Şimdi Ara

Vücut geliştirme ve kilo alma,Sık sorulan sorular - Cevaplar (46. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.662
Cevap
53
Favori
453.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yüzme kas yaparmı , kas yapması için hangi stil yüzmeliyiz , hangi bölgelerimizde kas yapar , ne kadar süremizi alır , günde/haftada kaç saat yüzmeliyiz kas yapabilmemiz için
  • quote:

Orjinalden alıntı: huseyin16

Arkadaşlar yüzme kas yaparmı , kas yapması için hangi stil yüzmeliyiz , hangi bölgelerimizde kas yapar , ne kadar süremizi alır , günde/haftada kaç saat yüzmeliyiz kas yapabilmemiz için

Yapmaz. Yüzücülerin hepsi haftada 3 gün salonda çalışırlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: drakin

quote:

Orjinalden alıntı: drakin

arkadaşlar merhaba boyum 1.95 kilom 107 hergün kondisyon bisikletine biniyorum 45 dakika kadar göstergesinde 750 kaloriye denk geliyor.size sormak istediğim 2 şey var birincisi göbeğim çok sarkık toparlamam için günde kaç tane mekik çekmeliyim ? diğer sorum ise kilomdan dolayı göğüslerim çok büyük vede sarkık gözüküo toparlamak için evimde ne tarz bir çalışma yapabilirim yardım ederseniz çok minnettar kalırım ...

Vücut geliştirme konusuna yazdığına göre vg amacın var,ona göre yazayım.Her çalışmada en iyi verimi istiyorsan ve amacın kısa sürede halletmekse zorlayabildiğin kadar zorla.Tabi sakatlanma sınırını bilmen lazım yoksa çeşitli sakatlıklar ortaya çıkabilir.Mekik çekersen ilk önce zorlanma hissedersin yüklendikçe hafif bir ağr olur o zaman bırakma,biraz daha üzerine git ve bırak.30-40 saniye sonra tekrar aynı şekilde zorla,bunu 3-4 set şeklinde yapabilirsin.KArın kasların belirginleşir ve cardio ile birlikte hem göbekte erime olur hemde göbeğin olsa bile sarkmaz.Sadece mekikle de olmaz dediğim gibi cardio şart.İp atlayabiliyorsan dene derim...Göğüsleri toparlamak için bench press+cardi yine...Yani amaç oradaki kas grubunun kütlesini artırıp yağların daha düzgün durması ve cardio ile yağ eritimine katkı sağlamak.Kaslı vücutta yağ çok belli olmaz.Unutma;yağlar kaslara besin sağlamak amacıyla depolanır ve kaslara en yakın yerlerde,çoğunlukla etrafında toplanır.Ne kadar çok kas kütlesi olursa o kadar enrji harcanır,bu da kas etraflarında depolanan yağları yakmak için hassas bir nokta.Sadece koşuyla yani bacak kaslarını çalıştırarak tam verimi alamazsın,yağlı bölgelerdeki kas gruplarını geliştirip çalışmalsını...
  • Gainerim bitti yenisini alıcam ama şunlar arasında kaldım Universal Gain Fast 3100(bunu kullanıyordum) Bsn True Mass Optimum Serios mass hangisini önerirsiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Black Sabbath

Gainerim bitti yenisini alıcam ama şunlar arasında kaldım Universal Gain Fast 3100(bunu kullanıyordum) Bsn True Mass Optimum Serios mass hangisini önerirsiniz

Gainere para vereceğine bol bol pilav ye
  • Pirinc pilavi (beyaz) kan sekerini bir anda yukselttiginden pek tercih etmiyorum ben :) Saglikli diyemiyorum ne yazik ki. Makarnayi tek gecerim

quote:

Orjinalden alıntı: ZUĞAŞİBERE

quote:

Gainerim bitti yenisini alıcam ama şunlar arasında kaldım Universal Gain Fast 3100(bunu kullanıyordum) Bsn True Mass Optimum Serios mass hangisini önerirsiniz

• quote:

Orjinalden alıntı: Yander

Pirinc pilavi (beyaz) kan sekerini bir anda yukselttiginden pek tercih etmiyorum ben :) Saglikli diyemiyorum ne yazik ki. Makarnayi tek gecerim

quote:

quote:

Pirinç vücut geliştirme yapan biri için mucize besindir. şişmanlatıcı özelliği yağda kavrulmasından gelir. lapasının ise zayıflamaya yardımı dokunur , glicemic endeksi kan şekerini bir anda yükseltecek bir değerde değildir öyle ki glicemik endeksi pirinçten daha yüksek olan patates bile beslenme uzmanlarınca şeker hastalarının menüsüne konur. Beslenme kitaplarının neredeyse tamamında sporcuların özellikle vücutçuların 3 saatte 1 100gr pirinç yiyerek kan şekerini dengede tutmaları önerilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3RS!N -- 13 Temmuz 2009; 13:53:22 >
  • gainer önericek yok mu3 ana öğün yemek yiyebiliyorum bazen 1 ana öğünü bile kaçırabiliyorum ara öğünlerden dolayı gainer almak istiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: nP4BlacK0uT

Sorum biraz konu dışı olucak ama yine de sorayım. Diyelim 2-3 yıl body yaptık. Çok güzel bi vücudumuz oldu. Protein tozu ve aminoasit de kullandık diyelim. Sporu komple bırakınca ve evdeki normal yemekleri yersek sarkma söz konusu olur mu? Yoksa kaslar küçülür ve vücut kendini korur mu?

Benim bildiğim beslenmene dikkat edersen sadece küçülme olur

Bana gainer önerecek yok mu bsn alıcam gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Henry Dorsett Case -- 13 Temmuz 2009; 15:27:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: nP4BlacK0uT

Sorum biraz konu dışı olucak ama yine de sorayım. Diyelim 2-3 yıl body yaptık. Çok güzel bi vücudumuz oldu. Protein tozu ve aminoasit de kullandık diyelim. Sporu komple bırakınca ve evdeki normal yemekleri yersek sarkma söz konusu olur mu? Yoksa kaslar küçülür ve vücut kendini korur mu?

Sarkma dediğin şeyin vücut geliştirmeyle ya da vücut geliştirmeyi bırakmayla bir ilgisi yok. O iş yağlanmayla ilgili, sen yediklerine dikkat etmezsen spor yap ya da yapma yağlanırsın ve belli bölgelerinde sarkmalar tabi ki olur. Ama bir vücut geliştirmeci sporu bıraktıktan sonra vücudu deforme olunca nedense göze batar, çünkü iki vücut arasında uçurum gibi fark vardır. Vücut inşaa edilebilir ama binalar gibi tuğladan betondan yapılmamıştır ve canlı bir organizmadır. Herşeye belli bir tepki verir.

Vücut geliştirme sporunu bırakmak için yapmayacaksın...

Black Sabbath; Hangisi daha ucuzsa onu al. Gainer de kalite çok farketmiyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yander

Pirinc pilavi (beyaz) kan sekerini bir anda yukselttiginden pek tercih etmiyorum ben :) Saglikli diyemiyorum ne yazik ki. Makarnayi tek gecerim

quote:

quote:

Ben diyet dönemi dahil günde 6-7 öğünün 2 sinde pirinç, 2 sinde makarna kesinlikle yiyorum. Diğer 2 öğünde de meyve ve meyve suyu ile karbonhidrat eksiğini tamamlıyorum.

Ne bulk ne de diyet döneminde kan şekeriyle ilgili hiçbir problemim olmadı... Sebeplerini de Ersin açıklamış zaten.
  • Merhabalar... Bu sporda çok yeniyim,izin verirseniz bir kaç sorum olucak... Antremandan hemen sonra almamız gereken sıvı,süt,meyve suyu,su yada izotonik içecek farkediyormu? Antremandan sonraki ilk öğün,antrenmandan ne kadar sonra yapılacak ve burada tüketmemiz gereken protein miktarını neye göre ayarlıycaz? Daha ilk ayım,fakat bu sporu bundan sonraki yaşantımda götürebildiğim yere kadar götürmek istiyorum,ağrımayan kas çalışmaz diyorlar,ilk iki günümde çok şiddetli ağrılarım olmuştu fakat artık eski ağrılarım olmuyor,dahamı ağır girmeliyim? Sorularım devam edicek :) 1.80 cm 70 kg 32 yaşında,1 çocuk babası :))

Edit:İmla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukaan -- 13 Temmuz 2009; 20:57:38 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: farukaan

Merhabalar... Bu sporda çok yeniyim,izin verirseniz bir kaç sorum olucak... Antremandan hemen sonra almamız gereken sıvı,süt,meyve suyu,su yada izotonik içecek farkediyormu? Antremandan sonraki ilk öğün,antrenmandan ne kadar sonra yapılacak ve burada tüketmemiz gereken protein miktarını neye göre ayarlıycaz? Daha ilk ayım,fakat bu sporu bundan sonraki yaşantımda götürebildiğim yere kadar götürmek istiyorum,ağrımayan kas çalışmaz diyorlar,ilk iki günümde çok şiddetli ağrılarım olmuştu fakat artık eski ağrılarım olmuyor,dahamı ağır girmeliyim? Sorularım devam edicek :) 1.80 cm 70 kg 32 yaşında,1 çocuk babası :))

Edit:İmla...

