Şimdi Ara

Volvo XC40 Kullanıcıları (325. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.899
Cevap
141
Favori
594.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 323324325326327
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2.09 güncellemesi yaptıklarında kullanıcılardan gelen birçok şeyi eklemişlerdi.En büyük dezavantajımız Volvo TR nin çok vasıfsız olması.Araç satma dışında hiç işlevleri yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • DrDeltaSierra kullanıcısına yanıt

bir de servisten kazıklamaca... Antifrizli cam suyuna 190 TL yazmışlar. Temizlik sıvısı 100 TL. Ayrıca williams benzinli temizleme kiti 300 küsur TL falan.

• x-rayted kullanıcısına yanıt
    Ne denir ki…Markaya zarar veriyorlar ama farkında değiller…

• Arkadaşlar 2023 Model XC40 Elektrikli aracımı uzaktan kontrol edebilirmiyim ? klima vs gibi özellikleri. Birde apple Store da Volvo Cars uygulamasını ben bulamadım yardımcı olabilicek var mı

• bmurat07 kullanıcısına yanıt
    Tr piyasasında maalesef uygulama mevcut değil.Bazı engeller sözkonusu sim card ve lokasyon bilgileriyle alakalı.
    Tesla bu engelleri aşıp direkt piyasaya girdi.Volvo hala halledemedi maalesef bu konuları.

• bmurat07 kullanıcısına yanıt

Dediğiniz özellikler Türkiye'de çalışmıyor. Söz konusu aracı yurtdışında kullanıyorum, 3 senelik üyelik hediye ettiler bütün bu özellikleri aktif, normalde yıllık 40 Euro gibi bir ücreti olduğunu söylediler 3 sene sonunda devam etmek istersem. Artıları, istediğiniz yerden aracı çalıştırıp yolculuktan önce ısıtıp soğutabiliyorsunuz, uzaktan kilitleyip açabiliyorsunuz, bütün yolculuklarınızın kaydını takip edebiliyorsunuz uygulama üzerinden (ne kadar mesafe gidilmiş, ortalama yakıt, tüketilen yakıt miktarı, gidilen güzergah gibi), aracın bütün sıvılarının takibini yapabiliyorsunuz, gideceğiniz yeri araca önden gönderip hazırlanmasını sağlayabiliyorsunuz, kontak çevirdiğinizde navigasyonda destinasyon hazır ayarlanmış olarak karşınızda oluyor. Araca olası bir müdahalede (hırsızlık, çekici vasıtasıyla götürülme vb.) sizi uyarıyor ve tüm fonksiyonları (kapıların içeriden açılması dahil) kilitleyebiliyor.

Tüm iletişimini bagajda sol tarafta bulunan modem üzerinden yapıyor. Türkiye özelinde öncelikle modem ve sim kart içerdiği için kayıt problemi var gibi, Volvo Türkiye bunu üstlenmek ya da çözmek istemiyor olabilir, bilmiyorum. Ama bir eksi yönü şu olabilir, bu özelliğe sahip araçlar Volvo'nun veri merkezi ile sürekli iletişim halinde, yolda okuduğu tüm tabelalar dahil Volvo merkezi ile paylaşıyor daha sonra diğer benzer donanımlı Volvo araçlara bu bilgileri iletiyor, casusluk vs. durumlar için sıkıntılı olabilir, belki plaka vs. de okuyordur bilmiyorum (ama Tesla için de benzer bir durum söz konusu, o yüzden bu durum belki çok da önemli değildir). Bir şekilde çözülmesi ve makul fiyatlarla üyelik verilmesi bence çok yerinde olur. Bu özellik tüm müşterilerin hakkıyken Türkiye'de kullanılamaması saçma.

Sorun sadece SIM kartla alakalı değil. Sistem çalışsa biz de Turkcell kart takacağız.

