Şimdi Ara

Volvo XC40 Kullanıcıları (333. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.839
Cevap
137
Favori
578.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 331332333334335
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • uchc34 U kullanıcısına yanıt

    Kullanmaya yeni bsşladım. İlk sürüş deneyimini yukarıda yazdım.

  • yeni versiyonlarda yaklaşık 10kw daha buyuk pil, 20hp dah guclu motor ce arkadan itisle geliyor.

    MOtor 20hp güclenmesine ragmen 0-100 hızlanmada 1/10 saniye iyileşme var. (7.4 den 7.3 3) buda 20 hpnin , pilin agırlıgını ve arkadan itişin hantallıgını kapattıgını görüyoruz. Tüketimleri eski versiyon ile aynı. Ben test sürüşü yaptım. 250hp arkadan itiş beni biraz korkuttu acıkcası. Su anki aracım 231 hp ve önden cekiş. Gaza sonuna kadar bastıgınızda , önden saga sola cekyor, ayagınızı gazdan cektiğinizde arac yola devam ediyor. Arkadan itişte, özellikle 30-40 km viraj dönüşlerinde ani gazlamada , ESP istediği kadar devreye girsin, fizik kanunları devreye girer. Sonucta arac 2ton üstü ve merkezkac kuvvetine karşı koyamaz.


    4x4 e göre MTV avantajı var. Bence EV piyasasında 2 ve 4 ceker olarak en iyi seceneklerden birisidir VOLVO.MArka algısı yüksektir. Ve EV gelişim sürecinde marka algısıyla değerini koruyabilir. En azından TESLA gibi indirip yapıp , malını ve imajını zedelemez. Örnegin Mercedes EQA fiyatını , mtv den dolayı düşürecekken, marka imajı sebebyile yükseltti. Hyundai 2 ceker İoniq 5 in fiyatını düşürdü. Alanlar düşünsün artık. volvo bugune kadar yaşatmadı. Umarım yaşamayız.





  • corylus C kullanıcısına yanıt
    Önerir misiniz ailemize almayı düşünüyoruz ?
  • uchc34 U kullanıcısına yanıt

    Subjektif bir soru olduğu için beklentileriniz, elektrikli araç kullanım deneyiminiz önemli. Güvenlik, konfor, kalite açısından tatmin edici olduğunu düşünüyorum. Bagaj, performans ve tüketim verimliliği açısından daha iyi olabilirdi. Sürüş stili bütün elektrikli araçlarda olduğu gibi çok önemli tabi ki. Sonuç olarak mennunuz ve öneririz.

  • corylus C kullanıcısına yanıt
    Haklısınız şöyle diyim ozaman ben :)
    Ev ile işyerimiz 12 km günlük 30 diyelim X5 = 150 Km
    H.sonu Ev Silivri 75 km git gel 150
    1 hafta 300 km sadece h.sonu 120 km hızlara ulasılır okadar
    H.sonuda şarj edicez
    ayrıca baska birşey sormak istiyorum özelden sarj ile ilgili size nasıl ulasabilirim ?
  • uchc34 U kullanıcısına yanıt

    Tek şarj ile rahat tamamlarsınız gibi duruyor. Yeni uzun menziller ile rahat rahat gider

  • luckystar kullanıcısına yanıt
    İnşallah Umuyorum bende, rica etsem bir kaç sorum daha var size nasıl ulaşabilirim
  • ozelden yazarsanız tel numaramı veririm.

  • Merhaba ,iyi akşamlar. yakın zamanda xc 40 tam elektrikli almayı düşünüyorum.aramızda yakın zamanda kasko teklifi almış arkadaşlarımız var ise paylaşabilirler mi?

  • Hülya tuz H kullanıcısına yanıt

    Ben yaklaşık iki hafta önce aldım aracı, 16.000 lira kasko tuttu. Ama kasko ve trafik sigortası kişiye göre değişiyor. Bende kazasızlık nedeniyle son kademe kazasızlık indirimi vardı. Yaşadığınız şehir bile etkiliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corylus -- 26 Kasım 2023; 9:14:20 >
  • Sizin ki p8 single motor extended range mı acaba? Memnun musunuz aracınızdan? Hangi şehirde yaşıyosunuz

  • Hülya tuz H kullanıcısına yanıt

    Eşime aldık, arada ben de kullanıyorum. Ben Tesla Model Y kullanıyorum.

    Evet, yeni gelen uzatılmış menzil olanlar. Yukarıdaki mesajlarda ilk izlenimlerimi yazdım.

    Hem Bodrum'da, hem İzmir Dikili'de yaşıyoruz.

    İlk uzun yolu iki hafta önce yaptık. Bodrum-Dikili uzun yol yaptık. Araçta iki kişiydik, bagaj full doluydu. Ama klimayı hemen hemen hiç kullanmadık. Tesla ile aynı yolu 14,9kwh/100km ile tamamlamıştık ve yazın klima açıkken. Tesla'ya göre verimliliği %15-20 daha az. 90-110 km hız aralığında kullandık ama bazı yerlerde çok trafik vardı.

    Şehir içi yazın 500 km'yi rahatlıkla geçer sanırım.

    Bodrum'dan Dikili'ye yolculuk ortalamasına göre 16,2 kwh tüketim ve buna göre yaklaşık 485 km oluyor %100 ile. Yani %90 yapılıp %10 ile varılacak yer 435 km ise şarj etmeden varılabilir.

    Araçla birlikte verilen teknik föyde normal menzil 565 km, şehir içi 785 km yazıyor. Ama belki Dikili gibi çok düz kentlerde ve çok optimum şartlarda ve yazın 600 km falan çok zorlanırsa yapabilir. Veriler çok absürt, bir çok araçta olduğu gibi.

    Otopilot kullanımı Tesla'ya göre bir tık daha iyi gibi. Şerit değiştirince otopilottan çıkmıyor. Tesla'da çıkıyor şerit değiştirince.

    Aracın adı XC40 P8 Single/Tek motor olarak geçiyor. Motor gücü 185 kwh ve arkadan itişli. Önceki tek motorlular P6 olan 175 kwh güçte önden çekişli idi. Yeni P8 tek motorlu olarak gelenlerde ısı pompası geliyor ve P6'ya göre verimlilik daha iyi. P6 olarak gelenler genellikle ısı pompasısız getirildiler. Önemli bir fark da batarya gücünde. P6'larda 69 kwh brüt, 67 kwh ne batarya vardı. P8'lerde 82 kwh brüt, 79 kwh net batarya var.

    Benim kullandığım aracım Tesla MY ve Tesla'nın benim deneyimime göre artıları, tüketim verimliliği %15 daha iyi, bagaj daha büyük, uzaktan erişim var. Tesla'nın bana göre eksileri ise servis ve satış sonrası müşteri ilişkileri kötü, dönüş çapı nedeniyle manevra kabiliyeti, park etme kolaylığı kötü, malzeme kalitesi bir tık daha kötü ve trim sesleri, balata sesi vb kronik sorunları var, yazın koltuklar çok terletiyor, cam tavan sıcak bölgelerde bazı kişilerde sorun yaratabiliyor. Aklıma gelenler bunlar.

    Bence hangi aracı alırsanız alın önceden test sürüşü yapmanız olumlu olur.

    Tesla ile bir farkı da (tek motor olanın) mtv. Tesla'da yaklaşık 25 bin (2023 için), 40 bin (2024 için), Volvo P8 Single ise yaklaşık 10 bin (2023 için), yaklaşık 15 bin (2024 için). Bir fark da Tesla'da sensör ve ön kamera görüntüsü, 360 derece görünüm yok, Volvo'da sensör, 360 derece görünüm var. Uzaktan erişim Tesla için büyük avantaj ve konfor sağlıyor. Volvo satış danışmanı Vodafone ile görüşme yapıldığını ama net bir durum olmadığını söyledi. Umarım Volvo'ya da uzaktan erişim sağlarlar.

