şimdiye kadar bir iki yerden reseller hosting aldım. ancak istediğim kaliteyi tam oalrak bulamıyorum. kaliteli yerlerde çok çok çok pahalı. bu yüzden sanal sunucu kiralamayı düşündüm.
bu sayede hemen hemen aynı paraya daha çok alan ve daha çok bant genişliğine ÖZGÜRCE sahip olurum diye düşünüyorum.
yalnız burada bilmediğim bir şey var.
ilk sorum VPS ve VDS nedir? ikinci sorum Yönetimli VPS nedir, Yönetim özellliği olmamasının eksileri nelerdir. [Unmanaged VPS]
birde tabi ki bu konuda dikkat etmem gereken diğer noktalar nelerdir? teşekkür ederim.
Merhaba
VDS --> Virtual Dedicated Server'dır açılımı. Bir anlamda dedicated performansı alırsınız çünkü VPS'e göre bir makina daha az parçalara bölünür.
VPS --> Virtual Pritave Server'dır açılımı. Buda aynen bir dedicated makinayı bölerek paylaşımlı bir şekilde kullanıcılara vermektir. Fakat genelde çok bölünür makina ve VDS'ye göre peformans düşer bir süre sonra. VPS, VDS'e göre daha ucuzdur.
2. sorunuza gelince ise , çoğu yer zaten yönetimli VPS vermektedir. Root erişimi v.s server olarak size teslim etmektedir. Unmanaged almanızı tavsiye etmem eğer kendi elimde olsun herşey diyorsanız eğer şöyle alırsanız yine reseller kullanmış gibi olursunuz. Yani full managed VPS tercih etmenizi öneririm..
Bu arada şahsi fikrimi soracak olursanız bu konuda bizim verdiğimiz VPS hizmeti zaten performans kaybı yaşanmadan verilen bir hizmettir. Nedeni ise bir makinayı en fazla 4'e bölerek satış yapmamızdan kaynaklanır. Sonuçta bir makinayı 8'e hatta 10'a bölen yerler var ve böyle VPS'ler açıkçası performans sağlamıyor. Yani eğer kaliteli bir yerden alırsanız bence VDS ile VPS arasında fark göremezsiniz..
Eğer daha detaylı bilgi almak isterseniz imzamdaki adresten irtibat kurabilirsiniz..
Saygılarımla ,
Teşekkür ederim. sitenizin ismi yabancı gelmedi muhtemelen reseller almadan önce bakmışımdır. Şu anda kapalı olduğun için inceleyemedim.
yakında bir müşteriye 1 GB gibi bir alan satacağım inşaallah. o zaman reseller paketimin boyutunu büyültmek yerine başka bir reseller almak veya, bir VPS veya VDS almak istiyorum. ( görünüşe göre ekonomiklik açısından VPS alacağız)
şimdi Yönetimli VPS 'nin anlamını öğrendim, bu sefer aklıma başka bir soru geldi.
bunu aldığımda, Root erişimi bende olduğuna göre, oluşabilecek HER TÜRLÜ sorunla ben ilgilenmek zorunda kalacağım. Bu tür şeylere ilgi duyduğum için kısa sürede öğreneceğimi düşünüyorum. Ancak yinede karşılacağım olası sorunlar nelerdir?
Yoksa ilk önce Yönetimsiz VPS alıp bir süre onu kullandıktan sonra mı Yönetimli VPS 'ye geçsem. birde sizden almıyormuşum gibi düşünerek şu soruma cevap vermenizi istiyorum.
Sizce Aylık ödeme mi yapmalıyım, yoksa 6 aylık veya yıllık mı?
Ödeme konusu yerine ve güvene göre değiştir bence ilk ay yada ilk 2-3 ay aylık ödeme yapın. Dha sonra baktınız çok iyi destek olsun, hizmet olsun direk yıllık ödeme yaparsınız..
Evet root yetkisi sizde olduğu için ve VPS'de bir anlamda server olduğu için tüm kontrol sizin elinizdedir. Reboot olsun donma yada donanımsal v.b sorunlarda aldığınız müdahele eder. Onun haricinde müdahele etmek yada onarmak için bakım yaptırmanız yada ücret vererek sorunu çözmeniz gerekir. (Eğer büyük bir sorun ise)
Yönetimsiz VPS almanızı tavsiye etmem saçma birşey çünkü bana soracak olursanız. Sonuçta siz root erişimi yapmadıktan server'ı saçma sapan şeyler yaparak kurcalamadıktan sonra sorun çıkmaz
Eğer düşünürseniz dediğim gibi şuanda sitemiz bakımda fakat iletişime geçerseniz daha detaylı bilgi veririm..
Not : Bizden alın diye bilgi vermedim. Böyle birşey söz konusu değildir. Biz burada bilgimizi, görüşlerimizi paylaşmak için varız ve olacağız. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..
Saygılarımla ,
fikrini paylaşacak başka arkadaşlar varsa sevinirim.
kaliteli bir firmadan VPS alırsanız sorun yaşamazsınız. aselhostingi öneririm
quote:
Orjinalden alıntı: headhunter18
kaliteli bir firmadan VPS alırsanız sorun yaşamazsınız. aselhostingi öneririm
Öneriniz güzelde, bakın sitesinde ne yazıyor.
quote:
26.01.2007 Cuma günü yeniden yapılanma ve bakım sürecimiz başlamıştır
Bugün tam 3 hafta olacak, nasıl bi yapılanmaysa. Tahminimce plaza inşaatına başladılar, inşallah öyledir.
