Şimdi Ara

Vu metre devre yapımı + Plexiglass

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
4
Favori
9.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • S.A. Vu metre devresi yapımını anlatacağım. Bir bilişim öğrencisi olarak bunu yapabileceğimi tahmin etmiyordum ama uğraşınca oluyormuş İyi bir elektronik bilgim yok fakat bende bazı sorunlarla karşılaştım elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.

Malzeme listesi;
    > LM3915 Entegresi
    > 1,2K Direnç
    > 10K Potansiyometre
    > 10 Adet İstediğiniz Renk Led
    > Zil Teli
    > Delikli Plaket(Plaket’e Yapıcak Olanlar İçin)
    > Lehim Teli ve Havya
    > İstenirse Entegre Soketi kullanılabilir (ben kullanmadım )

Devre ;

1-)Elemanlarımızı plakete lehimleyelim.
    2-) Bütün ledlerin - uçlarını birleştirlerim, + uçlarını sırası ile entegrenin belirli bacaklarına lehimleyelim.
    3-)Entegremizin 3 ve 9 numaralı bacağını birleştirelim ve 10 numaralı ledimizin - ucuna lehimleyelim.
    4-)Birinci ledimizin + unucu entegremizin birinci bacağına bağlayalım.
    5-)Entegremizin 2 ve 4 numaralı bacaklarını kısa devre yapalım.
    6-)2 numaralı bacak güç kaynağının eksisine gidecek, 3 numaralı bacak artısına gidecek. 4 ve 5 numaralı bacak ses çıkaran cihazımıza gidecek (AC olduğundan + - farketmiyor)
    7-)Entegrenin 6 ve 7 numaralı bacağını kısa devre yapalım, ve 7 numaralı bacağa direncimizi takalım.
    8-)Potansiyometrenin 1 ve 2 numaralı bacağını kısa devre yapalım, direncimizin boşta kalan ucuna potansiyometremizin 1 numaralı bacağına bağlayalım, 8 numaralı bacağı da direnç ve potansiyometrenin birleştiği yere bağlayalım,3 numaralı bacağını da eksiye bağlayalım.

(tavsiyem ilk önce board ın üzerinde kurmun devrenizin çalışıp çalışmadığını kontol edin )

(resimler alıntıdır)

--------> Video - 1

--------> Video - 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakupdurmus -- 3 Kasım 2012; 19:39:43 >

• Başarılarının devamını diliyorum.. Seninle aynı bölümü okumaktan :D

Ledler ters yerleştirilmiş ama hep düz olacak diye bir kural yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaçıksinoplu

Başarılarının devamını diliyorum.. Seninle aynı bölümü okumaktan :D

Ledler ters yerleştirilmiş ama hep düz olacak diye bir kural yok

Teşekkür ederim Kırmızı ledler biraz sönük yanıyor değiştirmeyi düşünüyorum , tersi düzü yok ne yaparsan o
  • Baskı devre şeması var mı ?
  • bu konu var zaten
  • güzel çalışma kırmızıların parlaklığını artıramazmısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: alifuat_a

güzel çalışma kırmızıların parlaklığını artıramazmısın

tebrikler güzel ama biraz ince detaylarla daha güzel bir hal alabilir

@alifuat_a hocam ledler gelen güce göre fazla ışık verir o kırmızıların daha parlak olması daha fazla ses olması demektir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya benim ledler biraz sönük kalıyor daha açıklayıcı olmak gerekirse ledi normal yaktığımda çok iyi ışık veriyor ama bd243c ile bağlayıp sese göre yanarken normal yaktığım gibi ışık saçmıyor bir çözüm önerisi söylecek olan varmı
  • Güzel çalışma benim ve başka kişilerin işine yarayacaktır. Kasama Led sistem odaya dahil ve VU metre yapmayı düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sebastian54

Canlı yanması gelen sinyalin gücü ile de alakalı yani gelen ses sinyali yüksek olursa ledler daha canlı yanıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: losewin

Baskı devre şeması var mı ?

Şöyle bir baskı devre var ama doğrumu bilmiyorm ben devreye göre çizmiştim ama ters olmuştu

quote:

Orijinalden alıntı: Eyüp R Yılmaz

Güzel çalışma benim ve başka kişilerin işine yarayacaktır. Kasama Led sistem odaya dahil ve VU metre yapmayı düşünüyorum

Teşekkür ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakupdurmus -- 6 Kasım 2012; 16:36:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bankom54

quote:

Baskı devre şeması var mı ?

Şöyle bir baskı devre var ama doğrumu bilmiyorm ben devreye göre çizmiştim ama ters olmuştu

quote:

Orijinalden alıntı: Eyüp R Yılmaz

Güzel çalışma benim ve başka kişilerin işine yarayacaktır. Kasama Led sistem odaya dahil ve VU metre yapmayı düşünüyorum

Teşekkür ettim

Tabi ki ters olur çünkü orada bağlantılar ters yapılmıştır cıktı alınıp plakete geçiş için . Eee bu arada aramızda Karaşimşek led devresi yapan var mı _?

• quote:

Bir bilişim öğrencisi olarak bunu yapabileceğimi tahmin etmiyordum ama uğraşınca oluyormuş İyi bir elektronik bilgim yok fakat bende bazı sorunlarla karşılaştım elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.

Bilgim yok falan diyosun da herşey varmış evde :D Tebrikler...
  • */düzenleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastian54 -- 6 Kasım 2012; 19:58:35 >
  • quote:

quote:

Canlı yanması gelen sinyalin gücü ile de alakalı yani gelen ses sinyali yüksek olursa ledler daha canlı yanıyor..

dediğin doğru olabilir de bende aynısını düşündüm ama içime sinmedi yine ben sende çalan şarkı (caliente) ile yanıp sönerken bi video çekicem anlarsın belki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EasyBell
    Bilgim yok falan diyosun da herşey varmış evde :D Tebrikler...

Teşekkürler ; Hocam her şey var derken Abim liseyi elektronik okuduğundan çoğu şeyi ondan temin ediyorum

quote:

dediğin doğru olabilir de bende aynısını düşündüm ama içime sinmedi yine ben sende çalan şarkı (caliente) ile yanıp sönerken bi video çekicem anlarsın belki ?

Tamam

• quote:

Tabi ki ters olur çünkü orada bağlantılar ters yapılmıştır cıktı alınıp plakete geçiş için . Eee bu arada aramızda Karaşimşek led devresi yapan var mı _?

Hocam sıradaki yapmayı düşündüğüm devre karaşimşek devresi. Şuan Sınavlarla dolu yoğun bi hafta geçiyor ilerde inş.
  • Orijinalden alıntı: Sebastian54

Tamam

http://youtu.be/eQxTOz6WCoE
  • Orijinalden alıntı: Sebastian54
    Tamam

http://youtu.be/eQxTOz6WCoE

Hocam kullandığınız transistör tıp31-c ye benzer galiba, daha önce tıp31-c ile bir devre yapmıştım ;

Sizin yaptığınız da bunun şerit ledi normalden sönük yanması ses sinyalinin düşük olduğundan kaynaklanıyor , daha önce bende bu sorunla tıp31-c devresinde karşılaştım bende 5+1 ses sistemi var ona bağladım sorun çözüldü siz sesi direk pc den alıyosunuz galiba ?

• Faydalı olamadık mı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.