Merhaba;

32 yaşında bu spora başlamanız çok sevindirici, umarım daimi olursunuz. Sorularınıza gelince; İdmandan hemen sonra vücut 2 şeye acil ihtiyaç duyar, biri protein diğeri ise karbonhidrat. Bir çok uzman idmandan hemen sonra daha duşa bile girmeden hatta teriniz soğumadan bu ihtiyacı karşılamanız gerktiğini söyler ki denediğinizde faydasını görürsünüz. Bunun en pratik çözümü whey protein+%100 meyve suyudur, konuyu biraz incelerseniz birçok arkadaş sormuştur aynı soruyu.

Genelde alınması gereken değerler kişiden kişiye değişiyor ama her öğünde olduğu gibi bu öğünde de 1 gr. proteine karşılık 2 gr karbonhidrat almak iyidir. Yani 20-30 gr protein tozunu (1-1.5 ölçek whey proteine denk gelir) 500 ml' e kadar %100 meyve suyu ile karıştırarak oracıkta içebilirsiniz. Hem keyifli olur kendinizi ödüllendirmiş gibi olursunuz hem de kaslarınızın acil glikojen ve protein ihtiyacını karşılamış olursunuz. İdmanda çok terliyorsanız özellikle yaz aylarından idmandan yine hemen sonra bir multivitamin takviyesi almanız iyi olur.

İdman sonrası ağrı genelde ya ilk başladığınız zamanlar hamlık nedeniyle olur ya da daha önce yapmadığınız bir hareketi yeni yaptıysanız. Ağrıların asıl iki sebebi hamlık ya da laktik asit saldırısıdır. Bu konuda yine forumdan bir arkadaşımız @3RS!N in başka bir forumda paylaştığı bir makale var, cevabı orada bulabilirsiniz;

"Sakatlık ağrısının aksine adale sızısı ağrısının pek çok sebebi vardır. Marquette Üniversitesinde egzersiz fizyolojisti olan Robert Fitts`e göre adaledeki küçük yırtıklar buna sebebp olabileceği gibi diğer bir sebepte sudur.
    Metabolizmanın (asitler gibi) yan ürünleri birikirken(toplanırken) çevrediki sıvının içindeki su hücre içine doğru hareket eder. bu bir basınç yaratan bir şişmeye neden olur. Bu sızıyı bertaraf etmenin yolu kendine gelmeye çalışan hücrelerin beslenmesinde yardımı olmak üzere adaleye kan sevk edecek şekilde hafif pompalama antrenmanı yapmaktır. Aslında ağır bir idmanı çok tekrarlı setlerle bitirmek yada ağır idmanı takiben 15dklık bir aerobik aktivite yapmak (koşmak, bisiklet sürmek ) baskı altında olan adalelere ekstra kan pompalanmasına yardımcı olacaktır.
    Soviet Sports Review"
  • Arkadaşlar tatilde malesef aradığımı bulamadım.Biraz kondüsyon kaybı yaşadım ve şu an aşırı bir isteksizlik var.Zorlayacağım kendimi,mecburen.Alıştıktan sonra iyi oluyor.
  • Evet arkadaşlar dün itibarıyla birinci ay tamamlandı... Beslenmeye oldukça dikkat etmeye çalıştım ve haftada en az üç gün salona gitmeye özen gösterdim...
    Başladığımda 80kg'dım, dün tartıya çıktım veeee muhteşem sonuç
    Hala 80kg'ım, insan 100 gr vermez mi yahu
    Neyse şu an için çokta önemli değil, en azından miğde ve bel bölgesinde ahım şahım olmasada bir gelişme var...
    Ve birinci ayın sonunda ilk defa ölçülere baktık;

Boy; 178cm
    Kilo; 80kg (değişen bir şey yok)
    Bel; 93cm
    Omuz; 117cm
    Göğüs; 98cm
    Basen;99cm
    Kol;35cm

Maşallah kereste gibi adamım Bel 93, Göğüs 98...

Neyse öbür ay asıl karşılaştırmalı sonuçlar ve gelişme belli olur...
  • Normal tartilarla anlaman zor.. Ne kadr yag yakmissin, ne kadar su var bunlari ozel tartman gerekir. 1 ayda 1 kilo oynamamasi da ilginc.. En az 3 4 kilo verirdin bana kalirsa.. Belki metabolizmanla ilgili ya da beslenmenle..
  • Arkadaşlar merhaba , uzun zamandır aklımı meşgul eden bir sorunun cevabını burada bulabilme ümidi beni çok mutlu etti , şimdiden sağolun...

Ben 24 yaşındayım. Boyum 1.72 kilom 60. çocukluğumdan bu yana çöp adam gibi dolaşıyorum. Sabahları kahvaltı yapamıyorum. Öğle yemeği saatinde ve akşam yemeği ise ne zaman olur Allah bilir. Akşamları işten 6 da çıkıyorum. DÜzenli beslenme durumum yok malesef. Kilo almak ve daha düzgün bir vücuda sahip olmam gerekiyor ve bir spor salonuna gidp gitmmekte kararsızım. Vücudumun yeterli kiloyu alması ve daha sağlıklı bir yapıya büürünmesi ortalama ne kadar zaman alır? Birde ek olarak alınan poteinler vs. ne kadar sağlıklı bunu merak ediyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler...
  • Bu sekilde devam edersen hic girmeyebilir de. Sadece spor yapmak yeterli olmaz. Dengeli beslenme ve uykuna da ozen gostermen gerekir. Eger bunlari duzgunce uygularsan vucut tipine, metabolizmana gore 1 sene sonunda gozle gorulur bir gelisme gosterebilirsin. Ek besin olarak protein kadar onemli gainer kullanabilirsin. Tabi ki hic bir sey dogal besinlerin yerini tutmaz. Gainer yerine yeteri kadar makarna, pilav gibi kompleks karbonhidratlar tuketebilirsin. Onceki sayfalarda zaten bunlar yazildi, biraz arastirirsan daha fazla bilgi toplayabilirsin.

quote:

Orjinalden alıntı: engineer_erc

Arkadaşlar merhaba , uzun zamandır aklımı meşgul eden bir sorunun cevabını burada bulabilme ümidi beni çok mutlu etti , şimdiden sağolun...

Ben 24 yaşındayım. Boyum 1.72 kilom 60. çocukluğumdan bu yana çöp adam gibi dolaşıyorum. Sabahları kahvaltı yapamıyorum. Öğle yemeği saatinde ve akşam yemeği ise ne zaman olur Allah bilir. Akşamları işten 6 da çıkıyorum. DÜzenli beslenme durumum yok malesef. Kilo almak ve daha düzgün bir vücuda sahip olmam gerekiyor ve bir spor salonuna gidp gitmmekte kararsızım. Vücudumun yeterli kiloyu alması ve daha sağlıklı bir yapıya büürünmesi ortalama ne kadar zaman alır? Birde ek olarak alınan poteinler vs. ne kadar sağlıklı bunu merak ediyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler...
  • merhaba arkadaşım benim boy 178 kilom şu an 67 bu spora başlayalı 4 ay oldu başladığımda 58 kilo idim bende senin gibi sabah kahvaltı yapmıyordum lokmalar ağzımda büyüyordu fakat azmettim yapmaya başladım bir kere günün en önemli öğünü kahvaltı sende yap bence hiç yapamıyorsan süt muz bal gibi yararlı şeyler iç kolay yenebilir şeyler vücut gün geçtikçe istiyor ben akşam sekis sabah sekiz çalışıyorum senden beterim yani yorgunluktan gebermeme rağmen bu sporu yapıyorum yapınca rahatlıyorum ne stres kalıyor ne bişey sen bu spora başla protein takviyesi filanda başladıktan en az 3 ay sonra araştır yoksa paranı çöpe atarsın
    quote:

Arkadaşlar merhaba , uzun zamandır aklımı meşgul eden bir sorunun cevabını burada bulabilme ümidi beni çok mutlu etti , şimdiden sağolun...

• quote:

Dost acı söyler. Kendi düzenini kendin yaratacaksın imkanlar oluşturacaksın gittiğim salonda gece 11-12 arası antrenman yapmaya gelenler var mesela. proteinlere defalarca değindik zaten.
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.