Şimdi Ara

Vsonic R02 Pro II & Sony EX300 & V-moda Vibe karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
6.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son dönemde forumda 3 kulaklık ciddi anlamda tutuluyor. Bunların 3ü de forumun ikinci el bölümünde sıfır olarak bulunduğu ve fiyatları yaklaşık olduğu için sürekli konular açılıyor ve kimsede de ikisi hatta üçü birden bulunmadığından net bir cevap verilemiyordu.

Bu yüzden Vsonic ve EX300ü de bularak arkadaşlardan karşılaştırmaya oturdum. Vsonic thetrooper00 ve utuman'ın sattığı Vsonic R02, EX300se EASTWOOD1981 nickli arkadaşın sattığı kulaklıklar. Vibe ise yurtdışından geldi ama aynısı gene forumda satılıyor.

Forumda fiyatları;

Vsonic: 65TL
    EX300: 60TL
    Vibe: 55TL

Sahte olup olmaması durumunda herhangi bir yorum yapmak istemiyorum, çünkü orjinali olmadığından karşılaştırma şansım yok.

Şunu da belirtmek isterim ki, kulaklıklar satıcılardan bağımsız elde edilmiştir ve herhangi bir şekilde taraf tutulmayacaktır incelemede. İnceleme iPhone 3G > Fiio E1'e bağlanarak kayıpsız ve her türden müzik ile yapılmıştır.

Neyse...

Öncelikle malzeme kalitesi konusunda;

Hepsi fiyatlarına göre iyi malzeme kalitesine sahipler. Eleştireceğim kısımları yazıcam sadece.

Vsonic'in kasa yapısı hoşuma gitmiyor, kişisel beğeni ile alakalı. Bir de kasası biraz büyük olduğu için bazı kulaklıklarda zor oturma yaşanabilir, ama genel olarak uyacağını düşünmüyorum. Kablo ve jack konusunda gerçekten başarılı. Kablosu simetrik ve jackı daha büyük açılı L şeklinde..

EX300 ün kablo ve jack kalitesi için iyi şeyler söyleyemem. Kablosu uzatma ile geliyor ve uzatmayı takınca çok uzun oluyor. (Boyum 1.83) Oturuşu, uçları ve kasası güzel. Kablosu asimetrik ve jackı I şeklinde..

Vibe'ın tek problemi kablo ile ilgili. Çok sert bir kablosu var, umarım zamanla yumuşar. Jack ve kasa yapısı gerçekten şık ve kaliteli gözüküyor. Kablosu simetrik ve jackı Y şeklinde..

Gelelim ses konusuna..

Öncelikle incelemenin geri kalanını okumak istemeyenler için benim tercihim kesinlikle Vsonic olurdu bunu belirteyim.

Şimdi aslında en başta kulaklıklar gelmeden önce basta şu iyi, tizde şu iyi demeyi düşünüyordum ama kulaklıklar geldikten sonra ayrıntıları ve ses karakterleri o kadar farklı ki buna gerek kalmadı. Kulaklık modellerini yazarak, düşündüklerimi yazacağım.

Vsonic R02 Pro II: Bence aralarında en iyisi ayrıntı ve perdelesizlik olarak. Ses çok daha net diğer ikisine göre. Gerçeklik daha iyi. Ses rengi olarak çift boğumlu (double flange) uçda gerçekten çok güzel bir kulaklık oluyor. Çok dengeli, müzikal bir kulaklığa dönüşüyor. Tek boğumlularda (Mushroom) ise bas artıyor, ayrıntı ve netlik bence biraz azalıyor fakat RnB, Pop, HipHop dinleyenler bu kaybı pek önemsemeyecektir.

Sony MDR-EX300: Vsonic'in basının arttığı halinden daha çok bası var. Bu basların çok olması bazen netliği ve ayrıntıyı törpülüyor. Ben özellikle midlerde biraz perde hissettim. Ayrıntısı Vsonicten biraz daha az. Uçları Sony Hybrid diye yurtdışında satılan uçlar ve bir çok kişi ayrı olarak başka kulaklıklarına bu uçları alıyor bunu da belirtmek isterim.

V-Moda Vibe: Vibe da EX300den daha fazla basa sahip. Ama tabi gene ona nazaran netlik ve ayrıntıda daha geride. Aslında Vibe çok karmaşık bir kulaklık. Baslarda, midlerde ve tizlerde hepsinde biraz kendi içlerinde karışıklık olmasına rağmen birbirlerinden biraz ayrı hissedildiklerinden, müziği çok dinlenebilir yapıyorlar diyebilirim. Garip..

Ses konusu karşılaştırması: Vsonic aynı zamanda hem dengeli, hem de baslı karaktere sahip olabiliyor uçları sayesinde. Diğerlerinde denge sözcüğünün yanına bile yaklaşılamaz. Vsonic'in baslı karakteri ise EX300den bir birim az basa sahip fakat müziğin kalanını bu baslı haliyle bile EX300den daha iyi veriyor.

EX300ün izolasyonu en iyi üçü arasından. Sonra Vsonic, sonra Vibe diyebilirim. Ama üçü de otobüs, metro vs. gibi sesleri almaz. Üçü de problemsiz görev yapar yani.

Sahne vs. konusuna girmek istemiyorum. Çünkü IEMde sahne değil izolasyon olması gerektiğini düşünenlerdenim. Kısaca şöyle yazabilirim, üçünün de sahnesi nerdeyse aynı. Belki Vibe'ın biraz daha iyidir. Gene genişlik (basıklık tersi) hissiyatı da Vibe da en iyi.

Bence Vsonic > EX300 > Vibe şeklinde ama aralarındaki farklar gerçekten küçük. Ha, benim tercihim dengesinden ve perdesizliğinden dolayı Vsonic olur.

Durum bu şekilde. Bunların hepsinin kendi düşüncem olduğunu, zevklerin ve renklerin tartışılmaz olduğunu da son olarak eklemek isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 12 Mayıs 2010; 13:32:33 >

• Elinize sağlık hocam sade ve doyurucu bir karşılaştırma olmuş. Dediğiniz gibi son zamanlarda çok rağbet gören 3 kulaklık ve çok fazla başlık açılıyor bu konuda. Alacaklar için guzel bir rehber olmus.
  • Çok güzel inceleme olmuş eline sağlık. Ben de MyMemory'den CX 300 siparişi vermiştim fatura vs. gibi şeyler istediler adres doğrulama için. siparişin iptalini isteyip EX300 almayı düşünüyorum. 10TL lik bir fark var aralarında ve sanırım bu incelediğin 3 kulaklık da cx300 den iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wurtz

Çok güzel inceleme olmuş eline sağlık. Ben de MyMemory'den CX 300 siparişi vermiştim fatura vs. gibi şeyler istediler adres doğrulama için. siparişin iptalini isteyip EX300 almayı düşünüyorum. 10TL lik bir fark var aralarında ve sanırım bu incelediğin 3 kulaklık da cx300 den iyi.

İncelemedeki üç kulaklık da birbirine yakın kulaklıklar cx300ü bunlarla karşılaştırmak hakaret olur diğer üç modele.

Eline sağlık MuttFTS. Ex300 ile vsonici dinleyen birinin yorumu, bu kulaklıkları almayı düşünenler için faydalı olucaktır.
  • Güzel ve beklenen bir karşılaştırma Netice olarak ise büyüklük sıralaması yaparken ne kadar ekmek o kadar köfte olmuş yani fiyatına göre sıralanmışlar
  • Eline sağlık MuttFTS., güzel bir mini inceleme olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hitmachine16

quote:

Çok güzel inceleme olmuş eline sağlık. Ben de MyMemory'den CX 300 siparişi vermiştim fatura vs. gibi şeyler istediler adres doğrulama için. siparişin iptalini isteyip EX300 almayı düşünüyorum. 10TL lik bir fark var aralarında ve sanırım bu incelediğin 3 kulaklık da cx300 den iyi.

İncelemedeki üç kulaklık da birbirine yakın kulaklıklar cx300ü bunlarla karşılaştırmak hakaret olur diğer üç modele.

Eline sağlık MuttFTS. Ex300 ile vsonici dinleyen birinin yorumu, bu kulaklıkları almayı düşünenler için faydalı olucaktır.

Zaten bu adres konusunda sorun çıkarttıkları için ben de almaktan vazgeçtim. EX300 ü alayım bari madem güzelmiş. Bir de şunu sorayım; bendeki mp3 çalar eski bir model Samsung YP-U1. Bunda dinleyeceğim MP3 lerden iyi performans alabilirmiyim? FLAC çalar mı acaba alet?

• Bu arada fiyat sıralamasına göre iyi olabilirler ama EX300'ün 60TL olduğu bir dünyada Vsonic'in 100TL civarı felan olması gerekir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuttFTS.

