunun sebebi debriyaj sisteminin yerini alan tork konvektörünün vitesi değiştirmek için çalışma basıncına ihtiyacı olması. bu benim tahminim ama bildiğim şey çalışmadan vitese geçmiyor. viteste olmayan bir araca da vurdurma yapılamaz. hatalımıyımmm ki
    -Otomobil üreticilerinin yeni nesil otomobillerde kullanıma gittikleri yeni nesil şanzumanlar var bildiğimiz gibi. "Bilgisayar kontrollü manuel vitesler": Opel' deki adıyla Easytronic. Öğrendiğim kadarıyla benim aracımın da sahip olduğu bu vites sisteminde şöyle birşey varmış: Diyelim ki aracın aküsü bitti ve araç çalışmıyor. Ve easytronic vitesin sahip olduğu özellik de o ki, araç çalışmadan vites değişemiyor. Çünkü bilgisayar sistemine bağlı olan vites ancak elektrik akımı var olduğu sürece devrede... Ve eğer siz aracınızı son stop edişinizde aracınızı A1, M1 ya da R konumunda yani vitese takılı durumda bıraktıysanız, aracınızı çalıştırmadan aracı boşa almak mümkünatsız. Ve dolayısıyla aracınızı başka bir araç tarafından çektirmek de mümkün değil. Çünkü araç viteste... Bu durumda motor kaputunu açtığınızda sağ bölümünde altlarda, biraz ulaşılması zor bir konumda debriyaj kilidinin yer aldığı bir bölüm varmış. Üstünde -easytronic lock- gibi bişey yazıyormuş. Bu debriyaj kilidinde bir vida bulunmaktaymış ve o bölgeyi vidayı sökünce içine hiçbir kir kaçmaması için temizledikten sonra vidayı, bir direnç hissedene kadar yassı tornavidayla gevşetiyor ve çekip alıyormuşsunuz. Vidanın üstünü temizleyip tekrar yerleştiriyormuşsunuz. ve böylece aracın -50 km' lik bir sınır bulunmakla birlikte- boşa geçmesini sağlıyormuşsunuz. Ki başka bir araç sizin aracınızı çekebilsin. -Aktarma kablosu bulunamadığı acil durumlarda böyle bir çözüm varmış... Bu gün öğrendiğim bişey.

• Yani Otomatik vietsli bi araç kullanıyorsak
    Yanımızda Takviye kablosu ve Hayırsever Vatandaş Olması Gerekiyor.

Neyse Tofaş ta çok ilkel ve beyinsiz bir araç ama
    Hiç Böyle Sorunlar Çıkarmıyor iyi ki :) :)
    Gerçi Yorum Otomatik vitesle Alakasız Oldu Ama
    Bu Dezavantajları Göre Göre İlkel araçlar çok iligimi çekiyorlar .

KARARLAR, YILAN BALIĞINA BENZER. KOLAYCA YAKALANIR, AMA TUTULMASI ZORDUR.
  • Olur da hareket halindeyken aracı stop ettirirsem etraftan acemi gözüyle görülmemek için çaktırmadan vurdurup devam ederim Yıllardır da böyle alıştım ve herhangi bir zararını görmedim. Ama bu da görmeyeceğim anlamına gelmez
  • Tam otomatikler vurdurulur,vurdurdum da,N vitese alır salarsın kontak açıkken,yeteri hız alınca D ye atarsın çalışır,yağlama yapmadan hareket gördüğün için zararlı olabilir ancak darda kalınca yapılabilir.
    Onkyo TX-NR656-Pinooer BDP140-JBL control One-Dali Center&SubBass-Pinooer Front 7030-Samsung60KS8000,Samsung Note 3,Huawei P20 Pro,Dune 303D,Nvidia Shiled TV& Pro-Lenovo Flex 14,Megane II 1.5 dci Prvlg,Grand Scenic III EDC
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.