Şimdi Ara

Vucut geliştirmek istiyorum.Ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
7.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadasşlar bir body salonuna gidecem tabi.Ama önce bir danışıyım istiyorum.Mesela yardımcı besin ilaçları ne kadar yararlıdır.Ya da hangi aralıklarla ağırlık çalışılırsam daha faydalı olur.Bu işe yani başlıyorum.boy 1.80 kilo 75.Anlayan arkadaşlar neler tavsiye edersiniz

• kasların uzun süre bi işe yaramasını istiyorsan tam sana göre o an olan ağırlığı - zorlanmadan, fakat sana hafif gelmeyen - ağırlıkla çok çalış. Yok şekil olsun, kaslar şişsin falan diyorsan sana "ağır" gelen ağırlıkları tükenene kadar - zaten ağır oldukları için çok yapamazsın - çalış...

Gerçi daha ciddi body çalışanlar cevaplar birazdana ama ben onca sene spor yapmış biri olarak ideal ağırlıkla, çok çalışmanı öneririm...
  • Dotum çok saol.Başka önerileride bekliyorum.

Ha bir de ben ankarada yaşıyorum.Ankaralı dostlardan kaliteli ve uygun fiyatlı body salonu tavsiyesi istiyorum

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savanam -- 12 Ekim 2005, 16:51:52 >
  • BEN DE KASLARIM GELİŞSİN İSTİYORUM VE HERGÜN ŞINAV ÇEKİYORUM ŞINAV MIYDI HANİ ELLERİNİN ÜZERİNDE YÜZÜSTÜ ELLİERLE KENDİNİ KALDIRIYORSUN ONU YAPIYOM BİRDE AKŞAM FALAN ABİMLE OYUN OYNARKEN KASLARIMI ÇOK KULLANMAM GEREKİYOR ACABA BÖYLEDE KASLAR AZ DA OLSA GELİŞİR Mİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akıllı12 -- 12 Ekim 2005, 16:52:50 >
  • savanam , öncelikle body building in sabır sporu olduğunu söylemek istiyorum sana . Kesinlikle ama kesinlikle fotoğraflarda görülen insanların şaibesine kapılıp veya spor salonundaki büyük kilolar ile idman çıkaran kişilere bakıp ağır kilonun altına girme !!! ilk 3 ay spor salonu hocanın senin vücut tipine , beslenme özelliklerine bakıp sana göre yazacağı programa uymanı tavsiye ederim ... 3 ay neticesinde amacına yönelik supplement kullanımına girişebilirsin , supplement kullanımı da ihtiyaçlarına göre ve vücuduna göre belirlenmelidir , gelişi güzel kullanılmamalıdır , hepimizin bildiği gibi herşeyin fazlası hem cebe hemde sağlığa zarardır. Spor salonu seçimin konusunda sana maalesefki yardımcı olamayacağım , çünkü izmirde ikamet etmekteyim , bütçene göre en iyi spor salonu ve hocayı tercih etmelisin , bu tercihte en önemli kriter senin için spor salonu hocası olsun ... Neyse fazla gevezelik yapmıyım hayırlısı olsun şimdiden sana

• öncelikle hakikaten doğru bir karar olduğunu söyleyeyim, gerçekten gittiğine değiyor. ben daha 3 aydır gidiyorum ama şimdiden 9 kilo aldım ve herhangi ekstra protein hapı falan almadım. boyum 1.86, yazın baya zayıftım, şimdi normale döndüm. gerçi benden daha bilgili olanlar gerekenleri yazmış da ben de birkaç şey söyleyeyim. salonda tabi ki kaslı insanlar olacaktır, onlara özenip çok fazla kasma kendini. zamanla sen de onlar gibi güzel bir vücuda sahip olacaksın nasılsa. bir de ilk günlerden fazla asılma ağırlıklara, az kiloyla çok set yap, bu seni ilerki egzersizlere alıştıracak, adapte edecektir. antrenörünün verdiği programın dışına çıkma. ilk 1 ay az ağırlıklarla bütün kas gruplarını çalışmaya alıştıracaksın. daha sonra farklı programlarla daha farklı aletlerle çalışacaksın. neyse uzatmayayım. ama dediğim gibi salona milleti gaza getirsin diye vücut şampiyonlarının resimlerini koyarlar, onlara pek kapılma ve dışarıdan hap, toz gibi şeylere bulaşma

• Saolasınız kardeşlerim dediklerinizi dikkate alacağım muhakkak.Şu sıraalar şehir dışına çıkabilirim diye daha salon araştırması bile yapmadım.Ama çok sabırsızlanıyorum.uzun süre de devam etmek istiyorum.Umarım iyi bir salon bulabilirim ankarada.Batıkentte oturuyorum.Bu civarda bulsam ne iyi olur aslında.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • üçgen mi olacan la
  • Kesinlikle katılıyorum. Ayrıca şunu eklemek isterim. Eğer kilo almak istiyorsan çok yemek yemen lazım çok çok çok.. Sen o kadar idman yapınca kaslar doğal olarak gelişmek isteyecek ama yapıtaşı olmayınca nasıl gelişsin? Öyle sabah 2 dilim ekmek minnacık kaşar peyniri, öğlen bir tost, akşamda 1 tabak yemekle olmaz bu iş... Daha detaylı bilgiyi spor salonundaki hocadan almalısın.. İyi çalışmalar
    quote:

Orjinalden alıntı: guide

savanam , öncelikle body building in sabır sporu olduğunu söylemek istiyorum sana . Kesinlikle ama kesinlikle fotoğraflarda görülen insanların şaibesine kapılıp veya spor salonundaki büyük kilolar ile idman çıkaran kişilere bakıp ağır kilonun altına girme !!! ilk 3 ay spor salonu hocanın senin vücut tipine , beslenme özelliklerine bakıp sana göre yazacağı programa uymanı tavsiye ederim ... 3 ay neticesinde amacına yönelik supplement kullanımına girişebilirsin , supplement kullanımı da ihtiyaçlarına göre ve vücuduna göre belirlenmelidir , gelişi güzel kullanılmamalıdır , hepimizin bildiği gibi herşeyin fazlası hem cebe hemde sağlığa zarardır. Spor salonu seçimin konusunda sana maalesefki yardımcı olamayacağım , çünkü izmirde ikamet etmekteyim , bütçene göre en iyi spor salonu ve hocayı tercih etmelisin , bu tercihte en önemli kriter senin için spor salonu hocası olsun ... Neyse fazla gevezelik yapmıyım hayırlısı olsun şimdiden sana

• aç karnına balık yağı iç ve seanslarla çalış mesela bir havluyu eline al iki ucundan ellerini önüne uzatarak kolların göğüs hizasında olarak havluyu ger yay çek yayı ayağına tak önce 2 li olarak sonra artırarak omuz hizasına kadar çek ya bir şeyler yap işte sonunda kaslanırsın merak etme!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: kingphin

üçgen mi olacan la

uzun zamandır yapmamıştım onaylayayım.
  • sana en iyi tavsiyeyi hoca verir..iyi bi salona git..umarım çabuk bıkmassın
    bende özledim salona gitmeyi yaf
  • quote:

Orjinalden alıntı: savanam

Arkadasşlar bir body salonuna gidecem tabi.Ama önce bir danışıyım istiyorum.Mesela yardımcı besin ilaçları ne kadar yararlıdır.Ya da hangi aralıklarla ağırlık çalışılırsam daha faydalı olur.Bu işe yani başlıyorum.boy 1.80 kilo 75.Anlayan arkadaşlar neler tavsiye edersiniz

sana tavsiyem sakın ama sakın ilaç kullanma çok zararlı ,ve halter çalışırken nefes alıp vermelere dikkat et ,bu iş gelişigüzel olmaz ...
  • bende yaklaşık 3 ay önce kilo almak için body e başladım ama daha bir gelişme olmadı 1.80 55 kiloyum
    ayrıca hoca bana bir program verdi sürekli onu çalışıyorum önümüzdeki yaza kadar biraz kilo almak istiyorum
    neler yapmalıyım ve dikkat etmeliyim?
  • Hizli_Cocuk

Sanırım hocan öncelikle senin kilo alman gerektiğini söylemiştir. Senin boy kilo oranın standartdın biraz altında gibi. Yoğun şekilde makarna, yumurta, et, hububat, bakliyat ve özellikle pilav nede olsa yeniçeri yemeği Birde süt ve süt ürünleri. Gelişme için protein gerekli olduğu için aldığın yiyeceklerin protein oranlarına bakmayı unutma. Ton balığının protein oranı oldukça yüksektir tavsiye ederim.

Ancak her vakit yemen gerekiyor. Sabah öğle akşam. Birde aç karna sakın çalışma en kötüsü bu olur. Salona gitmeden önce yiyebildiğin kadar ye tıka basa, nede olsa salondan çıkınca kendini aç hissedeceksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bezgin -- 13 Ekim 2005, 9:47:58 >

• evet kilo almam gerektiğini söyledi ama senelerdir tek başıma almayı beceremediğim için body i denemeye karar verdim evet çok yemem gerekiyor ama ne kadar yersem yiyeyim bir işe yaramıyor bu arada ramazanda oruc tutmam zayıflamama neden olurmu acaba bodyle birlikte yani . bazılar protein tozu falan kullanmayı tavsiye ediyor gerçekte gereklimi bu tozlar normal yollarla olmazmı bu iş?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hizli_Cocuk

evet kilo almam gerektiğini söyledi ama senelerdir tek başıma almayı beceremediğim için body i denemeye karar verdim evet çok yemem gerekiyor ama ne kadar yersem yiyeyim bir işe yaramıyor bu arada ramazanda oruc tutmam zayıflamama neden olurmu acaba bodyle birlikte yani . bazılar protein tozu falan kullanmayı tavsiye ediyor gerçekte gereklimi bu tozlar normal yollarla olmazmı bu iş?

Hem oruç tutup hem de body yapaman. Bi tanesini yap, adam gibi yap.
  • valla ikisinide yapmazk zoruında hissediyorum kendimi o yüzden yapıyorum ikisinin bir orta yoludamı yok:)
  • ankaradaki en iyi salonu önerebilirim sana pahalımı ucuz mu bilemem ama atlantis var mithatpaşada çok iyi uzun zamn gittim oraya
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hizli_Cocuk

evet kilo almam gerektiğini söyledi ama senelerdir tek başıma almayı beceremediğim için body i denemeye karar verdim evet çok yemem gerekiyor ama ne kadar yersem yiyeyim bir işe yaramıyor bu arada ramazanda oruc tutmam zayıflamama neden olurmu acaba bodyle birlikte yani . bazılar protein tozu falan kullanmayı tavsiye ediyor gerçekte gereklimi bu tozlar normal yollarla olmazmı bu iş?

Dsotum ben de çok zayıftım hatta denizde beni afrikalı sanıyorlardı.Ben de karar verdim kilo almaya.Doktora gittim.Hatta ilginç bir hikayedir salık ocağında bir sürü hastanın içinde sıra bekledikten sonra doktorun karşısına kilo almak istiyorum diye çıkınca rahatsızmıdır nedir manasında dik dik bakmıştı.Bana kuru üzüm fındık ceviz pekmez gibi besinleri ve protein önedi.Ve karbonhidrat tabiki.Ben de sabahları pekmez gece yatarken de ballı süt içiyordum.Bir kaç aay içinde farkedilir bir kilo artışıo oldu.Ama bunun acayip yan etkileri var.Mesala kendini kamyon lastiği gibi hissediyorsun.Çok fena gaz yapıyor.Sınıfta oturamazdım o sıralar bir kaza gelcek başıma diye o derece yani :=).Sonra askere gittim orada da kilo aldığımı sölemeye gerek yok geldikten sonra bi baktım fena hantallaşmışım.Ve yaz mevsimi bitince mutlaka biraz forma girecem diye kendime söz verdim.Üçgen mi olcan la diyerekten laf atan densizlere söylüyorum.

Bu iş için kilo almak şart dostum.Benim dediğimi yap mutlaka bende yerdim yerdim kilo almazdım bir türlü ama bu pekmez ballısüt diyetiyle beni insanlar zor tanıyo artık.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.