Bu arada fiyat sıralamasına göre iyi olabilirler ama EX300'ün 60TL olduğu bir dünyada Vsonic'in 100TL civarı felan olması gerekir..

Neden 100TL olması gerekir? Performansı ex300 e göre o kadar yüksek mi? birde şu EX082 hakkında bilginiz var mı nasıldır bunlara göre?
  • güzel inceleme olmuş bende vsonic var güzel bi kulaklık rap dinlerken bazen basslar az geliyo bana ama güzel kulaklık tam bir giriş seviyesi iem...
  • quote:

quote:

Bu arada fiyat sıralamasına göre iyi olabilirler ama EX300'ün 60TL olduğu bir dünyada Vsonic'in 100TL civarı felan olması gerekir..

Neden 100TL olması gerekir? Performansı ex300 e göre o kadar yüksek mi? birde şu EX082 hakkında bilginiz var mı nasıldır bunlara göre?

MuttFTS. daha detaylı bir cevap verir; ama ben hemen kısaca açıklıyım.
    Bende Vibe var. EX082'yi de dinledim. Vibe bana daha iyi geldi EX082'ye göre.
    Daha temiz bir sesi vardı, tam da hatırlayamıyorum baya oldu.
    Ama özellikle sahne konusunda iyiydi baya diğerine göre.
    İncelemeye bakarsak Vibe'dan iyi olan kulaklık haliyle EX082'den de iyidir.

• Evet o kadar yüksek. İncelemenin çeşitli yerlerinde "Vsonic'i seçerim","Performansları yakın olsa karşılaştıracaktım" vs. gibi lafları ettim.

Bu cümlelerin sebebi özellikle double flange'ler ile Vsonic'in EX300den ciddi anlamda temiz sesi olmasıdır..

EX082 çok önceden denemiştim ama aklımda karşılaştıracak kadar bir bilgi yok.

quote:

quote:

• quote:

quote:

Ex82 kullandım ben çok iyi kulaklık değil ama parasına göre alınabilir. Sıralamaya ex82yi de katarsak ses kalitesi konusunda şöyle bir sıralama olur.

Ex82<Vibe<Ex300<Vsonic olur(Vsonic dinlemedim MuttFTS.nin yorumlarına göre bu sıralama). Ex82 ses temizliği açısından diğerlerine göre çok geride değil ama bass şiddeti hepsinden az. Bu da bass şiddeti sıralaması : Ex82<Vsonic<Ex300<Vibe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitmachine16 -- 6 Mayıs 2010; 16:52:17 >

• Bass olayına baya önem veririm açıkçası. Bu yüzden EX300 tercihim olacak sanırım. Güzel inceleme gerçekten emeği geçen herkesin emeğine sağlık
  • quote:

hocam incelemede yazdıklarında bu yazdığın çelişiyor,dikkatimi çekti.40 TL lik bir fark görünmüyor yazdıklarına bakarsak.bende merak ettim bu vsonic i.alıp ex300 ile kıyaslıycam yakın zamanda.bakalım dediğin kadar varmıymış.
  • Hangi kısımı daha çok genişletip farkı belirtmeliyim?

quote:

Orijinalden alıntı: leylandi

quote:

hocam incelemede yazdıklarında bu yazdığın çelişiyor,dikkatimi çekti.40 TL lik bir fark görünmüyor yazdıklarına bakarsak.bende merak ettim bu vsonic i.alıp ex300 ile kıyaslıycam yakın zamanda.bakalım dediğin kadar varmıymış.
  • ,,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clinteastwood1981 -- 6 Mayıs 2010; 21:44:46 >
  • @EASTWOOD1981

e tamamda adam deniyo tecrübelide bi arkadaş kendince görüş aktarıyo ha satış vs. kısmına gelirsek kimse kusura bakmasında ben biri para kazancak diye diğerinin kazık yemesini istemem adam para kazancak diye niye parası boşa yesin oda getirtsin bi vsonic mesela onu satsın ne yani o zaman sende kullanıcı yorumlarını koyma ilanına o kadar bi meseleyse herkes kendi kullandığını övmek ister mesela ömer abi var adama soruyon tarafsız neyse bildiği kadar anlatmaya çalışıyo

nabza göre şerbet oluyo bu
  • Bu V-Moda nın fiyatı cidden çok uygun. 20TL civarına geliyor dışardan alınınca.
  • Kargoyla birlikte 30TLya geliyor..

quote:

Bu V-Moda nın fiyatı cidden çok uygun. 20TL civarına geliyor dışardan alınınca.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.