Evet 3 hafta oldu sorun mu var ? AWBS Hosting Otomasyon sistemi kullnıyoruz ve bunu editliyoruz. (Tema değil bütün kullanıcılar hesaplar vs.vs) Buna rağmen destek ve satış sistemimizde bir aksama yok. İsterseniz müşterilerimiz ile görüştürebilirim. Ayrıca çok firma tanıyorum web siteleri yok ama hizmette kusur etmiyolar. Sanırım siz piyasadan baya uzaksınız. Neyse herkes kendi işine baksın çamur atma olaylarına girmesin.
Not : Evet yeni bir şirket kuruyoruz ve inşaatını resmen ben üstlendim Hey Allahım ya..
Neyse headhunter18 öneriniz için teşekkür ederim..
Saygılarımla ,
quote:
Orjinalden alıntı: D!Gé
Evet 3 hafta oldu sorun mu var ? AWBS Hosting Otomasyon sistemi kullnıyoruz ve bunu editliyoruz. (Tema değil bütün kullanıcılar hesaplar vs.vs) Buna rağmen destek ve satış sistemimizde bir aksama yok. İsterseniz müşterilerimiz ile görüştürebilirim. Ayrıca çok firma tanıyorum web siteleri yok ama hizmette kusur etmiyolar. Sanırım siz piyasadan baya uzaksınız. Neyse herkes kendi işine baksın çamur atma olaylarına girmesin.
Not : Evet yeni bir şirket kuruyoruz ve inşaatını resmen ben üstlendim Hey Allahım ya..
Saygılarımla ,
Evet awbs sistemini kurmak ve bunu güzelce editlemek gerçekten işgence gibi. Bunu yaşayan bilir. O yüzden bence çamur atmadan önce dikkatli olmak lazım.Zaten arkadaşın firmasını tanıyan tanıyor. Saygılarımla.
@yusuf okur
Sorunumuz tema editlemek ve benzeri birşey değil. Zaten bundan önce sitemizi ziyaret eden ve gören biliyor neyin ne olduğunu. Sitemiz yayına geçince böyle art niyetli olan insanlar ve öncekini halini bilen insanlar hani bir değişiklik yok diyecekler bunuda adım gibi biliyorum. Fkat dediğim gibi bu farklı bir çalışma haline geldi biliyorsunuz kullanıcı paket vs. bunlar çok karışık ve bizde daha da karışmış müşterimiz olmnayan kişilere mail gitmeye başlamıştı. Ve biz şuan tamamen sildik ve baştan sistemi kuracağız. Fakat şuan işlermiz çok yoğun birkaç sorun var ve bu yüzden aksadı. Ama dediğim gibi destekte veya satışta hiçbir aksama yoktur. Bunu yaşayanlar bilir
Sizedde teşekkür ederim yorumunuz için. Bizi bilen biliyor. Gerisi önemli değil açıkçası
Saygılarımla ,
quote:
Orjinalden alıntı: D!Gé
Saygılarımla ,
Herkesten özür dilerim, yanlış anlaşılma olmasın. 3 hafta biraz uzun bir süre o yüzden merak ettim. Kimseye çamur atma gibi bir niyetimiz yok. Kaliteli hizmet için çalışan insanın elini öperim... isterse 5 hafta olsun.
quote:
Orjinalden alıntı: MaviAteş
fikrini paylaşacak başka arkadaşlar varsa sevinirim.
www.hostcini.com da tavsiye edebileceğim yerlerdir. Saygılarımla.
natrodaki fiyatlara panel dahil edilmemiştir.
hostcininde ise plesk bedava diğerleri 15-25YTL arası (aylık)
ayrıca VPS yi alırken eğer sunucu yönetimini bilmiyorsanız alırken bunu belirtin ve herşeyi kurup öle teslim etsinler, sonradan ek ücret istiyorlar,
genel olarakta heriki yerde iiidir.
Saygılar.
Evet arkadaşların dediği gibi natro ve hostcini iyidir. Ama genel olarak ben size hostcini'yi tavsiye ederim..
Saygılarımla ,
arkadaşlar arada vakit buldukça araştırıyorumda. şu an VPS satılan yerlere baktığımda alma aşamasına gelince işletim sistemi seçtiriyorlar.
Sizce hangi işletim sistemi ve mümkünse kısaca farklarını yazabilir misiniz?
Cent OS Fedora Core X Debian Ubuntu
ne amaçla kullanacaksanız yani işletim sistemi windows mu linux mu olacak eger linux ise centos u secin windows ise windows standart ı secebilirsiniz ;)
windows olma ihtimalini hiç düşünmedim bile.
ya durdukça aklıma sorular geliyor.
şimdi be nVPS aldığım zaman, tamam işletim sistemi GNU/GPU lisansı var ama Cpanel veya Plesk 'in lisans ücreti bildiğim kadarıyla çook pahalı. bunun lisans ücreti acaba ödediğim paranın içinde mi olur, yoksa ödemek zorunda mıyım? yoksa VPS 'yi aldığım yer bunun yasal olmayanını mı yükleyip verir?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme