Şimdi Ara

Vücudun zayıf noktaları(dövüş) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
11
Favori
96.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Cefakar.

Hayalarından tutacan.Kopartacan o hayaları...

Bir de Göze bastırmak,kulaklara tokat atmak ve adamın favorileri varsa favorilerinden çekiniz...

Hayalar en hassas yerleri bir erkeğin. Benim de kavgada en tırstığım bölge. Öyle çok kavgacı biri değildim gençliğimde, arada bir kapıştığım olurdu artistlik yapanlarla ama her seferinde hayalarıma uzanan bir tekme ya da elden korkmuşumdur. Şimdi 30'ların ortasında öyle kavgayla işim olmuyor ama bazen trafikte gerginlik yaşatan, artistlik yapan biri olduğunda aklımda hep hayaları koruyarak herife girişmek olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okyay

quote:

Orijinalden alıntı: wingtsun85

Vücudun Hassas Noktaları

Vucudun can alıcı oıktalarını aşağıda şemalar halinde vermeye çalışacağız.Vucudun bu gösterdiğimiz can alıcı noktaları güçlü,teknik,ve tam yerine vuruş yapıldığı zaman paralizi yani kısmi bir felç oluşumuna neden olurlar ve saldırgan anında etkisiz hale gelir.Sinir sistemine yapılan bu ataklar mide bulantısı,baş ağrısı veya daha ağır komplikasyonlara yol açar.

burada gösterdiğimiz bölgeler vucuttaki bölgelerin tamamı değildiir.Vucud hakkında ve taekwondo hakkında bilginiz arttıkça bu bölgeler hakkındada bilgileriniz artar.
    Bu bölgeleri öğrenip insanlara zarar veresiniz diye göstermiyoruz tabi ki.

Size veya bir masuma saldıran ve canınıza kastedmiş insanlara karşı net ve etkili bir darbe ile onları etkisiz hale getirmenin çaresi için bu bölgeleri öğrenmekte fayda vardır.Çüğnki tek bir darbe ile rakibi etkisiz hale getirmek onunda iyiliği için olacaktır.Saldırgana 20 tane yumruk vurup kafasını gözünü şişirmektense tek bir yumrukla hem fazla incitmemek hemde saf dışı etmek mümkündür.
    Noktalarda hafif veya komple vuruşa göre oluşacak etkiyi numaralarla şemalandıracağız

ETKİ DERECELENDİRMESİ
    Hafif şiddette ağrı etkisini=1
    Orta şiddette Ağrı etkisini=2
    Dayanılmaz ağrı etkisin=3
    Bayılma veya geçici felç etkisin=4
    öldürücü etkiyi=5
    rakamı ile ifade edeceğiz
    Vucudda bu şekilde etkilenmelere maruz kalan net 280 tane can alıcı nokta bulunur.
    Bu noktalar genelde
    A-)Başın önünde
    B-)Vucudun önünde
    C-)Vucudun arkasında bulunurlar
    Biz bunlardan bir kısmını vermekle yetineceğiz.

Başımızın önünde 13 tane önemli nokta bulunur.

No Bölgenin adı Hafif vuruştaetki derecesi Sert vuruşta etki drecesi
    1 Başın üstüğ 2 4
    2 Başın önü(Alın kısmı) 2 4
    3 Şakak 2 4
    4 Elmacık kemiği 2 4
    5 Boyun arteri 3 5
    6 merkezi trachea(Boynun ön alt kısmı) 3 5
    7 Kaşın altı 2 4
    8 İki gözümüzün tam ortası(Glabella) 2 4
    9 Göz yuvarlağı 2/3 4/5
    10 Philtrum(Burun ile dudak arası) 1/2 3/4
    11 Çene 2 4
    12 Çene ucu 2 4
    13 Gırtlak 3 5

Vucudumuzun önünde 12 tane önemli nokta bulunur.

1 Toreksın merkezi(Göğüsün tam ortası) 2 4
    2 Stennumun alt ucu 3 5
    3 Karnın üst boşluğu(Sternumun altı) 3 5
    4 Karının tam ortası 2 4
    5 Üst bacağın hayalara yakın kısmı 2 4
    6 Ayağın üst kısmının tam ortası 2 4
    7 Meme üzeri 1 3
    8 Kaburgalarımızın bittiği yerin yanı (Böğür) 2 4
    9 Belimizin yanı (Yan böğür) 3 5
    10 Kasıklar 3 5
    11 Diz eklemi ve hemen üstü 2 4
    12 İncik 1 3

Vucudumuzun arkasında 11 tane önemli nokta bulunur.
    1 Ense 3
    2 Omurgaların üst parçaları(Omur kemiği) 3 5
    3 Üst kolun dış kısmı 1 4
    4 Bilek ekleminin üst kısmı 1 3
    5 Baldırımızın üst kısmı 2 4
    6 Aşil tendonu 2 4
    7 Böbrekler 2 4
    8 Dirsek (Tam üstü) 1 3
    9 Kuyruk sokumu 2 4/5
    10 Baş parmağın elle birleşim yeri 2 4
    11 Diz ekleminin arka kısmı 1 3

Bu şemları daha sonra ayrıntılarıyla izah etmeye çalışacağız. Sizde okuyun ve bu bilgileri bilgisayarınıza kayıt edin.

3.Resimdeki 3.Bölge çok şiddetli acı verir ve yeri çok bellidir o kısımın hem önünde ayrı hem arkasında ayrı bir nokta var her ikiside mütiş acı veriyor, hafif bir dokunuş bile gerçekten o bölgenin çok şiddetli acı verebilceğini gösterir, ne çok şiddetli ne çok hafif bir vuruş bi kaç saatlik acı ağrı bırakabiliyor.

Bkz. Avatar

Vücudun zayıf noktaları(dövüş)
  • Tam çeneye oturacak bir darbe ışıkları kapatır, kulak arkasına ve kaşla kulak arasındaki bölgeye vurman da rakibi anında yere indirir. Bunlar haricinde baldırın dış taraflarına nokta vuruşu yapmak kolun dirsekle omuz arasındaki kasa arkadan ya da içeriden sert bir darbe ciddi anlamda acı verir. Yalnız eğer elinde eldiven varsa basıncı dağıtacağından kaslara vurman pek etki etmeyecektir. Göğüs göğüse duruşta en kilit nokta çenedir. Vücut da bunu bilir ve tehlike anında ona göre pozisyon alır. Örneğin birisinin karşısına geçip vurur gibi yaparsanız omuzları kaldırır (çeneye gelen darbeyi engellemek için) başı hafif öne eğer yani aslında yumruğa kafa atar gibi yapar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wampaa

Ben kavga ederken baktın ciddileşiyor Yaların deyip kaçıyorum acayip hızlı kaçarım kavgalardan 0-100 e porsche bile benden hızlı ulaşamaz 1 saniyede o hıza ulaşırım bayır tepe karlı buzlu güneşli hava fark etmez üstümdeki mont bot kot olsa da koşarım her türlü koşarım koşacağım tabi neden karşımdaki adamı döveyim değil mi bende stresimi koşarak atıyorum arkadaş.

hehe :D ciddi ciddi konuya girdim güle güle çıkıyorum şimdi
  • beyler karşımızda ki 1 kişiden fazlaysa napcaz diyelim ben tek kişiyim karşımda 10 kişi var şimdiki erkeklik böyle olduya kimse teke tek çıkmıyor bu sefer napcaz :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: alper1979

quote:

Orijinalden alıntı: wampaa

Ben kavga ederken baktın ciddileşiyor Yaların deyip kaçıyorum acayip hızlı kaçarım kavgalardan 0-100 e porsche bile benden hızlı ulaşamaz 1 saniyede o hıza ulaşırım bayır tepe karlı buzlu güneşli hava fark etmez üstümdeki mont bot kot olsa da koşarım her türlü koşarım koşacağım tabi neden karşımdaki adamı döveyim değil mi bende stresimi koşarak atıyorum arkadaş.

hehe :D ciddi ciddi konuya girdim güle güle çıkıyorum şimdi

• Diş, burun ve kulak. Malum yeri vurma sakın Adam belki çocuk yapmak ister
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakeser

beyler karşımızda ki 1 kişiden fazlaysa napcaz diyelim ben tek kişiyim karşımda 10 kişi var şimdiki erkeklik böyle olduya kimse teke tek çıkmıyor bu sefer napcaz :S

Öyle bir durumda jet li değilsen arkana bakmadan yardırcan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tik, burun, diyafram.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.