Sorun - anladığım kadarıyla- devletimizin güvenlik paranoyası nedeniyle sisteme dahil tüm araçların bilgilerine yani server a ulaşma isteği. Avrupalı üreticiler avrupadaki arabaların bilgilerine bizim hükümetin ulaşmasını tabii ki kabul etmezler. TR pazarı da küçük olduğu için bu uygulamayı bizde çalıştırmıyorlar. Pazarımız büyük ve talep olsa belki lokal bir ağ yapabilirler. Anladığım kadarıyla Tesla sadece TR için bir sistem ve server kurmuş. Global entegrasyonu yok, dolayısıyla sistemi hükümetimize tamamen açmış. Buyrun parasını ödediğniz kendi arabalarınız . Kim nerede ne kullanıyor anında görebilirsiniz demiş.

Bir mucize olsa devletimiz bu isteğinden vazgeçse bile volvo on call bizde artık çalışmaz.

• Adamlar yaptıysa Volvo da yapsın,bu zamanda bu teknolojide çokmu zor bu entegrasyonu yapmak,bilemedim açıkçası.
    Tamamen müşterinize malınızı nasıl pazarladığınızla alakalı bir olay.Tesla örneği olmasa ok de…

• Bugün servise periyodik bakım için bıraktığımda sordum bu sim kart meselesini. Güya Ocak ayinda bir başvuru yapmışlar hala dönüş alamamışlar. Telekom sektöründe çalışmış biri olarak Çok inanasım gelmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan439 -- 24 Ağustos 2023; 19:24:58 >
  • İki yıldır aynı şeyi söyleyip duruyorlar…

Adamlar sesli komutta Türkçe desteği vermiyor. Türkiye için özel sistem kurmaları hiç mümkün gözükmüyor.

Sorun Volvoda değil. Sorun devletimizde. Nedir bu kontrol merakı bırak kim nerede geziyorsa gezsin; kim hangi uzaktan erişim hizmetini kullanıyorsa kullansın sana ne. Al vergini otur kenara. Güvenlik açığı olduğunu düşünüyorsan kamu görevlilerine Volvo aldırma oldu bitti.

Unutmayın son yasa değişikliğine kadar bu sistemler tüm markalarda kullanılabiliyordu . Şimdi audi mercedes ve bmw de falan da kullanılamıyor.

• google kameralı araclar , sokaklarda fink atarken güvenlik diyorlar. milyonlarca insanın elinde kameralı cep telefonu güvenlik sorunu değil çünkü :) Bence VolvoTR nin beceriksizliği. Devlet ile olan ilişkileri yönetecek , kallavi bir adam lazım. Bak o zaman nasıl oluyor. Tesla nasıl yaptı zannediyorsunuz? Elon abi ,Reis den destur almasa onlarda yapamazdı

• Tamamen katılıyorum,az çok ülkemizde işlerin nasıl yürüdüğü belli!

Benim XC40 Recharge P6 ile ilgili bir sorum olacak. Araç 2022 model ve Android Auto yok, ancak Apple Car Play var. Bu bütün P6'larda olan bir durum mu ve dışarıdan Android auto yüklemek mümkün değil mi acaba??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yekta68 -- 26 Ağustos 2023; 0:40:29 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sistem zaten android google tabanlı, android oto olmadığından eminmisiniz?
    Gerçi bende carplay kullanıyorum ama ilginç geldi bu tespit

Ana menüde Android Auto uygulaması yok. Bundan önceki aracım Audi idi, onda Android Auto vardı ve cep telefonumu olduğu gibi ekrana yansıtıyordu. Carplay ise otomatik olarak var ekranda.

• Denedinizmi peki android telefonla,zira eski T3 de yine carplay tabanlı sistem android auto yu çalıştırıyordu,dediğiniz gibi simge çıkmıyordu ama çalışıyordu.

Defalarca denedim, Android işletim sistemine sahip telefonlar asla bağlanmıyor. Volvo Recharge gibi bir araçta Android Autonun eksik olması gerçekten anlaşılır gibi değil..

• Yekta68 Y kullanıcısına yanıt
    Hakikaten ilginç olmuş,yarın bende deneyeceğim android bir telefonla,buradan bilgi veririm size de.

Çok teşekkür ederim, iyi geceler😊

• 
Sayfa: önceki 323324325326327
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.