    Ben şahsen olumsuz taraflarına rağmen Tesla'dan memnunum. Eşimde Volvo'dan memnun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corylus -- 26 Kasım 2023; 17:9:18 >




  • luckystar kullanıcısına yanıt

    Mercedes bazı serilere %15 indirim yaptı yeni şimdi ne oldu imajı.. bence ötv dilimini yukseltmekle imajını zedeledi devlet sana hak tanımış indirim yap diye bunu suistimal etmissin...yeni alacaklara yolunacak kaz muahamelesi yaptı.

  • Siz 2400 den alan kazlardan olsaydınız ve aracınız 1800 e dusseydı , nasıl hissedersiniz?


    2400 e alan kazlardansınız, fiyatını korudu, milyonlarca tl lik pazarlama harcaması ile yapamayacagı müşteri sadakatini kazandı.

    hyundai de 2400 den alanlar , sizce bir daha alır mı?


    devletin bir gecede vergilerle oynaması , bence sorulacak soru ? Millet olarak alıştık . Vergi sonrası para kazanınca şak şak, kaybedince vah vah .

  • Merhaba, xc40 p8 single motor extended range ile aranıza katılıyorum. Ac wallbox olarak ne marka cihaz kullanıyorsunuz? Wat mobilite keşif yaptı bugün ama farklı markalardan da fiyatı kontrol etmek istiyorum…
  • memio M kullanıcısına yanıt

    Slmlar hayırlısı olsun ,güzel arac. Whatsup gruplarımızdan fikir alabilirisiniz öncelikle:)


    Aracınız ne renk?


    Özelden yazarsanız sizi XC40 recharce kullanıcılarının oldugu gruba alırız.


    Şarj aleti için tavsiyem mobil olan sharz.net yada Goe cihaz olur. Eger 2 eviniz , yazlık , dag evi benzeri , tek mobil cihazla cözüm bulabilirsiniz.


    Belki XC40 la verilen monofaze bile işinizi görebilir bu arada

  • luckystar kullanıcısına yanıt
    Merhaba beni de gruba alabilir misiniz
  • luckystar kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler :)
    Aracı ilk başta mecburen vapour gri sipariş ettim ama sonrasında beyaz renk buldum, Salı günü teslim alacağım kısmetse.
    İş yeri müsait, sabah 8-aksam 5 arası genelde kapıda yatacak araç. O sırada yavaş yavaş şarj olsa da olur. Gerçi wat mobiliteden 10.000 TL hediye çeki de veriyorlar, neredeyse 1 senelik şarj bedavaya gelmiş olacak. :)

    Portatif cihazlar güvenlik açısından endişelendiriyor beni. Araca herhangi bir sıkıntı yaratır mı acaba ya da yangın ihtimali vs oluyor mu?
  • memio M kullanıcısına yanıt

    Hayırlısı olsun. iki renkte güzel tercih meselesi. İki renkte Türkiyede benimsenmiş renkler . Vapour gri son dönemde premıum araclarda görmeye başladıgımız bir renk.


    Eger TSE ve CE belgeli, resmi ithalar bir cihaz alırsanız sorun olmaz. 3 yıldır bende olmadı en azından.


    Tüm yeni EV alan arkadaşlara tavsiyem, acele etmesinler. Yaşayarak, ihtiyaclara dogrultusunda yatırım yapsınlar. MEsela ben hiç kullanmadım ,5mt type 2 , 22kw kabloyla gayet mutluyum. Alırken AVM lerde , kablo yetmez , 5 mt al dediler. kimse demedi bosuna alma ,2 yıl sonra kendinden kablolu DC ler gelecek diye:)


    Aracın içinde cıkan adaptor de işinizi görebilir. Deneyimleyerek satın alın.

  • 
Sayfa: önceki 331332333334335
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.